Sa, hokah, ära usu Larry juttu. Tegijad mehed on Kaitseliidus teise aasta lõpuks vähemalt vanemseersandid. Kui sa ikka esimese aasta jooksul kapraliks ei saa, siis on sein ees ja pole mõtet enam edasi käia. [/iroonia]Larry kirjutas:Hokah, miks see kapralipagun sul nii kangesti hinge kriibib? KP erialakursus ei eelda kaprali auastet ja küll sa jõuad ka RÕKile minna tulevikus, ära muretse. Muuseas, ka KP- abi peaks oskama samu asju, mida sihtur, seega kursus igati asjakohane. See "seina ette tulemise" jutt on samuti arusaamatu. Kui sa ei ole nö. "nähtavas minevikus"sõjalist väljaõpet saanud ja alles värskelt lõpetasid SBK, siis on sul vaja veel piisavalt tihti oma oskusi lihvida, et saavutada hea tase. Selleks ei piisa aastas mõnest korrast tiirus käimisest ja lahinglaskmistest, väliõppusi oleks vaja. Teed trenni, tuleb ka vilumus. See on palju olulisem, kui kapralipagun, usu mind
. Aastas vaid paaril väliõppusel käies võtab see vilumuse tekkimine pagana kaua aega (kui üldse), seetõttu ma arvan, et sein ei tule sul veel niipea ette.
.Kui väga vaja saaks teha kehalised katsed ja ennast reservi tagasi ennistada.
sellest järelduks, et minu reservi arvamise auaste kapral kehtib ka kaitseliidus aga ei kehti ta mitte, seal olen jätkuvalt reamees.soesilm kirjutas:Katsun natuke täpsustada.
KVTS § 27. Sõjaväeline auaste
(1) Eesti sõjaväeline auaste (edaspidi auaste) on kaitseväelasele või reservväelasele sõltuvalt tema sõjaväelisest väljaõppest ja haridusest, sõjaväelise auastmega ametikohast, tegevteenistuse staažist ning väeliigist Eesti Vabariigi nimel antav nimetus.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline