Käsitöönduslik "relvatööstus" kaasajal

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
tonu adrik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tonu adrik »

Nii isetehtud kui olla saab.

Mina isiklikult seda käest lasta ei julgeks, ega soovita kellegile...
Kasutaja avatar
T-62
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas T-62 »

Käsitöö, seda ei tasu ei müüa, ega osta, laskmisest rääkimata.
Kasutaja avatar
Bald
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Bald »

No rahu rahu mehed,selle riistapuuga lasti vene ajal loomadele numbreid kõrva.
Igaühele oma
tonu adrik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tonu adrik »

Bald kirjutas:No rahu rahu mehed,selle riistapuuga lasti vene ajal loomadele numbreid kõrva.
Sel juhul kohe näha mis saama hakkab kui vant oma peaga miskit leiutab.
Kui ikka sakslase pealt asi maha viksitud, näeb ikka tööstustoodangu moodi välja... 8)
johnbull
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas johnbull »

see loomadele körva laskmise märk neh ja toru juurest miskit veel puudu kah
Ajalugu kirjutavad alati võitjad, ja kaotanud poolte ajalugu kuulub osalejate kahanevale ringile.
(Joachim Peiper)
Kasutaja avatar
Seiu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Seiu »

Vägev....... pidasin seda ise ka miskiseks käsitööks, nüüd tuleb välja et ikka tööstuslikult toodetud :)
sniperman
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas sniperman »

Mu vanaisal on sellisekäepidemega saag kuuris :lol:
Martin !
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Drake »

Sama siin :D
Kasutaja avatar
Manowar
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Manowar »

Päris kaua olnud juba plaan ise ehitada haavlipüss,kuna haavlipüssi laskemoona vedeleb sahtlis juba päris kaua.
40-50 cm terastoru,tagant sulgeda,et lööknõela jaoks täpse suurusega auk puurida. lööknõelaks mingi väiksem nael ja vedruvinnastusega või midagi ammu vinnastamise laadset. Kaba puust välja saagida ja mingi algeline päästikumehhanism külge. Teoreetiliselt peaks toimima,aga ärge näkku lööga palun kui liiga loll mõte on :D
Kasutaja avatar
AddressUnknown
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AddressUnknown »

Manowar kirjutas: Teoreetiliselt peaks toimima,aga ärge näkku lööga palun kui liiga loll mõte on :D

Meie ei löö. Aga KaPo lööb ehk näpud sahtli vahele. Seda muidugi juhul, kui selleks ajaks on veel mida lüüa.
alban
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alban »

Manowar kirjutas:Päris kaua olnud juba plaan ise ehitada haavlipüss,kuna haavlipüssi laskemoona vedeleb sahtlis juba päris kaua.
40-50 cm terastoru,tagant sulgeda,et lööknõela jaoks täpse suurusega auk puurida. lööknõelaks mingi väiksem nael ja vedruvinnastusega või midagi ammu vinnastamise laadset. Kaba puust välja saagida ja mingi algeline päästikumehhanism külge. Teoreetiliselt peaks toimima,aga ärge näkku lööga palun kui liiga loll mõte on :D
Ei soovita su enda tervise huvides lollustega tegeleda. Kui tahad haavlipüssi siis käi koolitusel, tee relvaluba ja osta see endale. Vene jahipüssid (kasutatud) maksavad mõnesajast kroonist alates. Usu mind su enda tervis on kallim kui see relvaloa tegemine ja relva soetamine kokku.
Vaata kasvõi suvalist sileraudset jahikat. Oled tähele pannud, et lööknõelad asuvad neil massiivse metallist "karbi" sees, mis on ühendatud kabaga? See on seetõttu, et lasu momendil suureneb rõhk relvarauas ja selleks, et relv tükkideks ei lendaks ongi tagaosa selline massivne metallist tükk. Kui sa teed kodustel meetoditel mingi toru kuhu läheb nael sisse siis selline konstruktsioon suure tõenäosusega sellele survele vastu ei pea ja su nael lendab sealt kus kurat. Loodetavasti lendab sinust ja kellestki muust vigastusi tekitamata mööda. Seega ära mõtle ja tee lollusi vaid kui soov on relva omada siis tee seda nagu seadus ette näeb.
Kasutaja avatar
Rebu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebu »

Nii, üle pika aja siis kirjutan ka midagi. Tahaksin öelda et kuigi ei ole palju postitanud siis loen väga palju siin foorumis. See oli siis väike teadeanne et ma pole surnud :wink: .
Nende iseehitatud relvade kohta tahaksin öelda paari asja. Kui ma selle teema valmistasin, olin 13 aastane. Nüüd olen 15. Relva ma valmis ei ehitanudki. Plaan oli, aga sain vanemaks ja mõistsin et sellist jama mul vaja ei ole ja ei taha viga saada. Relvahuvi on mul ikkagi.
Kui nüüd kaks aastat hiljem loen enda postitusi, siis saan kõvasti naerda. Tõesti olin väheke lammas noorena. :lol:
Kogun saksa ja vene kolu
OBS
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas OBS »

Ehitanud ma pole kuid olen sirvinud raamatut Improvised munitions black book. Desert Publications 1981. ning selles teoses on pikalt õpetusi kuidas relvi ehitada. ning olles neid jooniseid näinud arvan et ühelasulise relva suudab vist igaüks ehitada.
lisan lingi kus seda raamatut näha ja osta saab Vol1
http://www.amazon.com/Improvised-Muniti ... 0879472049
Täpsustaksin veel seda et ise sirvisin seda raamatut oma väeosas ja keegi oli isegi selle ära tõlkinud.
post tenebras spero lucem
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

väärt kraam on "poor man's james bond" (vol. 1 & 2) ja kõik muud kurt saxxoni raamatud. aga mõnest kindlustusest maksaks ikka enne igaks juhuks läbi käia...
wittwart
Liige

Postitus Postitas wittwart »

Kõik relvad on ise tehtud. Ükski masin ei ole mitte ühtki relva konstrueerinud. On võimalik võtta mõne peast jobu jänki veetorudest kokkumõteldud suurtüki kirjeldus ja see teostada. Tulemus- veetorudest suurtükk. Just säärane, nagu neid netis liikvel igasugustes soparaamatutes. Samas aga on võimalik enesele selgeks teha kõik relvaasjandusse puutuv ning konstrueerida ükskõik milline relv, alates poolautomaatpüstolist, lõpetades kuulipildujaga. Mis see relv siis nii iseäralist? Isegi Singeri õmblusmasin on palju keerulisem masin kui mis iganes käsitulirelv!
Metallitööd tundmata ei saa relvi valmistada. Relva juures on kõige olulisem materjal, täpsemini selle tugevus ja kõvadus. Igasuguse relva liikuvad osad peavad olema ühesuguse kõvadusega, vastasel korral lõikab üks osa teist niikaua kuni lõigatud saab. Järeldus- kõigi liikuvate osade materjal peab olema sama ning ka ühtmoodi termiliselt töödeldud.
Relvateraseks on ideaalne 42CrMo4 ehk siis AISI 4140, kroommolübdeenteras, hea töödeldavusega, karastatult piisavalt sitke ja küllalt suure kõvadusega. Kas siis hästi töödeldavast metallist on tööriistade-masinate-oskuste olemasolul raske mõnd lihtsamat relva valmistada mõne unitaarpadruni peale- kasvõi levinuim püstolipadrun- 9x19?
Kättevõtmise asi, nagu üteldakse.
Aga sellest, kas, kes, kus ja kuidas, sellest siin ei räägita, sest mõned noored mehehakatised koos vanade kagebiitidega, keda kohalik riik, ehk siis riigi maha müünud "rahvasaadikud" palganud, need on tihti ametis igasuguste foorumite läbivaatamisega ja väga varmad igasuguse, nii tõese kui mittetõese informatsiooni peale enese olemasolu vajadust tõestama, sest näe- need kes palganud, need värisevad alaliselt ja päris tõsiselt eneste maise eksistentsi pärast, ju siis arvavad hirmudeks piisavalt alust olema, hindavad ilmselt enese tegusid iseendi rikutuse tasandil?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline