Idanaabri uus sõja ajalooline "avastus"!

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
krijgsvolk
Liige
Kontakt:

Idanaabri uus sõja ajalooline "avastus"!

Postitus Postitas krijgsvolk »

Leidsin venekeelseid filmisaite tuhnides, et põhjanaaber on valmis saanud järjekordse filmiga Jätkusõjast, pealkirjaga "Harjunpää ja pahan pappi (2010).Venekeelne pealkiri on suhteliselt vaimuvaene "Противостояние"(Vastasseis).
Eriti hea on aga annotatsioon:
"Лето 1941 года. Советский Союз атакован фашистской Германией и ее союзниками. С севера на террииторию СССР втрогаются войска Вермахта, укомплектованные финскими частями..."

"1941.aasta suvi. Fašistlik Saksamaa ja tema liitlased on Nõukogude Liitu rünnanud. Põhjasuunast tungivad NSV Liidu territooriumile SOOME ÜKSUSTEGA KOMPLEKTEERITUD WEHRMACHTI VÄED..."

Ei jäta see Venemaa, mitte kohe ei jäta...
Kasutaja avatar
MadMan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MadMan »

corvus pole vast midagi kuulnud punatäidest Hanko baasis? Kaks "sõbrameest" askeldasid ju Soomes täielikus üksmeeles. Kahju vaid, et ühiseid sõjaväeparaade ei korraldatud nagu Brestis või Lublinis...
25. juuni õhurünnakud Soome tsiviilobjektide vastu vaevalt et värskeid "fašistlikke röövvallutajaid" lahkuma mõjutasid. Moskva rahulepingu sõlmimist kuni "Suure Isamaasõjani" jätkus ju suur rahvastevaheline sõprus Berliini-Moskva teljel ja kuidas saaks üdini neutraalne Valge-Soome madu käe ette panna, kui kaks sotsialistlikku töölisarmeed kohtuda tahavad.
Millised eliitväed siis Soomes paiknesid? Muuladega liikuvad 2. ja 3. Gebirgs kergediviisid? SS "Nord", mis moodustati laagrivalvuritest?
Viimati muutis MadMan, 31 Mai, 2010 19:52, muudetud 1 kord kokku.
Vihkad Eestit? Vali Reformierakond.
krijgsvolk
Liige
Kontakt:

Ära pane pahaks, lugupeetud Corvus, aga Sinuga ma enam vaidlema ei hakka! Ei viitsi lihtsalt,sest Sa pöörad praktiliselt kohe asja endale soodsalt pea peale ja tõestad endale mugavat teesi...Ah, ma ei hakka!
Ciao, bambino, sorry!
Aamen!
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Corvus
Loodetavasti järgne minu tagasihoidliku huvi peale taaskord süüdistus jumal-teab-milles, aga miks annotatsiooni osa lugupeetud kaasfoorumlast häirib? Niivõrd, et lausa suurte tähtedega kirjutab välja tõsisaja, mis pärisajaloos on teada tuntud fakt?
...
Arvatavasti on vist selge, et 29.06.1941. alanuna, ei saanud tegu olla mingi ülekäe planeeritud vasturünnakuga, mille puhul äkki soomlaste huvid "juhuslikult" ühtisid sakslaste plaanidega (olulise varustustee läbilõikamiseks), vaid tegu oli üsna pikalt kahe riigi koostööna ettevalmistamist nõudnud offensiiviga, mille puhul tõepoolest 1941.aasta juunis: "Põhjasuunast tungivad NSV Liidu territooriumile SOOME ÜKSUSTEGA KOMPLEKTEERITUD WEWHRMACHTI VÄED..."
Nii et Soome territooriumi okupantidest vabastamine oli rünnak NSVLiidu vastu? Talvesõjast ja selle tulemustest oled ikka teadlik?
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
krijgsvolk
Liige
Kontakt:

Kamraad Krizz, ma kordan, Suur Strateeg on lootusetu eksmplar!
Ta pöörab ja väänab tõde endale sobivas suunas ja siis tõestab ei tea mida, ei tea kuidas ja ei tea kellele...
Ma olen paar korda proovinud, aga inimest, kelle kogu väitluskunsti pagas koosneb demagoogia võtetest, ei ole võimalik ausas väitluses võita!
Olen näinud seda siin foorumis: kui faktid otsas,tuleb demagoogia, kui see ammendunud, siis solvangud...
Tegemist on psühholoogilise probleemiga.

Ilusat päeva kõigile!

A.
Viimati muutis krijgsvolk, 31 Mai, 2010 21:31, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Troll »

corvus kirjutas: PS! Kuigi ma ei ole veel Solonini 25.juuni raamatut lugenud ning ei tea kas ta üldse on võtnud vaevaks oma raamatu põhisündmuste raames märkida seda tõsisasja või isegi analüüsida, kuidas säärane teadmine mõjutas just 25.juuni sündmusi. Kuid me ei tohiks unustada, et Soome Lapis figureeris juba 1941.aasta kevadeks c.200,000ne sakslaste kontingent. Kusjuures eliitväeüksuste kontingent.
Corvus, loe tõesti enne Solonini "25. juuni" läbi, muidu jäädki selliseid lollusi kirjutama. 1941. aasta kevadel polnud Soome territooriumil mingit 200 000 Saksa väekontingenti. Esimesena ületas Norra-Soome piiri SS brigaad "Nord" 7. juunil. 5-14. juunini veeti merd mööda Soomesse 169. jalaväediviis. Need väeosad koos juurdeantud toetusüksustega moodustasid 36.AK, mis oli kuni 22. juunini AINUKESEKS Saksa üksuseks Soome territooriumil. Kindral Dietli alpikorpus hakkas Soome territooriumile liikuma alles 22. juuni päeval, selle koosseisus oli kaks alpiküttide diviisi (2. ja 3.), seega on mingist 200 000 väekontigendist Lapis rääkimine absurdsus.
Lisaks veel niipalju, et Solonin on väga üksikasjalikult käsitlenud seda, mida Nõukogude väejuhatus teadis või ei teadnud Saksa-Soome vägedest enne 25. juuni õhurünnaku otsuse vastuvõtmist. Tutvu palun selle informatsiooniga, siis võime edasi diskuteerida, muidu on su väited liiga ...eee... "kallutatud".
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Irw, corvus võiks ka kord tunnistada, et erinevalt tema isiklikust arvamusest pole ta eksimatu ega lõplik tõde.

Selle asemel pursatakse vastus" ma küll eksisin, aga mul on ikka õigus".

Mis on probleem? Kaldun Lemeti arvamuse poole, et puudulik lastetuba.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ajaloohiid corvus võiks vähemalt sellist pisiasja teada, et "fashistlik Saksamaa" on punavene (ja uusvene) termin.

Pealegi on sul võimalik üllitada Soloninit põrmustav teos, näiteks pealkirjaga "Soome agressiivne fashistlik tegevus 1940-1941 NSVL vastu."

Usu, auditooriumi ida pool ja ka siinsetes teatud ringkondades oleks piisavalt. :write:
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
varing
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas varing »

Lõpetage ära! :|
Huvitatud peaaegu kõigest militaarsest!
kari lumppio
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kari lumppio »

Tere!

Corvusele:

Toivo Kivimäki, Suomalaisen poliitikon muistelmat, WSOY 1965, lk. 93:

"Mutta etenkin Neuvostoliiton taholla esitettiin jo varhaisessa vaiheessa hätkähdyttäviä lausuntoja, joihin olivat syynä em. lehtikirjoittelu ja eräät Neuvostoliittoa loukkaavat lausumat. Vuonna 1935 Saksan ja Englannin tehtyä laivastosopimuksen Neuvostoliiton lähettiläs Assmus kävi luonani virallisesti ilmoittamassa, että mikäli sota syttyy Neuvostoliiton ja Saksan välillä, Neuvostoliitto valtaa Suomen, ja se tapahtuu kuudessa päivässä. Ilmoituksessa ei siis syytetty Suomea, vaan olettamukseni mukaan Neuvostoliitto tässä vaiheessa uumoili, että mainittujen länsimaiden välillä oli kyse pitemmälle menevästä Neuvostoliittoa vastaan kohdistuvasta yhteistyöstä ja että Suomi voisi liittyä lännen sotaan Neuvostoliittoa vastaan. Vuonna 1932 oli kuitenkin sovittu Nevuostoliiton ja Suomen välillä kahdeksi vuodeksi hyökkäämättömyyssopimus, jonka voimassaoloaika 1934 Neuvostoliiton toivomuksesta pidennettiin vuoteen 1945."

Rasvase lisasin ise. Kivimäki oli Soome peaminister 1932-36.

Soome, Saksa ja Venemaa rollid (tollal) tulevases sõjas olid juba ammu selged ja jagatud. Juba enne Talvesõda. Pole siin midagi näpuga näitamist. Kõige vähem Soome suunas.

päikest,
Kari
Kasutaja avatar
MadMan
Liige
Kontakt:

corvus: Kui ma õieti aru sain, siis osundad sa vaid õhurünnakutele? Ütle, kas sa pead soviette järjekindlateks idiootideks või arvad, et mingid asjad käisid ka neil teatava strateegia järgi? Elik, kui sul on kaugel põhjas grupeering, mis selgelt ähvardab sinu olulist (ja kui oluline see oli selgus varsti) varustusteed, kas siis jooksed alati laubaga vastu seina (mida ka sageli tehti, kuid ometigi näitasid juba teatavad sündmused Mongoolias, et sovietid oskasid vajadusel siiski ka sõdida, kui vastast ei alahinnatud ja ühte või teist tegelast lasti sõdida) või üritad lõigata selle grupeeringu lihtsalt tema osadest peamistest varustusteedest ära? Samal ajal kuranates omakorda ründavat vastast. Soome kontekstis vaata kaarti ja saad ise aru kust see soviettide rünnak pidanuks tulema ja kuhu suunduma ning kus tulnuks siduda Põhjast lähtunud rünnakud kaitselahingutega...

Aga et ma pole "25.juunit" veel lugenud, siis ei saa ma ka kahjuks sellest kontekstis polemiseerida. Loen raamatu läbi ja oleksin väga-väga üllatunud ja pettunud, kui sakslaste Lapi armee oleks käsitluse alt täiesti välja jäetud või teda isegi kordagi ei mainitaks kui üsnagi reaalset strateegilist ohtu...
Ülejäänud, su mula mingist sõprusest ja muust säärasest ei oma strateegilistes plaanides mingit rolli. Ja need strateegilised plaanid (mõlema kiskjariigi puhul) on täna paljuski selgemaks saamas/saanud.
Mustvalgelt: mõlemad luurasid teineteist, mõlemate lõplik eesmärk oli teine täiesti "välja lülitada" ja mõlemad olid selle eesmärgi elluviimiseks valmis tegema kõike ja rohkematki. Kui vaja siis laskma ennast ka vahepeal alla... Sest võitja preemia oli vägev.
Kui vägev, näeme me ajaloost NSVL peale 1945.aasta 8.maid, näite varal.
Suur Sõjamees on rääkinud! Hau!
alax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alax »

http://et.wikipedia.org/wiki/Demagoogia

Ehk on vahel abiks mõistmaks siinseid sõnavõtte.
Osalenud Eesti piirivalve ülesehitamisel. Raadioside. NLiidu sõjaväes 40. tankidiviisi 75.motolaskurpolgus Gussevis 1970-1972. Lasketiiru elektrik. 50a. metsas ja soodes jooksnud.
alban
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alban »

Olen selle foorumi lugeja selle algusest peale. Viimasel ajal on tekkinud tüdimus ja seetõttu, et väga paljudes teemades ei vaielda enam asja üle vaid isikute egode üle. Teeks foorumi reeglid selliselt ringi, et corvus, Lemet ja Kapten Trumm enam üksteise teemal sõna ei võta vaid taluvad hambad ristis ära teiste "väärarvamused." Tuletaks osapooltele meelde, et siin foorumis ei anta välja "Kõige Õigema Arvamuse ja Suurima Teadja" auhinda ja seetõttu ei ole mõtet iga teie arvates "vale" arvamuse peale 5 lehekülge teineteist materdada. corvus on minu arvates piisavalt tõestanud, et tal on vist professionaalse ajaloolase taust ja ta oskab fakte leida ja neid põhistada, Lemet on korduvalt tõestanud, et ta oskab väga hästi vene keelt, sellest tekste tõlkida ja leida vene keelsest veebist huvitavaid linke ja Kapten Trumm on korduvalt tõestanud, et ta teab kõigest kõike alates kaitseväe vormi kvaliteedist lõpetades hävituslennukite ja sellega kuidas asjad tegeliult olema peaks. Ühesõnaga elame rahus edasi, kui kellegi arvamus ei meeldi siis hingake rahulikult 3 korda ja keerake järgmine lehekülg ette, ei ole vaja teise postitaja peale isiklikuks minna. Foorumit loeb ja teie tegevuse tõttu "kannatab" rohkem kui te 3.
Minu offtopicu 5 senti.
Karuke
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

alban kirjutas:Olen selle foorumi lugeja selle algusest peale. Viimasel ajal on tekkinud tüdimus ja seetõttu, et väga paljudes teemades ei vaielda enam asja üle vaid isikute egode üle. Teeks foorumi reeglid selliselt ringi, et corvus, Lemet ja Kapten Trumm enam üksteise teemal sõna ei võta vaid taluvad hambad ristis ära teiste "väärarvamused." Tuletaks osapooltele meelde, et siin foorumis ei anta välja "Kõige Õigema Arvamuse ja Suurima Teadja" auhinda ja seetõttu ei ole mõtet iga teie arvates "vale" arvamuse peale 5 lehekülge teineteist materdada. corvus on minu arvates piisavalt tõestanud, et tal on vist professionaalse ajaloolase taust ja ta oskab fakte leida ja neid põhistada, Lemet on korduvalt tõestanud, et ta oskab väga hästi vene keelt, sellest tekste tõlkida ja leida vene keelsest veebist huvitavaid linke ja Kapten Trumm on korduvalt tõestanud, et ta teab kõigest kõike alates kaitseväe vormi kvaliteedist lõpetades hävituslennukite ja sellega kuidas asjad tegeliult olema peaks. Ühesõnaga elame rahus edasi, kui kellegi arvamus ei meeldi siis hingake rahulikult 3 korda ja keerake järgmine lehekülg ette, ei ole vaja teise postitaja peale isiklikuks minna. Foorumit loeb ja teie tegevuse tõttu "kannatab" rohkem kui te 3.
Minu offtopicu 5 senti.
Soovida rahu militaarfoorumil on vist pisut enesekindel kulla kaasfoorumlane :D
Liiatigi kui vaidluses on vastamisi teadus ja ideoloogia :write:
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Kasutaja avatar
MadMan
Liige
Kontakt:

corvus on minu arvates piisavalt tõestanud, et tal on vist professionaalse ajaloolase taust ja ta oskab fakte leida ja neid põhistada
Suur Sõjamees teab kõigest kõike kõige paremini! Hau! Häda neile, kes julgevad tema ilmeksimatuses kahelda. Kord olevat isegi corvus arvanud, et ta oli eksinud, aga tuli välja, et ta eksis.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist