Võitlusgrupid- paraadüksus või sissid paberil?

Relvastatud gruppide tegevus väljaspool ametlikke väeosi. Metsavendlus, sissisõda, mittekonventsionaalne sõda, gerilja, banditism ja mis iganes nimed sellele nähtusele antud on.
Vasta
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Juhani Putkinen »

Nende kasutute miinijahtijate hinnaga oleks saanud väga palju igasuguseid kasulikke asju.

Aga igal aastal Eesti kasutab hulga raha riigikaitse jaoks - sellest rahast saaks eraldada natukese ka distantslõhkeseadmete jaoks (ja anda töö Eesti tööstusele). Ma olen nõus head nõu andma, milliseid ja kuidas. Müüa ma ei taha mitte midagi.
sven
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sven »

Mina kasutaks küll distantslõhkeseadet kui oleks olemas. Järelikult, vähemalt ühel mehel tahtmist oleks. See tahtmine peab mujal olema.

Miine (igat sorti) on isegi siis vaja kui põhiülesanne täidetakse moodsa rakettrelvaga. Kui vastane tuleb pahandusetegiat haarama satub miinivaritsuste otsa ootamatus kohas. Siis, mida kaugemal operaator on, seda parem.
Ka kustisid ei saa ära visata -kui haaramine läheb liikuvaks ja initsiatiiv vastase kätte on selliseid läivõilusrelvi väga vaja liikuvate probleemide lahendamiseks.

All pildil olev operaator on teest 300m kaugusel punkris. Nonel ja nöörtõmbega rootsi komplektid ei võimalda kaugemal olla. Juhe maksaks aga nii palju, et ise ei jõua seda osta.
http://picasaweb.google.com/virumalev/V ... 0155439346
Punker on rajatud mitmepäevaseks soojuskaamerakindlaks varitsemiseks ja see aitab ka üle elada esimese vastutulelöögi peale rünnakut. Misjärel maastikut kasutades eemalduda, kui on juba rahulikum. Ma saan ise ka aru, et võibolla seda punkrisse pugenud meest me rohkem ei näe -on liiga lähedal vastasele.
Distantlõhkeseadmega ei oleks seda punkrit vajagi. Nt 2km kauguselt tegutsedes oleks abiks vaid binokkel ja termokile.
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Kontakt:

sven kirjutas:All pildil olev operaator on teest 300m kaugusel punkris. Nonel ja nöörtõmbega rootsi komplektid ei võimalda kaugemal olla. Juhe maksaks aga nii palju, et ise ei jõua seda osta.
http://picasaweb.google.com/virumalev/V ... 0155439346
Punker on rajatud mitmepäevaseks soojuskaamerakindlaks varitsemiseks ja see aitab ka üle elada esimese vastutulelöögi peale rünnakut. Misjärel maastikut kasutades eemalduda, kui on juba rahulikum.
300 m ja selline punkri on juba päris hea asi.

Tihtipeale pole punkrit ja ollakse palju lähemal vaenlast.

Vana traatsidejuhet peaks ikka olema veelgi kusagil. Seda oli vanasti suures koguses Suursõjamäe laos. Ka sellega saa õhkida. Seda võiks rahuajal kaevata maa sisse ettevalmistatud varisuse kohta - igaks juhuks.

Minu arvates umbes pool kilomeetrit on juba päris hea kaugus. Sealt on hästi näha mis toimub, ega vaenlane saa väga suurt ala täpselt tulistada.
kert122
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kert122 »

punkri teeb jagu 4 tunniga ära, proovitud.
paraadil näeme, raisk
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Kontakt:

kert122 kirjutas:punkri teeb jagu 4 tunniga ära, proovitud.
Kas nii hea punkri, et kui vaenlase patrull jalutab kõrvalt mööda nii ei pane tähele?

Kaevamise jälgi on raske peita. Punkri oleks vaja varakult valmis kaevata.
Kasutaja avatar
soesilm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soesilm »

No hämmastav - kas teil päevatööd polegi teha või? :lol: Selline teema arendus käib, et ei jõua päevaseid tekste enam läbi lugeda.
Pöörake korra tähelepanu kauri IED esitlusele. Seal tegutsevad mehed, kes on teie enda jutu järgi ässad! Aga kui palju tolku sellest on? Meie jaoks on langenud või haavatud eestlane afgaanis tõesti hirmus sündmus. Kuid kui vaadata IED-de koguarvu, siis on nad vähe efektiivsed! Või kui kasutada kert122 viitamist, siis - fakt mida ma ise tean. Ja mina ei usu, et eestlane oskab paremini 200-400m pealt raadiolaine või elektri liikumist hinnata. Murdosa sekundit eksimust muudab IED rünnaku ehmatuseks. Pealegi, täna kasutatakse aina rohkem surveplaate. Kas olete valmis lahingutegevuse alast kogu elanikkonda evakueerima, et seda sodi siis julgelt maha panna?
Spiked jms peaks olema tunduvalt efektiivsem, kuid ... läheme tagasi algusesse - VG on ju igal juhul ettenähtud süvaoperatsioonideks! Kujundavaks operatsiooniks! Vastavalt siis deep või shaping ops. Isegi kui kaur3 nüüd ütleb: meil puudub täna jõud otsustavaks või lähi operatsiooniks, siis peame teooriad pea peale pöörama. Või ... Igal juhul on Javeliniga URALi ülim pillamine lasta.
Nüüd aga kõigile nendele, kes räägivad ööga Tallinnasse jõudmisest. Kui selline asi on meie arvates reaalne (puudu igasugune eelhoiatus), siis unustage meie tänane süsteem ära. Siis pole mõtet rääkida Juhani Suur-Tallinnast, sest ka selle kaitset ei suuda keegi korraldada. Unustage merevägi, õhuvägi, soomukid, suurtükivägi jms. Siis tuleb meil kohe algselt põrandaalust vastupanu ettevalmistada. Nii Juhani külgmiinid, kui kauri raketid tuleks jagada nagu täna AK4-sid.
Mina arvan, et me mitte ei jõua oma reservarveed mobiliseerida, vaid väsime moraalselt ja majanduslikult paari kuu jooksul selle läbiviimisest. Ja siis tuleb Georgia?! Kindlasti ei tohiks VG-d aga vaadata kui ime /esmast rohtu agressori vastu. Olgu loodud kuidas tahes, täna viitab ta süvaoperatsioonidele ja selle teooriaga ei lähe esimeste tankide hävitamine mingil juhul kokku.
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Kontakt:

Teema on VG - aga see ei sugugi tähenda, et Eestis poleks mingeid teisi relvastatud üksuseid peale VGde.

Muidugi vahepeal tehti suur viga, et kõik väeosad muudeti ainult väljaõppekeskusteks milledelt puudus lahingvalmidusülesanne. See oli väga ränk viga.

Näiteks üks kord kui saadeti laiali käskkirju väeosade ja malevate oselemisest minu üleriigilisele õppusele nii Lahingukoolist võeti minuga ühendust, et nendel pole enam lahinguvalmiduse ülesannet ja seega nad enam ei osale minu õppusele. Siiani minu varematele õppustele olid osalenud.

Muidugi on kahju, et ka Jägalas pole enam Kalevipataljonit. Tapa on muutunud üleliia tähtsaks punktiks - munad ühes kõrvis.

No, Paldiskis on ikka midagi, Vahipataljon on täitsa olemas. Sidepataljonist võib-olla on ka mingit kasu, jne.

Hea tahtmise korral on võimalik organiseerida Tallinna "ringteele" mingisugune kaitse ja muidugi samal ajal formeerida uusi vägesid.

Juhul kui on Kaitseliidu väikseid sissiüksusi aeglustamas ja kurnamas vaenlast, nii on ka võimalik edu saavutada. Need väiksed sissijaod on äärmiselt tähtsad.

Minu stsenaariumites on ette nähtud, et näiteks Viru pataljon ja Kuperjanovlased ikka ka kurnavad vaenlast. Kahjuks Pärnus pole enam pataljonit, Kaitseliit peab seal üksinda hakkama saama vaenlase meredessanti puhul.

Ka Tartu pataljon kaotati ära - ka sellele oleks olnud ülesandeid Eesti kaitsmisel. No, muidugi hoitakse raha kokku kui pataljoneid on vähem - aga minule see ei meeldi.

Venemaa teeb nimelt üllatuskallaletungi ja püüab Eesti kaaperdada välkoperatsiooniga. Kui kaaperdatud nii enam keegi appi ei tule.
sven
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sven »

Vabandan, mul oli täna vaba päev, jäin siin miinidest lobisema.

Teoreetiliselt on ju võimalik ühe ööga Tallinasse sõita. Misasi seda takistaks? Ja miks peaks vaenlane üllatusest loobuma, see oleks ju parim neile mis juhtuda saab.
Olen kuskilt varemgi kuulnud mitmekuulisest ettehoiatusest, samuti jutte brigaadidest ja igasugu kokkuharjutamistest. Tuttav kuidagi.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

soesilm:
siis peame teooriad pea peale pöörama.
Sellest ma olen proovinudki rääkida. Me peaks siin ikka väga paljud asjad teist moodi seadma, et olla erinevateks stsenaariumiteks valmis. Kardan, et selline paradigmade muutus võib nõrgemanärvilistel (pagunikandjatel) tõsise šoki põhjustada Vt lingi all olevat raamatut näiteks.

soesilm, kui põikaks kõrvale IED'dest ja vaatame seda videot ning mõtleme nende mägedepoegade kätte raketid, siis oleks ju jälle päris hirmus. Konvoi saaks oma hävitavad laksud, Spectre tõmmataks taevast alla jne. Kui tulla tagasi IED'dede slaidide juurde ja panna iga rünnaku taha kasvõi üks rakett, siis oleks kaardil näha palju rohkem punaselt vilkuvaid tulesid ning paremal allnurgas jookseks numbrid hoopis teise kiirusega. ... aga sellest ma juba vist olen selles teemas rääkinudki.

http://www.wired.com/dangerroom/2010/08 ... are-video/

Raamat netiavarustest.

http://www.webfilehost.com/?mode=viewupload&id=9093967

:mrgreen:
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Nato salajane armee

Postitus Postitas ruger »

Sama raamat olemas ka eesti keeles http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?163942 Ütleme, et üsna huvitav lugemine oli.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Kontakt:

Re: Nato salajane armee

ruger kirjutas:Sama raamat olemas ka eesti keeles http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?163942 Ütleme, et üsna huvitav lugemine oli.
Mu üks Eesti patrioodist sõber kinkis mulle selle raamatu juba ammu. Lugesin sen hoolega läbi.

Palun väga mu kallid Eesti hõimuvennad - hetkel lootke ainult enda peale. Valmistuge ette tõhusateks lahinguteks Eesti vallutamisega püüdleva imperialistliku Venemaa vastu.

Kui ise tegutsete efektiivselt, nii on võimalik, et ka teid/meid aidatakse.
Kasutaja avatar
soesilm
Liige
Kontakt:

No vahel on tunne et seinaga räägiks .... aga enne veel:
Raketid IED-de asemele ... põhimõtteliselt nõus. Kuigi need vennad suudavad kasutada ka RPG õppegranaati tanki pihta laskmiseks. Ja osad IED töötavad neil näppude vahel :). Kas IED-de asendamine rakettidega kohe mingit kasu annaks, ei oska ma öelda, kuid potentsiaali oleks ikka hullupööra. Isegi kui nad pooled täiesti valele poole laseks. :) ... esimesel korral :?
Paradigma on aga vaja muuta nendes seintes kellega ma siin räägin.
Kui on vaja siis teevad vastase väed dessanti ja läbimurdeid "hullupööranaeruväärse kiirusega" aga mitte nii kiiresti, et Suur-Tallinna kaitset ei jõuaks orgunnida. Kui räägime brigaadist või kaitseringkonnast, siis on need munad korvis või kohmakad äpardused. Samas aga Pärnu, Tartu, Jägala olid oma 150-250 ajateenijaga sõltumata nende teenistuse etapist, kiiresti reageerivad kaitseüksused :wall: Venemaa teeb nimelt üllatuskallaletungi ja püüab Eesti kaaperdada välkoperatsiooniga. Kui kaaperdatud nii enam keegi appi ei tule. Ja mida on Virul või Kuperjanovil sellele vastu panna? Täna? Detsembris? Laupäeval? Kas räägite siis välkoperatsioonist või välgust mis lööb näiteks augustis? Sellest, mida ikka ette nähakse? Läks filosoofiliseks jälle vist.
Aga ma jätkan. Ma tunnen males paari avangut. Ei ole kõva mees. Kui mulle aga keegi ainult ratsude ja kõigi etturitega pealetungides, hakkab rääkima uut moodi ja originaalsest taktikast, siis tean ma enamasti mängu võitjat päris kindlalt. See jutt ei käinud nüüd paradigma muutmise ja viidatud raamatu kohta. See tundub päris gambiit olema :D
Kasutaja avatar
soesilm
Liige
Kontakt:

Ahjaa - kas selle "salajase armee" lõpptulemus oleks mõne teoreetiku järgi "stalemate" olnud?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Oponeerin Juhanile - Tartu "pataljoni" teemal.

Lahenduseks ei saa olla kindlasti tuvikaka taoliselt riigi ülekülvamine kompanii suuruste "pataljonidega". See on lihtne majandusseadus, et suurema "tootmise" produkt on odavam.

Ehk juba täna on probleem, et üks SA koosseisu elavjõu ühik on meil poole kallim kui märksa suuremate palkade ja tehnikapargiga Soomes (kui õhujõud ja laevastik ka sinna sisse arvata).Ma arvan, et võrreldes Soome jalaväge Eesti omaga oleks vahe veel drastilisem. Kui väeosade ülesanne on ainult rahuaegne "toodang", siis vastupidi, tuleks seda teha vähemalt reaalse pataljoni suurustes üksustes nagu Kuperjanovis, mitte pidada kompanii suuruseid VÕK-e.

Ma arvan, et lahenduseks oleks selline kontseptsioon
1. RA väeosadel enesekaitse ülesanded, alalises valmiduses Scouts ja KL VG-d.
2. Mobilisatsioonisüsteem peab suutma SA armee mobiliseerida 24 tunni jooksul (See ON võimalik - Iisrael 1973 oktoobrisõjas). Kui 1930ndatel, kui telefon oli tehnikaime ja talumees sõitis parimal juhul hobuvankriga ja arvutit polnud leiutatud, oleks 100 000 meest suudetud 72 tunniga mobiliseerida ja paiknemiskohta toimetada.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

soesilm ütles:
Ahjaa - kas selle "salajase armee" lõpptulemus oleks mõne teoreetiku järgi "stalemate" olnud?
Ma ei saanud hästi aru, mida Sa silmas pidasid?

Sellise organisatsiooni mõte seisnes selles, et kui vastane esimese hooga võtab mingi lahmaka territorriumi ära, siis seal territooriumil ei lasta vastasel rahulikult toimetada. Samal ajal kusagil mujal kogutakse aga NATO liitlaseid kokku, et siis see territoorium tagasi võtta. Selleks, et taolises olukorras saaks peale esimest ehmatust tegutseda on vaja organisatsiooni, mis ei ole Simmi-sugustest läbi näritud ja kus laod ei asu Regio teedeatlasel. Mõnes mõttes kattub see Juhani sissipeidikute mõttega ning asekätkentä plaaniga. Tore oleks kui selline süsteem hakkab tööle juba rahuajal, mitte šokitunnustega kodanikud ei pea hakkam jalgratast leiutama. Kõige kaugemale arendasid selle süsteemi vist šveitslased. Jääb vaid järele endalt küsida,

1. kas meile on sellist organisatsiooni vaja? kas tegutseme mittevägivalla vahenditega või vägivallavahenditega? Esimene oskus väljendab tegevuses "Hakkame laulma!" ja seda eestlased juba oskavad. Laulupeod on head mobilisatsioonitreeningud :)
Loomulikult võib istuda ka käed süles ja oodata, et keegi teine tuleb kusagilt mujalt ja teeb meie eest töö ära nagu USA tegi Kuweidis.

2. keda sinna tööle võtta ja mis kriteeriumite järgi? Kas eestlaseid, eestimaalasedi, Simmi jne? Kas juba tänasel päeval KL'is ja EKV's ametlikus nimekirjas koos koduste aadresside, mobiilinumbrite ja saapanumbritega mehi (kelle toimikud suure tõenäosusega vaenuline kohe enda töölauale tõstab, kui meenutada 1940. aasta sündmuseid) või tuleb alustada puhtalt lehelt?

3. missuguseid töövõtteid neile õpetada? Kas nad peavad minema metsa kännu alla nagu Käärmanni raamat õpetab või peavad peitma ennast teiste inimeste keskele ja õppima CSI töövõtteid? Kes sellisele tööle sobivad? Jälle paras pähkel.

4. missugune relvastus anda, et nad ei susiks niisama vastase kallal vaid annaks ikka korralikult vastu nina, sest eesmärgiks on vastase viimine psühholoogilisse seisundisse, kus ta tahab siit ära minna; mitte tema niisama õrritamine ja veel tigedamaks ajamine. Kui kaua meil on siin aega õrritada, et plats inimestest puhtaks ei tehta?

jne.

Need on küsimused, mis pädevad ühtemoodi nii kukutus- kui ka laiaulatusliku konventsionaalse rünnaku puhul.

Ma loodan, et Eesti militaargeeniused on juba ammu selle küsimuse enda jaoks selgeks teinud ning soesilma uus doktriin manib kasvõi poole sõnaga sellist lahendust. Mul tuleks kohe palju parem uni ja ma ei muretseks enam maksumaksja raha kulutamise pärast nii palju :lol:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline