TUVASTADA lennuk
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
-
- Liige
- Kontakt:
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
-
- Site Admin
- Kontakt:
Re: Propeller
Ka pilti nägemata võib 90% tõenäosusega öelda, et tegemist pole lennuki propelleriga.PANZER kirjutas:On rohelist värvi. Muidu on puidust aga kaetud nö. EPO riidega. Servad mis tuult lõikavad on kaetud vaskplekiga.
EPO riidega kaetud => aerodünaamiline väärtus on madal.
Vaskplekiga kaetud => aerodünaamiline väärtus on veelgi madalam + selle riistapuu balanseerimine on praktiliselt võimatu.
Vähegi võimeka lennukimootori pööretel see riistapuu ilmselt laguneks lühikese aja jooksul.
Suure tõenäosusega mingi lumesaani jaoks tehtud. Kas pool-tööstuslikult või käsitsi.
Ma saan aru, et tsiteeritud lõik käis minu pihta.Mis te mölisete, inimesel on võibolla propeller suvilas ja satub sinna alles nädalavahetusel.
Tabav iroonia on teinekord üsna tervitatav aga siia ta hetkel küll ei sobi.

Minu postitusele võis ka nii reageerida, kuigi põhisõnum oli:
Pimesi pakkumine - see ei vii kuhugile.
Nagu ise nägite - tegi asjatundja kohe selgeks, et ei ole tegemist lennukile kuuluva detailiga.
Oleks aga pilt üles pandud, oleksin vastanud: VÄGAGI LEVINUD ESE. Sellistest on valmistatud lillepoti aluseid jne. Esineb nii mõneski muuseumis. Vahest oleksin andnud mõne aadressigi... Ja tõdenud, et seisin sama targa näoga eseme ees ja nuputasin ca 14 aastat tagasi...
Muuseas, ülaltsiteeritud lõik ajas mind rohkem muigama kui esmane postitus teemasse. Sellegipoolest olen vägagi rahumeelne...
PAX, PAX VOBISCUM
terv
o
Väga paljudel Esimese Ilmasõja järgsetel lennukitel olid propi servad kaetud vaskplekiga.Vaskplekiga kaetud => aerodünaamiline väärtus on veelgi madalam + selle riistapuu balanseerimine on praktiliselt võimatu.

Samuti olid propellerid kaetud ka perkaliga
http://www.woodenpropeller.com/Basic_Pr ... rials.htmlMany wooden propellers have fabric wrapped around the tips, or sometimes extending the length of much of the blade.
Ja kas isegi mitte esimesel Me-109 versioonil polnud kahelabaline vaskservadega puupropeller

Viimati muutis Lemet, 18 Jaan, 2011 23:29, muudetud 3 korda kokku.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline