Sinimägede mälestusüritused

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
Vasta
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

Eesti Muinsuskaitse Seltsi esimees Jaan Tamm väitis mulle eile tänaval kohtudes, et sellest kõigest oli millalgi juttu ka Põhjarannikus(?). Kui keegi foorumlastest valdab sellekohast informatsiooni (lingi näol - ise paraku ei leia :oops: ), siis oleksin juba ette väega tänulik.
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Närakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Närakas »

põhjarannik on pisike vinn tagumikus - tal ainult registreeritud lugemine. Paljud endised ida virumaalased on selle üle nördinud. Ise paneme info kinni :wall:
Alati võib ju hullemaks minna....
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oleeg »

:twisted:

Üks kena sinikas ... "sobib rohkem selles keskkonnas".

Järgmisel kodukandi külastusel katsun ka sellest asundusest läbi astuda, ehk saan sisukama vastuse :scratch:

:twisted:
o
Närakas
Liige
Kontakt:

No lugege ja imetlege, kommentaaridega olen tagasihoidlik :evil: :evil: :evil: - http://www.pohjarannik.ee/modules.php?n ... &sid=10832
Kalev Naur - "Praegune hauatähis asendatakse ilmselt sobivamaga, mis harmoneerub enam Vabadussõja monumendiga. Võimalik, et see tuleb põllukivist"
Mida me siis võimult veel tahame kui teeniline " kaitse liitlane" sellist juttu räägib. TV suudleb sama pasunat kui kohalik kaitseliit!!!!! Siit ka dessantnike marsid läbi Jewe. Jah tuleb kiita ja ülistada KN pingutusi "pargivahi" paigaldamisel, aga siiski on selles kohalikus organisatsioonis palju sellist mis mind hoiab sinna astumast. Paljud 80-90-date funktsionäärid ja moosekandid on täna uljad kammraadid Virumaal !!!!! Muideks "pronksiööl" polnud kedagi KL kohal, kui oli vaja "pargivahi" peale kusejatele lõuga anda - kõik töllasid teedel abiurjaadnikena ja otsisid kurikaid, mida ei leitudki :dont_know: Toimus ikka täielik töllamine, ma võtan pigem Narva umbkeelse pollari ees mütsi maha, kes Kilulinnas samal ajal tibusid suges, kui Ida Virus tibud takistamatult räuskasid, võimu mõnitasid ja roojasid meie ajaloomälestistele - kohalikku KL mina Jõhvi linnas ei näinud sellel öösel. Sorry kui igasse urgu ei jõudnud......
metssiga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas metssiga »

Närakas kirjutas:No lugege ja imetlege, kommentaaridega olen tagasihoidlik :evil: :evil: :evil: - http://www.pohjarannik.ee/modules.php?n ... &sid=10832
Kalev Naur - "Praegune hauatähis asendatakse ilmselt sobivamaga, mis harmoneerub enam Vabadussõja monumendiga. Võimalik, et see tuleb põllukivist"
Mida me siis võimult veel tahame kui teeniline " kaitse liitlane" sellist juttu räägib. TV suudleb sama pasunat kui kohalik kaitseliit!!!!! Siit ka dessantnike marsid läbi Jewe. Jah tuleb kiita ja ülistada KN pingutusi "pargivahi" paigaldamisel, aga siiski on selles kohalikus organisatsioonis palju sellist mis mind hoiab sinna astumast. Paljud 80-90-date funktsionäärid ja moosekandid on täna uljad kammraadid Virumaal !!!!! Muideks "pronksiööl" polnud kedagi KL kohal, kui oli vaja "pargivahi" peale kusejatele lõuga anda - kõik töllasid teedel abiurjaadnikena ja otsisid kurikaid, mida ei leitudki :dont_know: Toimus ikka täielik töllamine, ma võtan pigem Narva umbkeelse pollari ees mütsi maha, kes Kilulinnas samal ajal tibusid suges, kui Ida Virus tibud takistamatult räuskasid, võimu mõnitasid ja roojasid meie ajaloomälestistele - kohalikku KL mina Jõhvi linnas ei näinud sellel öösel. Sorry kui igasse urgu ei jõudnud......
Ärgem nüüd paanitsegem, kui toimuvad suuremad pinnasetööd, paigaldatakse ka ümber kive. Kuigi - täiesti arusaamatu, miks vana ja head! kivi siis tagasi ei pandud, vaid mingi uus "saapapuhastuspink"? Muideks, närakas, kus olid sa ise "pronksiööl", kui väidetavalt Jõhvis polevat KLst kedagi kohal olnud? Minu teada oli lugu ikka teistmoodi, aga järsku ma eksin??
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Fakt on see, et uus kivi on täiesti loetamatu, seega ei täida oma esmast ülesannet - olla hauatähis! Et "põllukivi harmoneerub" klassikalise tahutud obeliskiga...lolle tõesti ei külvata!
Närakas
Liige
Kontakt:

Arnoldiga 100% päri
Närakas
Liige
Kontakt:

Vastus Metssea küsimusele "Muideks, närakas, kus olid sa ise "pronksiööl", kui väidetavalt Jõhvis polevat KLst kedagi kohal olnud? Minu teada oli lugu ikka teistmoodi, aga järsku ma eksin??"

Mina olin Jõhvis nagu juba kirjutasin ja samast saad ka teada, mida ma tegin. KL oli linnas koos abipolitseinikega näha alles järgmisel hommikul ja päeval......... Ja veel, alkoholi müügikeelule lasti siinkandis kõrge kaarega.
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Arnold kirjutas:Fakt on see, et uus kivi on täiesti loetamatu, seega ei täida oma esmast ülesannet - olla hauatähis! Et "põllukivi harmoneerub" klassikalise tahutud obeliskiga...lolle tõesti ei külvata!
Kusagil asjad edenevad. Pronkssõdur saab valgustuse... http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=33298637

Kordan oma varasemat arvamust, et Pronkssõdur oleks võinud pigem Tõnismäele jääda, kui sinna Kaitseväe kalmistule viia, tapetud Eesti oohvitseride rüvetatud haudadele. Mõrtsuka ausammas ohvrite hävitatud haudade - kas pole võikuse tipp? :evil:
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Arnold kirjutas:Fakt on see, et uus kivi on täiesti loetamatu, seega ei täida oma esmast ülesannet - olla hauatähis! Et "põllukivi harmoneerub" klassikalise tahutud obeliskiga...lolle tõesti ei külvata!
Pöördumine tuleb teha nii või teisiti, asi on juba põhimõttes. Sellest ei saa enam üle ega ümber...Ja seda hoolimata sellest, et mingit postiivset tulemit loota oleks sulaselge naiivsus. 2009. aasta juulis sai juhitud tähelepanu sellele, et Sinimägede memoriaalil puudub kummastaval kombel kaitsevöönd ning objekti piirid on tegelikult paika panemata. Ja uskuge või mitte: olukord ei ole vahepealse aja jooksul mitte põrmugi muutunud :!: . Lihtsalt müstika...

plekkpea
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas plekkpea »

Vaivara vald-kabish, no money!
Huvitun maisest rasketehnikast.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Sinimäed 2011

Sinimägede mälestusüritus...

Tänavu möödub 67. aastat Sinimägede lahingutest, mille näol on tegemist ohvriterohkeimate Eesti pinnal peetud heitlustega. Kuna nendel kaitselahingutel, millega peatati 1944. aastal Punaarmee edasitung, oli ka Eesti Vabariigi põrandaaluse valitsuse toetus, saab neid käsitleda kui ”Eesti Vabariigi nimel ja huvides toimunud, seaduslikult õigustatud tegevust, kui vabadusvõitlust”. (vt. Riigikogu otsuse (910 OE) eelnõu ”Eesti kodanike relvavõitlusest NSV Liidu sõjalise okupatsiooni vastu” juurde käivat seletuskirja)

30. juulil 2011 toimub Ida-Virumaal Vaivara vallas Grenaderimäel (Ristimägi) iga-aastane 20. Eesti Relvagrenaderide Diviisi veteranide (20.ERDVÜ) kokkutulek, mälestamaks 1944. aasta Sinimägede suurlahingus langenud sõjamehi. Üritus viiakse juba kolmandat aastat järjest läbi poolkinnisena, mis sisuliselt tähendab seda, et korraldajatel on õigus mitte lubada üritusele neile ebasoovitavaid inimesi.

http://vaivara.ee/index.php?tid=axojJZL ... jKaUoX8fTk

Kohtumiseni Sinimägedes!

ajakava

10.55 Kogunemine algrivistuseks.

11.00 Tervitus Eesti Lipule. Eesti hümn.

11.08 Langenute mälestamine. Pärgade panek. “Puhake paremad pojad”

11.25 Üleminek istekohtadele.

11.35 Tervitus kokkutulekule saabunud lippudele.

11.45 Liputoimkondade vahetus.

11.50 Kokkutuleku avamine

12.00 Tervitused

12.20 Päevakohane ettekanne

12.50 Asjakohased sõnavõtud (eelregistreeritud)

13.05 Ühislaul „Eestimaa, mu Isamaa“

13.15 Sõdurilõuna (taustaks sõdurilaulud Margus Põldsepp, Sulev Salm jt).

15.00 Näidend "Minek" (Laagnal Vanatare õuel)

16.30 Kojusõit.

Larry
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Larry »

Teema juba olemas siinsamas alamfoorumis mõned read allpool: http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopic.php?t=24809
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline