Puhka rahus,Metallidetektor...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

traatjalg kirjutas:Jõelähtmest saab ka Peterburi maantee kõrvalt muide hulga kalmekujuliselt ladustatud paekive, kiirustage sm. aiameistrid!
See koht ei tohiks nüüd küll mingi kalme olla õige koht peaks olema täpselt tee all.Nii,et täitsa õige väljed kalmekujuliselt ladustatud paekivid.
Et võimalikke/potentsiaalseid "tulipäid" siinkohal maha rahustada :wink: ......

Kas õige koht on tee all või peal või hoopis kolmandas kohas (nt. õhus). See on seaduse silmis teisejärguline. Kriminaalsüüdistus järgneb igal juhul kui objekt on kantud kultuurimälestiste riiklikusse registrisse...

See käib ka selle Saaremaa juhtumi kohta...
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

See käib ka selle Saaremaa juhtumi kohta...
Pigem siiski väärteomenetlus - rohkemaks ei vea välja.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Pisut mõtteainet...

Ma arvan, et keegi siit foorumist ei julgeks näiteks minna lõhkuma Paide vallitorni, kuigi viimane on teadupärast II MS käigus õhkulastud originaali koopia etc...Üleslaotud Jõelähtme kivikirstkalme või oma algsel asukohal paiknev Pühavaimu kirik? Kumb on ikkagi tähtsam objekt? Seaduse silmis selles mõttes (kultuurimälestiste rikkumine) tegelikult vahet pole, kuna mõlemad on kantud kultuurimälestiste registrisse...

Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Puhake jalga. Saate näha, et ei tule sealt mingit menetlust, ei kriminaal ega niisama väärteo oma. Parimal juhul saame lugeda, et menetlus on lõpetatud ühiskondliku huvi puudumise tõttu. :twisted:
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Arnold
Liige
Kontakt:

Ma lõhuks selle nn Vallitorni küll maha - nii rõvedat tsemendist ja saejälgedega paelahmakatest kokkumökerdatud õudust näidatakse ju lastele! :mrgreen:
See selleks - Võhma puhul on kättesaadava info põhjal võimalik järeldada, et lõhutud ei ole ei koopiat ega originaali, pihta on pandud lihtsalt kaitsevööndisse jäänud kivihunnik. Väärteomenetluse korras karistatav - mingit kriminaali kokku ei punu, sest tekitatud kahju ei ole mainimisväärne. Ajalehest aga loeme selliseid antiiktragöödia stiilis karjeid, nagu oleks tõesti kiviringid üles võetud ja minema veetud! Ma veidi kahtlen selles, kas need inspektorid üldse suudavad kivikalmet ja selle osi identifitseerida?
Westland
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Westland »

Ei õigusta kuidagi kivivarga tegu aga kuidagi kummaliselt ja tegelikke fakte moonutades kajastab ajakirjandus neid väärtegusid.Pasundatakse suurima Saaremaa kalme hävitamisest aga tegelikult seisab see identselt kujundatud kalme omal kohal nagu miilenki.Ainult taastamisel mittevajalik ja kõrvale hunnikusse jäetud klibuhunnik on pihta pandud.Sigadus muidugi aga leian,et asjadest tuleks rääkida ikkagi nagu need on.Arheoloog siin tõi Paide vallitorni näite.Piisab kui keegi viskab alt ukseklaasi katki,purustab prügiurni ja virutab
ära remondist õue jäetud tellised ning koti tsementi,kas me siis saame ka rääkida hävitatud kultuuriväärtuslikust tornist?
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Et asi ikka teemasse kah läheks siis võiks selle mehe maja läbiotsimisel leida ka ühe metallidetektori, mis kindlasti see kurja juur oligi!!! :shock:

Ja vaat siis poleks see asi enam hoopiski mitte lihtsalt väärteomenetlus. Ikka konkreetsed aastad skandinaavia päritolu kardinaid imetledes peavad ees seisma. Ja nii ongi.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
sannaman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sannaman »

"(●̪●)"
Westland
Liige
Kontakt:

Vägisi tundub,et tegu provokatsiooniga.Murukamar on õhukeselt kõrvale nihutatud ja otsitud justkui midagi polegi.Mulda pole ei aukude ümber ja ka mullapallikesed on terved.Iga detektorismiga tegelenud inimene näeb ja teab,et nii puhtalt ei ole võimalik midagi otsida ning ka leida.Ju see üks rahvasaadikutele ning avalikkusele mõeldud reklaamklipp on.
Kasutaja avatar
ludvig
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ludvig »

Tegemist on puhta lavastusega. Tellimustöö ja tellitud nn. uudis sinna otsa. Keegi on labidaga lihtsalt muru teistpidi pööranud ja kõik. Otsitud pole sealt midagi. Poleks arvanud et mõningatel tegelastel on vesi nii ahjus et peab selliseid võtteid kasutama avaliku arvamuse kujundamisel.
Arnold
Liige
Kontakt:

Noh tarkpead, kes te kõike teate paariminutilise klipi põhjal, öelge siis ka provokaatorite nimed ära! Keelekesed ju sügelevad.
Ma ütleks teile kullakesed, et olgu see seaduseparandus teile kui tahes ebameeldiv, ei maksaks ennast ikka idioodina kah demonstreerida! Muidu kutsutakse teid veel Evelin Sepa tõekomisjoni palju suuremaid müsteeriume katki hammustama ja kaugel sealt kesikuks saaminegi on :mrgreen:
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

ludvig kirjutas:Tegemist on puhta lavastusega. Tellimustöö ja tellitud nn. uudis sinna otsa. Keegi on labidaga lihtsalt muru teistpidi pööranud ja kõik. Otsitud pole sealt midagi. Poleks arvanud et mõningatel tegelastel on vesi nii ahjus et peab selliseid võtteid kasutama avaliku arvamuse kujundamisel.
Konkreetset videoklippi ei ole seni veel näinud (millegipärast arvuti tõrgub), aga kolme Setumaa kirikaeda on viimastel nädalatel rüüstatud küll. Selles ei ole kahtlust. Või arvad, et fotode pealt ei ole võimalik detektorirüüste jälgi ära tunda???. Sama kehtib ka Lääne-Eesti kirikaedade kohta (nt. Kirbla)...Kui keegi veel kahtleb, et kirikaias üleüldse keegi piiksutamas käib, siis kontakteeruge näiteks Jõelähtme kirikuõpetajaga ja saate vägagi elava kirjelduse...

Westland
Liige
Kontakt:

Idiootsus on näidata kahe nädala vanust sündmust vahetult enne kolmapäevast rahvasaadikute hääletust.Või on see hoopis geniaalsus? :roll: Ajakirjanik on tellimusloo muidugi priimalt üles ehitanud.Kõigepealt hauataguse häälega hirmulugu kõikjal tegutsevatest mustadest arheoloogidest ,seejärel ahastav mammi ja kõige lõpuks vilavate veekalkvel silmadega doktorant värisevate kätega murupalle tagasi asetamas.Ainus,kelle kommentaar puudus oli Eesti Politsei.Kummaline?
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Idioodina demonstreerida? :twisted: Mees, mida sa räägid?!

Tegelikult on tegu järjekordse tüüpilise demagoogiavõttega, ehk inimeste arvamuste sihiteadliku suunamisega ühes kindlas, omale vajalikus, sihis. Ja nii need killukesed kogunevad. Ja iga järgmine teade lisab aina enam ja enam negatiivset. Lõpuks see, kellele see propagandapress suunatud on, enam ei saagi aru, et mis selles metallidetektoris nii paha on, kuid see lihtsalt on üks selline üdini negatiivne element, mis kohe selline peabki olema. Ehk siis - metallidetektor= kurjategijast AARDEotsija tööriist.

Olen omal ajal seda DEMAGOOGIAT (NB! See pole lihtsalt sõna - s.o. teadus) päris põhjalikult tudeerinud ja üllatavalt sageli näen selle teaduse võtete kasutamist igapäevaelus. Ja inimesed lähevad nii varmasti liimile! Uskumatult kärmelt ja tõrgeteta.
Aga, et ka meie lugejad end selle täppisteaduse seaduspärasustega nii üldiselt kurssi viia saaksid, siis -
Demagoogia on kõnedes, diskussioonis, vaidluses, arutluses, propagandas jm toimuv kuulajaskonna sihipärane ja ebaaus mõjutamine. Enamasti mõjutatakse uskuma asja, mille kohta esitaja teab, et see ei ole õige, et auditoorium jääks valearvamusele ja võtaks vastu sellest tulenevad valed otsused. Ausas diskussioonis, vaidluses või arutelus püütakse demagoogiat vältida ning tugineda üksnes faktidele ja loogikale.

http://et.wikipedia.org/wiki/Demagoogia

www.hwg.edu.ee/include/upload/DEMAGOOGIA.ppt

www.veenmiskunst.pbworks.com/f/ITkdemagoogia.ppt

www.materjalid.tmk.edu.ee/kristina_kask/Demagoogia/

Esimene neist pole muidugi teab mis teadusartikkel, kuid mingi pildi asjast ikka annab. Sellise lihtsustatud - n.ö. puust ja punaseks.
Usun, et nii mõnigi leiab käimasolevast protsessist vägagi tüüpilisi demagoogia tunnuseid. Elementaarne, Watson.

(On veel üks ilmatuma hea materjal DVD-del vabal õhtupoolikul tudeerimiseks - Ülo Vooglaid "Demagoogia" I-IV osa. Soovitan palavalt.
Saatesõnad sellele videokursusele: "Demagoogia videokursus on mõeldud selleks, et minevikust paremini aru saada ja oleks kergem eristada demagooge ausatest inimestest ning kokkuvõttes paremini orienteeruda elus ja inimestes, olevikus ja tulevikus, võimalustes ja piirangutes. Kursus on koostatud tunnetuslikul ja kaitseotstarbel, mitte õpetuseks, kuidas demagoogitseda.")

P.S. Muideks. See käimasolev protsess meenutab suuresti 90-ndate alguses riigi poolt mahitatud ja läbiviidud KL-vastast tegevust. Jumalast samad võtted.
Näiteks, üheks selliseks demagoogia hääletoruks oli tollane (ametlikult väljaöeldud nn. kõige objektiivseim ajakirjanik) ajakirjanik Sildam ( http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=378571 ). Võtsin toona kokku tema aasta jooksul kirjutatud KL-teemalised artiklid ja - pilt oli nii selge, et selgem olla enam ei saanudki. Ühes-kahes artiklis väidetakse, et - keegi oli rääkinud, või väidetakse, et .... Siis edasi - arvatavasti ..., tõenäoliselt ... Siis juba - vist ... Siis - see mis seni oli "võib-olla" see hakkas edaspidi olema juba "nii ongi" jne. Edaspidi juba olidki need väited, missugused veel poole aasta tagustes artiklites oletuste tasemel olid, kui tõestatud aksioomid. Ja nii KL-tu täis tehtigi. Mõistmata, et tegelikkuses raius riik omaenda kätt (ja sealjuures rõõmustas, et aga ma talle nüüd ...). Imago oli kujundatud!
Hiljem, kui riigi suhtumine KL-tu muutus ja see igakülgset riikliku toetust nautima asus, retoorika pressis küll muutus, kuid - kahju oli juba tehtud. Ja selle kahjurluse vilju naudime suurest veel tänaseni. Maine oli "kujundatud" ja kaduma on see oi-oi kui visa.
Noo-jah, hakkasin siis toona kah kribima ja üllitasin kogu sellele protsessile vastuartikli (süda oli täis, teate, kui ausaid eesti mehi ööl ja päeval mustatakse :twisted: :twisted: ), kus tõin selle demogoogia n.ö. rahva ette, kuid - see ilmus küll lõpuks, jah, kuid väga-väga pika ajalise intervalliga selle esitamisest ning selliste kärbetega, et ... :cry: :twisted:
Samasuguseid võtteid võime näha, muuseas, ka Venemaa tänase päeva propagandas Eesti suunal. Vaadake neid asju läbi demagoogiaprisma ja - ülla-ülla, kõik saab selgeks. :roll: :wink:

Nii, et - rohkem oma sõnavara siia selle teema alla raiskama ei hakka. Nii mõttetu on see. Eriti, kui nende omast arust haritlaste poolt, inimesi lausa idiootide massiks peetakse ja nendega nii labaselt naiivsete võtetega manipuleeritakse. Kuid, jah, paistab, et on toiminud. Isegi meie hulgast on need nii mõnegi, vaata, et tatti pritsima pannud. Aitäh! Mina samaga vastata ei suuda. Mitte, et ma ei oskaks, vaid et see mulle lihtsalt sisemiselt vastuvõetamatu on. :twisted:

Aga mida teen ma ise edaspidi?
Teate, härrased! Olen seda harrastust viljelenud juba enam, kui 35 aastat. Selle aja jooksul pole kordagi ühelgi muinsuskaitsealusel objektil käinud ja vaatamata sellele, et mu labida alt ikka nii mõnigi tonn kodumaa mulda läbi käinud on, pole ma leidnud (Kogemata kombel muidugi) MITTE ÜHTEGI muinsuskaitse alla liigitatavat eset või selle fragmenti. MITTE ÜHTEGI, mõistate! Nii, et väide nagu oleks kogu Eesti Vabariigi mullapind pungil muinsusaardeid (just-just - ikka AARDEID :!: ) täis, on täielikult ulmevalda kuuluv. Aga tavainimesed on seda selliselt juba uskuma hakanudki. :lol:

Kuigi varasemast ajast oli mul mitmeid häid arheoloogiaga sina peal olevaid tuttavaid, kelle erialast ma sügavalt lugu pidasin (pean tunnistama, et kunagi pidasin isegi plaani seda lausa ametlikult õppida), siis need viimase aja "arheoloogid", kes ruuporite juurde pääsenud on, on minu arvamust selle eriala esindajatest kardinaalselt muutnud. Pigem on sõna "arheoloog" hakanud mulle nüüd sümboliseerima vaimset piiratust ja silmaklappidega hädapätakat, kelle kohta võib konstateerida kurbusega vaid - pole hullemat õnnetust, kui loll, kes võimu kätte saab.
Prafraseerides ühte tuntuimat 20. sajandi sõnaseadjat - "Kui kuulen sõna arheoloog, siis ... "

Mis muud, kui et - mina hakkan ekstreemsportlaseks. Vana koer enam uusi trikke ei õpi, nagu vanarahvas räägib.
Edu edaspidiseks, kamraadid! :wink:
Viimati muutis hillart, 28 Sept, 2010 17:23, muudetud 10 korda kokku.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Kasutaja avatar
ludvig
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ludvig »

Arheoloog kirjutas:
Või arvad, et fotode pealt ei ole võimalik detektorirüüste jälgi ära tunda???.
On küll võimalik. Ja samuti oskab selle alaga tegeleja tuvastada filmilindilt detektorirüüste IMITEERIMISE jäljed.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline