Iraak

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Poluvernyk34
Tänan faktide eest hugo, aga ma arvan et sakslaste tegud ei olnud mitmeid kordi vähem.
1710-1918 - Eesti tegelik kuulumine Vene all. Ta kuulus küll ,aga kas mõisnikud ei olnud mitte sakslased ?
Kord võib olla ju vene aga tegusid tegid ju sakslased. Või väidat et sakslased olid leebed onukesed kes suhtlesid meise võrdväärselt.
Jah Sul on õigus, mõisnikud tõesti olid tihti saksa rahvusest ja sakslased on ka eestlastele palju halba teinud.
Teadmiseks Sulle, et kuni 1941a. -ni eestlased nii väga Saksa sõbralik rahvas ei olnud. Pean silmas tavalist eestlast, mitte poliitikuid.
Mäletati selgelt just neid samu Saksa mõisnike, kellest me lahti olime saanud.
Kuid 1941a. eestlaste suhtumine muutus sakslastesse sõbralikumaks, kuna küüditamine ja punaste kuriteod kaalusid üle selle, mis sakslased siin kunagi teinud olid. Sellepärast võtsid eestlased sakslasi lilledega vastu ja astusid SS-i. Venelane oli hullem okupant, kui sakslane.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Poluvernyk34
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Poluvernyk34 »

OK, lõpetame nüüd selle teema ,ma mõtlen see venelase ja sakslase asja.Teema on hoopis iraagist ju :lol: , me jääme ikkagi igaüks oma arvamusele.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Aga Sa ei öelnud ju oma arvamust???
Epaminondas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Epaminondas »

napoleon
Mis puutuvad siia Saksa mõisnikud? Osa mõisnike oli ka Saksastunud Eestlasi. Kehtiv kord oli Vene oma, sõltumata mõisnikest.
Siin Sa paned ajalooliselt tugevalt mööda. Venelased kehtestasid Baltikumis Balti erikorra. Ma usun, et Sa oled sellest kuulnud. See tähendas põhimõtteliselt seda, et kehtima jäi saksa mõisnike kord - pärisorjus, mõisnikud jäid samaks, ametnikeks sakslased ja mõisnike olukord muutus isegi soodsamaks kui enne Põhjasõda. Me olime Vene riigi koosseisus, aga kord oli Saksa oma.

Sakslaste ülemvõim Baltikumis kehtis kuni venestamise alguseni 19. saj lõpupoole.

Ei huvitanud saksalast ega ka venelast see eestlasest talupoeg, mõlemad täitsid vaid oma taskuid.

Eestlastes tekitab viha pigem venelaste vastu nende vääritu ja kultuuritu käitumine viimasel sajandil pluss Vene Föderatsiooni suhtumine meisse.

Ei usu, et sajandite tagused kuriteod eestlastele eriti korda lähevad. Näiteks pole ma siiani täheldanud eestlaste erilist viha rootslaste vastu, kes näljutasid meie rahvast enne põhjasõda niimoodi, et levis kannibalism ja suur osa rahvast suri nälga, sel ajal, kui vilja Eestist välja eksporditi.

Kuid see eraldi teema ja Iraagi sõjaga see ei lähe kohe mitte kokku.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Ei usu, et sajandite tagused kuriteod eestlastele eriti korda lähevad. Näiteks pole ma siiani täheldanud eestlaste erilist viha rootslaste vastu, kes näljutasid meie rahvast enne põhjasõda niimoodi, et levis kannibalism ja suur osa rahvast suri nälga, sel ajal, kui vilja Eestist välja eksporditi.
Art
Seda, et rootslased meid näljutasid kuulen esimest korda :shock: kus Sa seda kuulsid :?:
On ju väidetud, et just rootslased panid aluse eestlaste haridusele, lõid esimesed koolid jne....... Kas nad ka ei tahtnud Eestis kaotada orjust :?:
Kahju, et see jutt meil nii keeruliseks läheb, teeks eraldi teema, aga millise :?:
Kõige hullem valluataja Eestis :lol: , kujutan ette juba milliseks sitaga loopimiseks seal all läheks.
Muide, kuidas soomlaste käsi neil kaugetel aegadel käis, kui nad olid Rootsi ja Vene võimu all :?:
Sakslased neid ju ei vallutanud, mäletan, et pärisorjus Soomes ei olnud.

Mis Iraaki puutub, siis mis te arvate, kas USA saaks seal ilma liitlasteta hakkama :?:
malox
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas malox »

Kui sa seda ei tea, siis kui olid meil siin Rootsiajal ikalduse aastad, siis viidi kõik vili rootsi, kuna neil kah seal nälg...
Poluvernyk34
Liige
Kontakt:

hugo, mis aastal läks Tartu ülikoolis õppimine eesti keelseks ?
Poluvernyk34
Liige
Kontakt:

Minu arvamus on see et vahet pole mis võimu all sa oled, iseseisev sa poleks nikuini.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Minu arvamus on see et vahet pole mis võimu all sa oled, iseseisev sa poleks nikuini.
Minu arvamus on, et igat riiki peaks juhtima selle riigi rahvas ja sisserändajad peavad aksepteerima kohalike seadusi, mitte nõudmisi esitama.
Poluvernyk34
Liige
Kontakt:

see on sinu arvamus.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

see on sinu arvamus.
Mis on Sinu oma :?:
Kas ´minu oma ei meeldi Sulle :?:
Poluvernyk34
Liige
Kontakt:

Miks sa oma arvamust üritad peale suruda? Nii palju kui inimesi nii palju ka arvamisi. Ma arvan et teistelgi siin on oma arvamus.
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Troll »

Poluvernyk34 kirjutas:Miks sa oma arvamust üritad peale suruda? Nii palju kui inimesi nii palju ka arvamisi. Ma arvan et teistelgi siin on oma arvamus.
Poluvernyk, miks sa püüad iga hinna eest seda Iraagi teemat kõrvalise juraga risustada? Kaks viimast lehekülge on sinu algatatud vaidluse tõttu täielikult OT.
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Poluvernyk34
Liige
Kontakt:

Troll, kui sa lugesid siis üritasin seda teemat lõpetada .
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Mis Iraaki puutub, siis mis te arvate, kas USA saaks seal ilma liitlasteta hakkama
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline