Mis saab siis, kui Eesti alistub jälle (ja lubab baase)?

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

alban kirjutas:Sissesõidukeeldu saab rakendada sõltumata sellest kas viisarežiim kehtib või mitte. "Must nimekiri" jääb kehtima ja kui ebasoovitav isik soovib maale tulla siis teda ei lasta lihtsalt piirist üle kui ta nimekirjas on.
Paari našisti kottimine ei kaalu minu arvates üles saamata jäänud tulu normaalsete turistide arvelt keda tuleks siia kordades rohkem kui viisaprobleemi ei oleks. Vene turist on teatavasti rikas turist kes raha ei loe ja mina võtaks nende raha hea meelega vastu.
Kuidas sa seda tagad (oletame, et subjekt tuleb üle Läti-Vene piiri (seda saaks vältida ainult Läti sissesõidukeeld või Schengeni must nimekiri) ja seejärel nt Iklast üle Eesti piiri? Kuidas see Eesti piiril takistamine toimiks? Seal pole ju piirivalvureidki enam!

Iva on lihtsalt selles, et Schengeni bänn on kaugelt suurem käru keeramine vaenulikule isikule kui mingisse Estooniasse sissesõit. Mõnel vanal jäävad isegi osa turismireise seepärast ära.

Paljas Eesti sissesõidukeeld toimib seal, kus on reaalne kontroll. Kui subjekt tuleb nt Lätist (ilmselt koos Eestiga tuleb see Vene viisavabadus ka Lätti) ja siis Eestisse (Läti ja Eesti vahel kontrolli pole). Üks asi on formaalselt keelamine, teine asi selle sisuline takistamine.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
alban
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alban »

Seda ma öelda tahtsingi, et ka täna ei ole ebasoovitaval isikul raske Eestisse tulla kui ta kusagilt Schengeni viisa saab. Seega, kui isik on nii halb, et ta pannakse Schengeni musta nimekirja, ei saa ta Eestisse kuidagi tulla. Kui ta selles nimekirjas ei ole siis ei takista tema tulekut eriti miski (loll juhus kuidagi vahele jääda, eelnev teave, et selline tüüp kavatseb meile külla tulla) ja viisanõude olemasolu või selle puudumine ei muuda enam asja.
Kurjam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kurjam »

On ikka vaks vahet kas tüüp peab omale Shengeni viisa saama või hüppab lihtsalt Tallinna rongile. Või on olemas eranditult kõigi venemaal elavate pättide nimekiri, et neile sissesõidu keeld tekitada?
taara
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas taara »

Ma arvan, et piirivalve kauged inimesed ei peaks nii teravalt sõna võtma. Viisavabadusega kaob ainult viisa ära. Midagi muud ei kao. Piir jääb ikka alles ja seal kontrollitakse ikka.

Mina pooldan seda, et tuleks viisavabadus. See toob endaga kaasa suured summad ja suurema töökoormuse piirivalvuritele (kahjuks :wink: )

Nii mõnedki siin ajavad võhiku juttu, millest neil pole halli aimugi. Politsei ja piirivalve pole ainult see mis väljast tundub. Seal on nii mõndagi peidus.
Toddie
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Toddie »

:google: Aga palun pimesta meid siis oma tarkusega sel teemal. Meil on siin üldiselt kombeks argumenteerida. Ole hää mees ja räägi meile siis punkt-punkti haaval, miks see viisavabadus nii hea peaks olema. ette tänades...
taara
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas taara »

alban kirjutas:....Paari našisti kottimine ei kaalu minu arvates üles saamata jäänud tulu normaalsete turistide arvelt keda tuleks siia kordades rohkem kui viisaprobleemi ei oleks. Vene turist on teatavasti rikas turist kes raha ei loe ja mina võtaks nende raha hea meelega vastu.
See öeldi ära, miks viisavabadus hea on. Isegi kui mingid jotad käivad meil odavat saia ostmas, on see ikkagi kasulik meile. Oli ju alles uudis, et venelased käivad Eestis poes, sest meil on odavam.

Eksisteerib Interpol, Europol, KAPO jne. Kõigilt saab infot. Üle euroopa on meil kogu info olemas pahalastest ja oletatavatest pahalastest, kes on piiride taga. Ilma viisadetagi saadakse kätte tagaotsitavaid nii riiki sisenedes kui riigist väljudes. Sama kehtib ka autode kohta.

Aga teie öelge, miks viisavabadus hea ei ole. Mina sellele kaalukaid põhjuseid küll ei leia.

Lihtsalt mainiks veel seda, et viisaga on piiratud kaua inimene võib riigis olla. Tegelikult on sama ka ilma viisata.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Probleem ei ole ainult viisas. Näit. Soome annab venelastele viisasid nagu Vändrast saelaudu ja loogiliselt käib peterburger sama viisaga ka Eestis ära, eriti nüüd, kui raha erinevust ka ei ole. Probleem on piiris - juba neid praeguseidki viisakaid venelasi (aga meie tahaksime rohkem, eksole) peedistatakse piiril peamiselt nende oma kaasmaalaste poolt nii et vähe pole. Peab ikka suur kannatus olema, et üle ühe korra sellist piiriületust välja kannatada. Eesti oleks omalt poolt valmis küll piiripunktide läbilaskevõimet suurendama, aga seda ei saa kahjuks ühepoolselt teha. Isegi Narva sillast on Venel täiesti ükskõik. Ei ole uut ja paremat silda vaja nende arvates. Ne naada...
alax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alax »

Käisin koolis Narvas ja mäletan , et jutud uuest sillast olid juba
60. ndatel aastatel. Asukoht oli mõeldud sinna, kas praegu tank on. Ka siis oli probleemiks linna läbiv transiitliiklus.
Osalenud Eesti piirivalve ülesehitamisel. Raadioside. NLiidu sõjaväes 40. tankidiviisi 75.motolaskurpolgus Gussevis 1970-1972. Lasketiiru elektrik. 50a. metsas ja soodes jooksnud.
LeBon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LeBon »

Liitudes ELiga aktsepteerisime sealsed mängureeglid, mis teatavates küsimustes nõuavad 100% "jah" sõna ja teatavates küsimustes ainult enamust
Öäkk.
Mis puutub aga väidet "kriminaalide üleujutusest", siis üsna mustvalgelt ja puust ja punaselt: 90ndatel ujutati meid kriminaalidega üle mitte sellepärast, et rongide lõppjaam asus siin vaid ühel teisel põhjusel. Siin liikus nimelt raha. Üsna piiratud ajavahemiku jooksul väga-väga arvestatav kogus. Võrreldav tollase Peterburgi (väidetakse, et isegi Moskva) "musta käibega". Kadus raha, kadus ka suur kriminaalse elemendi rahvaste rändamine siia kanti ning liiguti juba võimaluste tekkimisel uute lainetena mujale.
See polnud ju ainus ega ilmselt ka esmatähtis põhjus. Vähemalt sama olulised olid ka lapsekingades politsei, nõrk või kohati olematu seadusandlus, korruptsioon, ebastabiilne ja kiirelt muutuv ühiskond ja majandussituatsioon jne.
” Aga miks on Eestis praegu päris palju paremäärmust? Lahendus lihtne: NSVL lipukiri oli: sisult sotsialistlik, vormilt rahvuslik ja nii see NSVL sõna otseses mõttes natsionaalsotsialiste kasvataski. ” Sirje Kingsepp.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Samas teeb nende põhjalik (samas kliendi jaoks eriti ajuvaba) töö ka meie meeste elu kergemekas
Ma ei panustaks maffiariigi ühelegi ametkonnale, sest pole olemas ausat tolli, kui kõik ülejäänu on korrumpeerunud - see tuntud lugu võimatusest paja ühes nurgas rammusamat rokka keeta.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

taara kirjutas:
Eksisteerib Interpol, Europol, KAPO jne. Kõigilt saab infot. Üle euroopa on meil kogu info olemas pahalastest ja oletatavatest pahalastest, kes on piiride taga. Ilma viisadetagi saadakse kätte tagaotsitavaid nii riiki sisenedes kui riigist väljudes. Sama kehtib ka autode kohta.

Aga teie öelge, miks viisavabadus hea ei ole. Mina sellele kaalukaid põhjuseid küll ei leia.
Asetan end vastutegevuse kindrali rolli ja luban endale fantaasiat:

Kahtlane, kas Kapo-l on nimekirjad nt Pihkva oblastis baseeruva 2. üksiku spetsnazi brigaadi ca 900 inimese kohta. Pealegi on nad meistrid kasutama võltspasse ja seda võib neile vene valitsus ka anda kui vaja.

"Kui vaja", tuleb neist nt 400 vene turistide sildi all riiki sisse. Viisareziimi
korral saaks sellest varakult teada, kui ühtäkki mingi 400 siilisoenguga "turisti" asub viisasid taotlema (või tuleb diplomaatilise personalina). Viisareziimi puudumisel tilguvad nad sul lihtsalt mõne kaupa üle piiri, ilma et keegi midagi kahtlustaks. Üle maismaapiiri sellist arvu vaikselt ei too, merelt samuti. Ja kui vaja, hakkavad tegutsema.

Võib-olla on selle peale mõeldud ja asi on kontrolli all - samas vaadates nt aprillimäsu tegelikku kulgu tundub, et meil tegeletakse ka (rõhk sõnal KA) soovmõtlemisega tegeliku ohuanalüüsi asemel.

Spetsnazi tuntuim saavutus on muide operatsioon Shtorm-333, niiet vennad on vilunud.
http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Storm-333
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Minu või Sinu tundmused ei muuda midagi üldpildis, mis on üsna reljeefselt eriti viimasel ajal välja tulnud, kus pole enam tegemist mõne üksiku dokfilmiga (mis ju on ka vaid kellegi üksiku isiku nägemus), vaid hulgaliste analüüsidega, mis polnud esialgselt vabaks levitamiseks ja seega vabad poliitkorrektsusest jms. Aga püüa ikka jääda selle lugemise juurde, mis kirjutatud - Sinu mõtetelugemise võime pole just eriti arenenud :wink: Osundasin ainult sellele, et sellise partneri puhul oleks väga lühinägelik loota nendepoolsele "elu lihtsamaks tegemisele". Aga eks see oli Sinu lootus ja usutavasti on meie pagunitega mehed vähem sinisilmsed.
LeBon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LeBon »

Oh sind demagoogi, Corvus, küll. Mina kirjutan, et sinu teooria, nagu oleks 90-te algul vohanud organiseeritud kuritegevuse põhjus olnud selles, et toona liikus Eestis palju raha, ei päde kuna eksisteeris ka muid põhjuseid, sina aga kirjutad retooriliselt vastuseks, "
Et raha (eriti kerge teenistus) pole kriminaalsele elemendile oluline, see on nüüd minu jaoks küll uudis... "
Meeldib see sulle või mitte, aga siiani pole ma siiski saanud ühtegi tõsiseltvõetavat põhjust, miks viisavabadus oleks ohuks meie riiklusele, mis omakorda oleks kordades suurem ja reaalsem kui majandusliku tulemuslikkuse effekt, millesse ma siiski usun ennemini kui ikka ja jälle välja pakutavatest Seiklusjutte Maalt Ja Merelt tuletistest.
Minu silmis on tõsiseltvõetav põhjus see, et viisavabadus suurendaks tõenäosust, et idast tulev immigratsioon hakkaks taas kasvama. See on reaalne oht, samas kui su rekkameeste piirijärjekoras passimine liigitub pigem olmemurede alla.
” Aga miks on Eestis praegu päris palju paremäärmust? Lahendus lihtne: NSVL lipukiri oli: sisult sotsialistlik, vormilt rahvuslik ja nii see NSVL sõna otseses mõttes natsionaalsotsialiste kasvataski. ” Sirje Kingsepp.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Fantaseerides, võime mõelda välja ükskõik millise ainult meile "õiged" tunduvad stsenaariumid elik oma foobiaid saame me kõik "kasvatada" ükskõik kui jubedate võimalusteni...
Demagoogia ja kiljuva sofistikaga on võimalik ükskõik mis asi "põrmustada", eks.

Tegelikult üks inimene väitis, et ei näe riske ja mul kulus umbes 70 sekundit võimalus konstrueerida. Ja üsna selge on see, et viisavabadus muudaks näiteks sellise variandi hoopis lihtsamaks. Ja millist demagoogiat sa produtseerid "kummutamiseks", ei muuda ju asja sisu.
Kurjam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kurjam »

taara kirjutas:
Mina pooldan seda, et tuleks viisavabadus. See toob endaga kaasa suured summad ja suurema töökoormuse piirivalvuritele (kahjuks :wink: )
Loomulikult suured summad. Terved kohvritäied sularaha (teadagi mis päritolu) mis siin pesemist tahab.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline