Jak-9 + Jak-9DD

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Jak-9 + Jak-9DD

Postitus Postitas FW Anton »

Kokkutulekute teemas juba vilksatas foto sellest masinast aga järgin siis üleskutset ka eraldi teema sest teha. Mudeli tootjaks ARK Models 1/48. Ilmselt on kasutatud ICM vana vormi ja seda sõna otseses mõttes sest detailidel oli näha valu probleeme ja raamid kipusid kõverad olema. Kokkupanekuga polnud erilsi probleeme, kvaliteet oli nagu vene mudelitel ikka veidi alla keskmise taseme. Osa detaile pole täpselt mõõtudes vaid on veidi moonutatud kujuga. Dekaalidega on ikka mingi jama, kui lõpuks masina lakiga katad tulevad need esile. Üritan järgmisega leida mingi lahenduse.
Ajaloo poolelt on tegu konkreetse masinaga Balti laevastiku õhjõudude 12. IAKP-st, piloot lt. V. A. Tihomirov. Eesti lennuväljadel on see masin olnud Tallinnas, Pärnus ja Kogulas.

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Viimati muutis FW Anton, 08 Dets, 2010 19:11, muudetud 1 kord kokku.
Anton - horridoo!
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Re: Jak-9

Postitus Postitas kalle »

Igati ilus mudel. Mitte just kõige sõjakam lennuk, aga ilusti puhtalt tehtud ja kamo mulle meeldib. Protsessi vaevad tulevad ilmselt tüüpilise madalsurve valu iseloomust, aga lõpptulemus on ju väärt pingutusi. Vesikatega soovitan Micro Soli kasutada ja sellised mured vähenevad, või kaovad.

Aga tõsiselt kahju ainult, et see mootor täiesti kaduma läks. Mõni luuk lahti nikedada oleks olnud mul kiusatus.

Väike täpsustus ka:
FW Anton kirjutas:kvaliteet oli nagu vene mudelitel ikka veidi alla keskmise taseme
ICM on Ukraina firma :wink:

Kk
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

ICM on jah Ukraina firma aga konkreetne mudel on tehtud ARK Modelli poolt mis on Vene firma. Lugu selline, et ICM müüs vormid Alangerile ja too omakorda edasi ARK ile. Vorm paistab olevat kõvasti deformeerunud.
Anton - horridoo!
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Mitte just kõige sõjakam lennuk
Miks ei ole siis sõjakas?
Mitmemeetri pikkune V mootor, suure läbimõõduga kolmelabaline propp.
Kõik kõneleb tohutust kiirusest, mis hävitajal olema peab.
Pardarelvastust küll ei õnnestu märgata, pildid on liiga väikesed.

Tiba segadusse ajav on kamolahendus. Sinisevärviline kombinatsioon. Milleks see hea oli?
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Tiba segadusse ajav on kamolahendus. Sinisevärviline kombinatsioon. Milleks see hea oli?
tegelt hallid toonid ja ei midagi segadusse ajavt. Tüüpiline NL hävitajate kaomo alates 1944.
Anton - horridoo!
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas kalle »

von manstein kirjutas: Miks ei ole siis sõjakas?
Ei midagi objektiivset..lihtsalt selline veidi mahedam olek tundus olevat. Kuri olek nagu puudu. Aga veelkord.. ei tasu väga tõsiselt võtta, tegelikult muidugi üsna tüüpiline hävitaja.

von manstein kirjutas:
Aga siis on ju hästi töötav lahendus.. kamo ülesanne ongi sind segadusse ajada:)

Kk
asjaajaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

von manstein kirjutas: Pardarelvastust küll ei õnnestu märgata, pildid on liiga väikesed.
Piilu silindriridade vahele, peamine "malakas" peaks seal asuma. :wink:
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
Kasutaja avatar
calico
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas calico »

pole paha see lennuk. hmm kõik viitavad aga mina ei oska midagi viidata... :dont_know:
aa-äkki siiski!
Aga tõsiselt kahju ainult, et see mootor täiesti kaduma läks. Mõni luuk lahti nikedada oleks olnud mul kiusatus.
olen eelnenud tsitaadiga täiesti nõus!
https://www.youtube.com/@Rihosk76 Üks vähestest Eesti mudelikanalitest Youtubes 8)
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Hall kamo näeb väga hea välja ja ilmselt tänu sellele on lennuk ise ka selline rahuliku välimusega. Selles suhtes Kallega täitsa nõus, pigem sportlennuk kui hävitaja.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

No ma ei tea - kokkutulekul tundus teine ikka päris ohtlik olevat, siin on pildid rohkem sellised hajusad, mistõttu ehk tundub sõjardi kohta liiga nunnu..
Aga mudel oli minu arvates väga heal tasemel.

Urmas.
Forward
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Forward »

Ilus mudel tuli välja.
Teine asi muidugi, et ICM'i plastik iseenesest paljudes kohtades jätab palju soovida. Dishmodels'ist saab leida väääga põhjaliku artikkli ICM Jak'i ümberviilimisest: http://www.dishmodels.com/gshow.htm?p=8158

Üks asi mida autor võiks teistmoodi teha on "tehnichka" ehk tehnilised markeeringud. a) nad on liiga eredad b) selle suure külje peal oleval "tehnichka" asukoht, kas olete kindel et ta on õiges kohas? Pole lihtsalt seal "tehnichkat" näinud. Ise vaatasin joonised siit: http://airwar.ru/other/draw/yak9-1.html
Veel sihuke pilt on abiks:
Pilt
Tihomirovist ka natuke (vene keeles): http://www.iremember.ru/letchiki-istreb ... evich.html
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Konkreetne mudel ei ole enam ICM mudel vaid on kasutaud ICM kunagist vormi, mis on vahepealka ALANGERi käes olnud. Eks ARK on oma plastiku valiku teinud ise.
Igasugu kirjade asukohas polnud üldse kindel kuna manuaal ega kirjandus ning internett ei andnud midagi. Ainult kahe teksti asukoha sain kindlalt tuvastada. Ülejäänu oli pimesi panek ja osa jäidki panemata kuna ei olnud võimalik kindlaks teha kuhu käib. Samas ei tee ma dekaale ise, eks ma pean kasutama neid mida pakendis kaasa antakse.
Anton - horridoo!
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Ei viitsinud uut teemat teha, seetõttu jätkan siin. Konveierilt tuli ka järgmine ARK Modelsi 1/48 mudel Jak-9DD. Kvaliteet veidi parem kui eelmisel. On ka puudusi nagu tiiva "V" kuju pole õige ja tiivad on otstest liiga paksud. Vastavalt Kalle soovile avasin ka ühe kapoti luugi, et mootor oleks paista, eelmisel see lihtsalt polnud võimalik. Muutsin ka kamo tooni veidi kuna kirjandus ja nett näitasid sellist versiooni ka. Loodan, et näeb nüüd välja sõjakam kui eelmine.
Tegu on siis kaugpommitajate saaturhävitajaga. Siinmail oli kasutusel Balti laevastiku 21. haävatajate- ning 15. erislises luurepolgus. Kuna konkreetset eeskuju polnud võtta, siis tegin masina tehase standart kamos ja ilma pardanumbrita. Ka lahenes dekaalide probleem, leidsin õige tehnoloogia hallide värvide juurde.
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Anton - horridoo!
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Parovoz »

Tere-tere!

Tahaks kiita meistrit huvitavate mudelite eest. Eriti meeldis viimase JAK-i kamo. Naaiice :D Olen seda mudelit isegi meisterdanud, kui ta alles ICM pakendis ilmus. Mudel aga vajab peris head tööd ,et sellest koopia teha. Aga eks karbist tehtuna annab ikka päris JAK hävitajatele omase kontuuri ilusti välja...
Tubli töö.Meeldib

Lugupidamisega
Taara avitab! ...
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Ilus lennuk, aga ikkagi, välimus on selline sportlennukile omane, ei miskit sõjakust. Ilus ja puhas joon.

Aga seda ma pean pärima et kas oligi sihuke küljelt lahtine "õhkjahutusega " versioon tast olemas, või käisidki mootoriluugid niimoodi jupikaupa ära?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline