Castellum kirjutas:
See positsioon, mida Sa näitad Saku mõisa juures, oli mõeldud Männiku (Rätsepa) positsiooni "edasiarendusena". Kohanime "Tammemäe" ei oska praegu kommenteerida.
Kui võtta positsiooni täpseks asukohaks punane lipukesega ruut, siis seal tõesti ON positsioon. Hulganisti kaevikuid, päris palju on kindlasti hävinud elamurajoonide tõttu, mis sinna serva ehitatud. Kas sinna mingeid betoonrajatisi on plaanitud teha või mitte, minu arust nendest kaevikutest ei selgu.
See positsioon on tegelikult Saku mõisast päris kaugel, omal ajal oleks õlletehas kõige lähem paik olnud.
Castellum kirjutas:
See, mida Gustavson mõtles Tammemäe positsioonina (mina eelistaks Juuliku nimetust), paikneb loode pool ja oli mõeldud Pääsküla positsiooni "edasiarendusena". Mida Su kaart selle koha peal näitab?
Paluks kaarte jah! Igasse soonurka ei oleks positsiooni ehitatud, kuid sobivaid kohti pole ka palju siin. Kui Juuliku (Julienhofi karjamõisa) lähedal oli positsioon, siis ma vist ( ! ) tean kuhu seda on proovitud rajada. Kellelgi "tsaariaegse" segumasina pilte on ?