Euro-propat

Ideoloogiline sõda, ajupesu...
Heal lapsel mitu nime!
metssiga
Liige
Kontakt:

Euro-propat

Postitus Postitas metssiga »

Päris lõbustav on jälgida varstise (?) euro tulekuga Eestisse kaasnevat naabrimehe propagandat. Esimene tõsine pauk oli venekeelsetele penskaritele - te hakkate saama 15, 6 korda vähem pensionit. Aga see kadus kähku - tõenäoliselt tuli ka kellelgi Moskvas pähe, et nii lollid pole isegi pensionäridest "lähivälismaalased". Keskerakonnale, nende tuntud vaimse kapatsiteedi juures, jõudis küll Moskvast tulnud propa-juhend kohale teatud ajalise nihkega. Oli nende lehe "Kesknädal" terve number, kus tõestati, kuidas me kõik euro tulekuga vaeseks jääma (viidet siia ei pane, sest ei taha foorumit risustada). Nüüd on vanad Euroopa vihkajad ja Moskva ees koogutajad leidnud uue lendlause - "euro tuleb hoolimata Ansipi bande tegematajätmistest ja kuritegelikust hoolimatusest". OK, hindame seda Ansipi valitsust nii või teisiti, kuid mehed on korraliku töö teinud (see minu isiklik hinnang). Jutt euro tulekuga kaasnevast pöörasest hinnatõusust pole isegi propa, vaid linnalegend, mida võib aeg-ajalt tagant õhutada. Siis on veel elukutselised EL vihkajad, nagu kassiülikooli NORD "professor" Ivar Raig, kes lasti rääkima hiljuti ETV-sse ja rääkis seal täpselt seda juttu, mida ta 1980 oli mingis Läti NSV riikliku ülikooli instituudis kandidaaditöös kappolökist kirjutanud. Imelik, et veel Martin Helme pole meid oma vaimuvalgusega üle valanud (mäletate, EL ühinemise eelt, et Brüssel käsib Tallinna vanalinnas munakivisillutise ülesse võtta ja teed asfalteerida). Ega selliste lollide haiget jura poleks ju mingit mõtet paljundada, aga rääkisin üle mõne aja oma isiklikult tuttavate ja inimestena täitsa mõistlike venelastega. Hämmastav küll, mida nad arvavad (ja vene inimese arvamus on raudpoltkindel asi, nii on ja midagi muud ei ole) - Ansip on kaabakas, tema valitsus on rahvavaenlased, nad teevad vaeseks nii venelased kui eestlased (NB üks viimasel ajal venelaste hulgas levinud või levitatud jutt on see, et ka eestlased vihkavad Ansipit ja tema valitsust), kõik, kellel võimalik, lahkuvad Eestist ja igalpool mujal on parem, EV on oma ca 15 aastaga näidanud täielikku rahvavaenulikkust + euro tulek on viimane pauk, siis oleme kõik rahast ilma ja Ansipi orjad. See pole mingi nali, täpselt seda uskudes inimene mulle rääkis. Sealjuures pole ta üldse kirvenäo ega haugimäluga (kuigi talle tema elukvaliteeti 1990. alguses meelde tuletades ja seda tänasega võrreldes keeldus ta sellel teemal rääkimast).
PS eelneva selgituseks olen mina juba ammu euro-raha pooldaja, kuigi ka minu arvates on Taigeri Volli tehtud kroonid maailma ilusaimad rahatähed.
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

PS eelneva selgituseks olen mina juba ammu euro-raha pooldaja, kuigi ka minu arvates on Taigeri Volli tehtud kroonid maailma ilusaimad rahatähed.
Mul tuleb meelde, kuidas esimese kroonipäeva õhtul viimasest trollist maha jäänuna pidin takso võtma. Õnneks oli samas hädas inimesi veel ja saime kesklinna sõiduks koopereeruda, aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida :wink: Meelde tuli, kuidas taksojuht mahakukkunud viiesendist mööda autopõrandat taga ajas! Aasta sealt tagasi kerides selline pilt: Haapsalus väljakaevamistel olles korjas kunstniku koolieelikust tütar iga kord minnes Lossiplatsilt mingisse punkti linnapeal peotäie kopikaid, mida ükski suurem inimene ei viitsinud maast üles tõsta.
Ehk siis JÄLLE NEED KURADI SENDID!
P.S. Ansip paistab olevat klots, mis igasse legosse passib. Olgu siis nii, aga valvsust ei maksa kaotada! 8)
jackpuuk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

Ärge kamraadid selle pärast muretsege, et koos euroga hinnatõus jääb tulemata, ei jää :wink:.
Rootsis naabrimees (isa hollandlane, ema rootslanna), elasid enne Hollandisse euro jõudmist ilusti Hollandis, peale selle kolisid Rootsi ära, elu läks üle mõistuse kalliks. Noh, meil on elu nagunii üle mõistuse kallis (vaatame või kütusehinna ja sissetulekute suhet), ei murra see euro kah eestlase kaela. Pigem on minu mure seotud selle euro väärtusega, ennustasin sõpradele Eesti euroliitu saades, et varsti on euro nagu puurubla ja sinnapoole see vaikselt, aga kindlalt liigub. Lõpuks tuleb välja, et Eesti on ainuke euro kasutaja Euroopas :wink:.
Ka käib mulle see kopikamajandus närvidele, olen selline vanakooli mees, kellele meeldib sularaha näpu vahel krõbistada, peale euro tulekut on parem sulli üldse mitte välja võtta.
sitt päev, kellele kurdad
metssiga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas metssiga »

No olge ikka mõistuse juures - euro toob hinnatõusu?? Hinnatõus ehk tarkade meeste termin inflatsioon toimub ju kogu aeg, kunagi rublasid kroonideks vahetades ja poodi minnes oli ka keeduvorsti hind 8 krooni kilo. So what, eesti kroon on ju algusest peale seotud teiste valuutadega. Way to go, ammu oleks aeg olnud siin kalli kodumaa pinnal eurole üle minna. Ainus asi, mida taga igatseda ja mina ise igatsema jäängi, on imeilusa väljanägemisega Eesti rahatähed.
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Teatud hinnatõus siiski tuleb paratamatult, lihtsalt tehniliselt. Rublalt kroonile oli lihtsam üle minna, hind 10x väiksemaks ja oli ikka numbriliselt enamvähem normaalne. Euro puhul on liiga paljud hinnad sentides ja neid peab kuhugi poole ümardama, et oleks mugav ja normaalne toimetada. Leidub ka allapoole ümardajaid kindlasti, aga vähe. Liiga paljud jõuaksid nii kahjumisse, eriti masu ajal. Ümardamine ülespoole ja ongi hinnatõus, kuigi suht. väike. Lisaks hakkavad kõik väikesed uued asjad maksma edaspidi rohkem, kui nad oleksid maksnud kroonides, ikka sama pärast. Täiesti uued asjad, mida täna pole veel müügil. Ära see ei tapa, aga vastik on nende sentidega toimetada küll.
jackpuuk
Liige
Kontakt:

http://www.e24.ee/?id=283704
Natuke lugemist eelnevate liitujate kogemustest.
Henn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Henn »

Ainult loll ronib uppuvale laevale.
nod476
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nod476 »

Ei ole lahendamatuid olukordi on saamatud...
jackpuuk
Liige
Kontakt:

Kindlasti üksikjuhtum ja see ei kordu :wink:
http://www.tarbija24.ee/?id=288202
Tasub saade ise ära kuulata, ei viitsi pikemat juttu toksida.
http://www.tarbija24.ee/?id=288302
Henn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Henn »

Kasutaja avatar
harri13
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas harri13 »

Mina olin selles suhtes siin Juuli alguses vastakate tunnetega: selline ärevus ja õhin oli sees, et uus raha ja maailma raha jne, kuigi sellest oli kahju, et Eesti raha kaob. Hetkel on õhin kadunud(arvasin, et see kaob paar kuud peale Euro käibele laskmist) ja Eesti kroon on väga armsaks saanud(paar aastat tagasi, kui ma sain endale broshüüri vanadest Eesti rahadest ja 3 1928 aasta 10-kroonist, siis tundusid 1928-1941 kehtinud kroonid palju ilusamad kui praegu kehtivad Kroonid, aga hetkeks on nad samasuguse tähendusega - loodan, et saate aru millest ma räägin).

Ei saa aru, miks meil Eurot vaja on :? . Jah, olen kuulnud kõiki neid majanduslikke aspekte vms, aga me oleme siiamaani ilma Eurota hakkama saanud, saaksime ka edaspidi. Peale selle, meie Kroon on ju väga-väga ära seotud Euroga, miks me peame rahatähte vahetama, kui kõik muu rahandussüsteem ja majandussüsteem on üks ja sama, ainult üks rekvisiit on erinev?

Sentidega arveldamise olen ära proovinud Leedus maikuus(10 litine on ju seal väikseim kupüür) ja see oli tülikas, kuigi pikapeale harjub ära...
Elagu Eesti Wabariik!
Peaasi et oleksime iseseisvad ja juhid oleks õiged!
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Peale selle, meie Kroon on ju väga-väga ära seotud Euroga, miks me peame rahatähte vahetama, kui kõik muu rahandussüsteem ja majandussüsteem on üks ja sama, ainult üks rekvisiit on erinev?
Vaata väikemees, kui saad kusagilt ülekande eurodes, siis maksad sealt seda kroonides (või ka pabereurodes) välja võttes rootsi pankurile "kalõmmi"! Mina näiteks seda ei soovi, aga Sa võid muidugi ka eurode tulles teha eraldi lepingu, et maksad raha välja võttes rootslastele natu raha - kui muidu ennast kuidagi kehvana tunned. :wall:
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Muud vahet pole kui et Euroopast pärit investoritel tiba mugavam meie kandis asju ajada - puudub oht et mõni uus valitsus äkitse majandusprobleemide korral krooni devalveerima kukub ja lisaks ka raamatupidamine ja finantsanalüüs mugavam. St kui miski rahvusvaheline korporatsioon peab valima Läti ja Eesti vahel, siis siuke pisuke nüanss võib valikus kaalukeeleks osutuda. Muidu tavainimese jaoks erilist vahet pole, ainult mõõtkavaga peab kohanema (20 EUR-i tundub odavam kui 300 krooni) ja metallraha uuesti rahana tunnetama
kana tagumik
Liige

Postitus Postitas kana tagumik »

Some kirjutas:Muud vahet pole kui et Euroopast pärit investoritel tiba mugavam meie kandis asju ajada - puudub oht et mõni uus valitsus äkitse majandusprobleemide korral krooni devalveerima kukub ja lisaks ka raamatupidamine ja finantsanalüüs mugavam. St kui miski rahvusvaheline korporatsioon peab valima Läti ja Eesti vahel, siis siuke pisuke nüanss võib valikus kaalukeeleks osutuda. Muidu tavainimese jaoks erilist vahet pole, ainult mõõtkavaga peab kohanema (20 EUR-i tundub odavam kui 300 krooni) ja metallraha uuesti rahana tunnetama
ekspordi ja impordiga tegelevad firmad tunnevad seda raha vahetamist iga päev oma nahal ja see "lihtne eesti töötegija" peab selle kinni maksma.

ja devalveerimispaanika äralangemine on suurem võit kui enamus eetlasi aduda oskavad.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Eurot on vaja kas või ainult seepärast, et siis kaob meie riigikaitsest üks liigne nõrk koht ära :twisted:

Kas kõik siin kommijad on juba unustanud, kuidas paar aastat tagasi kohalike muulaste seas välgu/valguskiirusel levis kuulujutt Eesti krooni kohesest devalveerimisest? Kas kõik on ära unustanud, kuidas tubli Lasnamäe mass siis üleöö kõik Tallinna rahavahetuspunktid valuutast tühjaks ostis - Mongoolia tugrikud ja Malaisia ringgitid kaasa arvatud :lol: :lol:

Ja mis see jama siis lõppude lõpuks oli - kas idanaabri andekas PSYOPS-provokatsioon või lihtsalt kohalike muulaste Eesti-vastane massihüsteeria? Või mõlemad korraga?
Mind pani see jama küll mõtlema - mõtlema sellest, kui lihtne on siin viiendat kolonni üles ässitades majandus- ja ärikeskkonda destabiliseerida... Lihtsalt lase vene Delfist läbi jutt krooni kukkumisest - ülejäänu teevad Eesti riiki mitteusaldavad muulaste massid ise ära. Kusjuures kuradi kiirest teevad veel :evil: :evil:

Krooni pole vaja - pisiriigi kroon on nõrk selliste provokatsioonide vastu. Provokatsioonide vastu, mis toetuvad pisiriigi poolemiljonilise muulaste massi kollektiivsele lollusele. Las murravad parem euro kallal hambad :lol: :lol: :lol:

Elagu euro, ühesõnaga, - riigikaitsjatel üks mure jälle vähem :wink:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline