Kindral Laaneots
Loodetavasti saab siis detsembris see 5-aastane potjomkini küla ehitamine läbi. Imelik on lugeda, et me oleme viimaste aastatega tasa teinud oma mahajäämist, kui me kaotame päev-päevalt kvalifitseeritud kaadrit, peastaap ei tööta (sest kogu kaitsevägi tiksub vaid kahe kindrali taktikepi järgi), puudujääke likvideeritakse "nõukalikult" - võttes vahendid ära mujalt, kus neid samamoodi on vaja, soetame (ja plaanime soetada) mõttetut relvastust/tehnikat jne.
Tõesti, rahvas, ei oska jagada teie vaimustust.
- kangelaspioneer
- Liige
- Kontakt:
Tundub, et mees teab, mida räägib. Tõesti, eelmise (ja üle-eelmise) KVJ ajal ei ehitatud mingit potjomkini küla (ega peetud toladele kõmisevaid kõnesid), ressursid olid seal, kus olema pidid ning kaadrit tuli ainult juurde, ära ei läinud kedagi. Kogu relvastus, mis enne viimast KVJ-t osteti, oli eranditult ääretult vajalik ja kasulik, erinevalt viimase 5 aasta jooksul kokku ostetud "kräpist" (sorry plagiaadi pärast, pr Ilves). Erinevalt varasemast ei ole mitte midagi tehtud mobilisatsioonivalmiduse tõstmiseks, pole läbi viidud ühtki RÕK-i ega loodud reserviarvestuse süsteemi. Õnneks saab see BS nüüd läbi.Bokser kirjutas:Loodetavasti saab siis detsembris see 5-aastane potjomkini küla ehitamine läbi. Imelik on lugeda, et me oleme viimaste aastatega tasa teinud oma mahajäämist, kui me kaotame päev-päevalt kvalifitseeritud kaadrit, peastaap ei tööta (sest kogu kaitsevägi tiksub vaid kahe kindrali taktikepi järgi), puudujääke likvideeritakse "nõukalikult" - võttes vahendid ära mujalt, kus neid samamoodi on vaja, soetame (ja plaanime soetada) mõttetut relvastust/tehnikat jne.
Eksole.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Noo ma ei tea, kui vaatan oma mätta otsast - mida näen, kuulen ja kogen ise, siis Laaneotsa tulekul oli tunda justkui teist hingamist. Eks protsessi muidugi mõjutas ka pronksiöö ning sellele järgnenud meetmed sisejulgeolekus. Vähemalt KL mätta otsast vaadatuna, tajusin mitmeid positiivseid asju - mingite reaalsemate struktuuride loomine, varustuse paranemine. Kas neid seostada Laaneotsaga või mitte, ei tea, aga vähemalt asjaosalised staapides rääkisid, et nagu üleöö hakkasid tulema mingid direktiivid, tähtajad jne - ilmnesid justkui sõjalise juhtimise tundemärgid (mis seni puudusid).
Mis edasi saab? Eks aeg näitab ja mis see KVJ üksi ka mõjutab. Kas ilma sõjalise kõrghariduseta ja põgusa teenistuskogemusega reaalsete üksuste eesotsas saab hea KVJ? Mina isiklikult arvan, et ei saa. On oht, et hakatakse eirama ja poliitikud hakkavad survestama oma lollide fantaasiate elluviimiseks. Pole mingit saladust, et ühe eelmise KVJ ajal ei võetud teda eriti tõsiselt kuskil ja igasugu lavakunstile viitava eesliitega "auastmed" ei tekkinud peale poliitikasse lahkumist.
Kvalifitseeritud kaadri kaotamise probleem oli ka eelmise majandustõusu ajal (tänased veeblid - homsed kipsipanijad Soomes), lihtsalt vahepealne kärpimine süvendab seda protsessi). Samas tuleb tõdeda, et minek palga, mitte inimeste kärpimise teed oli KV ja sellega seoses ka KVJ valik.

Mis edasi saab? Eks aeg näitab ja mis see KVJ üksi ka mõjutab. Kas ilma sõjalise kõrghariduseta ja põgusa teenistuskogemusega reaalsete üksuste eesotsas saab hea KVJ? Mina isiklikult arvan, et ei saa. On oht, et hakatakse eirama ja poliitikud hakkavad survestama oma lollide fantaasiate elluviimiseks. Pole mingit saladust, et ühe eelmise KVJ ajal ei võetud teda eriti tõsiselt kuskil ja igasugu lavakunstile viitava eesliitega "auastmed" ei tekkinud peale poliitikasse lahkumist.
Kvalifitseeritud kaadri kaotamise probleem oli ka eelmise majandustõusu ajal (tänased veeblid - homsed kipsipanijad Soomes), lihtsalt vahepealne kärpimine süvendab seda protsessi). Samas tuleb tõdeda, et minek palga, mitte inimeste kärpimise teed oli KV ja sellega seoses ka KVJ valik.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- kangelaspioneer
- Liige
- Kontakt:
Kuskil õhukindlas ruumis, pehmete seinte vahel elad?Bokser kirjutas:Anna andeks, Kapten Trumm, aga sealt KL mätta otsast tundub ilmselt iga väike veevirvendus tormina. Jutud suurtest muutustest on toimunud ainult sõnades ja paberitel. Ehk nagu kunagine Laaneotsa peaopositsionäär Oskar Mark olla öelnud: "Kuuma õhuga riigikaitset ei ehita".
-
- Liige
- Kontakt:
Mõned aastad tagasi oli suhtumine KV poolt KL-i. et olge omaette ja ärge segage valdav. Vahepeal ikka kõvasti asjad edasi nihkund. Kas vana suhtumine hakkab pead tõstma või pole ta vahepeal kuskile kadunutki?Bokser kirjutas:Anna andeks, Kapten Trumm, aga sealt KL mätta otsast tundub ilmselt iga väike veevirvendus tormina. Jutud suurtest muutustest on toimunud ainult sõnades ja paberitel. Ehk nagu kunagine Laaneotsa peaopositsionäär Oskar Mark olla öelnud: "Kuuma õhuga riigikaitset ei ehita".
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Mina ei oska absoluutskaalal öelda, et Laaneots oli kindlasti suhteliselt pädevam valik kui Kõuts. Ma arvan, et selle vahetuse pärast tõsteti kindlasti isegi EKV toimik kuskil GRU Balti osakonnas teiste samasuguste hulgas virnas kõrgemale.
Ma mõtlen ise, et vahest on tema huvipuudus personali heaolu vastu tulenev sellest, mis tingimustes ta ise kunagi teenis, kui täna peaks kaader teenima kuskil Ida-Kasahstani eikuskil ilma kõrbevarustuse, konditsioneeri ja prii mineraalveeta, siis jookseks me KV vist küll laiali. Ehk siis lihtsalt nõuka kogemuse kaasa toomine. Lisaks juurde veel tormiline ja vilets 90ndate algus, kus KVJ-l polnud alguses isegi ametiautot, edasi oli hulk aastaid eemal.
Ma mõtlen ise, et vahest on tema huvipuudus personali heaolu vastu tulenev sellest, mis tingimustes ta ise kunagi teenis, kui täna peaks kaader teenima kuskil Ida-Kasahstani eikuskil ilma kõrbevarustuse, konditsioneeri ja prii mineraalveeta, siis jookseks me KV vist küll laiali. Ehk siis lihtsalt nõuka kogemuse kaasa toomine. Lisaks juurde veel tormiline ja vilets 90ndate algus, kus KVJ-l polnud alguses isegi ametiautot, edasi oli hulk aastaid eemal.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Mina olen jälle kuulnud seda, kuidas Laaneots "käis soomukeid ja palku KM-s nõudmas". Oli teine iga kord lubanud tankiga "reljeefsest kaitseministri-härrast" üle sõita, et vajalikud asjad välja nõutada. Kui aga viimase kabinetti astus, kostis seest vaid Aaviksoo tavalisest valjemat kõnepruuki, mis algas sõmadega: "Kuule, Ants, me oleme sellest ju rääkinud, mida sa jälle hakkad..." ning peale seda on KVJ lönta-lönta tühjade kätega ministrihärra kabinetist välja astunud. Ning probleemid pole muidugi lahenenud. Selles siis on seisnenud see suurepärane koostöö ministri ja KVJ vahel. Minu teada pole keegi eelmistest KVJ-dest nii palju kaela koogutanud. Kas mitte enamus neist varustuselementidest, mida me Laaneotsa teeneks peame, pole mitte töösse võetud enne tema ametisse tulekut?
Aga noh, see on minu kui pimeduses vaevleja kõrvalseisja nägemus asjast. Kahtlemata on tegu targa ja imosantse inimesega, kelle järel enamik sõdureid lahingusse tormaksid
Ah jaa, mis Kaitseliitu puutub, siis ega suhtumine ju väga palju muutunud ei ole. Lihtsalt asjad arenevad oma loomulikku rada, KV hakkab andma üha enam ohvitsere KL-u tagasi jne, jne. Loodetavasti jõutakse ka sinnani, et KL ise millekski konkreetsemaks muutub (jõuab arusaamisele, et ta võiks omaette olemise asemel olla osa suurest süsteemist). Ütlen ennetades eelmisele lausele (oodatavalt) järgnevat protestimüra, et olen ise KL liige terve igaviku ja panustanud palju sellesse organisatsiooni. Seega, ma arvan, et ma tean, mida räägin.
Aga noh, see on minu kui pimeduses vaevleja kõrvalseisja nägemus asjast. Kahtlemata on tegu targa ja imosantse inimesega, kelle järel enamik sõdureid lahingusse tormaksid

Ah jaa, mis Kaitseliitu puutub, siis ega suhtumine ju väga palju muutunud ei ole. Lihtsalt asjad arenevad oma loomulikku rada, KV hakkab andma üha enam ohvitsere KL-u tagasi jne, jne. Loodetavasti jõutakse ka sinnani, et KL ise millekski konkreetsemaks muutub (jõuab arusaamisele, et ta võiks omaette olemise asemel olla osa suurest süsteemist). Ütlen ennetades eelmisele lausele (oodatavalt) järgnevat protestimüra, et olen ise KL liige terve igaviku ja panustanud palju sellesse organisatsiooni. Seega, ma arvan, et ma tean, mida räägin.
No ei suutnud enam Bokseri jutu suhtes vait olla. Tead, keda sa meenutad, üht erru saadetud koloneli ja persekukkunud poliitikut - ei, mitte Kunnast, ikka täiskoloneli.
Võib-olla oli see saabas, mis sind kaitseväest minema saatis juhuslikult Antsu jalas!?
Kui sa tema polegi, siis oled sa veel hädisem könn!
Mh, kaeba mind kohtusse kui tahad, sest IP-aadressi järgi olen ma leitav isik...
Aga ma olen selle mehega rasketel aegadel kokku puutunud ja see jutt on pehmelt öeldes imelik.
Võib-olla oli see saabas, mis sind kaitseväest minema saatis juhuslikult Antsu jalas!?
Kui sa tema polegi, siis oled sa veel hädisem könn!
Mh, kaeba mind kohtusse kui tahad, sest IP-aadressi järgi olen ma leitav isik...
Aga ma olen selle mehega rasketel aegadel kokku puutunud ja see jutt on pehmelt öeldes imelik.
Ela täiel rinnal ja kui kord kooled, siis ära kahetse elatud elu!
Oi jah, nüüd jooksen kohe kohtusse kaebama. Aga ei teagi, mille üle? Et sa mind Kunnaseks ei pea? No ma polegi ju. Et sa mind koloneliks pead? Ma ei teadnudki, et see solvav peaks olema (kuigi ma muidugi ei ole kolonel). Et Laaneotsa saabas mind kaitseväest minema on löönud? Paraku ei ole see nii, tema saabas mind puudutanud ei ole (muide, kas te teate üldse kedagi, kes Laaneotsalt oleks saabast saanud, mina küll ei tea). Et sa mind könniks nimetad? No ma nimetan ülepäeva kedagi könniks ja pole seni kohtusse kaevatud.man21 kirjutas:Kui sa tema polegi, siis oled sa veel hädisem könn!
Ainus asi, mis võiks raskelt solvata, on see, et pead mind poliitikuks. Eks ma siis mõten selle asja üle ja otsustan, kas ma kaeban su kohtusse enda poliitikuks sõimamise pärast või mitte

Ja juhul, kui sa nüüd sellest naljast juhuslikult aru ei saanud, mees, siis vaata - me pole siin missivõistlustel, et kõigile meeldima peame. Igal ühel on omad kogemused ja oma arvamus, mida me siin avaldamegi, vastasel juhul oleks see foorum siin võrreldav Sõdurilehe kontrollitud/filtreeritud/suunatud/juhitud võrguväljaandega, kus kõik ajavad ainult poliit(sõjalist)korrektset juttu. Nii et saa üle või ära lihtsalt loe, mis ma kirjutan.

- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Bokseri jutt ministrist tankiga ülesõitmisest ja uksepaugutamisest "ma tahan tanke" on selge ülepakkumine. Isegi padukriitiline Hvostov kirjutab, et Laaneots oli esimene KVJ, kel õnnestus mitte sattuda "Einselni miiniväljale" ehk vältida otsest (nii isiklikku kui ametialast) konfrontatsiooni kaminaga.
Katsuks vähemalt päris puusalt mitte panna (millega sa juba eespool silma paistsid).me pole siin missivõistlustel, et kõigile meeldima peame
Aga seda ma ju räägingi, et Laaneotsa ja Aaviksoo vahel oli normaalne koostöö - Laaneots sisenes Aaviksoo kabinetti oma soovidega ja väljus sealt Aaviksoo omadega. Puusalt laskmisega pole siin midagi tegemist. Tegu on hästi treenitud sõduriga parimatest Vene sõjakoolidest - ülemustele kuuletu, alluvatele anna pasunasse. Eelmiste KVJ-de häda (kui sõjalisest haridusest mitte rääkida) ongi olnud see, et nad on end teatud küsimustes kaitseministritele vastandanud, pole täitnud poliitilisi ettekirjutusi ja ajanud oma jonni mingites asjades, mis on tsiviilkontrollile vastumeelt olnud. Mis head nahka sealt ikka tulla sai?Kapten Trumm kirjutas:Bokseri jutt ministrist tankiga ülesõitmisest ja uksepaugutamisest "ma tahan tanke" on selge ülepakkumine. Isegi padukriitiline Hvostov kirjutab, et Laaneots oli esimene KVJ, kel õnnestus mitte sattuda "Einselni miiniväljale" ehk vältida otsest (nii isiklikku kui ametialast) konfrontatsiooni kaminaga.
Kui teil, hr Trumm ja Man, on nüüd mulje jäänud, et ma mingil põhjusel vihkan Laaneotsa, siis te eksite. Tegu on kahtlemata väga kompetentse ohvitseriga, kes on sõjaliste teadmiste poolest mäekõrguselt üle enamikust eelkäijatest. Peale kõige muu omab ka seda sarmi, millega paljusid lummab. Kuidas muidu on ta suutnud uue aja Laidoneriks tõusta. Kuid juhina, kõrgeima sõjaväelasena, teenäitajana, organisatsiooni eestvedajana ja süsteemi kaitsjana ei suuda mu talupojamõistus teda aktsepteerida.
Võib-olla olen ma olnud sõnavõttudes tõesti terav, aga ju mind siis on häirinud kogu see jutt, et enne polnud midagi, nüüd selle nelja aasta jooksul on lõpuks asjad kuhugi liikunud. Sest peamiselt on liigutatud vaid pabereid ja sõnu, kõik muu on läinud oma senist arengu ja paraku mõni asi ka taandarengu teed.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Mina ei oleks nii kindel, et ilma sõjalise kõrghariduseta eile-leitnant-täna kolonel tüüpi meeste sooritus parem olema saab. Võibolla-et ma eksin (ei ole ka nõuka meeste fänn) ja annaks Jumal, et ma eksiks.
Ma lihtsalt olen ka teise variandi suhtes skeptiline. Eriti kui asja taga paistab mingi tavatult tugev varjatud poliitiline toetus.
Näe, Gruusias said vene polkovnikud enamvähem asjaga hakkama. Teise poole kokkuklopsitud ja USA rahadega täiendkoolitatud "ostan lambakarja eest majori pagunid" mehed aga mitte.

Ma lihtsalt olen ka teise variandi suhtes skeptiline. Eriti kui asja taga paistab mingi tavatult tugev varjatud poliitiline toetus.
Näe, Gruusias said vene polkovnikud enamvähem asjaga hakkama. Teise poole kokkuklopsitud ja USA rahadega täiendkoolitatud "ostan lambakarja eest majori pagunid" mehed aga mitte.
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
+1Igal ühel on omad kogemused ja oma arvamus, mida me siin avaldamegi, vastasel juhul oleks see foorum siin võrreldav Sõdurilehe kontrollitud/filtreeritud/suunatud/juhitud võrguväljaandega, kus kõik ajavad ainult poliit(sõjalist)korrektset juttu. Nii et saa üle või ära lihtsalt loe, mis ma kirjutan
+1Võib-olla olen ma olnud sõnavõttudes tõesti terav, aga ju mind siis on häirinud kogu see jutt, et enne polnud midagi, nüüd selle nelja aasta jooksul on lõpuks asjad kuhugi liikunud. Sest peamiselt on liigutatud vaid pabereid ja sõnu, kõik muu on läinud oma senist arengu ja paraku mõni asi ka taandarengu teed.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist