Leon Degrelle

Eestlased ning eestlastest koosnevad üksused, relvad, lahingud, varustus, autasud jne jne...
Tony
Liige
Kontakt:

Leon Degrelle

Postitus Postitas Tony »

Kas keegi teab selle mehe põgenemisest Berliinist 1945 aastal?Tegu oli fanaatilise SS-lasega,kelle kohta Hitler ütles,et oleks mul poeg,siis peaks ta olema täpselt kui Leon.Kuul seda meest igal juhul ei võtnud.Tegi läbi terve sõja,sõdis Eestiski Emajõel ja alati kõige ohtlikumates kohtades.
Üks ajalooraamat väidab,et võitles 1945 mais Berliinis Riigipäevahoone varemeil.Ta oli põgenenud Hispaaniasse,kus elas üle 80 aasta vanaks ja kirjutas mitu raamatut.Auastmelt SS-Standartenführer.
Rahuaega hoiab relv
Lupus
Liige

Postitus Postitas Lupus »

Pommitaja He111 pardal Hispaaniasse . Õigemini vist oli Biskaia laht kuhu ta maandus.
Kasutaja avatar
VANA LÖUKOER
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas VANA LÖUKOER »

Leon Degrelle oli mees,kes oli uhke,ennastäis ja ülbe södur.ülejäänud maade vabatahtlikud olid tema jaoks praht.nii arvas ta ka eestlastest.eesti leegionist ja ülejäänud söjaväe üksustest.
ka mina arvan,et ta on praht.
ta ei hoolinud oma meestest eriti.tähtis oli vaid tema enda au ja hiilgus.
VAREMEIST TÖUSEB KÄTTEMAKS !!!!

MAHA VALGED JUUDID !!!!!!!!
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Leon Degrelle oli mees,kes oli uhke,ennastäis ja ülbe södur.ülejäänud maade vabatahtlikud olid tema jaoks praht.nii arvas ta ka eestlastest.eesti leegionist ja ülejäänud söjaväe üksustest.
ta ei hoolinud oma meestest eriti.tähtis oli vaid tema enda au ja hiilgus
Sõdis muuseas Suur Saksamaa eest. Mitte nagu Eesti SS.lased oma riigi vabaduse eest. Edev oli ta küll, sellest saab tema raamatut lugedes aru.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Kasutaja avatar
ugandiklubi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ugandiklubi »

:lol: Ja eks temal ikka ei mahtunud hinge kuida tama rünnak 24 augustil Kärevere all nurja läks ja hilem teeb " mingi poltseipataljon" peaaegu kaotuseta ära .
Beeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Beeter »

Vaikselt, vaikselt, ikka üks samm korraga!!!
Kasutaja avatar
istorik
Liige
Kontakt:

Degrelle

Postitus Postitas istorik »

Lõik A.Toomsalu memuaaridest:
Sinimägede lahingute ajal sai belglastest arstide punker täistabamuse. Hukkus kaheksa arsti, ellu jäi vaid üks. Nende mulla alt väljakaevamise eest tänas Belgia vabatahtlike juht kindral Leon Degrelle Arnot isiklikult ja esitas autasustamiseks III SS- tankikorpuse ülemale kindral Feliks Steinerile. Hiljem, üldise taganemise käigus jäi autasu siiski kätte saamata.
Kasutaja avatar
ivalo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ivalo »

Minu teada polnud Degrellel Sinimägedesse asja!!
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Minu teada polnud Degrellel Sinimägedesse asja!!
:?: :?: :?:
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Kasutaja avatar
istorik
Liige
Kontakt:

Degrelle

Postitus Postitas istorik »

Toomsalu Arno on nüüdseks juba üle aasta manalamees kuid tema aususes ei ole ma pidanud kunagi kahtlema. Kui võtta need paljud rindemehed, keda olen intervjueerinud, siis just tema väga hea mälu on mind alati imestama pannud. Vana poksijana, kes viimased kümme aastat põdes parkinsoni, suutis ta üle poolesajanditaguseid sündmusi kuni kellaajalise täpsusega meenutada.
Arno koos oma kahe vennaga, kes ka Leegionis, olid Relva- SSi mitmekordsed poksimeistrid.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Vastates esimesele postitusele - LEON DEGRELLE pole kunagi ümberpiiratud Berliinis võidelnud.
Tema memuaaridest näpuga rida ajades võib hästi välja lugeda, et ta orgunnis end selleks ajaks varakult Norrasse ja lendas sealt pärast edasi Hispaaniasse.

Ja veel - kes vähegi viitsib LD eestikeelseid memuaare lugeda, näeb isegi, et kohalikku rahvasse Eestis suhtus see Hitleri lemmik vägagi ülbelt ja pinnapealselt. Ju ta oli (oma arust) nii suur maailmaajaloo tegija, et meie pisirahva oludesse lihtsalt ei vaevunud süüvima.
Veltu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Veltu »

Tema memuaaridest näpuga rida ajades võib hästi välja lugeda, et ta orgunnis end selleks ajaks varakult Norrasse ja lendas sealt pärast edasi Hispaaniasse
Kas see ei olnud mitte Taani?

Isiklikult pean Degrelle rumalaks ( muidugi mitte hariduse, vaid põhimõtete ja suhtumise pärast ) ja väärastunud mõttemaailmaga inimeseks. Temal olid ikka peas tema valloonid ja tihti ka sakslased. Nende kiitmise arvelt ei hoidnud ta midagi kokku. Ja öökima ajab tema pidev Kolmanda Reichi kiitmine. Räägib ikka vabast Euroopast ...
Ära hirmuta!
Ära tee ulakust!
Koera, kes kogu aeg haugub, pannakse kõige vähem tähele
[img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan4.gif[/img]
Elagu sõnavabadus!
Arensburger
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Arensburger »

VANA LÖUKOER kirjutas:Leon Degrelle oli mees,kes oli uhke,ennastäis ja ülbe södur.ülejäänud maade vabatahtlikud olid tema jaoks praht.nii arvas ta ka eestlastest.eesti leegionist ja ülejäänud söjaväe üksustest.
ta ei hoolinud oma meestest eriti.tähtis oli vaid tema enda au ja hiilgus.
Mathias Lutz kirjutas:Tsiteerides ajalehte Meie Maa 15.08.1944. viibis kuulus valloonide juht Leon Degrelle Tallinnas ja andis intervjuu,mis ka täna aktuaalne.
"Siira rõõmuga saabusin Eestisse kus paljud flaami ja prantsuse vabatahtlikud võitlevad koos tublide kamraadidega Saksa SS-ist ja põhjamaadest.Juba viimasel talvel võitlesime külg-külje kõrval pataljon "Narva"sangarlike meestega diviis "Viking"ridades.Koos tegime läbi rängad nädalad Tšerkassõ rõngas.Eesti ja vallooni vabatahtlikud võitlesid seal kõrvuti ja langesid teineteise kõrval tõelises relvavendluses.
Sel tunnil,mil enamlus eriti ohustab Eesti pinda,on kõikide Euroopa maade kohuseks kaitsta seda pinda,mis on ajalooliseks kultuuripiiriks meile kõigile.Eesti teab,et tema saatus puudutab kogu Euroopat ,võideldes Eesti pinna eest,kaitseme ka oma kodumaad.
Et eesti rahvas teaks,et ta ei seisa üksinda selles kõigi germaani rahvaste pühas võitluses,täidame meie kõik,Führeri vabatahtlikud sõdurid,viimseni oma kohust,et rajada õnnelikku tulevikku mitte üksnes Eestile,vaid ka kogu Euroopale.
Leon Degrelle,SS-sturmbannführer
ivalo kirjutas:Ootasin ka Degrelle raamatust sootuks midagi muud. Vend oli küll looduseimetlejast kaunishing ja fanaatiline sõdur, kuid muu.... Eestlaste koht oli ära lõigatud juba Tserkassõ koti kirjelduses-seal oli eesti sõjameeste asemele hoopis lätlased topitud!?
Eesti sõdurid ei soovinud oma isamaad kaitsta , olid naeruväärsed oma kukesulgedega kübarates ja vehkides tulelukuga püssidega jooksid paljasjalgselt ainult rindega vastupidises suunas!
Kuradi sitapea!! :evil:
Tartu all jätsid tuhanded eestlased ettevalmistatud positsioonid maha , kuhu siis juhuslikult üliinimene sattus ja paari selliga vene rinde seiskas!

Eesti ohvitser oli pandud tema jalge ette hüsteerias roomama ja justkui oma arguse palgaks sai too vanemohvitser veel kuuli näkku, mis keha läbides pärakust väljus. :evil: :evil:

Ja raamatu lõpp on ka väga hale kuidas suur sõjapealik jookseb isakese Himmleri kannul - jumalikke käske oodates - jättes oma kallid kaasmaalased saatuse hooleks.

Mul hakkas kahju sellest 200. EEK -mis selle üllitise eest välja käisin.
Kallid foorumlased! Ärme laskume liialt emotsioonidesse. II Maailmasõda tervikuna oli ikka ka kaugelt hoopis midagi muud, kui ainult meie Teine Vabadussõda.
Oleme kui kolkapatrioodid, kes kõiki asju ainult oma mätta otsast näevad ja siis selle põhjal järeldusi teevad. Ärge unustage, et Degrellel ei olnud selle meie rahva Vabadussõjaga selle suure sõja sees midagi pistmist. Temal olid teised ideed ja teised ideaalid. Ja sellisena teda tulebki võtta.
Tema väljaütlemisi eestlaste aadressil ma nii isiklikult ei võtaks. Tema stiiliks on tugev sarkasm ja kui sitasti öelda tahab, siis vürtsitab ta selle meelega üle. (Ma isegi mõistan teda, sest olen mõnikord ennastki taolisesse tendentsi laskumas leidnud.)
Aga võtame nüüd oma eneseuhkuse maha ja üritame ette kujutada, mida see idealist Tartu rindel eest leidis? Venelase eest pagevad Omakaitse lahingupataljonid, kes oma jooksuhoos isegi silla unustasis õhku lasta. Mees ei vaevunud loomulikult juurdlema antud situatsiooni objektiivsete põhjuste üle. Tegelikkuses oleks tulnud neile üksustele au anda, et nad sellises seisukorras üldse rindele söandasid tulla. Degrell arutleb aga oma ja oma üksuse seisukohast lähtudes. Olukord ei olnud ju sugugi kiita.
Kas sai üldse Emajõe rinde lagunemise ajal ringi redutavaid ja oma mundreid metsa viskavaid leegionäre (see ei käi kõigi kohta) kuidagi võrrelda 1943 a. "Narwa" pataljoni distsiplineeritud ja meeleheitlike sõduritega. Tulgem ikka mõistusele. Olukord oli hoopis teine, pehmelt öeldes segane. Idealistist Degrell sellest aru ei saanud. Miks ei lähe eestlasest leegionär ohverdama oma elu, samal ajal kui ta kodu on reaalses hävimisohus, vaid eelistab sättida sammud metsa poole ja sealt kaudu koju. Meie mõistame küll, milles oli asi, kuid nõuda mõistmist temalt! Seda ärge mitte lootkegi! Tema jaoks eksisteeris spektris kaks värvi, must ja valge.
Loomulikult tegid eestlastest üksused ka mehetegusid 1944 aastal. Kuid kas Degrell pruukis neid näha ja üldse neist midagi teada?
Degrelle oli karm ja jäik komandör, kuid ma ei ütleks et loll ja hoolimatu. Toome siia näiteks selle eelpoolmainitud Tserkassi koti. Kõik teame eesti sõdurite kirjeldusi meeleheitlikust jooksust paljakäsi läbi vene tankide ahelike, eesmärgiks silmeees paistev pääsemise. Siis ujumine jäises jões ja külmunud riietes marss. See, mis mehed läbi elasid oli kui kõige õudsam unenägu. Täienduseks tulnud noored sellest jamast välja tulla ei suutnudki. Ühesõnaga, au langenud kangelastele!!!
Kuid seal olid ka Degrelle Valloonid. Pidades pidevalt taandumislahinguid, tõi Degrelle oma mehed välja lahinguvõimelise üksusena, nn. "kuiva jalaga" ja üle rajatud sildade, võttis kaasa ka haavatud ja mototehnika. Näitena korjasid nad üles ka ühe haavatud (tänapäeval hästi teatud) tookordse "Narwa" pat. sõduri Benti ja sõidutasid ta flaki lafeti peal välja kindlast surmast. Bent on öelnud, et Walloonid varjasid oma tehnika vene tankide eest oskuslikult jäärakutesse ja kui paras aeg käes, siis sõitsid jälle edasi. Flakilafetil sõitis ta ka üle Gniloi Dikitsi jõe. Siiajuurde olgu lisatud, et flakiga oli jälitajaid lastud otse veoauto haakes olles.
Ma ei usu, et Degrelle sõdurid tema suhtes sama kriitilised on, kui meie tänased foorumilased.
Arensburger
Moderaator
Kontakt:

Re: Degrelle

Postitus Postitas Arensburger »

istorik kirjutas:Lõik A.Toomsalu memuaaridest:
Sinimägede lahingute ajal sai belglastest arstide punker täistabamuse. Hukkus kaheksa arsti, ellu jäi vaid üks. Nende mulla alt väljakaevamise eest tänas Belgia vabatahtlike juht kindral Leon Degrelle Arnot isiklikult ja esitas autasustamiseks III SS- tankikorpuse ülemale kindral Feliks Steinerile. Hiljem, üldise taganemise käigus jäi autasu siiski kätte saamata.
istorik kirjutas:Toomsalu Arno on nüüdseks juba üle aasta manalamees kuid tema aususes ei ole ma pidanud kunagi kahtlema. Kui võtta need paljud rindemehed, keda olen intervjueerinud, siis just tema väga hea mälu on mind alati imestama pannud. Vana poksijana, kes viimased kümme aastat põdes parkinsoni, suutis ta üle poolesajanditaguseid sündmusi kuni kellaajalise täpsusega meenutada.
Arno koos oma kahe vennaga, kes ka Leegionis, olid Relva- SSi mitmekordsed poksimeistrid.
Asjas on tegelikult loogika sees. Eelpoolmainitud arstid ei olnud kindlasti Degrelle Walloonide hulgast, kuid belglased kindlasti. Nimelt võitles Sinimägedes Belgia vabatahtlikele omase surmapõlgusega 6.SS Sturmbrigade "Langemarck" (Kampfgruppe "Rehmann"). Siia juurde kõlbab lisada, et selle kiirkorras lennukitel kohale toodud belglaste üksuse meestest lahkus Eestist vaid 37 meest. Ülejäänud on tänaseni eestis. (minu teada ümbermatmisi ei ole olnud). Kui arvestada seda, et "Langemarck" võitles Sinimägedes suurema osa olles Lastekodumäele sisse piiratud ja et komandör Rehmann, küllalt ruttu välja langes (juhtimise võttis üle vist ainus alles jäänud ohvitser untersturmführer D'Haese) võib olla loogiline, et autasustamiseks esitas Toomsalut just peale Sinimägede lahingut kohale jõudnud Degrelle - kui belglaste esindaja või uus belglaste komandör.
Nii, et usun, et A.Toomsalu ei valetanud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline