Teema kiivri restaureerijatele!
See ei ole halb mõte. Sinna alla võiks kuuluda ka deaktiveerimine, sest mõlema eesmärk on peamiselt oma kollektsiooni täiendada. Olgu siis asja taastamine või töökõlbmatuks tegemine. Ehk siis ettepanek alafoorumiks "Restaureerimine ja deaktiveerimine".jrgen20 kirjutas:tegelikult võiks teha sellise alafoorumi restaureerimisest kus on kõik näpunäited ära toodud kuda ja mismoodi. ...
Me kõik oleme võhikud, ainult erinevates valdkondades.
-
- Liige
- Kontakt:
jah restaureerimise kohta võiks tõesti olla eraldi alafoorum, sest paljud "restaureerijad" keeravad päris tihti asju nii p**** et ei ole enam mitte miskit päästa - enda arvates teevad nad muidugi asja ilusaks
kui aga ainukesteks tööriistadeks on liivapaber, viltkäi, soolhape ja garaažist leitud potike mingit kahtlast tooni rohelise värviga siis ei saagi tulemus hea (ega isegi mitte normaalne olla)

kui aga ainukesteks tööriistadeks on liivapaber, viltkäi, soolhape ja garaažist leitud potike mingit kahtlast tooni rohelise värviga siis ei saagi tulemus hea (ega isegi mitte normaalne olla)

foorum.rindeleht.ee
Me sõbraga suutsime kunagi ühe SS-i kiivri nii ära restaureerida, et algselt avastatud rohekast toonist ei jäänud mitte midagi järgi - minu soovituseks oleks see, et kiiver ei ole kohe kindlasti mitte see koht kus peal kõikvõimalikke keemiaid katsetada. Osad teevad seda palju paremaks kuid teised tühistavad selle headuse jäädavalt.
Varemeist tõuseb kättemaks.
Ole Gredader nüüd täitsa mees ja ütle mis keemiat kasutasid . Vaat kui palju roostes kiivreid saaks veel korda niimoodi eestimaal.
Tegelt olen ise juba mitme kiivri puhastamisega siin hädas.Ühe vist rikkusin äragi mingi läti "roostemuunduriga". Siiani parim leitud vahend on nimega "rost off" - väike plastik pudelike hinnaga u. 60.- .
Nii et mure päris suur , aita välja Grenader ...

Tegelt olen ise juba mitme kiivri puhastamisega siin hädas.Ühe vist rikkusin äragi mingi läti "roostemuunduriga". Siiani parim leitud vahend on nimega "rost off" - väike plastik pudelike hinnaga u. 60.- .
Nii et mure päris suur , aita välja Grenader ...

-
- Liige
- Kontakt:
mina ka täpselt ei tea, mida puhastamiseks kasutatakse - andsin raha ja tagasi sain puhastatud kiivri!
Viimati muutis -=Grenadier=-, 04 Okt, 2005 17:20, muudetud 1 kord kokku.
foorum.rindeleht.ee
Olen minagi seda meelt, et võiks teha eraldi teema restaureerimise kohta. Selle kiivri kohta võiks öelda, et tulemus on suurepärane, aga teades ainult kasutatud materjale, ei pruugi igaühel selline tulemus tulla. Palju oleneb eelnevatest teadmistest ja kogemustest, ka õigete materjalidega võib asja nässu keerata! Ei taha küll targutada, aga restaureerimisega igapäevaselt kokku puutudes olen näinud igasuguseid asju. Julge pealehakkamine on küll pool võitu, aga ettevaatus ei oleks ka liiast! 

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline