Naisterahvad
Naisterahvad
Meil on igate pidi normaalne riik ja elame 21. sajandis. Miks meil ei võiks siis kodanikuks olemise sisse kuuluda ka kohustuslik riigikaitse oskuste omandamine. Meesterahvad saavad vastava oskuse poolikult kaitseväes, sest seal õpetatu ei ole suures osas mitte reservisti ettevalmistus vaid mingi kammalajura alluvusest bjne. Ka naisterahvad peaksid läbima kasarmureziimil toimiva mitmekuise kursuse kus siis päevasel ajal neile selgeks tehtaks, mis vahe on naelal ja kruvil. Naiste kohustuslik väljapõe peaks kindlasti sisaldama looma tapmist, alles siis saab ehk naine aru kuidas liiklusõnnetuses käituda, ei jookse verehirmus metsa.
Ma nüüd pean ütlema, et vähemalt sootunnuste järgi olen ma küll mees ja muidu mõtlemise poolest ikka ka (ei kanna retuuse ja ei värvi silmi)
Looma võin maha nottida mitmel erineval moel. Samas liiklusõnnetuse korral ma ikka kedagi torkima ei hakka, kui ma ei ole kindel, et sellest ka tulu tõuseb. Olete kunagi esimesena sattunud selgroo vigastusega kannatanu juurde? Mina olen! Siiamaani hakkab vastik, kui ma mõtlen, kui vähesest oleks piisanud, et abi asemel oleks inimene halvatud olnud. Seda aspekti minu teada ka erinevatel med. kursustel korratakse.

Tekkisid siis sellised küsimused idee autorile!Ka naisterahvad peaksid läbima kasarmureziimil toimiva mitmekuise kursuse kus siis päevasel ajal neile selgeks tehtaks, mis vahe on naelal ja kruvil. Naiste kohustuslik väljapõe peaks kindlasti sisaldama looma tapmist, alles siis saab ehk naine aru kuidas liiklusõnnetuses käituda, ei jookse verehirmus metsa.
Kas kasarmeeritud naised oleks kavas asustada ühte vigvamisse vastassugupoolega?
Mis vanusegrupis peaks see kruvi-naela õpe toimuma?
Et miks just nael ja kruvi? Kas on mõeldud ikka ka mutrivõtmele ja milliseid kruvisid on kavas kinni keerama hakata või kellel?
Milliseid loomi tuleks tapma hakata ja kust neid hangitaks? Siis kas ei oleks odavam ja lihtsam läbi ajada näiteks kanadega, mis sisaldavad ka teatud hulga verd?
Kas metsajooksmist poleks kaval ennetada nii, et süvendada hirmu metsa vastu?

- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
Ma pole küll idee autor, kuid tahaksin taolise küsimuse esitajalt ise omakorda küsida. Ja küsida seda, et - mis eripärast siis, krt võtaks, peaks selles olema, et kui naisinimestest koosnev allüksus oleks majutatud samasse kasarmusse (omaette kompaniisse muidugi)? Ja, jumala eest, ei tasu näha siin mingeid kujutlustekolle - tsiviilelus ju töötatakse vägagi edukalt ühtedes ja samades ettevõtetes (ka EKV-s, muideks), elatakse ühtedes ja samades majades (näiteks ühes Lasnamäe 9-kordses elab ikka kangesti palju erinevate sootunnustega inimesi)-ühikates. Ja täiesti tavaline elu toimub, või kuidas? Miks see sama elu ei peaks siis Kaitseväes toimuma?Tekkisid siis sellised küsimused idee autorile!
Kas kasarmeeritud naised oleks kavas asustada ühte vigvamisse vastassugupoolega?
Samalaadne kogemus nii üksikute naissõjaväelaste, kui ka naissõjaväelastest koosnevate üksuste ja allüksustega, on juba olemas nii mitmeteski laia maailma armeedes olemas.
Tuntuim taolise kogemuse kandja on muidugi Iisrael, kus KÕIK KODANIKUD läbivad ajateenistuse ja sellel on omakorda vaieldamatult, mingi muu asjaga korvamatu, sotsiaalne efekt. Iisraelis on nais- ja meesisikkoosseisuga üksused küll reeglina eraldiseisvad. Segakoosseisuga on vaid 1 üksus ja perspektiivis nähakse juba lähemal ajal, arvestades selle üksusega saadud positiivset kogemust, seda praktikat laiendada. Eriti selles valguses, et naissõdurid on ka erialade lõikes viimastel aastatel praktiliselt võrdsustunud (paar üksikut eriala on vaid jäänud, millistele naisinimesi veel ei lasta).
Muidu aga - kodanikuõigused-kohustused ei pea mitte olema sootunnuste alusel jaotatud. Kuid jõuame parem kõigepealt sinnamaani, et kehtivate seaduste aluselgi riigikaitsealast väljaõpet tagada. S.t., et 100% meesinimesed. Ja kes relvaga seda teha ei taha või ei saa, see nn. alternatiivteenistuses (seda küll mitte kehtiva ja ka uue KVTS alusel, vaid ikka kah kasarmeeritult). Ja riigikaitseteenistus (nii kaitseväe, kui alternatiivvariant) peab olema kogu kodanikkonna õigus ja kohustus. Soost, vanusest ja mida iganes, olenemata.
P.S. Paraku pean ütlema ka, et riigikaitsealane väljaõpe ei saa olla mitte ainult kodaniku õigus ja kohustus, vaid selle andmine peab olema ka riigi kohustus (õigus nii-kui-nii). Seda kohustust meie riik aga tänase päeva seisuga teadupärast täielikult ei täida. Alternatiivteenistuse viletsuse teemal ma parem sõna ei võtagi.
Mis puudutab aga seda naela-kruvi jne küsimust, siis siin on tegu puhtakujulise "õpitud abituse sündroomiga", ning see asi ei vääri üldse teema arendamist. Eks samalaadseid selle sündroomi ilminguid (mõnikord ka täiesti väljakujunenud vormis

Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!
Stellung halten und sterben!!
Ma olen Hillarti mõtetega nõus.
Kui kellelegi naela ja kruvi asi arusaamatuks jäi siis las ta jääbki.
Minuarust ongi asi laiem. Kui rassilisest ahistamisest saime üle. 1971 aastal anti isegi Šveitsis naistele hääleõigus, siis selle protsessi loogilise jätkuna peaks ka õiguste andmisega kaasnema kohustuste tasandamine. Nii õigused kui kohustused peaks olema samad igale inimesele soost sõltumata.
Muuseas Iisraeli tankiarmees on naised ülekaalus ja neid hinnatakse väga, sest vastaspoolel on vaid mehed, naised aga suudavad iga mehe üle kavaldada, eriti siis veel soomuse taga.
Kui kellelegi naela ja kruvi asi arusaamatuks jäi siis las ta jääbki.
Minuarust ongi asi laiem. Kui rassilisest ahistamisest saime üle. 1971 aastal anti isegi Šveitsis naistele hääleõigus, siis selle protsessi loogilise jätkuna peaks ka õiguste andmisega kaasnema kohustuste tasandamine. Nii õigused kui kohustused peaks olema samad igale inimesele soost sõltumata.
Muuseas Iisraeli tankiarmees on naised ülekaalus ja neid hinnatakse väga, sest vastaspoolel on vaid mehed, naised aga suudavad iga mehe üle kavaldada, eriti siis veel soomuse taga.
Loomadest niipalju, et inime peaks aru saama, et liha ei teki poeriiulile mitte tehasest vaid reaalne loom on kasvatatud ja TAPETUD. Inimene ei ole mingi hea süütu haldjas, me SÖÖME teisi olendeid. Tulebki ise kasvõi kala püüda kui muuks vereks tahtmist pole, inimese arengu seisukohast aga peaks vähemalt korra elus küülikule kirvega vastu pead äsama. Ilma sellise kogemuseta ei ole ka hädaolukorras inimesest tolku, sest vere nägemisel inimene minestab.
Kasarm ei ole mingi "grupikas". Väeosa on profesionaalne üksus, see tegutseb teatud kindlal eesmärgil ja mingeid isiklikke "peensusi" seal olla ei tohi. Meie kaitseväes ongi praegu puudu see arusaam, et ka naised on osa kaitsevõimest. Ka noored naised 18 ... 20 peaks sellise koolituse läbi tegema (sest mina ei pea ka meeste puhul kaitseväge mitte reaalseks kaitseks vaid ainult koolituseks), vähemalt oskaks lapsele mürgituse korral esmaabi anda. See ei ole mingi paha asi, see on neile endile elus vajalik, no kurat kasvõi näiteks autojuhiloa saab samal ajal teha.
minestuse vastu aitas vanasti nuuspiiritus
äkki peaks kõik naised ka proovima juua kuuma verd ja sööma veel tuksuvat südant et end elumeres karastada
selge see et nad saaksid vägagi palju elukogemust narjaadis (diskoteka ehk nõude pesemise ruum)
kogemusi saaks ka relvapuhastamisest ning kasarmu põrandate pesemisest narjaadis
ja forma odezdo nomer 0 -goloi torz oleks ka kõrvaltvaatajale päris elevust tekitav
muidugi kui seep maha kukub pesuruumis on ohtlik kummarduda...
äkki peaks kõik naised ka proovima juua kuuma verd ja sööma veel tuksuvat südant et end elumeres karastada
selge see et nad saaksid vägagi palju elukogemust narjaadis (diskoteka ehk nõude pesemise ruum)
kogemusi saaks ka relvapuhastamisest ning kasarmu põrandate pesemisest narjaadis
ja forma odezdo nomer 0 -goloi torz oleks ka kõrvaltvaatajale päris elevust tekitav
muidugi kui seep maha kukub pesuruumis on ohtlik kummarduda...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist