Kahjuks pean konstateerima tõsiasja, et eesti inimestega on viimasel ajal mingid omapärased metamorfoosid toimunud. Nimelt, kuigi asi võib olla ka minus endas, ei paista enam kuidagi välja foorumlaste (vähemasti enamik kommentaatoritest) abstraktse mõtlemise võime. Või siis mõtlemisvõime üldse. Valdavaks on saanud lausa lapsikult primitiivsed lihtlausetes väljaütlemised, missugustel sageli puudub igasugune informatiivne sisu. Pean silmas ka seda, et arutletakse just-kui mingite selliste elementaarsete asjade üle, millised võiks endale siiski juba eelnevalt, paari arvutiklahvi klõpsuga netis liikudes, selgeks teha.
Abstraktne mõtlemine? See just-kui peakski mõtlevat inimest iseloomustama, või nii.
Näiteks, iga jumala´ma sõna võetakse reeglina selle sõna-sõnalises tähenduses ja natukenegi komplitseeritumat nalja või irooniat ei tarvitseta isegi mitte mõista. Krt! Kas tõesti poleks seda nii elementaarne aruteludes eeldada? Seljaaju tasemel mõtlemisest tulenevad (põhivajadustest tulenevad ja kesknärvisüsteemi välistavad refleksid) tatiklimbid hakkavad nii krdima kergesti lendlema, et ... Võtab lausa ahhetama ja keeletuks. Mind, tähendab. (aga, nagu öeldud, võib-olla on see ka minu isiklik probleem, et ei oska enda vastavale suhtlustasemele häälestada).
Ju see, jah, minu enda viga vist on, aga ei oska ma nii primitiivselt (see on nii minu arust) end väljendada, et iga mees mind ilma "puust ja punaseks" tegemata mõistaks. Mis pärlipuistaja ma nüüd olen, aga nii väga sooviks, et ... Kuid see selleks ...
Aga nagu näha, siis taoline süljepritsmetest tihke nn. arutlus on kõigile just-kui arusaadav ning leiab vää-ääga aktiivset osalust. "Oled loll!", "Ise oled loll!", "Kes teisele nime annab, see ise seda kannab." , "Idioot!", jne., jne., jne. Tuleb nagu kusagilt väga kaugest ajast (isegi mitte teismelise, vaid hoopis lasteaiaajast) meelde midagi analoogset. Ja pole vahet, kas konkreetne kommentaator end siinses keskkonnas just-kui tippspetsialistiks loeb, või mitte. Sama leksika klapib pea-aegu (NB! Mitte kõigile siiski) kõigile. Masendav.
Seega! Tänan, kamraadid! Aga mina tõmban end nüüd küll tagasi.

Võib-olla kunagi hiljem, aga ... Praegu küll -
Ich bin so satt, dass ... 
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!