Olen mõnda aega kannatanud aga nüüd on aeg "trolli toita"!
Mina ei ole "päris sõjas käinud". Mul puuduvad need kogemused, mis sul Wrangel ... kui sa ikka oled kuskil käinud.
Sinu arvutused on minu arvates siiski arutud.
Kust sa võtad, et liitlased tulevad siia laskemoonata? Madis üritab siin seda sulle selgitada aga tulutult vist. Ütleme et sa tead paremini, kuigi Madis paistab mulle usaldusväärsem.
Kui su laskemoona arvutused esimese hooga olid kümned miljonid tunnis ja hiljem küll veidi vähenesid, siis lõpuks räägid sa tuletegevusest, mis viitab lihtsalt distsiplineerimatusele ja argusele.
Kui sinu tase on laskur, siis ära hakka pataljone rivistama.
Flankeeriv tuli oli hea esimeses ilmasõjas. Praegu pole olamas mingit sirget joont, mille suhtes vastandutakse. Olles postisoonil pead sa arvestama vastasega minimaalselt 180 kraadi raadiuses, pigem on hea lugeda oma alaks sektorit 45 ... 90 kraadi oma seljataga ja ülejäänud vastase alaks. Seepärast ei tohikski kohta, kust sa laseks lugeda mingiks sektoriks. See on ühekordse tule andmine n-suunas. Sinu vastane võib seekordse laskmise suuna suhtes olla ka sinu seljataga.
Ära mõtle asju välja! Vastase "sirge joon" tekib sellest, et kaks laskurit tahavad ühte sihtmärki tulistada. Ehk teisisõnu - ründaja peab saavutama ülekaalu kaitsja suhtes. Selleks ei saa kaks või kolm ründajat seista üksteise taga. Kui nad just oluliselt erineva pikkusega ei ole

. Kui nüüd võtta 5 kaitsjat, siis peaks vastas olema ütleme 15 ründajat, kes on ? kõrvuti ehk joonel. Muidugi mitte nii nagu mängufilmis aga põhimõttelisel joonel ikkagi. Kui sa oskad seda ette näha ja korraldada, siis sinna peaksid panema kuulipilduja ... no väga ABC või mis.
Aga võtame sinu järgmise väite: "sektorid". Väga hea. Määra oma üksusele võitlejatele kõigile ühine sektor 180 kraadi. Või rohkem. Tuleb vastane 18 kraadi pealt ja hakkab kütma. Kas kogu su jagu hakkab sinu kirjaldatud valangutega sinna vastu tulistama? Kas siis võib juhtuda nii, et ühel hetkel on 167 kraadi pealt lähenenud 10 punanahka 20m peale ja ... no jälle väga ABC.
Ja lõpetuseks. Miks peaksid liitlaste laevad tulema siia konflikti ajal? Miks ei võiks mingi USA üksus siia tulla enne konflikti? Näiteks siis, kui VA hakkab ülbitsema. Näiteks õppus Zapad ja õppus Baltops ... pärast õppust läheb kohe tagasi ainult isikkoosseis aga laskemoon viiakse tagasi veidi hiljem ... ise sa soovitad ajusid liigutada