Tsiviilmaasturi taktikaliseks tegevuseks ettevalmistamine

Laevad, lennukid, tankid... Kõik sõjatehnikast.
Vasta
tommy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tommy »

Kapten Trumm kirjutas:Tänapäeval on luure peamine tööriist Google.
No ja..??
Polegi siis juutidel lahingveste, tuunitud relvi, kaitseprille..?? Nende isiklik varustus pole sugugi 50'daist pärit kraam., pigem vastupidi.
Aga paneme ikka kõrvuti mobiliseeritud juudi ja skaudis teeniva eestlase ja siis võrdleme mantraid...
Ja kes väidab, et mobiliseeritud eestlasi ei võida vajadusel vedada tsiviilbussiga.
Ja anda neile Rootsi vana varustust. Kui muud enam anda pole.

Aga, et saaks isikliku solgiämbri riigi/kaitseväe suunas tühjendada, on muidugi kõik hea...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Aga, et saaks isikliku solgiämbri riigi/kaitseväe suunas tühjendada, on muidugi kõik hea...
Aga kas peab tõesti kaasa laulma "arendustegevusele", mis väljendub iga 2-3 aasta tagant uue varustusmalli väljatöötamises, kui nende kasutajad on endiselt formeeritud WWII ajastu struktuuridesse ning relvastatud peamiselt WWII järgse relvastusega?
Aga paneme ikka kõrvuti mobiliseeritud juudi ja skaudis teeniva eestlase ja siis võrdleme mantraid...
Mis sellest mantrast kasu seal on, kui ühel pool on 500 ja teisel pool vist mingi 400 000 meest?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
tommy
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:Mis sellest mantrast kasu seal on, kui ühel pool on 500 ja teisel pool vist mingi 400 000 meest?
Point oli ikka selles, et ei peaks võrdlema võrreldamatuid.
Loomulikult pole juutidel anda kõigile tipptasemel varustust,/nagu ka meil/.
Kuid väita, nagu ei pööraks sealne armee tähelepanu üksikvõitleja vajadustele, võib vaid võhik.
See, et sealmail ei kasutata digilaiku on seotud vaid sealse maastikukujundusega.
Mille alusel ikkagi jäetakse mulje, nagu sõidaks kogu juudi armee tsiviilbussidega ja kasutavad nad 70'ist pärit varustust.??
Osad neist teevad seda kindlasti.
Nagu oleks osad sunnitud seda tegema vajadusel ka meil...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Sa said valesti aru.

Meie arendustegevus puudutab peamiselt pinnapealset teisejärgulist tilulilu, kui põhiasjad on kohati väga ajast ja arust. Kuue aasta jooksul olen näinud näiteks nelja eri välivormi kasutuselevõttu. Sellise tegevuse nimi on läbimõtlematus. Vägisi tekib eemal seistes mulje, et selliseid asendustegevusi viljeletakse seetõttu, et põhitegevus ehk homseks sõjaks kibe ettevalmistus pole kuigi prioriteetne ja on energiat-ressursse lollustega tegelemiseks.

Juutidel puudutab arendustegevus rohkem seda seda, mis vastast tapab. Sestap leiab reservistidel ka üsna hilistes konfliktides üsnagi kehvana tunduvat ja kirjut varustust, mis ei erine palju sellest, mida meie 90ndate keskel Iisraelist ostsime - ka rahvusvahelise meedia kaamerate ees. Konkreetne lingitud foto on tehtud 2009 Gaza operatsiooni ajal, kuhu saadetakse parimad väed - ühel mehel on mingi enda pruun jope seljas, ühel mehel puudub sootuks kiivrikate, kõrbesaapaid (mida me peame kõrbesõja vältimatuks eelduseks) pole kellelgi. Soomusvesti pole kellelgi. Rakmed on natuke uuemad võrreldes sellega, mida meil kasutati, kevlar tundub sama olevat, mida me ei kasuta enam jne jne. M16 on ka asi, mis meil kuskile lattu visatud on jne jne.

Ehk küse on siis selles, et ega lahingvest ega goretex saapad ei sõdi, sõdivad relvad inimestega, eelkõige raske- ja rakettrelvad, mis tekitavad vastasele 90% kaotustest.

Kui me vaatame IDF sooritust, siis kas on sellest isiklikust varustusest midagi juhtunud - armee pole nt täitnud talle püstitatud sõjalisi eesmärke?

Küsimus polegi rahas (mida alati universaalse põhjendusena tuuakse), teeme siis proportsionaalse osa kasvõi. Aga pole sedagi.

Ka ma ei oleks skaudi ja samas eas juudi reservisti võrdluses nii kategooriline, arvestades keskmist skaudi teenistusaega on väga tõenäoline, et juudi sõdur on saanud väljaõpet tegelikult rohkem ning taolised "väikesed sõjad", mida me enda trumbiks justkui peame, on seal ju rutiinne tegevus, niiet kuulide foobiat pole ka mõtet eeldada.

Mul ei ole mingit isiklikku vimma või viha EKJ vastu, ma tahaks lihtsalt et asjad oleks palju paremad ning stiilis "mille arvelt" argumendid mind eriti ei veena. Ka ma arvan, et patriotism pole riikliku debiilsuse tingimusteta heakskiitmine - nagu viimase aja EV halduspraktika vaikimis eeldab ("Kas sulle ei meeldi meie hästitoimiv riik?").
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
tommy
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:Ehk küse on siis selles, et ega lahingvest ega goretex saapad ei sõdi, sõdivad relvad inimestega, eelkõige raske- ja rakettrelvad, mis tekitavad vastasele 90% kaotustest.
Ma tahaks lihtsalt et asjad oleks palju paremad ning stiilis "mille arvelt" argumendid mind eriti ei veena.
Näed, mind küll veenavad...
Ma tahaks ka, et meil oleks rohkem raske-ja rakettrelvi.(ja ei alahinda ka lahingveste ja häid saapaid)
Kuid pole mul neid kusagilt varaaidast niisama võtta. Paraku.
Ja väide, "näe see, tahtis meile neid lausa tasuta anda"...ei paku mulle kah lahendust.(pealegi, põhinevad need tihti vaid kuulujuttudel)
Tegevus-ja ülalpidamiskulud mahuvad samuti termini "mille arvelt" alla.

Jah, juudiriigist võib leida palju kadestamisväärset.
Miks siis ikkagi ei taha meie suhtuda kaitseküsimustesse nii nagu sealmail,....nii emotsionaalsel kui finantsilisel tasandil..??
Äkki ongi palju kinni justnimelt selles "oma riiki" suhtumises. Kus minu huvid on tähtsamad kui ühiskonna vajadused. Kus otsime mõistmist/õigustust politseinikutapjale. Kus polügoon võib olla kustahes, ainult mitte minu elukoha ligidal(NIMBY-sündroom)
Kus linnupesa on tähtsam kui väeosa väljaõpe.
Kus iga juhuslik eksimus puhutakse vastutustundmatu meedia poolt skandaaliks, nii et parem välistada kasulik initsiatiiv ja katta iga liigutus paberiga kinni...

Ma kadestan juudiriigis mitte niivõrd nende arsenali, vaid justnimelt ühiskonna suhtumist antud (kaitse)valdkonna vajadustesse. Sealhulgas ka näiteks mõistmist, et sotsiaaltoetused ei peaks alati olema primaarsed.
Vat kui selle saaks sealt üle võtta/õppida...
Kui mõni kriminaal seal politseiniku/sõjaväelase maha kõmmutab, kas maalitakse temast kaastundlikke portreesid ajakirjanduses/foorumites. Või saadetakse buldooser ja tasandatakse veel tüübi maja maapinnaga.

Meie siin aga halame teemal, "kõik vaid nende miinijahtijate pärast"...
Justkui oleks see meie hädade põhipõhjus.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

kangelaspioneer kirjutas:Enne kui midagi ettevalmistama hakata, tuleb ikka vaadata, mis riistaga tegu.
Peamised kriteeriumid, mille järgi mina autot selleks otstarbeks valima hakkaks:
Maskeerimise saab ära korraldada esimeses ettejuhtuvas mudaaugus.
See maasturivärk on nagu osa laiemast, tsiviiltranspordi rekvisitsiooni probleemist - kuidas teha seda kiiresti, säilitades "hearts and minds" ning võimalikult väheste kuludega - ja et kasutajad neid vähemalt vastupanuta loovutaks.

Head meetmed oleks:

1. sobivat värvi, tüüpi ja varustusega tsiviilsõidukite soetamise stimuleerimine nt maksusoodustusega
-veoautodel, mida reeglina tellitakse, on tehasel savi, mis värvi värvida - soodustus/vabastus raskeveokimaksust -eelduseks sõiduki vabatahtlik arvelevõtmine KRKs/KRA-s ning perioodiline ettenäitamine. Kui kiireks läheb, siis läheb kiiremini kogu protsess.
2.
-maasturitel ja pikapidel - ilmselt mingi maksusoodustus, eelduseks jällegi eelmise puhkti ettevalmistused.

Tänaseks on hulk KV rohelisi autosid tsiviilkäibes ja tundub, et värv ei häiri kasutajat.

Kui arvestada varianti, et pidada tuleb (vähemalt teatud piirkondades) sissisõda, siis vastu tahtmist ja relvaga vehkides võtmine tekitab selle, et kannatanu kõnnib kahe päeva pärast kohalikku GRU staapi ja annab selle võtja koos sugulastega kui vastupanu osutaja üles.

Meenutame, kuidas saadi kätte suur osa metsavendi - eestlastest 5. kolonni abiga - kes olid kadedad, kõrvale tõrjutud, saamatud ja kes nägid shanssi uue võimu abil tegijaks saada.

Täiendades Mao Zedongi - sissivõitleja ei tohi vastu tahtmist midagi võtta. Ma arvan, et käteväänamistehnikaga paraleelselt tuleb justnimelt õhutada inimesi vähemalt neutraalse tundega loovutama ja ise vastava otstarbega (KL) masinaid omama.

Seda ei saa teha aga, kui kaadrikaitseväelasest major irvitab KT-l koos oma genossedega üleolevalt selle üle, kes viitsis Ksp Hiluxi peale panna või kes võttis oma isikliku ATV RÕK-ile kaasa. Sellist asja tuleb ka kaadri tasemel igati õhutada, sest sellist tehnikat SA korral kasutades ei toodeta täiendavat viiendat kolonni.
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Kuna asjatundjad tunnistasid Land Rover paremust (pilte vaadates niigi selge) - lisaks ainult UAZ-i, siis et reaalses elus ei peaks leppima pooleveoliste pargimaasturitega, siis tuleks mõelda

1. kuidas stimuleerida tsiviilsektorit sobivaid autosid ostma - ka sobiva keretüübi mõttes.
2. kuidas motiveerida neid autodega seotud teatud protseduurilisi ebamugavusi kasvõi vabatahtlikult taluma
3. kuidas teavitada omanikke, mis neid ees ootab

Reaalselt - ei maksa sülitada ka vene päritolu 4x2 veoautodele, mille läbivus on reaalselt parem kui pargimaasturil. Mõistagi pole nad Unimogid.

Selliste autode järele on maapiirkondades arvestav nõudlus (nagu on tänini nõudlus vene traktorite järgi), samas autode sissevedamist piiravad euronõuded. Alternatiiviks on teistest riikidest toodud vanad, mis tegelikult pole grammigi ökoloogilisemad. Mingi valemiga suudeti arvele võtta kogus puurmasinaid, mis on ehitatud uue 66 (ninaga) peale.
Reaalselt on aga sama klassi Lääne portemasin mingi kaubikupõhjaline olematu kliirentsi ja läbivusega kõvadel teedel sõitmise aparaat.

Omaette teema on see, kuidas tagada see, et kuskile hoiuplatsile kogutavad vanemad autod hoitaks ka sõidukorras (kes on näinud nt neid ex-KV Chevysid, see teab, millest jutt käib), mitte ei marineerita platsil ning pärast müüda osta.ee oksjonil.

Vaadates, kuidas jooksis liiva katse müüa KL-stele KV ülearust relvastust mõni aasta tagasi, siis pole muidugi mõtet teoretiseerida teemal "vanad Chevyd odavalt KL meestele".

Nende punktide üle tasuks mõelda, ma küll ei tahaks kuskil metsas tegutseda, kui naabertalust sai just jõuga mõni dziip võetud ja selle endine omanik ootab mõnuga võimalust mind üles anda.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

tommy kirjutas: Ma kadestan juudiriigis mitte niivõrd nende arsenali, vaid justnimelt ühiskonna suhtumist antud (kaitse)valdkonna vajadustesse. Sealhulgas ka näiteks mõistmist, et sotsiaaltoetused ei peaks alati olema primaarsed.
Vat kui selle saaks sealt üle võtta/õppida...
Kui mõni kriminaal seal politseiniku/sõjaväelase maha kõmmutab, kas maalitakse temast kaastundlikke portreesid ajakirjanduses/foorumites. Või saadetakse buldooser ja tasandatakse veel tüübi maja maapinnaga.
Näide antud teemast. Üks Eesti juriidikaõpik käsitleb näidet kamina igati õige tahte läbikukutamisest kui suurt kodaniku- ja isikuvabaduse võitu militaristide üle. Kunagi aastaid tagasi valmistati kaminas ette teatud juriidikat sellesama rekvireerimise teema juurde - umbes seda, mida ma eespool seletan - et rahuajal saaks rekvireeritavaid varasid kontrollida, teada nende asukohta - ühesõnaga, teha ettevalmistusi, et kui vaja, siis kõik läheb libedalt. Eelnõu jäi minuteada justiitsministeeriumi õigusloome lapsnõunike taha, kes asusid seisukohale, et hüpoteetilise sõja põhjendusega eraelu puutumatust ega isikuvabadust rikkuda ei tohi. :wall:

Seeon ühes normitehnika õpikus tänaseni sees kui näide, kuidas "isikuvabadus võitis militariste".

Ühiskonna suhtumise ega kallutatud ajakirjandusega polnud midagi pistmist. Veelgi enam - ega ka ei üritatud mingit kõlapinda teemale anda, otsingust selgub null meediakajastust. Tegelikult oli põhjus puhas bürokraatlik saamatus.

Näidet, kuidas KV tegi ettepaneku müüa osa vana relvastust (M14, PM, Sky) KL liikmetele ning mille kamin sobiva põhjusega läbi kukutas, on juba käsitletud. Mina näiteks arvan, et riigikaitse huvides võib ka riigivaraseadust muuta, et relvastatud seadusliku organisatsiooni liikmele võib riigivara anda otsustuskorras, nt mingi komisjoni määratud hinnaga jne. Tänaseni on see lahendamata. Antud teemat puudutab see tugevasti - ega keegi ei keela ju ülejäävaid KV sõidukeid KL meestele nt tasuta kasutamiseks anda. Aga ei, bürokraadid poevad seaduse taha oma saamatuse põhjendamiseks.

Olen ka paar korda öelnud katsete kohta selgitada kehva seisu mingi maavälise "elanike tahtega" - et Iisraeli eeskujul kogu elanikkonna sõjaline harimine pole meil viimased 20 aastat keelatud olnud, lihtsalt teatud fantasööride vastuseisu tõttu pole seda tehtud (need, kes lootsid mõned aastad tagasi aegunud sõjaväemudeli palgalise pataljoniga asendada). Pealegi meenutame, et meil on veel elitaardemokraatia ajastu, kus "avalikku arvamust" ei küsi keegi.
Meie siin aga halame teemal, "kõik vaid nende miinijahtijate pärast"...Justkui oleks see meie hädade põhipõhjus.
Mõtesta asi lahti nii, et miinijahtija on kujundlik näide, maskott kaitsekulude pillamisele ühe käega ning koonerdamisega (palja tilliga reserv) teise käega.

Lööme need solidaarsusprojektid koos oma kuludega kokku (summa on mitmeid miljardeid) ja väikese arvestusega saab selgeks, et paljud täna suured probleemid oleks ammu unustatud. Nende rahade eest saab piisavalt relvastust ja väljaõpet, et lõpetada suure idanaabri töökorras masinatest soomuskolonnide tee juba 20 km piirist ikka väga pikaks ajaks ilma igasuguse NATO abita. Mille arvelt? Tõestame ära kui vaja on.

Aga on "arvamuste paljusus", mille käigus paljast tagumikku põhjendatakse sõjaohu puudumisega ja poetakse mõne iseenda koostatud "hinnangu" taha ja konstrueeritakse inglisekeelsetest raamatutest võetud "stsenaariume", kuidas assümmeetriline vastane Eestit ründab ja selle sildi all tehakse täiesti vastutustundetuid hiigelkulutusi, kui reservile pole isegi 60ndate rootsi rämpsu kõigile anda. Pole viga! Vähendame reservi, aga laristame samas vaimus edasi. Lasem 4 kopteri eest veel mõned miljardid.
kert122
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kert122 »

...kustutatud..
paraadil näeme, raisk
cleo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas cleo »

Kapten Trumm kirjutas:
1. kuidas stimuleerida tsiviilsektorit sobivaid autosid ostma - ka sobiva keretüübi mõttes.
2. kuidas motiveerida neid autodega seotud teatud protseduurilisi ebamugavusi kasvõi vabatahtlikult taluma
3. kuidas teavitada omanikke, mis neid ees ootab
Mis seal siis nii müstilist oleks?
Teatud konkreetse spetsiga mark/mudel nimetada sobivaks (militaariks näiteks)
Antud mudelit (mis on saadaval vaid mattrohelisena ntx, plekkvelgede ja maastikurehviga jms varustusega) müüa tsiviili ilma aktsiisi-, tolli-, käibe-, jms maksudeta, koos kohustusega vastava teate saamisel masin loovutada 12 v 24 tunni jooksul konkreetses kohas konkreetsetele isikutele.
Vahepealsel ajal iga-aastane ülevaatus, et asi oleks nõutavas konditsioonis ja kohustuslik kaskokindlustus, et hävingu korral asendatava oleks.
Selge, et 100% asi ei toimi, keegi on päeval X välismaal, keegi tegi eelmine õhtu avarii, keegi on pohmas ja magab jne kui miski 50% suurusjärk peaks küll välja tulema.
Kes siin viimaste valimiste ajal miskit lollakat lepingut pakkuski? Palun väga-leping omaenda riigiga.
Mina kirjutaks sellele diilile alla küll.
Aga muidugi selle mõtte läbi bürokraatiakoridoride surumine on 10a protsess vist.
Ms minu meelest oli veel paarkümmend aastat tagasi Soomes analoogne maksusoodustus teatud spetsiga maasturitele, mis X päeval sõjaväe käsutusse pidid minema.
Seega pole vaja üldse lennujaamadest ja sadamates bling-bling masinaid taga ajada, vaid natuke tööd teha ja voilaa, ongi olemas.
Kjen1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kjen1 »

Pakuks välja idee teha näidisajupesu - mina kui igasuguse sõjalise väljaõpeta EW kodanik, kes omab juhuslikult pisikest kollektsiooni erinevaid ex-sõjaväe sõidukeid, valmistud aastail 1957...1987. Ja samas ma ei ole ka miljonär. Ja selle foorumi teema kontekstis oleksin justkui mitte eriti isamaaline inimene.

Mismoodi teha mulle selgeks, et ma ei varjaks seda parki EKJ-agentide eest, konfliktiohu puhul ei kaevaks maasse või ei kataks õlekuhjaga. Põhjuseks selline asjolu, et olles haamer.net või osta.ee oksjoneilt omandanud aja jooksul hulga kola, ei arva ma sõjaväelaste suhtumisest tehnikasse üldse hästi. Hea hulk korraliku tehnikat on lihtsalt hukka lastud minna või puhtaks tehtud.

Ma olen kohe veendunud, et minu käest rekvireeritud uunikum või vahet pole, ka moodne maastur, lihtsalt hävib ja sõltumata sõja tulemusest on EW sõja järel majanduslikult nii nõrk, et hävinud tehnika kompenseerimine saab olema alles väga kauges tulevikus.
Piltlikult öeldes maha maetud asja võin segaste aegade möödumisel jälle välja kaevata.

Ja küsimus: miks müüdi viimase kahe aastaga maha sadakond Unimog 404 pisikest veokit? Kas seed ei oleks sobinud puuduvaid maastureid asendama?
Olles neid mitmeid lähedalt näinud, siis raam, kabiin, lastiruum, käiguosa olid lõviosal enam-vähem korras. Mootorid olid hõredaks kulunud, jagajad-süütepoolid otsa saanud. Need autod oleks vajanud mingi mootori-asendamise projekti ja oleks linnas ringi veerevate Land Cruiseritega võrreldes suurepärase läbitavuse ja veojõuga tehnika kasutada olnud.
Et nagu lihtsam on tsivilistidelt uuemad asjad vajadusel asemele võtta?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

cleo kirjutas:Kes siin viimaste valimiste ajal miskit lollakat lepingut pakkuski? Palun väga-leping omaenda riigiga. Mina kirjutaks sellele diilile alla küll.
Ise mõtlesin koju sõites, et kui KV pakuks - nt Gaz-66, remonti vajav, aga komplektne - võtad endale, kohustud 5a sellega RÕKi ilmuma, iga aasta ülevaatuse läbima, maastikul vajalikud asjad korras hoidma - kui lepingut täidad, on 5a pärast auto sinu. Mis sellega vahepeal teed, kas vead maal puid või teed lõbusõitu, oma asi, aga ettenäitamiskohustus olgu täidetud. Ei täida- auto ära.

On täna võimalik? Ei ole. Kas tehakse selleks, et oleks võimalik - ei ole.
Sõda ju ei tule. :rip:

Tänases mentaliteedis totaalsõja tingimustes on eraisiku vara jõuga äravõtmine esimene vastupanu kestmise oks, mille ise läbi saeme. Isik peab olema vähemalt neutraalselt nõus ja teadlik, mis võib juhtuda, siis ta valib, kas ostab sellise või mitte.

Ma arvan, et kui NSVL poleks siin küüditanud ja talusid paljaks röövinud, siis poleks mingit metsavendlust ka olnud. Lihtsalt talumehel poleks olnud motti metsavendi toetada. Kuna aga kommunism pani külakaltsakad pukki ja röövis inimeste tööga teenitu ära, siis oli metsavenna ninaesine ka tagatud.

Kuidas Mao Zedong ütleski...?
maanus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maanus »

Selline enda tehnika maasse kaevamise-põhukuhja alla peitmise soov pole ka mingi ime, eriti kui keegi soovib veel hakata mingeid "tuuninguid" läbi viima. Uksi eest kangutama jne.
USP
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas USP »

...ja siis tulevad "punased" ning viivad hellalt hoitud auto ära...

See autoteema kõlab väga nagu jutud sellest, kuidas külamehed II MS ajal sakslaste eest oma lehmi-hobuseid metsa peitsid. Kõik vaid selleks, et need hiljem kolhoosile anda :rip:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline