corvus kirjutas:corvus kirjutas:
Seadused pole täitmiseks, vaid kõrvale hiilimiseks..
Minu (minu sõbra) maa, minu luba, kes mind minu maa peal segada saab..
Mina pole miskit valesti teinu, järelikult ei ole keegi midagi valesti teinud...
Miks ma peaks midagi MINU leitut, riigi poolt määratud hinnaga ära andma...
MK ametnikud ajavad mingit OMA asja...
Kui tekst ei sisalda midagi mõistlikku siis on ju tegu demagoogiaga? Esimene lause sisaldab teavet, mis on minu arvates kõigile niigi selge ja arusaadav. Edasi on, minu arvates muidugi, emotsionaalse puhangu sarnane, sisaldamata mingit teavet.
corvus kirjutas:
Räägi mulle kuidas see "riigivõim" peaks nendega ühendust võtma ja dialoogi pidama? Lisaks juba eksisteerivale asjast huviatud seltside ja riigi vahelisele diskussioonile-kontaktidele? Asi on vast ikka kahepoolne ja tavaliselt (isegi euroopa kultuuriruumis) lähtub signaal - diskussioonis osalemises huvitatusest - ikka kodaniku tasandilt.
Riigivõim on muideks välja töötanud hetkel üsnagi mõistliku lahenduse seaduseelnõu näol. Mina ise olen 0 tolerantsi pooldaja (nagu paljudes Euroopa riikides, kus sinu nägemisel siis vast "riigivõim" ei hari, ega kasvata vaid ainult karistab?), aga seadusekuulekate hobidetektoristide õnneks on ju tulemas hariv ja kasvatav seadus. Kui ikka seadustest lugu pead.
Kas ma paistan riigivõimu moodi välja, et peaksin teadma kuidas võim oma alamatega kontakti saab? Oma lolli peaga kipun arvama, et kirjutamine, meilimine või helistamine oleks hea lahendus.
Seaduseelnõu vastu pole mul midagi, kui seal oleks sätestatud ka see, kes ja kuidas lube väljastama hakkab. Ehk siis mind teeb ettevaatlikuks laad, kuidas Eestis seaduseid tehakse, "teeme ära, pärast vaatame, mis saab" ja "tahtsime parimat aga läks nagu ikka". Kui kõneks oleva seadusega teisiti läheb siis oleksin ma meeldivalt üllatunud.
Muide, ma kipun olema seaduskuulekas kodanik, kuid kena oleks seaduses sisalduvad toimingud ka lahti seletada.