2Maailmasõja kauneim autasu

Märgid, medalid, ordenid, embleemid, mis tahes muud märgid, mis Sinu vormile ei teki iseenesest... Nendega seonduvad dokumendid. Muud sõjaväeteenistuse ja lahinguautasud.
Indrek
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Indrek »

vb on tegu mingi moderniseeritud versiooniga vms.
aga ilus on ta igastahes :wink:
Another bites the dust
Mercher
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mercher »

Oot, nagu ma aru saan (vabandage mu võhiklust), kuid kas siis peale natsismi keelustamist lihtsalt võeti kõikidelt (kasutatavatelt) aumärkidelt svastika lihtsalt maha ja kanna nii kui`s hing ihkab?
We're all God's people
[img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan2.gif[/img]
Indrek
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Indrek »

eestis ei tohiks iseenesest olla keelatud ka haakristiga asjade kandmine, vähemalt minujaoks on see lubatud vähemalt seni kuni igasugused CCCP logodega vennad tänavapildis on.
Another bites the dust
Einherjer
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Einherjer »

Veidi kurvaks tegi see,et inimesed ei pea lugu oma vennasrahva slaavlaste aumärkidest
Sajandi huumor :lol: :lol: :lol: Jah, meis on vennaliku verd sama palju kui kassis ja koeras. Aga noh unistada pole keelatud. :)

Minu valik langeb ka Raudristile ja Raudristi Rüütliristile. Väga ilusad ja konkreetsed. Eesti autasudest meeldivad Vabadusristid.
PATRIOOTSUS ON EESTI UHKUS !!!
Steiner
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Steiner »

Mercher:
Oot, nagu ma aru saan (vabandage mu võhiklust), kuid kas siis peale natsismi keelustamist lihtsalt võeti kõikidelt (kasutatavatelt) aumärkidelt svastika lihtsalt maha ja kanna nii kui`s hing ihkab?
Võibolla tehti seda ka aga peale sõda jagati ametlikult uuesti toodetud märke, kus siis kotkas ja haakrist eemaldatud. Mingi 50-ndatel alustati vist selle asjaga. Aga minu teada kõiki saksa autasusid ei denatsifitseeritud ja seega ka ei kantud. Vähemalt mul pole ette sattunud näiteks pealesõjajärgseid tanki- või jalaväe rünnaku märke. Näiteks. Kui keegi on näind, võiks mulle ka öelda ;)
Epaminondas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Epaminondas »

Kõrva on jäänud, et 1957 aastal hakati tootma haakristi sümboolikata Saksa armee autasusid. Nugiseksil ka ilma haakristita rüütlirist.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Haakrist keelati tõepoolest peale II maailmasõda autasudel. Kandmiseks anti välja ilma haakristita.

Pilt
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Frundsberg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Mis mõttes see 57-aasta vormile vastav autasu fake peaks olema?
Wiking
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wiking »

Harald Nugiseks'il on ilus haakristiga originaal Rüütlirist ja selle saamisloost niipalju, et ühe Saksa Rüütliristikandja tütar, kelle isa suri, kuuldes, et Harald'il võeti see ära, tuli ja tõi talle oma isa originaali, kuna pidas Harald'it selle vääriliseks. Enne seda kandis ta koopiat. Sellest vahetus võimalusest oleme temaga rääkinud, mida Saksamaa pakub, kuna seal ju haakristi kandmine keelatud. Ta ei vaheta seda ära, oleme siin paljudega ka seda mõtet toetanud - originaal jääb ikka originaaliks ja häbeneda pole siin midagi. Vastupidi just uhkust tunda. Võiksin ka mõned pildid üles panna, kus olen tema autasusid pildistanud. Aga asjatu vaev, näen, et need on olemas ka pildina, link siin : http://www.hot.ee/lahingfoto/ida_a.html , on alumine pilt. Sealt saate siis veenduda, et Haraldi vormi ehib endiselt originaal Rüütlirist.
Viimati muutis Wiking, 17 Sept, 2005 17:19, muudetud 1 kord kokku.
Wiking
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wiking »

Panin siiski mõned pildid ka album ee'sse üles, ja näha saate neid lingilt:
http://www.album.ee/?o=500070521 või otsite kasutaja Wiking albumeid.
Kasutaja avatar
taipohh
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas taipohh »

kindlasti on paljud juba uurinud ta käest,mida ta teha kavatseb nende autasudega siis kui teda enam meie hulgas pole?
muuseumile annetada??Mina jätaks ikka perekeskele need reliikviad
Kui ma oma suhkru normi ei saa, siis ma vihastan!
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Nugiseks on kangelane ja tema autasude koht peaks olema muuseumis. See on minu arvamus. Muidugi, eks ta ise teab kõige paremini.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
kass
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kass »

hääl läheb
nahkampfspangele
ja
allgemeines sturmabzeichen
MP
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MP »

Lähivõitlusspange ja partisanivastase võitluse märk!
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

Pakun Punatähe ordenit ja Hispaania Risti hõbedas ja mõõkadega.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline