tommy kirjutas: Sa ei hakka ju võitlema Ansipi, Savisaare või mistahes "eliidi" eest...Või hakkad..??
No laseb nt. Ansip jalga..?? Ja siis..??
Astub keegi teine tema asemele, kes hüüab..."Nüüd, mehed"..
Ja koondutakse tema ümber...
Peaasi, et on koondujaid...
Ansipi või kelle iganes käitumine nende hulka eriti ei mõjuta...
Noil hetkeil otsustatakse teiste standartide/väärtuste järgi..
Mina ilmselt hakkan sõltumata kellegi plagamisest, aga miskipärast pole ma nii kindel, et see on üldine trend.
Lihtsalt keskmine Ants, kes käis maybe ajateenistuses 1997 ning kellel on sellest alates olnud "loose connection" selle riigiga, käib nt Soomes tööl, pole suurem patrioot vms - võib vabalt lüüa käega ja neid "keskmisi Antsusid" on päris suur %. Ja kui sellisele eeskuju näidata, siis järgneb juba pidurdamatu ahelreaktsioon. II Maailmasõjas oli vene poolel lausa selline sõduri verd tarretav fraas "staabid lahkuvad".
Ehk laiemas laastis - jutu mõte selles, et sõjamehele peab "after" olema juba ette selge. Kui täna näiteks poleks riiklikke sotsiaaltagatisi vigastada saanud sõjameestele, siis võib arvata, et värbamiskeskuse ukse taga oleks järjekord nt 3 korda lühem.
Selle immateriaalse värgiga pole meil asjad paraku mitte parimas korras, kui õppekogunemisele neljakuulise etteteatamisega ajab end kohale pool või kaks kolmandikku vajalikust, siis ma kardan, et päeval X on see arv nt 20% ja see, kes puudu jääb, pakib kohvreid või on muidu passiivne. Ning suur lällutamine 5 artikli teemal tekitab tasapisi asja nimega "tingimuslik kaitsetahe". Kui inimesel pole millegi pärast võidelda, siis ta lihtsalt ei võitle, olgu ta riistad ja väljaõpe kuitahes hea. Sellest ka minu umbusklik suhtumine igasugustesse grandioossetesse struktuuri- ja arenguplaanidesse (mis võivad reaalses elus failida just selle % pärast).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.