Oleks vaja paari näpunäidet mudelismi kohta

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Ahah, ega ei lasta siin midagi vastukarva silitada, kohe punnitakse vastu :wink:
Tegelikult tundsin ise kah, et mõte vajus vähe vildakile, aga hetkel oli aega vähe ja ümber teha enam ei jõudnud :oops: Eks see ongi siiski nii, et kui ikka paned hunniku pappi mudeli alla kinni, siis hiljem on kokkupanek kordades lihtsam ja üle keskmise tulemuse saab ka "otse karbist" tegemise korral... , no kuidas on - kas nüüd kukkus paremini välja?
Aga see "kallis ja eksklusiivne" peaks rohkem "resin" mudelite kohta käima.

Nestoniale - Tartu kandi kohta ma midagi konkreetset öelda ei oska, aga Tallinnas on Kullo pood küll spets mudelipood, majandatakse end siiski igasuguste raadiojuhitavate mudelite ja nende tarvikute müügiga, plastikmudelid on selline vähetähtis kõrvaltegevus.
Kasutaja avatar
Nestonia
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Nestonia »

tollest poest olen kuulnud aga käinud seal pole, väga harva käin Tallinnas, eks peab kunagi vist ikkagi jalad alla võtma ja pealinna liduma :P
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Nojah ja kui sa juba tallinna kimad siis hüppa lasnamäelt mekast ka läbi, valik pole paha, igastahes parem kui jukus/jäpes.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Tahaks loota et nad seal Kullos plastikmudelitega ikka edasi tegelevad. See on minu meelest üks kõige normaalsem koht mudelite ostmiseks. :D
Olari
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Olari »

Nii tervist! Oleks sii väheke abi vaja.Praegu panen enamvähem esimest mudelit kokku mille ma ära ka värvisin.Mudel on revelli oma.Olen kokku pannud, ära ka värvind ja mõni koht on värvimata.(Pole lihtsalt neid värve kaasa antud) Ja esimene küsimus oleksgi et kas karbi nurga peal valgele alusele trükitud värvid ja numbrid on need mida veel vaja läheb?Ja seal on veel kirjas et (Please use Revell polystyrene cement from the CONTACTA series).Kas seda on kuskil pärnus müügil? Ja küsimus veel et kuidas saada värvi pintslilt maha :? kas ma pean iga korra jaoks uue pintsli muretsema? On veel küsimusi aga seda jõuab pärast ka.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Tere-tere!
Esimene mudel on tavaliselt alati paras eneseületamine - ikkagi esimest korda ju! Poleks paha olnud kirja panna ka et mis mudeliga tegemist - no et kas tank või lennuk ja mis konkreetselt. Karbi peale trükitud numbrite kohta esimese hooga midagi ei ütle, usun et instruktsioonis peaks olema nii värviskeem/skeemid, kui ka vajaminevate värvide koodid(numbrid). Värve tavaliselt kaasas ei olegi, kui mitte arvestada mõnesid kinkekomplekte, need tuleb tavaliselt alati eraldi osta.
Koos värvidega tuleks osta ka lahustit, kuigi see on suht kallis, sama asja ajab edukalt ära ka tavaline remonditarvete poodides müüdav lakibensiin/White Spirit, nitrovärvide kasutamise korral nitrolahusti, nii et pintslit iga kord uuesti osta pole vaja.
Aga see et Revelli karbil on soovitus Revelli liimi kasutada - täiesti mõistetav, Revelli liim sellises nõelaga potsikus on ka üks parimatest, ainult ma ei tea öelda, kuskohas võiks Pärnus seda küsida - vast lähima Juku poe letist, usun et Pärnus peaks sihuke koht olema?
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Revelli karbil kirjas olevate värvidega saab värvida mudeli rahuldava tulemuseni. Ma mõtlen selle all seda, et kui vaadata õpetusel kirjas olevate värvide hulka, siis see ületab karbil kirjas olevaid kõvasti. Näiteks Revelli 1:72 Tiger I on karbil ainult kolm värvi kirjas: kollane roheline ja metalli värvi hall. Kolme värviliseks maskeeringuks sellest ei piisa, oleks vaja ka pruuni. Ilma mustata ei saa ka hakkama.

Revelli nõelaga liim on jah kõige meeldivam. :wink:
ministry
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ministry »

Pärnus Leopoldis Revelli liim olemas.
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Roomikud

Ise pole ühtegi sellist roomikmasinat käes hoidnud... Siit rumal küsimus: millest need roomikud koosnevad? Kas need peab eraldi plastmasslülidest kokku liimima?
(Endal on olemas liikuvate kummiroomikutega 1/43 vene metallist liikursuurtükk ja kunagi oli 1/35 vene päritolu T34, mis käis patareide ja puldiga ning oli vaja ise kokku liimida)

Ja siit küsimus targematele: kui reaalne on mingi 1/35 revelli soomusmasin raadioteel liikuma panna? Mäletan seda tanki, sellega sai kõik kodukandi metsaalused läbi ukerdatud ja hulk patareisid kulutatud, kuni ta plastmasshammasrattad lõplikult siledaks kulusid.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Kasutaja avatar
Mazz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mazz »

Mis vahe on neil 1:72, 1:32 jne?
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

1:72 tuleb tank väiksem, kui 1:35 skaalas.
mudel tanki roomikud on kas ühes tükis(kummist, nagu pulduiga juhitavatel), üksikud lülid koos mõne pikema ühes tükis osaga ja ainult üksikute lülidena. 1:72 skaalas on tavaliselt lülide ja pikemate segmentide ''seguna'' ja kummist. 1:35 on igat sorti, ka töödeldavaid (käivad kokku nagu päris).

1:35 tanke saab küll liikuma panna, aga kas keegi teab kui palju need mootr, pult maksma lähevad?
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Faust
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Faust »

Küsiks siis teadjamatelt nõu. Asi selles, et värvisin Zündappi mudeli juhendis ettenähtud Gunship gray värvi aga see värv läigib jubedalt, et siis kuidas oleks võimalik seda kõrvadada. Kas mingi mattlakk äkki aitab?
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Mattlakk aitab väga hästi. Kaval on enne kleepsud külge panna ja siis lakkida, muidu jääb kleepsualune suht kole.
Ma ise tihtipeale enne kleepsutamist lasen õhukese kihi läikivat lakki sinna kuhu kleeps tuleb ja pärast matiga jälle matiks. Tulemus on jupp maad ilusam
Faust
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Faust »

Selge, aga kas oskaksid mattlakil mingit koodi või midagi öelda mille järgi seda osta.
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist