Puhka rahus,Metallidetektor...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Kui ennast pole registreerinud, siis on hilja nutta, et liiga tehakse! Vabaabielu on ka täiesti aktsepteeritud "tegevusvorm" hetkeni, kui üks pooltest lapse kaenlasse võtab ja minema jalutab, või majal ukselukud ära vahetab.
Teisalt ei tekita mingit optimismi asutatud ühendus, kuhu kuuluvad kollektiivliikmed. Tegemist ei ole linnade liidu vms.. Olen ühe sellise uhke mtü elu ja surma pikkade aastate jooksul saanud jälgida. Hulgalised põhikirjaliselt liidetud riiklike institutsioonide esindajad käisid teeneteriste vastu võtmas ja eimillegi eest saadud häältega "vajalikke" otsuseid läbi surumas, vähesed töömesilased langesid paremal positsioonil olevate liidukaaslaste poolt intellektuaalse omandi varguse ohvriks ja lahkusid jäädavalt. Pensionärid surid vist ise ära ja lõpuks oli kogu õilsast üritusest jäänud alles ühe politikaani nimekaardile kõlav sitspresidendi nimetus.
Praeguseks on "Tatika koerakorjus" veelkorra üle aia heidetud ja järgmise ringi klounid üritavad laibakärbseid peletades tähtsat koeraomaniku nägu ette manada.

Kuna siin on põhjendatud etteheiteid mõistujutu ajamises, siis täpsustan oma teksti - kirjeldatud laip on Eesti Sõjahaudade Hoolde Liit :mrgreen:
Viimati muutis Arnold, 13 Nov, 2010 22:48, muudetud 1 kord kokku.
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

Kogu see jama on labaseks ja eidelikuks (usun, et naised ei tunne ennast puudutatuna) läinud.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gnadenlose »

Mul naine on treener ühes spetsiifilises ja imepisikeses spordiklubis, mille omanik on tema hea sõbranna. Mõne aasta eest nad alustasid, väga tabava ja vingelt külava nime all. Nimi oli nii originaalne, et soovitasin sõbrannal see kaubamärgina registreerida. Ta ei pidanud vajalikuks. Esialgu oli neil ühe teatud pangadirektori kaasa ka seal treenerina pundis, mõne kuu pärast vajus too ära koos rahade ja asjadega. Prooviti halvaga raha kätte saada, pangahärra irvitas näkku, heaga proovimiseks polnud alust kahjust. Lõpuks selgus, et pankur oli selle klubi nime ka oma eide nimele ära registreerinud (tõsi, nii palju tal vist pohui on, et edaspidi pole endise nime all edasi uhavat klubi nime pärast kottinud). Siis old mu naise sõbrannal silm vett ja suu *** täis. Ja ei taha ma selle jutuga öelda, nagu oleks nüüd varguseohver süüdi, et asjadest ilma jäi. Aga olles lugenud, mis juttu kaasaegse majandusreaalsuse kohta üks prominentne MTÜ liige aeg-ajalt suust välja ajab, siis kahju ka pole.
Гив Ми Мани
Kasutaja avatar
speedsta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas speedsta »

Loen minagi seda mõistujutu teemat iga päev ja tunnen ennast järjest rumalama ja elukaugena. Peaks vist laskma kellelgi tõlkida, mida see jama siin kõik tähendab. Vahel lihtsalt tundub, et inimesed ja inimgrupid elavad oma elu liiga keeruliseks.
Käisin täna isegi põllul jalutamas ja maapinda uurimas. Kuulumata ühessegi klubisse või organisatsiooni, sain täiesti pingevabalt ja närve raiskamata otsida.
Eks ajage seda toredat möla edaspidigi, aga pigem ootaks konstruktiivset juttu või siis pilte leidudes selles teemas.

Lisaks kõigele vabandan juba ette, et ma pole üldse pädev siia teemasse kirjutama, täpselt nagu Hillartki teada sai enda kohta.
Kui on probleem, tõmba lõuga
kapral
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kapral »

miskid ullud läksid vist vaidlema,suht hää lugemine.meenutab seda ville versus arnold värki.jube on möttelda,et on see otsimise keelustamise värk samasugune pask,nagu see euro tulek.tehaks sihukest kihutustööd,et rahvas mötlebki,et euro maksab.sittagi ta ei maksa ja keski ei taha ka.keelustame siis need jubedad otsjad ära,et ei saaks kalmeid rüüstata.kas siis jäävad köik hauad puutumata?sittagi.aarniku metsas pölvamaal näiteks kääpast kopaga liiva viidud.pole vist probleem
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

sittagi.aarniku metsas pölvamaal näiteks kääpast kopaga liiva viidud.pole vist probleem
no kui viimase aja lugu ja ise nägija, siis ei oleks palju Vikile helistada, et nii ja nii!? Viktor Lõhmus Põlvamaa vaneminspektor
Telefon 799 8939 Aadress: Kesk 20-50, 63308 Põlva
Mobiiltelefon 512 4247 Vastuvõtuaeg E, K 9.00 - 13.00
Faks 799 8903

E-post: viktor.lohmus@muinas.ee

Eurode ja kroonide pärast pole küll mõtet põdeda - kroon oli teise pildiga dmark, nüüd palju aastaid euro! Paberi ja metalli vahetus tegelikult kasutatava vääringu vastu lihtsalt!
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

speedsta kirjutas:Loen minagi seda mõistujutu teemat iga päev ja tunnen ennast järjest rumalama ja elukaugena. Peaks vist laskma kellelgi tõlkida, mida see jama siin kõik tähendab.
Minu rikutud mõistus näeb siin 3 varavedajat: kratt, puuk ja pisuhänd. :lol: Tegelikult igast liigist mitmeid. Mõni tahab oma kaupa müüa, mõni harrastusega tegelda.
Vanasti oli selliste varavedajate saamiseks vaja ristteed, kasetohtu, vist paari veretilka... Tänapäeval on asi lihtsam: vaja mingi inimgrupi hobi kuulutada (vähemalt peaaegu) kriminaalseks. AGA kui seda hobi harrastada kratitegija kontrolli all ja kõik leiud TEMALE tuua, siis võib jätkata. TEMA saab au, kuulsust... Kratid võivad tasuks midagi ka endale jätta. Mittekratte loomulikult sama asja eest karistatakse.
Ja mind ähvardama hakata pole mõtet. Nagu juba kunagi mainitud, ei kogu ega müü ma midagi ja detektorist ka pole. 8)
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

EOD kirjutas:...AGA kui seda hobi harrastada kratitegija kontrolli all ja kõik leiud TEMALE tuua, siis võib jätkata. TEMA saab au, kuulsust...
Eks igalühel ole asjast muidugi omamoodi arusaamine, aga päris jama ei maksaks ka nüüd suust välja ajada...

Mis puudutab aud ja kuulsust, siis on mul ilma selletagi seda piisavalt... Need vähesed arheoloogid, kes tänapäeval aktiivselt maastikul käivad (sh. detektoriga leitud kalmeid, asulaid fikseerimas), teevad seda kõik enamasti oma kulu ja kirjadega ning missioonitundest lähtuvalt. Ja see ongi normaalne...Kui vaataksite neid leide ja leiukohti, mille fikseermise juures olen ma viimasel ajal tegev olnud, siis on neid läinud erinevatesse kohamuuseumitesse: Pärnu, Paide, Rakvere etc...
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Mis puudutab aud ja kuulsust, siis on mul ilma selletagi seda piisavalt... Need vähesed arheoloogid, kes tänapäeval aktiivselt maastikul käivad (sh. detektoriga leitud kalmeid, asulaid fikseerimas), teevad seda kõik enamasti oma kulu ja kirjadega ning missioonitundest lähtuvalt. Ja see ongi normaalne...Kui vaataksite neid leide ja leiukohti, mille fikseermise juures olen ma viimasel ajal tegev olnud, siis on neid läinud erinevatesse kohamuuseumitesse: Pärnu, Paide, Rakvere etc...
Mina, mina, mina, mina, ... :lol: :lol: :lol:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Mamba
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mamba »

Täpselt nii nagu Hillart ja EOD kirjutavad see asi siin kõrvaltvaatajale paistab.
Nende aadete ja enesohverduse loori tagant kumab ikka hoopis midagi muud. Aga noh mida minagi tean, lihtne maapoiss:)
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Õhtulehest selline seletav tsitaat...
"Ega veel ole teada, kas asi üldse käima läheb, aga kuna oleme Baltimaade suurim detektorite maaletooja, siis tahaks seda hobi tutvustada ja propageerida seaduslikke võimalusi sellega tegelemiseks," viitab Aare soovile ühitada äri ja hobi.
Mul on ammu juba peas mõlkunud idee, et tuleks kuidagi muruniitmine EV kuulutada koledamal kombel ohtlikuks ja vastikuks tegevuseks. Mõelge ise, millist pöördumatut kahju tehakse selle käigus taimedele, mh, ah? Ja putukad, kes otsa saavad...ühekorra jäi isegi rumal hiir mul muruniitja tera alla...sestap tuleks luua lobbygrupp parlamenti, kes karmi karistuse ähvardusel keelaks ära muruniitmise kui sellise. Ainumased, kest muru niita tohivad, peavad minu juures koolituse läbima. mis poleks üldse kallis, ainult paartuhat krooni. Ja uuest aastast läheks see numbriliselt ju ka kordi väiksemaks. Koolituse läbinu sooritaks eksami (Sic!! Riigilõiv 578 krooni ja kuna enamus eksamit esimesel korral ei läbi- ikkahi muruniitmine , a ne h..i sobatšii- , võib selle summa riigitulude hüvanguks kohe kahe või molmega korrutada) ja võikski asuda sirge seljaga muru niitma. Loomulikult tuleks igal niitekorral kaasata sotsiaalse sidususe ekspert-konsultant, kelle töötunni hind seal 200-400 eegu vahel ja mille loomulikult niitja kinni maksab- tema hobi ju ikkagi. Ja kõik on rahul. Hobikorras niitmine on vabatahtlik, koera asukoha krundil leiate ju katuselt rohulatvade liikumise järgi kah kätte, ämm aga võikski padrikusse kadunuks jääda...aga ei jää, sunnik. Vanaaja inimesena võtab ilmselt kuurist vikati välja otsida. (Mõttekoht- kas vikatiga vehkimine on ikka muruniitmine või läheb heinateo alla??? See punkt vajab veel viimistlemist...) Ja loomulikult vajavad kõik sedalaadi ettevõtmised korduskoolitust vähemalt iga kahe aasta takka- pole kallis, mingi poolteisttuhat eeku oma hobi huvides poleks ju asjaks arvata.
Vaat selline äriidee siis...Ah jaa, et see muruniitmine nii karm tegevus on, siis OLEKS ÄÄRMISELT SOOVITATAV(seda arvestatakse niitmislitsentsi väljastamisel kindlasti) viia niitmine läbi minu firma poolt maaletoodava muruniidukiga...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
plekkpea
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas plekkpea »

Koolitus saab olema 24 akadeemilist tundi, mille lõpus tuleb nö. arvestus. Väljastatav luba kehtib 12 kuud ja uuendada saab maakonna inspektori juures. Alla 18 niitjad otsigu endale uus hobi. Loaga niituril seaduse järgi ei või olla kaaskannatajat kõrval, mis sest, et loaga mees on läbinud koolituse ja tunneb temaatikat. Sellised pidavat plaanid olema.
Huvitun maisest rasketehnikast.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Mamba kirjutas:Täpselt nii nagu Hillart ja EOD kirjutavad see asi siin kõrvaltvaatajale paistab.
Nende aadete ja enesohverduse loori tagant kumab ikka hoopis midagi muud. Aga noh mida minagi tean, lihtne maapoiss:)
Mis siis sealt läbi kumab kui küsida tohib???? Et kõik maastikul käivad arheoloogid (u. 10 meest/naist) on ise saama peal väljas. Täites salaja oma kukrut ???

Mamba
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mamba »

Võibolla lugesin lihtsalt valesti aga varasemast kraaklemisest ei jäänud mulle mulje et tegu on kümne inimesega kes tahavad ajada vaikselt oma asja.
Jääb mulje kui omavaheline arveteklaarimine noosi pärast nõiapõletuse sildi all.
Rahast tegid Sina juttu. Või kuidas?
Samas pole vaja mind riidale ajada, ütlesin lihtsalt oma arvamuse ja nii lihtne see ongi.
Kui suudaksid selle teema erapooletult läbi lugeda siis näeksid seda kõike täpselt samamoodi nagu mina ja paljud teised.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Mamba kirjutas: Samas pole vaja mind riidale ajada, ütlesin lihtsalt oma arvamuse ja nii lihtne see ongi.
Kui suudaksid selle teema erapooletult läbi lugeda siis näeksid seda kõike täpselt samamoodi nagu mina ja paljud teised.
Ma ei kavatse Sind kusagile riidale ajada...Aga kui suudaksid selle teema (kogu posituste jada) rahulikult läbi lugeda, siis näeksid seda kõike täpselt samamoodi nagu mina ja paljud teised :wink:

Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline