Lõpp hea kõik heakaur3 kirjutas:Mina jään endale kindlaks, teie jääte endale kindlaks ja mis siin parataLähme sõbralikult selles teemas lahku ja loodetavasti toob Tanki-Antsu pensionikingitus paljudele meestele naeru suule.

2A4 tahab kindlasti uuendamist saada. Torni soomus ei suuda kinni pidada vene levinumaid APFSDS mürske.HeiniR kirjutas:Kilotango- nii nagu pool aastat tagasi mainisin, siis Eestis käisid vähemalt eelmise aasta lõpul läbirääkimised Rootsiga 2 tankipataljoni ostuks. (seal peakski struktuur olema 2x28 tanki) Arvatavasti käibki jutt neist eelpool mainitud Leodest 2A4, mis svenssonitel endal ladudes seisavad (eeldatavasti samas väga heas korras). Eesti jaoks on kindlasti ka 2A4 variant väga hea ost, eriti kui sinna hinna sisse mahub rootslastelt lahingumasinate ost, mida komplektina on kindlasti odavam osta kui eraldi.
Veel on Leo kasuks kindlasti argument, et enamus meie naabreid ja omakorda naabrite naabreid kasutab Leo2, seega ei tahaks kohe kindlasti uskuda prantslaste ostu.
Kuna Leopardi kasutajate ring on suur, tulevad ju ka varuosad jne soodsamalt.
Keegi küsis eespool ka pildilolevate treilerite kohta-> kandevõime peaks jääma kuskile 35-40tonni ringi ja seega antud HET'id ei kanna välja nt Leo sugust tanki (ehk ca. 65 t)
Võimalik, et tankide asukoht tuleb Jägala linnak või selle lähedus, kuna see on suhteliselt ligidal keskpolügoonile ning samuti raudtee ligidus ja lisaks sellele peaks minema sinna Logistikakeskuse Logistikapataljon, kes võib hakata omakorda toetama tankipataljoni logistilisi ülesandeid jne.
Huvitav, et see titaan on muutunud mingi müstilise materjali sünonüümiks. Tegelikkuses on näiteks alumiiniumi eritugevus soomuses suurem kui titaanil. Eriteraste ja titaani eritugevused on võrreldavad. Sama ruumala kohta on teras oluliselt tugevam kui titaan.vetewana kirjutas:
Selle Leopard 2A4 soomus arvatavasti ei mängi erilist rolli, vajadusel sõidetakse neist niikuinii risti-põiki üle, olgu nad või titaanist.
Kust sa seda kuulnud oled? Mina olen kuskilt lugenud, et rootslased (või olid need soomlased, igatahes ühed neist) ei plaani niipea oma L44 pikema L55 vastu vahetama hakata, kuna see pidi meie kandi oludes olema piisav ükskõik millise tänapäeva tanki esisoomuse läbistamiseks.Tiam kirjutas:
Põhiline probleem Leo 2A4 puhul L44 suurtükk, mis ei läbista kuidagi T-90 tanki esiosa. L55 upgrade ....
Selle asjaga on nii, et:ribikardin kirjutas:Kust sa seda kuulnud oled? Mina olen kuskilt lugenud, et rootslased (või olid need soomlased, igatahes ühed neist) ei plaani niipea oma L44 pikema L55 vastu vahetama hakata, kuna see pidi meie kandi oludes olema piisav ükskõik millise tänapäeva tanki esisoomuse läbistamiseks.Tiam kirjutas:
Põhiline probleem Leo 2A4 puhul L44 suurtükk, mis ei läbista kuidagi T-90 tanki esiosa. L55 upgrade ....
Sestap tuleb varem või hiljem raud välja ikkagi vahetada. L/55 vastu vahetamine on ilmselt küll pisut suurem töö, kuid sellest vaatevinklist muutub asi mõistlikumaks.Originally, the tank gun had a barrel life of anywhere between 400–500 rounds, but with recent advances in propellant technology the average barrel life has decreased to 260 rounds. In some cases, barrels have had to be replaced after only 50 fired projectiles
Samas on ikkagi need numbrid uute ja võimsamate laengute tõttu väiksemad kui EFC numbrid. Ise pakun, et M829A3-ga lastes jääb barrel life kusagile 250 laksu alla. Arvestades, et sisse ostetavad masinad on nii mõnegi paugu juba teinud, ootab meid torude vahetus varem või hiljem ees.The gun tube's Effective Full Charge (EFC) life was originally set at 500 rounds, but upgrades extended the life to 750 and later 1,000 EFC rounds. Both the fume extractor and thermal sleeve are made of glass-reinforced plastic. The breech type is a semiautomatic vertical sliding wedge.
Kindlasti. Aga need vahendid on kõik komplektis sees:ribikardin kirjutas:Nojaa, kui asjale nii läheneda, siis on tõesti tark tegu 44 asendada 55 toruga, aga ma arvan, et vaevalt see nii lihtne on, et võtame lühema maha ja paneme pikema täpselt sama koha peale. Kindlasti kaasnevad sellise vahetusega ka teatavad modifikatsioonid, mis võivad kogu protsessi hinna väga kõrgeks ajada. Vaevalt, et netist adekvaatset protseduurijuhendit selle modifikatsiooni läbiviimse kohta, et mingit maksumuse hinnangut anda saaks, leida võib.
L55 raud on L44-st vaid 13% raskem (157 kg on vahe). Seega torni juhtimises ja raua stabiliseerimises peaksid muudatused olema minimaalsed - häälestamise tema.In addition to the new barrel, the kit comprises the muzzle reference system, breech, breech guard, thermal sleeve and steel shell-case holder.
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline