Tänane paraad

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
taara
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas taara »

setu kirjutas:Päeva nael oli peale paraadi.
Ja see oli? Pole ise seda paraadi näinud. Olin liiga vässu, et üles ajada ennast :D Üritan kusagilt järgi vaadata.
Viimati muutis taara, 24 Veebr, 2011 20:59, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Crusader
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Crusader »

setu kirjutas:
Operaatoreid võiks ka koolitada, mitte mingisugust stiilitaset ei ole. Sama jutt režissöörile,
Kaameravennad on rezissööri orjad ja pole süüdi selles mida telekast tuli. Suur juht ehk rezissöör suunas neid ja sama jama minu arust ka Soome iseseisvuspäevaparaadi näitamisega.
oliver
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oliver »

Käisin kohal, endale meeldis ja lapsele meeldis. Iseenesest oli tore aga mõned seigad häirisid küll:

M14 vintpüssid ilma rihmadeta - juskui minek Borodino väljadele kus musketeid õlal veeti.

Paside tuutamine mis ulja marsimuusikaga püüdis võistelda. Olgu üks või teine aga mitte mõlemad korraga.

Kolonnidega paraleelselt mööda teeäärt lippavad vormis mehed narmendavate tsiviilseljakottidega, nägin nii musta kui sinist värvi. Võibolla olid need mehed väga vajalikud aga kotid tundusid küll ebanormaalsed :D

Aga lõppude lõpuks on peaasi et meil on oma riik mille aastapäeva tähistada. Müts maha meeste ees kes viitsisid seal marssida ja korraliku laksu patriootlikkust pealtvaatajatesse süstida.
ppp
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ppp »

oliver kirjutas:Käisin kohal, endale meeldis ja lapsele meeldis. Iseenesest oli tore aga mõned seigad häirisid küll:

..........

Aga lõppude lõpuks on peaasi et meil on oma riik mille aastapäeva tähistada. Müts maha meeste ees kes viitsisid seal marssida ja korraliku laksu patriootlikkust pealtvaatajatesse süstida.
No aga kommentaator on loll, reporter rumal, režisöör saamatu ja kaameramehed orjad! Kas me sellist paraadi tahtsime?
Aga arvamuste paljususega siin foorumis vist eriti eputada ei tasu, professionaalsete sõjameeste karm maailm. :P
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Käisin ka poisiga kohapeal, mõlemad jäime rahule. Väikemehele jättis loomulikult kõige eredama mulje võimalus soomukisse ronida.
Siinkohal peaks ütlema suure aitähhi vormikandjatele kellel jätkus tahet ja närvi seda lastekampa ohjata ja samas veel seletada mida see või teine asi teeb. Vahepeal tundus küll et meditsiiniteenistuse pasi läheb kohe lõhki :)
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Paraadi ei vaadanud ja raadiost ei kuulanud, aga meeleolukas, seik, kell oli vist 11.30 paiku ja olin Sakus kui ühtäkki oli pea kohal kuulda, kuidas taevas keegi otsustas, et aitab tühikäigul paraadikiirusest, linn sai läbi ning "lets turn and burn". Ja mürin ei olnud F-16 oma. F-16 oma selle müra kõrval kui säärepirin. See oli selline mürin, mis pani laual lillevaasis vee värisema ning õues oli tunda, kuidas sisikond vibreeris.

Pärast õhtul AK-st vaatasin, olidki F-4'd 8)
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Coger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Coger »

võib-olla loll küsimus, aga mul tekkis paraadi ajal vist mingite sihturite? hüplevat jooksu vaadates, et milleks niiviisi? Kas on sellel mingi sügavam mõte v tagapõhi? Koomiline nägi välja vähemalt...
et see vana nodi maamunalt ja maamunast veel niipea ei lõppeks!
Kasutaja avatar
kangelaspioneer
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kangelaspioneer »

Coger kirjutas:võib-olla loll küsimus, aga mul tekkis paraadi ajal vist mingite sihturite? hüplevat jooksu vaadates, et milleks niiviisi? Kas on sellel mingi sügavam mõte v tagapõhi? Koomiline nägi välja vähemalt...
Liinuriteks nimetatakse neid.
Mida nad siis tegema peaks? Marssima taktsammus, kuni rivis seisjatel habemed maani kasvavad? Niisama sörkima? Pole sellel pikkade hüpetega jooksmisel häda midagi, samm püsib õige, liikumine on kiire ja hea vaadata.
Kasutaja avatar
Qtec
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Qtec »

Ka minu silmale on nende liinurite jooks väga imelik ning parema meelega näeks, kui nad lihtsalt kiiresti normaalselt oma kohale jookseks või sörgiks ning asi korras...kas nad ei saaks marssida oma kohale?. Lisaks, meeldis ka Vahipataljoni nn "Preisi samm" oluliselt rohkem, kui ülejäänute samm. Tee või tina, efekt on vinge. (tegemist siiski Eesti sammuga nagu siin hiljem kommentaarides välja tuli...väga ilus samm)
Aga muidu, oma sõdurite marssimist on alate hea meel näha:) Seda isegi hoolimata kommenteerija apsakatest.
Viimati muutis Qtec, 26 Veebr, 2011 21:34, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Uku
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Uku »

Treufeldti lõpmatu halamine ilma pärast hakkas tõesti häirima. Jättis sellise mulje, nagu hakkaks kohe surema. Tali kommenteerimine oli päris piinlik - tehnika ilmus pildile, siis tekkis pikk paus ning vuristas andmed ette. :)
Külmavereliselt ja vapralt kaitseb eestlane oma kodumaad!
taara
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas taara »

Minu arust on liinureid koom vaadata. Eelmine aasta paraadi proovil oli raske naeru tagasi hoida :D
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Eelmisel aastal käisid liinurite põlved veel kõrgemale lõua alla mu meelest. Paar aastat veel arengut ja liiguvadki nagu normaalsed põhjamaa inimesed. Praegu harrastatakse sellist kukesammu India ja Pakistani kandis, keegi osavam võiks siia võrdluseks mõne stiilinäite ka üles panna.
Kasutaja avatar
paharet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas paharet »

Kurb on see,et paraadil enam ei osale piirivalvureid.Piirivalve on osalenud peaaegu kõigil paraadidel enne teist maailmasõda samuti kõikidel paraadidel peale iseseisvuse taastamist.
Kasutaja avatar
Mazz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mazz »

Taheti mindki liinuriks kunagi toppida. Läksin nii südant täis, aga õnneks vedas.
Rebasepoeg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebasepoeg »

Vastuseks paharetile.
Piirivalve ei osale sel lihtsal põhjusel, et piirivalvet ei ole enam. On PPA, ehk Politsei-ja piirivalveamet. Huvitav millal tuleb PPŠ :)
Selle PPA asutuse esindus oli Sisekaitseakadeemia politsei ja piirivalve kadetid, kummagist rühm.

Paraadist veel.
Minu kui osaleja jaoks oli paraad igati hea, ainult režissööri ja kommenteerijate töö rikkus kõik hea ära. Hummel võiks teha näiteks ERR-ile puust ja punaseks ette mismoodi käib paraadi näitamine.
Teiseks minu meelest võiksid õhumasinad lennata marsruudil Harju tänav, üle väljaku ja Roosikrantsi, ehk tribüüni eest läbi nagu ülejäänud tehnika ja kolonn. Niimoodi tehakse Soomes ja Venemaal ka. Ei, ikka on vaja mööda ja viltu lennata.
Kommenteerijatel jäid mainimata näiteks scoutspataljonil uus digivorm ja kaitseliitlastel valge talve digikamoflaaž. Rääkimata ka olulisest märgist, et Scoutspataljoni kolonni järel tuli KLi Tallina Maleva segapatarei, mis näitab Kaitseliidu kõrget taset ja hinnatust. Ju vist kommentaatoril olid nii erutatud uuest Pasist ja kala nüpeldavast rannarotist vms.
Treufeldt oleks võinud intervjueerida paraadil osalejaid või teisi kaitseväelasi. Eelmine aasta mulle väga meeldis tema intervjuu enne paraadi kol-lnt Rene Brusiga.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist