Kindral Laaneots
Puusalt laskjaid on siin foorumis nii palju, et ma hakkan juba kahtlema, kas keegi siin aktiivsemalt sõna võtjatest peale Rambofilmide vaatamise oskuse üldse mingit sõjalist pädevust omab... Kange auastmega mehed ajavad ka lasteaialapse juttu. Häbi hakkab.
First Cavalry Sniper Regiment of Theatre Critics
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Puusalt panevad pigem need, kes praegust bossi mõõdutundetult üles haibivad ja kõike varemolnut/tehtut mõõdutundetult maha teevad.B2 Spirit kirjutas:Puusalt laskjaid on siin foorumis nii palju, et ma hakkan juba kahtlema, kas keegi siin aktiivsemalt sõna võtjatest peale Rambofilmide vaatamise oskuse üldse mingit sõjalist pädevust omab... Kange auastmega mehed ajavad ka lasteaialapse juttu. Häbi hakkab.
Rambofilme vaatsin viimati lasteaias, nii umbes 100a. tagasi

Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Eks kõik võrdlevad bosse omavahel - selle kohta on ju hea oma avamust omada ja kõhutunde alusel otsustada
Tõenäoliselt võrdleb ka enamik Kõutsiga. Kõutsi ajal tegi staap tööd ja diktaati polnud. Strateegilises mõttes on probleeme mõlemal - kui praegune boss paigutab staabitelke metsas ringi ja omab kontekstiväliseid uitmõtteid (nagu öeldakse: võtab asja tankidiviisi staabiülema tasemelt), siis eelmine tegeles mingite imelike intriigidega ja seetõttu olid suhted Sakala tänavaga pingelised. Eemalt vaadates tundub ka, et admiralil polnud õiget kontrolli selle sõjaväehaigla tegevuse üle ja teatud mehed hakkasid päris oma rida ajama.

Tõenäoliselt võrdleb ka enamik Kõutsiga. Kõutsi ajal tegi staap tööd ja diktaati polnud. Strateegilises mõttes on probleeme mõlemal - kui praegune boss paigutab staabitelke metsas ringi ja omab kontekstiväliseid uitmõtteid (nagu öeldakse: võtab asja tankidiviisi staabiülema tasemelt), siis eelmine tegeles mingite imelike intriigidega ja seetõttu olid suhted Sakala tänavaga pingelised. Eemalt vaadates tundub ka, et admiralil polnud õiget kontrolli selle sõjaväehaigla tegevuse üle ja teatud mehed hakkasid päris oma rida ajama.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Mulle meeldib Borja suhtumine - eks ta on juhtkonnale lähemal ja näeb süsteemi, nagu see TEGELIKULT on.
Samas, ka mina tunnen hirmu järgmise ülema ees - mis jama see võib endaga kaasa tuua, ei oska keegi ette kujutada. Aga eks iga juhataja tulekuga on olnud oma tormid veeklaasis ja lõpuks on alluvad õppinud elama ülemate tahte järgi, mis tuletabki meelde, et kuigi Kõutsi ajal ta tõesti ei kontrollinud eriti alluvate tegevust, kuna kompetents sinnani ei ulatunud, sirgusid tol ajal mitmed koloriidsed isemõtlejad, olgu mainitud kasvõi praegu paljutsiteeritud Kunnas.
Ega ma ei teagi, mis on parem, kas omada nõrka KVJ-d, kes laseb staabiohvitseridel vohada või kindraliteduo a la Laaneots ja Hein, kes suruvad alla igasuguse "direktirite" ja "poisikeste" initsiatiivi, kuna nemad (s.o. kindralid) on ikkagi teeninud sõjaväes üle 35 aasta ja teised vaid 20 millegagi, kuid ma ei taha ise olla ja ei taha, et ka mu relvavennad oleksid lihtsalt kuulekad marionetid kellegi teise käes. Paraku on sõjaväelastel suht vähe võimalusi midagi öelda, ehk nagu ütles üks kolonel (kuigi vaid kol-ltn), kes on saanud süsteemilt kõvasti vastu hambaid - ma mölisen siis, kui enam välja ei kannata ja vormi seljast võtan, seni pean lõuad ja teenin, kuna see süsteem maksab mulle teenistuse eest ja mul pole õigust seda avalikult kritiseerida. See foorum siin on üks väheseid võimalusi öelda, mida keegi asjadest TEGELIKULT arvab ilma, et öeldu tunduks ametlikult avaliku seisukohana. Seega ei satu ma siin oma eetikaga vastuollu, kui kritiseerin õht või teist tegelast, sest avalikult ma seda seni teha ei saa, kuni munder seljas.
Üldjhuhul ma ka tean, mida räägin ja puusalt laskmisest on asi päris kaugel. Pigem panevad puusalt pange need, kes otsustavad asjade üle vaid välise efekti järgi. Ja väline efekt, ma ütlen, on mõnel mehel kuratlikult hea.
Ok, pikk jutt, Laaneots (ilmselt) läheb ja ootame südamevärinal, mis juhtub peale teda. Muidugi mulle põrmugi ei meeldi tema võrdsustamine Laidoneriga (täiskindrali auaste), aga kuna auastmed jagab president, kes teeb seda oma suva järgi (mõnele annab ja teisele ei anna), siis pole mul ka siin midagi kobiseda. Kaitseväelised auastmed on juba ammu devalveerunud, aga meie riik pole siin halvim näide. Las mees läheb reservi oma hullult kõrge auastmega ja jääb vaid loota, et peale minekut ta ei hakka "poisikesi" õpetama, kuidas kaitseväge teha. Enamik neist posikestest on süsteemis olnud 20 aastat ja kuigi neil pole perfektset (Vene) sõjakoolide haridust, on neil tekkinud siiski arusaam, kuidas üks sõjavägi eksisteerima peaks. Loodetavasti õnnestub lõpuks pöörata uus leht Eesti kaitseväe ülesehitusse ja nõukogulikult lähenemiselt pöörduda oma rajale (aga nagu ütlesin, karadan ma ikkagi ka tulevikku).
Samas, ka mina tunnen hirmu järgmise ülema ees - mis jama see võib endaga kaasa tuua, ei oska keegi ette kujutada. Aga eks iga juhataja tulekuga on olnud oma tormid veeklaasis ja lõpuks on alluvad õppinud elama ülemate tahte järgi, mis tuletabki meelde, et kuigi Kõutsi ajal ta tõesti ei kontrollinud eriti alluvate tegevust, kuna kompetents sinnani ei ulatunud, sirgusid tol ajal mitmed koloriidsed isemõtlejad, olgu mainitud kasvõi praegu paljutsiteeritud Kunnas.
Ega ma ei teagi, mis on parem, kas omada nõrka KVJ-d, kes laseb staabiohvitseridel vohada või kindraliteduo a la Laaneots ja Hein, kes suruvad alla igasuguse "direktirite" ja "poisikeste" initsiatiivi, kuna nemad (s.o. kindralid) on ikkagi teeninud sõjaväes üle 35 aasta ja teised vaid 20 millegagi, kuid ma ei taha ise olla ja ei taha, et ka mu relvavennad oleksid lihtsalt kuulekad marionetid kellegi teise käes. Paraku on sõjaväelastel suht vähe võimalusi midagi öelda, ehk nagu ütles üks kolonel (kuigi vaid kol-ltn), kes on saanud süsteemilt kõvasti vastu hambaid - ma mölisen siis, kui enam välja ei kannata ja vormi seljast võtan, seni pean lõuad ja teenin, kuna see süsteem maksab mulle teenistuse eest ja mul pole õigust seda avalikult kritiseerida. See foorum siin on üks väheseid võimalusi öelda, mida keegi asjadest TEGELIKULT arvab ilma, et öeldu tunduks ametlikult avaliku seisukohana. Seega ei satu ma siin oma eetikaga vastuollu, kui kritiseerin õht või teist tegelast, sest avalikult ma seda seni teha ei saa, kuni munder seljas.
Üldjhuhul ma ka tean, mida räägin ja puusalt laskmisest on asi päris kaugel. Pigem panevad puusalt pange need, kes otsustavad asjade üle vaid välise efekti järgi. Ja väline efekt, ma ütlen, on mõnel mehel kuratlikult hea.
Ok, pikk jutt, Laaneots (ilmselt) läheb ja ootame südamevärinal, mis juhtub peale teda. Muidugi mulle põrmugi ei meeldi tema võrdsustamine Laidoneriga (täiskindrali auaste), aga kuna auastmed jagab president, kes teeb seda oma suva järgi (mõnele annab ja teisele ei anna), siis pole mul ka siin midagi kobiseda. Kaitseväelised auastmed on juba ammu devalveerunud, aga meie riik pole siin halvim näide. Las mees läheb reservi oma hullult kõrge auastmega ja jääb vaid loota, et peale minekut ta ei hakka "poisikesi" õpetama, kuidas kaitseväge teha. Enamik neist posikestest on süsteemis olnud 20 aastat ja kuigi neil pole perfektset (Vene) sõjakoolide haridust, on neil tekkinud siiski arusaam, kuidas üks sõjavägi eksisteerima peaks. Loodetavasti õnnestub lõpuks pöörata uus leht Eesti kaitseväe ülesehitusse ja nõukogulikult lähenemiselt pöörduda oma rajale (aga nagu ütlesin, karadan ma ikkagi ka tulevikku).
Kui sa TEGELIKULT ka nii arvad, siis ei ole sul ikka udust aimu ka, kuidas asjad REAALSES maailmas käivad.Bokser kirjutas:See foorum siin on üks väheseid võimalusi öelda, mida keegi asjadest TEGELIKULT arvab ilma, et öeldu tunduks ametlikult avaliku seisukohana. Seega ei satu ma siin oma eetikaga vastuollu, kui kritiseerin õht või teist tegelast, sest avalikult ma seda seni teha ei saa, kuni munder seljas.

First Cavalry Sniper Regiment of Theatre Critics
Mis asi see REAALNE maailm on? Mina, tagasihoidlik metssiga, TEGELIKULT ka ikka tahaks teada. Kui B2 Spirit oma salateadmisi harilike surelikega suvatseb jagada muidugi ...B2 Spirit kirjutas: Kui sa TEGELIKULT ka nii arvad, siis ei ole sul ikka udust aimu ka, kuidas asjad REAALSES maailmas käivad.
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
B2 Spirit kirjutas: ... ma hakkan juba kahtlema, kas keegi siin aktiivsemalt sõna võtjatest peale Rambofilmide vaatamise oskuse üldse mingit sõjalist pädevust omab... Kange auastmega mehed ajavad ka lasteaialapse juttu. Häbi hakkab.
Algav skisofreenia??
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
Sõna sõna vastu - mina, näe, väidan jälle, et kui sina nii väidad, ei tea sa tuhkagi sellest, mis tegelikult militaarvaldkonnas toimub. Aga naiste värk - enamus asju tundubki neile teistmoodi kui meestele (ei maksa mind nüüd süüdistama hakata soolises ebavõrdsuses, sest see on juba nii Nietzsche ja kaugemas minevikus Darvini väljaöeldu)B2 Spirit kirjutas: Kui sa TEGELIKULT ka nii arvad, siis ei ole sul ikka udust aimu ka, kuidas asjad REAALSES maailmas käivad.

89. aastal läks viimane sats eestlasi Vene väkke. Oma kursuseltki läks üks tüüp, tõsi küll, see oli rohkem vabatahtlik minek. 89. aasta oli, mu meelest, viimane, mil komissariaadil mingisugustki võimu oli.Erik kirjutas:Mingi eksitus? Punaarmeed ei eksisteerinud enam 1989 aastal ju.....(alates 1946 Nõukogude Armee)
Aga meil on siiani "Nõukogude" ministrid, arstid,õpetajad,auto ja vedurijuhid jne.Kas oleme allakäigu teel kuniks neid jagub?Elu läheb korda alles siis kui kõik on "Eestimaine"?
Jöudu Härra Kindralile
Yks juhi omadustest on olla eeskujuks oma alluvatele.
Kindral Laaneots on selline mees, et kui jutule satud, siis miskipärast automaatselt tömbus köht sisse rind ette selg sirgu ja löug joondus paralleelseks pörandaga. Autoriteet.
Kaugetel yheksakymnendatel oli ohvitseri öhtupalve suures plaanis selline "Issand anna pikka iga Tanki - Antsule!". Ta oli yks vähestest, kes teadis mida me tegema peame, kui me sellest supist eluga välja tahame tulla.
Nii et jöudu härra Kindralile!
Kui keegi sellest postitusest midagi muud, kui austust autoriteetse juhi vastu suudab välja lugeda, on ta kogu asjast valesti aru saanud. Punkt.
Kindral Laaneots on selline mees, et kui jutule satud, siis miskipärast automaatselt tömbus köht sisse rind ette selg sirgu ja löug joondus paralleelseks pörandaga. Autoriteet.
Kaugetel yheksakymnendatel oli ohvitseri öhtupalve suures plaanis selline "Issand anna pikka iga Tanki - Antsule!". Ta oli yks vähestest, kes teadis mida me tegema peame, kui me sellest supist eluga välja tahame tulla.
Nii et jöudu härra Kindralile!
Kui keegi sellest postitusest midagi muud, kui austust autoriteetse juhi vastu suudab välja lugeda, on ta kogu asjast valesti aru saanud. Punkt.
18.06.2011 tegi Priit Simson Eesti Päevalehest intervjuu kindral Laaneotsaga: http://www.epl.ee/artikkel/599648
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline