Haapsalu dessant
Siltidega on lood segased, sest Kristjani õlga meil seekord pole. Suuremal osal meestest on Kuressaare sildid ikkagi veel alles, seega oleks loogiline neid kasutada. Üritan homme (esmaspäeval) Kristjanit telefonitsi kätte saada, et ta paneks sildi põhja kuhugi üles, selle eeskujul saaks siis vajaminevaid juurde teha. Värviprintimise võimalusega on mul endiselt kitsas käes, Haapsalu muuseum lubas vajadusel aidata, aga neile tuleks saata ikkagi valmis failid. Tegelikult aitaksid häda korral välja ka mustvalged sildid, kujundus võiks olla Kuressaare siltidega enam-vähem sama, siis on külastajatel lihtsam orienteeruda.
Homme tilgutan infot juurde...
PS. Kalle tuleb ka!!!
Homme tilgutan infot juurde...
PS. Kalle tuleb ka!!!
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
Mina hakkan oma vaimu juba varem lahinguga harjutama. Nimelt on Lavassaare raudteemuuseumiga sõlmitud kokkulepe eellaagriks. Väed saavad koguneda alates 04.09.2010 kella 11.00ist. Ööbida saab siseruumides muud tingimused täpsustuvad vastavalt väeosade arvukusele. Laupäeval toimuvad harjutused maastikul, taktikaõppused ja ettevalmistused lahinguks. Pühapäeval liigub organiseeritud kolonn edasi Haapsallu kus võtasb juhtimise üle Läänemaa ja Saaremaa ühendväejuhatus.
Toomas
Toomas
Kui kaks inimest suudavad pimedas teki all ilma abivahenditeta valmis teha kolmanda inimese, siis igasugune mudeli kokkupanemine peaks olema käkitegu.
Mul on see nädalalõpp suht kinni tegelt. Aga peale väikeseid motivatsoonikõnelusi otsutasin siiski veidi rinnet toetada:) Kuna oma tehnika paika sättimine ja muu suhtlus on selle ürituse olulisemaid osi, siis pean vajalikuks kindlasti ise kohal olla. Selleks aga pean pühapäeval Rakvere kandist saabuma. Ja seega oleks mulle veidi oluline teada, millal võiks vägede koondamine vitriinidesse täpsemalt alata... teaks sõidu algust planeerida.
Kk
Kk
Värsked infotilgad...
Dessant on praegu planeeritud niimoodi, et kohtume kõik Ristil, orienteeruvalt 10-11 paiku, täpsem aeg vajab veel selgitamist (kuidas Manstein praamikapteniga kaubale saab). Aga mida varem, seda parem. Siis liigume ühise löögirusikana ekskursioonipaika. Seal usun hakkama saavat nii umbes kahe tunniga. Pärast seda suunduvad ellujäänud Haapsallu, et näitust hakata üles panema. Seal võib minna neli-viis tundi, siis peaks hakkama tolm juba maha vajuma.
Kui on veel tahtmist, on mul tagataskus veel üks eksursioon, aga selle võib jätta ka 17. oktoobri peale, mil on planeeritud näituse mahavõtmine. Nagu näha, päev tuleb pikk, seepärast varuge toitu ja joogivett ning siduge portjankad korralikult, et jalad villi ei läheks.
Infosiltide asjus rääkisin Kristjaniga. Tal on eelmiste siltide põhjad alles ja ta saadab kõigile, kel vaja. Andke ainult talle märku. Väljaprintimine jääb siis igaühe enda korraldada, pole hullu kui mõni silt teiste seas juhtub mustvalge olema.
Dessant on praegu planeeritud niimoodi, et kohtume kõik Ristil, orienteeruvalt 10-11 paiku, täpsem aeg vajab veel selgitamist (kuidas Manstein praamikapteniga kaubale saab). Aga mida varem, seda parem. Siis liigume ühise löögirusikana ekskursioonipaika. Seal usun hakkama saavat nii umbes kahe tunniga. Pärast seda suunduvad ellujäänud Haapsallu, et näitust hakata üles panema. Seal võib minna neli-viis tundi, siis peaks hakkama tolm juba maha vajuma.
Kui on veel tahtmist, on mul tagataskus veel üks eksursioon, aga selle võib jätta ka 17. oktoobri peale, mil on planeeritud näituse mahavõtmine. Nagu näha, päev tuleb pikk, seepärast varuge toitu ja joogivett ning siduge portjankad korralikult, et jalad villi ei läheks.
Infosiltide asjus rääkisin Kristjaniga. Tal on eelmiste siltide põhjad alles ja ta saadab kõigile, kel vaja. Andke ainult talle märku. Väljaprintimine jääb siis igaühe enda korraldada, pole hullu kui mõni silt teiste seas juhtub mustvalge olema.
Ajagraafikust.
Selgus sügisene praamigraafik ja Saaremaalt lähtuvale üksusele sobib kõige paremini kell 8.30 väljuv praam. See tähendab, et Virtsus oleme kell 9 ja Ristil juba veidi enne kella 10. See võikski jääda Ristil kogunevate üksuste kohtumisajaks.
Tallinna poolt lähenejatel soovitan aga kasutada hoopis Keila Haapsalu maanteed ja veidi enne Vasalemmat asuva Maeru kõrtsi ees pidama jääda. Üritame Ristilt sinna jõuda vähem kui tunni ajaga, seega veidi enne kella 11. Kui palju Tallinnast Maeruni (Vasalemmani) jõudmiseks aega kulub, peab igaüks ise arvutama. Maerust suundume ühiselt ekskursioonile ja pärast seda Haapsallu.
Igaks juhuks peaks igas üksuses olema üks kontaktisik, kellega saaks mobla teel ühendust, nii oleme üksteise liikumisega paremini kursis ja saame võimalike tõrgete puhul (sadamas olev tõkkepuu ei avane, praam jäi põhja kinni, tagavararatas ununes koju jne. jne.) ajakava operatiivselt muuta.
Selgus sügisene praamigraafik ja Saaremaalt lähtuvale üksusele sobib kõige paremini kell 8.30 väljuv praam. See tähendab, et Virtsus oleme kell 9 ja Ristil juba veidi enne kella 10. See võikski jääda Ristil kogunevate üksuste kohtumisajaks.
Tallinna poolt lähenejatel soovitan aga kasutada hoopis Keila Haapsalu maanteed ja veidi enne Vasalemmat asuva Maeru kõrtsi ees pidama jääda. Üritame Ristilt sinna jõuda vähem kui tunni ajaga, seega veidi enne kella 11. Kui palju Tallinnast Maeruni (Vasalemmani) jõudmiseks aega kulub, peab igaüks ise arvutama. Maerust suundume ühiselt ekskursioonile ja pärast seda Haapsallu.
Igaks juhuks peaks igas üksuses olema üks kontaktisik, kellega saaks mobla teel ühendust, nii oleme üksteise liikumisega paremini kursis ja saame võimalike tõrgete puhul (sadamas olev tõkkepuu ei avane, praam jäi põhja kinni, tagavararatas ununes koju jne. jne.) ajakava operatiivselt muuta.
Kuna Lavassaare ründesuund tunnistati viimasel kohtumisel tarbetuks ressursiraiskamiseks siis liitun läänesuunalise rindega. Kodust hakkan liikuma ~10 paiku hommikul. Bussikeses on endiselt vabu kohti ja kes ennast väljumisajaks lähtepunkti sätib selle munserdame meeskonda ja toome õhtuks samasse kohta tagasi.
Toomas
Toomas
Kui kaks inimest suudavad pimedas teki all ilma abivahenditeta valmis teha kolmanda inimese, siis igasugune mudeli kokkupanemine peaks olema käkitegu.
Kas keegi plaanib siis üldse veel Ristile tulla: Kalle? FW Anton?
Kui Lihula poolt rohkem tulijaid pole, ei hakkaks me Mansteiniga Ristil üldse ankrut välja laskma, vaid põrutaksime ühe auruga kohe Maeru kõrtsi juurde välja. Jõuaks rutem ja saaks päevaga varem pihta hakata.
Andke endast märku...
Kui Lihula poolt rohkem tulijaid pole, ei hakkaks me Mansteiniga Ristil üldse ankrut välja laskma, vaid põrutaksime ühe auruga kohe Maeru kõrtsi juurde välja. Jõuaks rutem ja saaks päevaga varem pihta hakata.
Andke endast märku...
-
- Liige
- Kontakt:
Mul on olemas Tsiknati, Fossiili ja Immelmanni moblanumbrid. Hädapäraseks sideks peaks neist piisama. Minu number on endiselt 5373 1412, kel vaja, saab ühendust.
Nüüd on tarvis veel vaid von Mansteiniga kuidagi trehvata. Elame küll kõrvuti majades, aga kui mina öösel magama lähen, hakkab tema juba ennast tööle sättima ja kui mina lõpuks tööle lähen, hakkab tema tööpäev juba läbi saama. Nagu päkapikk ja maja!
Nüüd on tarvis veel vaid von Mansteiniga kuidagi trehvata. Elame küll kõrvuti majades, aga kui mina öösel magama lähen, hakkab tema juba ennast tööle sättima ja kui mina lõpuks tööle lähen, hakkab tema tööpäev juba läbi saama. Nagu päkapikk ja maja!
-
- Liige
- Kontakt:
Käidud , nähtud, tehtud 
Mõnusalt kompaktne näitus tuli seekord, väga kift. Ja ekskursioon oli ikka omajagu üllatusi pakkuv. Kokkuvõttes väga kena viis pühapäeva veeta.
Kuni prohvimad fotograafid omi pilte seadivad saab vaadata minu seebikarbi plõkse:
http://album.ee/album/296223/50247689
Tervitades
Levar

Mõnusalt kompaktne näitus tuli seekord, väga kift. Ja ekskursioon oli ikka omajagu üllatusi pakkuv. Kokkuvõttes väga kena viis pühapäeva veeta.
Kuni prohvimad fotograafid omi pilte seadivad saab vaadata minu seebikarbi plõkse:
http://album.ee/album/296223/50247689
Tervitades
Levar
Ühinen Jossi kiiduavaldustega!
Minu fotosid näeb siit: http://nagi.ee/photos/FWAnton/sets/284089/
Minu fotosid näeb siit: http://nagi.ee/photos/FWAnton/sets/284089/
Anton - horridoo!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline