Igal mainekal ja tuntud ülikooli/kõrgkoolil oma sümbolikaga varustatud elemendid. Ei tohiks Eesti Vabariigis olev sõjakool ka olla erand, aga paraku nii see on. Minu andmetel ei ole Kõrgemal Sõjakoolil oma lõpusõrmust(mina küll pole sellest kuulnud). Vast tuntumaid sõrmuseid selle alal on Westpoindi sõjaväeakadeemial. Ametlik nimetus siiski on sellel tuntud sõjakoolil - United States Military Academy. Nende koolilõpetajal on sõrmes sõrmus, mis antakse kõikidele edukalt lõpetanud kaitseväelastele.
Tegemist on klassi sõrmusega, kuhu graveeritakse siia kadeti kursuse number ja oli ka lõpetamise aasta, kui ma õieti mäletan. Täpsemalt saab sellest lugeda siin: http://en.wikipedia.org/wiki/United_Sta ... class_ring
Millised oleksid meie kadetide sõrmused ?
Ettepanekud:
1. Anda kõikidele kadettile lisaks diplomile ja nooremleitnandi auastme lõpusõrmus.
2. Lõpusõrmusel peab olema Kõrgema Sõjakooli embleem ning kursuse lõpetamise aasta. Näiteks 2010
3. Koolisõrmuseid võib ka anda eeskujulike õppetulemuste eest(sinna ei lisandu lõpetamise aasta, lõpetamise jaoks graveeritakse lõpetamise aasta juurde).
4.Sõrmuste andmise õigus lasub Kadetikogu Juhatusel ja Kõrgem Sõjakooli ülemal, kes kooskõlastab selle Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste ülemaga.
5. Kooli- ja lõpusõrmuse andmise korra koostab Kadetikogu juhatus ja kinnitab KSK ülem.
6. Sõrmus kindlustab ühtsusetunnet.
7. Raha lõpusõrmuste ostmiseks peaks tulema annetustest, kui ei leita Kadetikogu juhatuse eelarvest finatsilisi vahendeid.
8. Sõrmuste kandmise korra sätestab samuti vastav määrus.
Kokkuvõte:
Ettepanekuid on muidugi veel minul tekkinud seoses selle teemaga, kuid need kaheksa on põhilised. Loodan,et sellest idee vajadusest saadakse aru ning asutakse rakendama. Ma saan aru, et on tähtsamaid asju kui lõpusõrmused aga vaadates seda nõnda, kui minul võimalust sellist sõrmust kanda oleksin ma väga uhke, et olen saanud õppida ja veeta oma aega sellises uhkes ning kõrgelt hinnatud kõrgkoolis, millel on oma kooli- ja lõpusõrmus. Usun, et sellest mõttevälgatusest võib asja saada, kui seda teha südamega ning pannes oma kallist aega sellesse projekti. Hetkel jääb mulle usk, et kunagi see sõrmus saab osaks selle kooli pärandist.
KVÜÕA KSK lõpusõrmus
-
- Liige
- Kontakt:
KVÜÕA KSK lõpusõrmus
[i]"The best form of defense is attack."[/i](Karl von Clausewitz)
-
- Liige
- Kontakt:
-
- Liige
- Kontakt:
Ei ütleks, et see sõrmuse sebimine just väga keeruline ettevõtmine on. Matriits peaks kõigi eelduste kohaselt kdt-vbl käes olema kui seda just mõned mehed suveniirine välismaale kaasa ei ole võtnud. Lihtsalt tuleb kullasepa juurde minna ja asi töösse anda.
"Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen."
-
- Liige
- Kontakt:
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline