Jutt, et USP on eriliselt tolmukindel, on küll jama. Kui teil on tolmukindlat relva vaja, siis valige revolver
Aga räägin siis omadest kogemustest: Afganistanis on USP tihti tõrkunud, mäletan lausa juhust, kus kuul jäi rauda lasu ajal kinni. Me vaidlesime, tihti, kas relva peaks õlitama või mitte. Mina olen see jobu, kes ei poolda õlitatud relvi, seepärast ei ole relvad ka tõrkunud. Mingid kolm lühikest kokkupuute ala ei päästa, kui on tolmune, siis kiilub kinni. Peale selle on USP-il salve kehv vahetada, sihik on vilets, salve vedrud väsivad kiiresti jne. Jamasid palju.
Kui nüüd võrrelda Clock-iga, mis mul ka olemas on, siis sellega ma ei mäleta probleeme, kuigi ma väga seda püstolit ei armasta. Sõjatandril tundub ta kuidagi kohatu. Selles mõttes võiks kiita näiteks SP-1-e, millega saab lasta ka siis, kui selle mudast välja tõmbad, salvavahetus on kerge, kaitseriiv mõlemapoolne ning triitiumsihik võimaldab lasta ka öösiti.
Samas ma ei kahtle, et USP valikul oli oma põhjus, kuigi võib-olla oleks SIG parem olnud...