Ärme nüüd siis ikka unusta Cilja Laudi kuritahtlikke valesi mälestuskivide püstitamisel,paadunud tôevägistaja.Ja mis juutide suhtumisse vanadesse veteranidesse puutub,siis :Marissa kirjutas:Kui ma nüüd väga valesti asjast pole aru saanud, siis Eesti juudid pole kunagi õiendanud .... lärmi lööb ikka Wisenthali keskus,kellel pole aimugi meie ajaloost vist.Heiki kirjutas:Külaliste hulgas viibis ka pr. Cilja Laud isiklikult, peale minu nägi teda veel mitu inimest. Loodame et ta jäi üritusega rahule ja mõistab meie rahva ajalugu.
Ära siis ka unusta et Eesti juudikogukond on 90% venekeelne ja nende kitsarinnalisuse kritiseerimine viis selleni et Ilja Sundelevitš,kellel tôesti ei paistnud veteranide vastu midagi olevat,lahkus juudikogukonna juhi kohalt.Nagu juba öeldud on Cilja Laud tôeline Eesti juudikogukonna esindaja,ja selle naise näol on kuritahtliku valetajaga,kes viimse hetkeni üritas eestlasi demoniseerida.A4 kirjutas:Minu teada ei ole Eesti juutidel olnud kunagi midagi selle vastu, et me mälesteme Saksa poolel sõdinud eestlasi. Kui mingid tiit madissonid räägivad sellest, et Lihula sammas võeti maha juutide mahitusel, siis võiks ikkagi vahet teha Eesti juutidel ja Venemaa nn juudikongressil, mis on samasugune Kremli tööriist nagu nt Vene õigeusu kirik.
Artikkel selle kohta, mida Eesti juutide üks eestvedajatest arvas Lihulasse püstitaud samba kohta: http://www.disneylandparis.com//index.php?aid=4322
Meenutaks seda kui rõõmuga taheti juutide poolt paigutada üles 6. neid mälestavat ausammast ja seda vahetult pärast Lihula sündmusi. Ja see 6. oli siis mõeldud esimese osana 20st. Surutakse meie rahvale peale siin ma ei tea veel mida. Riik seisab nämmutava suuga pealtvaatajana kõrval.
Olgu Eestimaal nii, et kõigepealt püstitame tagasi mälestusmärgid enda kangelastele.
Võiksid ikka vahet teha sellel, kui juudid või moslemid ajavad ise raha kokku oma pühakodade ehitamiseks, ja sellel, kui riik oma eelarvest erinevaid kirikuid, sh maausulisi toetab.Mošheede ja sünagoogide rajamise asemel võiks riik kulutada ressurse vanade Hiite hoidmiseks.
Lõpeta see nämmutamine ja jura. Kui jutt käib juutidele ausammaste püstitamisest, siis see on lahe. Kui tegu on oma rahvaga, siis on küll. Krt, mis jutt see selline on. kui juudid tahavad püstidada 20. mälestusmärki, siis loetle mulle palju on mälestusmärke Eesti vabaduse eest Teises Maailmasõjas võidelnuile e siis Saksa sõjaväes võidelnuile?Mälestusmärke "meie enda kangelastele" on meil ju küll (kuigi alati võiks rohkem olla).
Paljugi, mis taheti. Fakt on see, et kivide ülespanek lükkus edasi, sest numbrid ei klappinud. Ja kivid pandi ülesse alles siis, kui sinna kirjutati õiged numbrid.Mind isiklikult huvitab milleks tahtsid juudid oma mälestuskividele 10 000 ohvrit rohkem kirjutada?See tähendab et juutidel käis 10 000 Eestis mitte kunagi viibinud ja veel vähem siin hukkunud juudi eestlaste ja sakslaste arvele kirjutamine ilma igasuguse probleemita.Selle mälestuskivide juhtumi taustal vôiks tegelikult kôik nende poolt välja käidud numbrid tugevama uurimise alla vôtta.
Miks juudid ei või püstitada omale mälestuskivi, kui see on pühendatud mitte kellegi või millegi eest võidelnutele, vaid relvitutele inimestele, kes pandi seina äärde ainult nende rahvusliku kuuluvuse eest? Mina ei hakkaks juutide mälestuskive ja Lihula sammast küll omavahel segamini ajama. Pigem on juutidele pühendatud mälestuskivi analoogne nende arvutkate mälestuskividega, mis on püstitaud kommunistlikus genotsiidis hukkunud eestlastele. Ärme ajame kahte asja omavahel segamini.Lõpeta see nämmutamine ja jura. Kui jutt käib juutidele ausammaste püstitamisest, siis see on lahe. Kui tegu on oma rahvaga, siis on küll. Krt, mis jutt see selline on. kui juudid tahavad püstidada 20. mälestusmärki, siis loetle mulle palju on mälestusmärke Eesti vabaduse eest Teises Maailmasõjas võidelnuile e siis Saksa sõjaväes võidelnuile?
Või arvukatega. Loe siin neid ette, vaatame, palju kokku tulebPigem on juutidele pühendatud mälestuskivi analoogne nende arvutkate mälestuskividega, mis on püstitaud kommunistlikus genotsiidis hukkunud eestlastele. Ärme ajame kahte asja omavahel segamini.
Palju on see küllMälestusmärke "meie enda kangelastele" on meil ju küll
Mis loll juttMis puudutab Lihula sammast, siis selle kohta on kprduvalt öeldud, et selle oleks saanud teha viisakamalt, korralikumalt, kunstiliselt maitsekamalt jne. Viimati ütles nii Trivimi Velliste Lagedi samba avamise puhul.
Paljugi, mis taheti. Fakt on see, et kivide ülespanek lükkus edasi, sest numbrid ei klappinud. Ja kivid pandi ülesse alles siis, kui sinna kirjutati õiged numbrid. quote]A4 kirjutas:Mind isiklikult huvitab milleks tahtsid juudid oma mälestuskividele 10 000 ohvrit rohkem kirjutada?See tähendab et juutidel käis 10 000 Eestis mitte kunagi viibinud ja veel vähem siin hukkunud juudi eestlaste ja sakslaste arvele kirjutamine ilma igasuguse probleemita.Selle mälestuskivide juhtumi taustal vôiks tegelikult kôik nende poolt välja käidud numbrid tugevama uurimise alla vôtta.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist