kas saab....??

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Kasutaja avatar
viru
Uudistaja
Kontakt:

kas saab....??

Postitus Postitas viru »

Tere kõigile mul on selline küsimus et kui olen kohtu poolt karistatud ja ma tahaksin sõjaväkke minna kas ma saaksin?
eks meis kõigis peidus arilikud väiksed hirmud kus kardame surma,nagu kaelas rippuks meil silmus..
B2 Spirit
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas B2 Spirit »

Kui kriminaalkorras karistatud, siis ei.
First Cavalry Sniper Regiment of Theatre Critics
lamjak
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lamjak »

Sõltub määratud karistuse olemusest ja kestusest. Karistusregistrist kustutatakse kirje pärast teatava aja möödumist ning sellega kaob isikult karistatutus seaduse tähenduses.

Karistatuse kustumise tähtajad on Karistusregistri seaduses, §25.
https://www.riigiteataja.ee/akt/13341148

Kaitseväeteenistuse seaduse §59 lõige 2 järgi, ei kutsuta ajateenistusse kutsealust:
2) kellel on karistatus tahtlikult toimepandud kuriteo eest, mille eest on talle mõistetud vabadusekaotuslik karistus, või narkootilise või psühhotroopse ainega seotud kuriteo toimepanemise eest;
Kui karistatus on kustunud, kaob ka see piirang.
B2 Spirit
Liige
Kontakt:

Arhiivist ei "kao" süüdimõistev otsus kuskile ja KV kontrollib ka arhiivikandeid.

Karistusregistrist kustutatud ja karistusregistri arhiivi kantud andmetel on käesoleva seaduse § 22 lõike 1 punktis 23 nimetatud juhul õiguslik tähendus isiku lapsega seotud tööle või teenistusse võtmise otsustamiseks seaduses sätestatud juhtudel.

KV on üks neist seaduses sätestatud juhtudest.
lamjak
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lamjak »

Kopeerin siia lõigu Riigikogu stenogrammist:
Eesti Vabariigi õiguskantsler on asunud seisukohale, et isiku kriminaalkorras karistamisega kaasnev isiku karistatus ja karistatus kui kriminaalõiguse instituut on isiku selline seisund, millega kaasnevad seaduses ettenähtud ebasoodsad kriminaalõiguslikud ja muud juriidilised tagajärjed. Kuid õiguskantsler on ka seisukohal, et karistatus on ajutise iseloomuga seisund, mis tekib karistuse mõistmisega ja lõpeb karistuse kustumise või kustutamisega ning mille kestus sõltub kuriteo raskusest. Karistatuse kustumise või kustutamise korral loetakse, et isikut pole kriminaalkorras karistatud, ja tema õiguste või vabaduste piiramine karistatuse motiivil on välistatud. See on olnud väga selge õiguskantsleri seisukoht. Ka Riigikohtu üldkogu on asunud oma 11. oktoobri 2001. aasta otsuses seisukohale, et karistatus kehtiva seadusandluse tähenduses on isikul, kelle karistusandmed on kantud karistusregistrisse ja ei ole sealt vastavalt karistusregistri seadusele kustutatud. Karistusregistri karistusandmed kustutatakse sama seaduse §-des 25 kuni 28 sätestatud tähtaegadel. Seega ei saa pärast karistuse lõppemist ehk karistusandmete karistusregistrist kustutamist isiku õigusi piirata lähtuvalt kriminaalkorras karistamise faktist.
http://www.riigikogu.ee/?op=steno&stcom ... akord=4971
Närakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Närakas »

B2 Spirit kirjutas:Arhiivist ei "kao" süüdimõistev otsus kuskile ja KV kontrollib ka arhiivikandeid.

Karistusregistrist kustutatud ja karistusregistri arhiivi kantud andmetel on käesoleva seaduse § 22 lõike 1 punktis 23 nimetatud juhul õiguslik tähendus isiku lapsega seotud tööle või teenistusse võtmise otsustamiseks seaduses sätestatud juhtudel.
.
No tore, aga mina saan aru, et kaitseväes ei kanseldata lastega .....
tsiteerin § 22 lõike 1 punktis 23 tööandjal isiku lapsega seotud tööle või teenistusse võtmisel või tegevusloa andmiseks õigustatud isikul lastele teenuse osutamiseks tegevusloa väljastamisel seadusega sätestatud nõuetele vastavuse kontrollimiseks
Seega piirang kaitseväes teenimiseks puudub, kui karistus on kustunud või kustutatud - asi muutub aktuaalseks siis, kui kaitseväe teenistuseks läheb vaja erikontrolli läbimist.
Alati võib ju hullemaks minna....
B2 Spirit
Liige
Kontakt:

Närakas kirjutas:
B2 Spirit kirjutas:Arhiivist ei "kao" süüdimõistev otsus kuskile ja KV kontrollib ka arhiivikandeid.

.
No tore, aga mina saan aru, et kaitseväes ei kanseldata lastega .....
tsiteerin § 22 lõike 1 punktis 23 tööandjal isiku lapsega seotud tööle või teenistusse võtmisel või tegevusloa andmiseks õigustatud isikul lastele teenuse osutamiseks tegevusloa väljastamisel seadusega sätestatud nõuetele vastavuse kontrollimiseks
Seega piirang kaitseväes teenimiseks puudub, kui karistus on kustunud või kustutatud - asi muutub aktuaalseks siis, kui kaitseväe teenistuseks läheb vaja erikontrolli läbimist.
Lastega seotud tööle võtmise VÕI teenistusse võtmise otsustamiseks seaduses sätestatud juhtudel. Neid juhte on päris palju, politseiteenistus, piirivalveteenistus, KV jne.

Kriminaalkorras karistatud inimest KVsse teenistusse ei võeta.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

KV on üks neist seaduses sätestatud juhtudest.
Minumeelest oled, hea B2 Spirit, ise omaenda pandud tsitaati laiendanud. Algselt on "lapsega seotud tööle või teenistusse võtmine" s.t töö või teenistus peavad olema seotud lapsega. Ja siis kirjutad "lapsega seotud tööle võtmisel VÕI teenistusse võtmisel" - mis tähendab lapsega seotud töid ja lisaks igasuguseid teenistusi, k.a. kaitsevägi mis ei pruugi lapsega seotud olla.

Teiseks tundub mulle, et teemaalgataja viru on küsinud ajateenistuse kohta, mitte palgatööd.
Ise kahjuks vastata ei oska (aga targutan)
Kasutaja avatar
illl
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas illl »

Kui karistus on kustunud, siis ei takista sõjaväe liinis sind praktiliselt miski v.a. ametikohad kus teostatakse julgeoleku kontrolli. Vt kaitseväeteenistuse seadus. Vt näiteks § 37, pärast karistuse kustumist võidakse anda tagasi auaste, kui seda on alandatud.
alban
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alban »

Kui ajateenistuskohuslasel on kehtiv karistus siis teda vastavalt KVTS § 59 lg 1 p 2 teenistusse ei kutsuta. Kui karistus on registrist kustunud või kustutatud, võetakse ta aega teenima.
Ilmselt võib karistus (ka kustunud) saada takistuseks kui soovitakse elukutseliseks hakata, sest tööandjal on õigus karistusregistri arhiivi kontrollida ja seda eriti juhul kui ametikoht on seotud riigisaladuse käitlemisega (väga paljud ametikohad seda ka on).
KategorieC
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas KategorieC »

Tuttav sai krimka ja öeldi kohe, et unusta KV nüüd alatiseks ära.
B2 Spirit
Liige
Kontakt:

Ajateenistuse kohta ei räägi, ei tea. Aga kuna tegevteenistusleping on sama, siis arvan, et ka taustakontroll on sama. Ja kontroll hõlmab ka arhiivi. Tean, sest olen teinud. Ja krimkaristus, olgu või arhiivis = KVsse tööle ei saa.
Kasutaja avatar
viru
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas viru »

aga kui minu osalus on seal väike ja kui ma neile pinda käin :google:
eks meis kõigis peidus arilikud väiksed hirmud kus kardame surma,nagu kaelas rippuks meil silmus..
alban
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alban »

Ütleme nii, et oleneb. Kui oled asendamatu spetsialist ja teist selliste oskustega inimest Eestist ei leia ja praegu on teda hädasti vaja, siis võibolla pigistatakse silm karistuse osa pealt kinni. Samuti sõltub otsus sellest, mis laadi kuriteo eest on karistus määratud. Kas tegemist on ühekordse kerge eksimusega, mis on (kahjuks) kuriteona kvalifitseeritav või on tegemist raske teo ja korduvusega? Viimaste puhul unusta võimalik karjäär EKV-s ära.
Kasutaja avatar
paharet
Liige
Kontakt:

Re: kas saab....??

Postitus Postitas paharet »

viru kirjutas:Tere kõigile mul on selline küsimus et kui olen kohtu poolt karistatud ja ma tahaksin sõjaväkke minna kas ma saaksin?
Mitte ainult sõjaväel ei ole kriips peal vaid ka kõigil avaliku teenistuse ametikohtadel on üldjuhul kriips peal see tähendab,et kuskile riigiametitesse ja ministeeriumidesse tööle ei võeta.Nii et asub mõelda kui lollusi teha seda eriti noorena või alaealisena,hiljem võib see takistuseks olla tööle saamisel.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Marvin ja 1 külaline