Hertsogi tegemised

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Ei siin ole miskit.
Klipis on ju selgelt näha, et tegu tehasekonditsioonis masinaga ja päris kindlasti 4BO roheline.
Tundub, et filmilõik pärineb kõige hiljemalt 1941a. suvest.
Haakristid saab peale värvida maskide abil.

Kõige suurem jebla on vasakus pardas asuva raamiga. Andrusani teemas on näha, kuidas probleemile lahendus leida.

Isiklikult vaatan klippi kõrvaklapid peas ja heli põhjas.
Ehk mõirgaski 46liitrine M17 tankimootor just niimoodi.
Täielik kaif!
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hertsog »

nii. postkontorist anti siuke asi:

Pilt

lisa pantri-hunnikusse.
Pilt

https://www.facebook.com/panzerwerke

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

See on jah niisugune Pantrite epopöa lõppvaatuse masin, aga tegelikult tahtsin torkida seda T-28 videoklipi värki: üks vähestest klippidest, kus kaameramees on liikuva masina juures tükati päris lähedal olnud. Seetõttu on hästi näha, kui palju ja kuskohast läigib roomik "elusal" tankil, nii et selles mõttes harukordselt hea eeskuju mudelil järgitegemiseks.

Urmas.
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

nii. hakkasin siis seda T-28 looma värvima. võtsin ette fossiili tehtud retsepti:

Testors/Model Master 1712.......~5,1 ml
Testors/Model Master 1550.........0,3 ml
Testors/Model Master 1708..........0,3 ml
Testors/Model Master läikiv lakk...9,0 ml

laki jätsin ära. muud asjad said täpsed kogused mõõdetud.
toonid pisut erinesid, kuna punase ja kollase osas kasutasin revelli ja humbroli analooge. tulemus sai nagu testorsi olive drab 1711, mida olen kasutanud shermani ja M40 värvimiseks :D

Pilt

et siis ilmselt tulevikus võib hädaga olive drab-i kohta ka öelda, et on 4BO...
Pilt

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Nonii, aga miks sa laki ära jätsid? Ilma lakita muutub toon üksjagu... Kui millalgi trehvame, võin anda sulle ka värviproovi, millega võrrelda - eks siis juba vaatad, kas ja kui palju nad sarnased on.

Urmas.
von manstein
Liige
Kontakt:

Kas kõik kuulsid valju mürtsatust?

Kasutaja Markko kukkus just põrandale.
Aga Hertsog, oled ikka üks salatseja vend.
Valmimisprotsessist pole mitte pildipoegagi.

Oi, me oleme põnevil! Mis sellest nüüd välja tuleb?
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

See mürtsatus viskas mind puu otsa.. oli kõva kõmakas..
Ootame aga pilta tööprotsessist..

/Väriseb erutusest ja ootusärevusest..
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Kasutaja avatar
Markko
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Markko »

Ega praegu võib tegemist olla ka Hertsogi mahhinatsioonidega minu langetamiseks, kuivõrd koostepilte pole näha olnud. Siiski-siiski mu põlved juba värelevad
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

noh langeda ei ole vaja, aga kõikuma võid õrnalt hakata...

väiksed "teaser"-id

Pilt

Pilt

asi on poolik veel, nii et ei maksa üleerutuda...
Pilt

von manstein
Liige
Kontakt:

No värvitoon on nii 4BO, kui üldse olla saab.
Aga selge on ka see, et sommide trofeemasinat ei tule.

Vastasel juhul oleks tulnud porilapakate kõverdused ära lõigata ja eesmisi soomusplaate ühendavad vinklid varustada neetidega.
Mis siis ikka.

Ootame aga järge.
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

nonii valmis ta sai, mudel nr 22: Vene Õudus T-28. ootuspäraselt sitt toodang oli seal karbis. et nagu andrusan mainis, siis jah, ega Dragoneid kokku lapates mudelitegu ei õpi. eriline mõnu oli taaskord kõiki lindilülisid ükshaaval lõikuda ja lihvida. polnudki neid palju... 2x113 tk.
värvimisel kasutasin fossiili retsepti järgi tehtud 4BO-d ja ehkki ma jätsin laki koostisest ära. seda sellepärast, et soovisin viia veel läbi mitmeid manipulatsioone enne lakkimist. peale läikiva lakiga katmist omandas värvitoon juba õigema 4BO tooni. peale seda sai tehtud õlivärvidega pesu ning pigmentidega tolmutamine. selle viimase osas vist läksin pisut hoogu, igatahes tulemuse osas tahaksin ma ise mõelda, et tegemist on mongoolia kõrbes resideeruva üksusega, mis on mõnda aega paigal seisnud. ehk siis kõik see, mis toimus 41 aasta suvel jaapani piiri ääres.

pikali kukkuma ei pea, kuna tunnen, et selle masina vastu mul kahjuks endal küll sümpaatiat ei ole. samuti pole ma tegelikult tööga ise väga rahul. seda kõikke ilmselt asjaolust, et tegemist ei olnud minu tavapärase eeskavaga ning see viis mind pisut tasakaalust välja :D
tuleb ilmselt ikka jääda oma liistude juurde ning saksa imemasinaid edasi vorpida, sekka vahele siis mõni ameeriklane või venelane.

pildid siis siin:

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

ja viimaseks "sõjaaegne originaalfoto" - oli teine patajasti piisavalt fookusest väljas, et ümber must-valgeks teha

Pilt
Pilt

Bodyguard
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Bodyguard »

Ma ei hakka nüüd fossiili kopeerima, kuid roomikud paistavad tõesti välja nagu oleksid nad pikemat aega Mongoolia kõrbes seisnud. Üldse paistab käiguosa, kasvõi Mongoolia kohta liiga monotoone, oleksid võinud kasutada veidi rohkem erinevaid pigmente, sekka veidi pruunikamat jne..

Olgu, see kõik on lahendatav, ja võibolla ei olegi mul õigus. Üldmulje kohta, tank mis tank.

Kas on välja kujunenud mingi uus mood, no et kõik pildistavad oma mudeleid samasugustel alustel..müstika, ütleksin. :twisted:
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Tore näha veel üht vene monstrumit siin foorumis.

Kuid mis roomikutega juhtus - jooksurajad ning mööda pinnast haljaks kulunud roomikutallad? Haljaks kulunud tähikuhambad? samamoodi rataste veerepinnad? Tundub nagu oleks tank ilma ühtegi meetrit sõitmata kraanaga tehasest põllule tõstetud ja siis on mõni usin töömees, jumal teab mispärast, ämbriga tolmu peale uhanud.

Pigmentide poole pealt vali endale 3-4 erinevat tooni... siis saad neid segades üldmuljet mitmekesistada.

Kokku on ta küll pandud, aga Hertsog - sa suudad ju tunduvalt paremini:)

Kristjan
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

no olgu, raisk :D

ma tõmban õhtul ta üle

tegelikult jah, ma ise jäin ka seda veermiku asja mõtlema. aga juba on idee ka olemas: panen poleerimispadja drelli otsa ja käin lindiharjad üle. see peaks selle hõbeda, mida ma hoole ja armastusega sinna tolmukorra alla istutasin, jälle välja tooma...
Pilt

von manstein
Liige
Kontakt:

Eh mehed! Kõige olulisemast jäi ju rääkimata: kes siis markko püsti aitab?

Mudel on jah selline kähkukas, otse karbist.
Kitsaskohad on kõik ilusasti üles loetud ja Hertsog lubas kohusetundlikult asjad ära parandada. Nii et meest sõnast, härga sarvist.

Lisaks juurde, et millegipärast on masinat ainult paremalt poolt pildistatud.
kolm viimast värvipilti on kõik ühte auku. Mis värk?

Tagatipuks on pärismaallastest mongoollased laternaklaasid puruks peksnud ja läikivad reflektorkoonused sisse vehkinud, küllap jurta kaunistuseks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline