"Tankid EKV-le"
Mul hakkaks patoloogiline paanika hetkest, kui teatatakse et vene ja hiina on uuralite taguse maalapi nimega siber söbralikult ära jaganud yhiskasutusse ja mägede pojad teatavad et edasiselt lahendavad konflikte parlamentaarsete vahenditsega.
Seniks, ehk meil veab. Äkkist läheb önneks. Ehk on veel aega.
Seniks, ehk meil veab. Äkkist läheb önneks. Ehk on veel aega.
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Re: g
Tead mis juhtub kui tulevad võimule "paksule riigile" hosianna lauljad - kogu raha jagatakse laiali pensionäridele, vaestele, töötutele, jms. huvigruppidele. Sõjavägi ei saa ikkagi mitte midagi. Hea kui säilitatakse olemasolev tase. Seda sellepärast, et sõjaväelased ei ole oluline konjunktuur, kellele valimistel kummardusi teha.krijgsvolk kirjutas: Meie, ca 20 aastat võimul olnud, liberastidest politiikud jm "õhukesele riigile" hosianna lauljad...
Mingid tattnokad kritiseerivad liberalismi ilma mõistmata, millega tegelikult tegu on. Muidugi on tore üldise kisakooriga kaasa minna ja rääkida, et liberalism on paha aga sellisel juhul peaks omal ka mingi positiivne programm olema.
Eesti probleem ei ole mitte liberalism, vaid riigijuhtimise liigne lihtsustamine. Kohati see toimib aga kohati toob kaasa üsna kummastavaid tagajärgi. Liberalism on lihtsalt müügiargument. Ei ole meie liberaalid mingid õiged liberaalid. Samamoodi kui tsentristid on pigem populistid ja rahvuskonservatiivid on hoopis parempoolsed tsentristid.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Kui Eestis pole Kaitseliitu, oleks mitmed õhukesed riiklikud teenistused juba ammu käpuli. Näiteks aprillimäsu ajal ei oleks politsei+näputäis juurdeantud nuiamehi eluilmas olukorda kontrollida suutnud. KL aitas. Väljaspool Tallinna oli see suuresti KL (ja muulaste sapöörilabida-hirmu) teene, et olukord vaos püsis, sest politsei jõud olid...Tallinnas.
Kui Vihterpalus või Orus põleb turbaraba, siis kes läheb Päästeameti vaegvõimekust turgutama. KL läheb. Kaitsku Jumal selle eest, et Muugal või Tallinnas lendab mõni bensiinieshelon vasta taevast....
Ja nii on paljude asjadega. Kui me nüüd vaatame, kui suur on KL eelarve võrreldes igasugu spetsametkondadega, siis nutt tuleb peale. Ja motiveerime neid vabatahtlikke millega? Uue digivormi ja rakmetega - mille iga laiskurist ajateenija nagunii saab. Vaadake nüüd, millised varustusrahad per nase spetsametkonnad kulutavad. Vaadake, milline varustuskomplekt on ette nähtud suva nooreminspektorile ja mida reaalselt saab keskmine kaitseliitlane.
Ehk mille ma tahan välja jõuda - Eestis tehakse aktiivselt lihtsustatud (õhukest) riiki. Isenesest väga õige, aga tuleks ja plaan B välja töötada. Seda kipub meil aga asendama soovmõtlemine ohu puudumisest ja jama tekkides Pavlovi refleksi tekkimine - KL aitab.
Kui Vihterpalus või Orus põleb turbaraba, siis kes läheb Päästeameti vaegvõimekust turgutama. KL läheb. Kaitsku Jumal selle eest, et Muugal või Tallinnas lendab mõni bensiinieshelon vasta taevast....
Ja nii on paljude asjadega. Kui me nüüd vaatame, kui suur on KL eelarve võrreldes igasugu spetsametkondadega, siis nutt tuleb peale. Ja motiveerime neid vabatahtlikke millega? Uue digivormi ja rakmetega - mille iga laiskurist ajateenija nagunii saab. Vaadake nüüd, millised varustusrahad per nase spetsametkonnad kulutavad. Vaadake, milline varustuskomplekt on ette nähtud suva nooreminspektorile ja mida reaalselt saab keskmine kaitseliitlane.
Ehk mille ma tahan välja jõuda - Eestis tehakse aktiivselt lihtsustatud (õhukest) riiki. Isenesest väga õige, aga tuleks ja plaan B välja töötada. Seda kipub meil aga asendama soovmõtlemine ohu puudumisest ja jama tekkides Pavlovi refleksi tekkimine - KL aitab.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
See pole küll antud teema jutt, kuid minu arust pole meil kuskilt otsast see riik enam õhuke. Kogu asi taandub meie majandustasemele ning väiksusele. Siinkohal tuleb meelde tuletada, et oma riik ongi kallis. . .
Tooks näiteks õige lihtsa skeemi. Kui Eesti kaupmees tahab midagi müüa, siis on juba tema sisseostu hind üldjuhul kõrgem, kui samal kaupmehel Soomes, sest ostukogused erinevad kordades (mida suurem kogus, seda parem hind tavaliselt + võit logistikas). Lisaks aga on Eesti kaupmehe müügikogused kordades väiksemad. Kogu asja tasakaalustavad Soome kõrgemad palgad, kuid kaugeltki mitte piisavalt. Ja riik peab oma osa saama sellest suhtelisest väikesest kogusest...
Jätkates lihtsustuste lainel, rahvaarvu kasvatamiseks on vaid üks rohi ning selleks on laste tegemine. Majanduse kasvuks on kaks üksteisega seotud rohtu ning nendeks on korralikult töö tegemine ning ajude kasutamine.
Tooks näiteks õige lihtsa skeemi. Kui Eesti kaupmees tahab midagi müüa, siis on juba tema sisseostu hind üldjuhul kõrgem, kui samal kaupmehel Soomes, sest ostukogused erinevad kordades (mida suurem kogus, seda parem hind tavaliselt + võit logistikas). Lisaks aga on Eesti kaupmehe müügikogused kordades väiksemad. Kogu asja tasakaalustavad Soome kõrgemad palgad, kuid kaugeltki mitte piisavalt. Ja riik peab oma osa saama sellest suhtelisest väikesest kogusest...
Jätkates lihtsustuste lainel, rahvaarvu kasvatamiseks on vaid üks rohi ning selleks on laste tegemine. Majanduse kasvuks on kaks üksteisega seotud rohtu ning nendeks on korralikult töö tegemine ning ajude kasutamine.
Viimati muutis Qtec, 01 Nov, 2010 21:41, muudetud 1 kord kokku.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Kui võtta Eestis olevate eri ametkondade laevastike ja õhujõudude arv, siis jõuame USA-le järele - miskipärast oma vürstiriigi huvide mängusoleku korral ei taha keegi õhukesest riigist enam kuuldagi....
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
-
krijgsvolk
- Liige
- Kontakt:
Hr Kilo Tango!
Ma olen tõtt öelda äärmiselt ja ebameeldivalt üllatunud, et Sa ühe meie musta värvi sulelise ja ülijutuka demagoogist kaasfoorumlase tasemele langenud oled ja ka ise lahmima kukkusid!
Ausalt öelda ei oodanud..."tattnokad" jne väljendid ja teistele mõtete pähe ja jutu suhu panek...
Ei hakka vaidlema, kuna see teemast 100% välja läheks, kuid meenutan, et
ühes idees pettumine ja kriitika ei too automaatselt kaasa vastasmärgiga idee tingimusteta omaks võtmist.
Nii nagu absoluutne enamus siinse foorumi rahvast ,valutan lihtsalt südant, et asjad sinna p...rse poole kipuvad minema ja, et meil võib aeg enne otsa saada kui omadega enam vähemgi valmis oleme juhuks kui asjad kurjaks lähevad.
Ja, mis "tattnokka" puutub, siis, kas Sa oled selles ikka täiesti kindel, et tollal isegi kasvõi spermatosoidina eksisteerisid, kui mina vene kroonus pahhaitasin, službu nosil ehk ljamku tjanul?...
Ma olen tõtt öelda äärmiselt ja ebameeldivalt üllatunud, et Sa ühe meie musta värvi sulelise ja ülijutuka demagoogist kaasfoorumlase tasemele langenud oled ja ka ise lahmima kukkusid!
Ausalt öelda ei oodanud..."tattnokad" jne väljendid ja teistele mõtete pähe ja jutu suhu panek...
ühes idees pettumine ja kriitika ei too automaatselt kaasa vastasmärgiga idee tingimusteta omaks võtmist.
Nii nagu absoluutne enamus siinse foorumi rahvast ,valutan lihtsalt südant, et asjad sinna p...rse poole kipuvad minema ja, et meil võib aeg enne otsa saada kui omadega enam vähemgi valmis oleme juhuks kui asjad kurjaks lähevad.
Ja, mis "tattnokka" puutub, siis, kas Sa oled selles ikka täiesti kindel, et tollal isegi kasvõi spermatosoidina eksisteerisid, kui mina vene kroonus pahhaitasin, službu nosil ehk ljamku tjanul?...
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Sry, et ärritusin. Aga seda sellepärast, et kukutakse valimatult kritiseerima täiesti asjassepuutumatuid asju ning visatakse õhku hüüdlauseid, millede sisust ütlejal ilmselgelt mingit ettekujutust ei ole. Eestis on miskipärast valitsevad veendumused, et liberalism on majanduse ja riigi juhtimata jätmine samuti nagu vabakasvatus on laste kasvatamata jätmine. Ei vasta kumbki nendest ettekujutustest tõele.krijgsvolk kirjutas:Hr Kilo Tango!
Ehk siis: selleks, et mingis idees pettuda, peab esmalt aru saama, millega tegemist on. Ka mina pole meie establishmentiga alati rahul, kuid liberalismil pole sellega mingit pistmist.
Tattnoka koha pealt palun vabandust.
Vabandage mind kamraadid, kuid jutt kisub pasaks. Tankidest peaks nagu juttu olema, aga millest teie jahute. Aga corvust on kõige targem ignoreerida ja rohkem ma ei ütle sel teemal midagi.
Tankide juurde tulles, või soomusvägedesse üldse puutuvasse. Kas vene saadiku külaskäik kami-ni oli juhuslik või mitte. See mees peaks rohkem nagu Paeti liin olema. Äkki tahavad moskoviidid diili teha? Tegelikult GRAD-e võiks neilt ju osta ja ka vanu T-72-sid mõned ja mõned lahingmasinad. Väljaõppeks loomulikult (see käis soomuse kohta). See oleks nende poolt sõbralik žest, mida ei tasuks kohe tagasi lükkama hakata, sest mõnele masinale saab varuosi ka mujalt Ida-Euroopast.
Tankide juurde tulles, või soomusvägedesse üldse puutuvasse. Kas vene saadiku külaskäik kami-ni oli juhuslik või mitte. See mees peaks rohkem nagu Paeti liin olema. Äkki tahavad moskoviidid diili teha? Tegelikult GRAD-e võiks neilt ju osta ja ka vanu T-72-sid mõned ja mõned lahingmasinad. Väljaõppeks loomulikult (see käis soomuse kohta). See oleks nende poolt sõbralik žest, mida ei tasuks kohe tagasi lükkama hakata, sest mõnele masinale saab varuosi ka mujalt Ida-Euroopast.
Ela täiel rinnal ja kui kord kooled, siis ära kahetse elatud elu!
No seda küll ei tasu loota et vene tehnikat varuma hakatakse. Vb kolm eksemplari polügoonile sihtmärgiks..man21 kirjutas:Vabandage mind kamraadid, kuid jutt kisub pasaks. Tankidest peaks nagu juttu olema, aga millest teie jahute. Aga corvust on kõige targem ignoreerida ja rohkem ma ei ütle sel teemal midagi.
man21, kus sa siin teemas corvust näed??????? Või näitab see lause hoopis "lahedat" suhtumist- olen kõva mees ja teised olgu vait kui minuga samas stiilis juttu ei aja. Samas kui sellist valusat ütlemist saadab see, et siin teemas "sihtmärk" absoluutselt postitanud ei ole. Samas ega ma võin ka eksida, ehk on vanajumal tõesti loonud inimese, kes kõike teistest paremini teab ja just siin foorumis oma andi rakendama on asunud.
Ma ikka arvan, et igal inimesel on veel õigus oma arvamusele ja teistel õigus omale. Kuigi ma ka kõiges ei nõustu (kõige / enamuse) corvuse öelduga aktsepteerin ma seda tema arvamusena, seda enam et erinevalt mõnest kaasfoorumlasest ta viitab algallikatele ning esitab oma väiteid argumenteeritult (vaata plastkirstude teemat ja seda argument- demagoogia, argument- demagoogia stiilis teema arengut seal).
Ma ikka arvan, et igal inimesel on veel õigus oma arvamusele ja teistel õigus omale. Kuigi ma ka kõiges ei nõustu (kõige / enamuse) corvuse öelduga aktsepteerin ma seda tema arvamusena, seda enam et erinevalt mõnest kaasfoorumlasest ta viitab algallikatele ning esitab oma väiteid argumenteeritult (vaata plastkirstude teemat ja seda argument- demagoogia, argument- demagoogia stiilis teema arengut seal).
55-e, 72-e jne pakkumised olid meil ammu olemas... Masinad olid sõidukorras... Viige ainult ära, niisama... Aga poisid on siiamaani näinud rasket roomiktehnikat kinolinalt... (omal mul seda viga pole)... Nüüd hakake otsima, kes müüks(!)... Venelased ehk... Pataljon Lupardeid ju lubati, koos juurdekuuluvaga... No way... Katsuks ennem vabadussõja teotussamba är teha... Kõrbeliiva upub me soomustehnika raha...
No ja ekspluatatsioon ja muud kulud? Kui palju Lätlased oma kolme t-55'te väljaõppel kasutavad? On kellegil selle kohta andmeid?metsaline kirjutas:55-e, 72-e jne pakkumised olid meil ammu olemas... Masinad olid sõidukorras... Viige ainult ära, niisama... Aga poisid on siiamaani näinud rasket roomiktehnikat kinolinalt... (omal mul seda viga pole)... Nüüd hakake otsima, kes müüks(!)... Venelased ehk... Pataljon Lupardeid ju lubati, koos juurdekuuluvaga... No way... Katsuks ennem vabadussõja teotussamba är teha... Kõrbeliiva upub me soomustehnika raha...
Ei iseenesest olen nõus et muuseumisse oleks võind küll võtta, ja vahetevahel kevadtormil või mujal natuke ringi müristada, aga otsest sõjalist väärtust neil ju ei oleks, eriti 55'tel.
Neil pole ju enam suurt kedagi välja õpetada.Kui palju Lätlased oma kolme t-55'te väljaõppel kasutavad? On kellegil selle kohta andmeid?
Toh-oh? Või ei ole? Kuidas siis ei ole, kui neid väljaõppel kasutataks. Samahästi võiks ju hiiglasliku kokkuhoiu saada, kui enam Kaitseväele õppimiseks laskemoona ei väljastaks, või mis veel efektiivsem - ei annaks üleüldse relvi kah välja. Õpivad edaspidi teoreetiliselt ja pildi pealt (nagu praegu suuresti kõrgestikvalifitseeritud tankitõrjujaid tehakse), E-õppe vormis. Ja paberil on ju kõik nii kaunis ning raha eest saab pensione tõsta, odavat vorsti kodututele osta, bussipiletetid doteerida, või mida iganes. Tuhanded sõdurid on meie võitmatu Kaitseväe reservi nimekirjades ja laiad rahvahulgad on vaimustusest sillas.Ei iseenesest olen nõus et muuseumisse oleks võind küll võtta, ja vahetevahel kevadtormil või mujal natuke ringi müristada, aga otsest sõjalist väärtust neil ju ei oleks, eriti 55'tel.
P.S.
Muideks. See kõik on juba isegi selles foorumis juba teab mitmendat ringi läbi hekseldatud teemaarendus.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!
Stellung halten und sterben!!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist