Oleks vaja paari näpunäidet mudelismi kohta

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas kalle »

Tere,

Poetaks ka paar sõna Revell vs Italeri teemal. Minu kogemuse põhjal on Italeri nagu veidi püsivama tasemega. St seda, et mul on nii mõnedki tõeliselt vanad Italeri lennukid ja need on üllatavalt hea kvaliteediga ja väga võrreldavad nendega mida nad täna teevad. Seevastu R vanad tööd kipuvad olema märgatavalt kehvemad, kui rääkida täpsusest ja detailusest.

Revelli puhul on muidugi suur vahe sees, kas jutt on nt 3 või 5 taseme mudelitest. Nt 3 taseme B17 on üks suht õnnetu asi, mis on kunagi ammu Monogrammi poolt tehtud ja minuarust on täiesti uskimatu, et R seda veel täna oma nime all müüb. Mul on sellest lennukist veel kahe tootja tööd ja vahe on suur.

Samas.. R uuemad tööd, eriti 5 klassi JU290, BV222 ja He177 on väga hea tasemega tööd, mida mina julgeks võrrelda Hasegawaga ja ei jää need palju alla ka Tamiyale ja Trumpeterile. Mis aga nende mainitud Revelli tööde kõige suurem pluss on see, et mainitud mudelid on lausa kordi odavamad, kui Hasegawa ja Tamiya, jäämata seejuures alla, nagu juba mainisin. Nt He177 on üks hea näide, makstes u195 krooni, samas kui Hase ja Tami vastavate mudelite eest tuleks välja käia 600-800 ja Trumpeteri eest veel rohkem. Academigi maksaks 500. Aga mainitud He177 on tõesti hea ja mina panen sinna juurde veel Eduardi söövitused ja CMK epolisad (mootorid ja sisu jne) ja nii peaks sellest üks tõeliselt ilus lennuk tulema, millel pealegi veel huvitav ajalugu taga.

Mina nüüd rääkisin 1/72 lennukitest (mis siinkirjutajatele palju huvi vist ei paku sry) aga ise keskendunjust nendele hetkel ja selles skaalas ja teemas on Italeri ühtlaselt korralik asi, Revell aga kõigub veidi rohkem veidi nõrgemast tasemest kuni tõeliselt heade asjadeni, nagu mainisin. Muide vanemate mudelite puhul ilutsevad need kaks logo ilusti karbil kõrvuti ja ma ei teagi mis tasemel need kaks tootjat kunagi koostööd tegid

Kk
Viimati muutis kalle, 20 Okt, 2005 23:31, muudetud 1 kord kokku.
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Pläkutan kah veidi, revelli kõikuv kvaliteet on tingitud ka sellest et ta pakendab jummal teab mida . Airfixi, matchboxi, icm-i, italerit, monogrammi, osad koostöös dragoniga, .........jne...... Aga samas kui veab siis näiteks osad 1/48 lennukitest on hasegavad, ainult et jupp maad odavamad :) näiteks Stuka
Samas on palju monogrammi vanemaid. Revelli uued kipuvad väga head olema olenematta mõõtkavast ´, parim näide on Famo 1/72 mida vaadates vajus suu ikka kohe päris lahti....

Heller on nii ja naa, Italerile ja revellile jääb alla , aga samas on asju mida teistel lihtsalt ei ole , näiteks somua tank, r-35, h-35. hunnik 1/72 prantslaste lennukeid. Pole üldse paha.

Ja ei tohiks ka vana klassikat airfixi unustada, ka neil on pärleid. Pealegi on vähemasti minu jaoks airfix erilisel kohal, ikkagi esimesed "lääne" mudelid mida omal ajal kokku sai panna.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Mina ei ole ühtegi Helleri toodangut kokku pannud ja seega ei saa Hellerist midagi rääkida.
Revelli 1:72 He-177 on mul kokku pandud ja mulle meeldis see väga. Poes karpi vaadates (eriti neid külje peal olevaid pilte) hakkas mulle mudel väga meeldima. Eriti karbis olevate osade arv: 234. Tõotas tulla tõsine kokku panemine.(olin sel ajal harjunud 1:72 tankidega, millel tavaliselt 100 osa) :wink:

Paar pilti ka:
http://www.pilt.ee/photo/610166/14271976/
http://www.pilt.ee/photo/610166/14271979/
http://www.pilt.ee/photo/610166/14271981/

Olen selle Revelli Famo karpi vaadanud, lindid täielik pintseti töö. :wink:
Ma ise sain aasta tagasi Jukust Airfix'i 88mm flak ja Famo 1:72 60.- Kodus avastasin, et tegu on 1967.a mudeliga :!: :D Erilist detaili sellel küll polnud ja lindid olid kummist. Kokku läks aga suhteliselt hästi ja jäin suht rahule. Revell võiks 1:72 kahureid ka teha. :wink:
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

uh kui ilus greif, see on tõesti ilus aparaat.
Airfixi hiigelaeg kipub jah aegade hämarusse vajuma, väidetavalt esimene firma mis plastist kokkukleebitavaid mudeleid tootma hakkas. 1948 , mudeliks Fergussoni traktor. enne seda tootsid põhiliselt kamme

PS. revellil on ka kahurikomplekt koos meeskonnaga 1/72 täitsa olemas, mehikesed superhead, kahurid tiba lahjemad
http://www.plasticsoldierreview.com/Rev ... code=02515
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Vot see mudel läks jah meelest ära. :wink:
PATRIOOT
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PATRIOOT »

PANZERGRANADIER... ma vaatasin et sul oli ka üks pilt kus olid ka kolm laeva.... kui sul on aega ja võimalusi, siis äkki teed neist mõned pildid... eriti pakub huvi tirpitz(või on see bismarck... täpselt ei saa aru...)

Ette tänades: Patrioot
Sõjas ja armastuses on kõik lubatud....( muidugi seda kõikke genfi konvensiooni piires)
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Eks ma püüan siis jah võimalikult ruttu pildid ära teha.
PATRIOOT
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PATRIOOT »

suured tänud... ootan suurima huviga...!!! :)

Ette tänades: patrioot
Sõjas ja armastuses on kõik lubatud....( muidugi seda kõikke genfi konvensiooni piires)
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Ma nüüd püüdsin oma kaameraga mõnda pilti teha, aga tulid üpris koledad. :( Ma loodan sõbra fotokaga paremaid pilte teha, aga see on võimalik alles järgmisel nädalal. Loodan, et kannatad ära. :wink:
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas kalle »

Tr,

See He 177 on tõesti ilus. Ja mind nakatas see eile õhtul niivõrd, et tegin ka paar pilti. Tegelikult tahtsin sõbra kaamerat ja abi kasutada, et teha häid pilte, aga eile mõtlesin, et see kõik on kõvasti venima jäänud ja tegin ise mõned pildid. Üks nendest on täna üleval ka ja haakub veidi minu eelmise jutuga.

Et siis selline asi. Juba enne veidi mainitud Revelli JU290 näeb välja selline

http://www.emmk.ee/kalle/models/m173.jpg

See on siis üks esimesi lennukeid pärast päris pikka pausi, mis mul vahepeal oli ja loodan, et suudan järgmiste lennukitega selle töö juures tehtud vigu vältida.
Aga Revelli tööle julgeks anda küll kõrge hinde.

Kk
Viimati muutis kalle, 21 Okt, 2005 21:50, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Ilus mudel. :D Kunagi mõtlesin selle endalegi osta, aga siis mõtlesin selle mudeli suurtele mõõtmetetele. Ei oleks hästi riiulile mahtuda tahtnud. :wink:
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

Mudelite kokkupanemisel on mul mitmekümne aastane kogemus. Kui siin läks jutt Revelli ja Italerile, siis sõltub täitsa mudelist. Mõlemil on häid ja halvasti kokkupandavaid mudeleid ning ka originaali figuurist ja mõõtudest suuri kõrvalekaldeid. Kuid ilmas on ka palju teisi firmasid. Näiteks Ukraina ICM võib vabalt konkureerida Italeriga.
Anton - horridoo!
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Minu arvates õige jutt, ainus milles kahtlen on ICM ja sellega ka mitmed nende vormid omandanud Alanger. Lennukite kohta ei oska midagi öelda, kuid soomustehnika kohta küll - ICM-i T-35 näiteks võib ju detailsuse, koostatavuse ja muude sarnaste parameetrite poolest Italeriga võrrelda ning tulemus on nii 50-50, kuid kui originaalile vastavust uurida, siis jätab Italeri ICM-i kaugele maha. Nii T-35, T-28 kui ka nende Luchs on selles mõttes täielik .... :evil: Ometigi oleks Harkovi tehase arhiivist nii T-35 kui ka T-28 korraliku vabrikudokumentatsiooni saanud hankida ja algselt asus ICM sealt mitte väga kaugel. Aga nende Luchs, no see on omaette ooper, karbis vaadates pole nagu väga vigagi, kuid kui seda Tasca Luchs -ga kõrvutada, siis on esimeseks reaktsiooniks prügikasti otsimine...

Tundub et mõned aastad tagasi hakkas mudelite tootjatel (kahjuks mitte kõigil) selgemalt välja kujunema arusaam, et nende toodang polegi lihtsalt lastele mõeldud kirev mänguasi, vaid sihtgrupiks hakkab kujunema üsnagi erineva vanusega ja tihtipeale suhtliselt maksujõuline seltskond. Ning olles koostanud erineva tasemega mudeleid, paistab see otseselt välja aja kulus, mis on vajalik vähemalt "üle keskmise" tulemuse saavutamiseks. Seda muidugi juhul, kui eesmärgiks pole "otse karbist" tegemine, sel juhul pole mõtet millegi suht kalli ja eksklusiivse muretsemiseks raha kulutada.
Kasutaja avatar
Nestonia
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Nestonia »

on olemas ka spetsiaalseid poode kus mudeleid müüakse??? ma ise olen ikka kaubamajast ja lõunakeskustest (Tartu) lasteosakondadest vaadanud, ega valik suur pole, suhteliselt kesine
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

fossiil kirjutas:Tundub et mõned aastad tagasi hakkas mudelite tootjatel (kahjuks mitte kõigil) selgemalt välja kujunema arusaam, et nende toodang polegi lihtsalt lastele mõeldud kirev mänguasi, vaid sihtgrupiks hakkab kujunema üsnagi erineva vanusega ja tihtipeale suhtliselt maksujõuline seltskond. Ning olles koostanud erineva tasemega mudeleid, paistab see otseselt välja aja kulus, mis on vajalik vähemalt "üle keskmise" tulemuse saavutamiseks. Seda muidugi juhul, kui eesmärgiks pole "otse karbist" tegemine, sel juhul pole mõtet millegi suht kalli ja eksklusiivse muretsemiseks raha kulutada.
Vat sellele viimasele väitele vaidlen koledal kombel vastu. Kui poleks "otse karbist" tegijaid (isegi sinna seltskonda kuulun) , siis sureks mudelitööstus üldse välja , kõik tõsitegijad valaksid ülitäpseid epovalusi, painutaks plekki või treiks puust täpseid koopiaid kellelegi poleks siis ju plastvalu vaja ;)
Ja dragoni uhked viimaseaja asjad , kus hulgaliselt plekki ja rauda kaasas jäeksid sündimatta :( Nood ikka selleks vast tehtud et tavakodanik läheb ostab karbi ja paneb selle kokku.... tulemus sõltub ainult kodaniku sõrmeosavusest. Kui on osav saab ta ilma lisaplekke, epovalu või jummal teab mis lisandita vägagi korraliku koopia.

Muus osas sinuga täitsa ühel meelel
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline