kaur3 kirjutas:Эстонские партизаны остановят русские танки, уверен министр обороны республики
Viige paar miljardit juudiriigi relvaseppadele ja see irooniline pealkiri võib ka muutuda vägagi reaalsuseks. Väikese organiseerimise ja rahakulutamisega muutub ka reaalseks võimalus neid "moodsaid tanke, mis sõidavad 100 kmh 2-3 tunniga Pihkvast tallinna" hakkida ka võibolla juba H+1h. Keegi ei keela ju VG-sid-killerteame koostada meestest, kes asuvad põhiliste magistraalide läheduses.
Ma kardan, et siis idanaabri peavoolumeedia on targu vakka. Seal on kombeks ilkuda ainul sel teemal, mis ilkumist kannatab.
Ja kui päeva lõpus CNN kohale jõuab, sõidavad 2A6'd viimastest T-72 jäänustest üle
Mul poleks 2A6 vastu midagi, kindlasti on see parim, mis turul meile kättesaadav on. Arvestades EKV tehnilist nullvõimekust pole väga sügavat ideed siia mingit remondirõõmu tassida. Ja meie kaitsetöösturid-riigitellimuse limpsijad ei suuda neid ka päris kindlasti remontida.
Kui seal on sama seis nagu lennukitel, et korpus maksab 1/3, jõuseade 1/3 ja relvastus-elektroonika 1/3 hinnast ning uue tanki hind on mingi suurusjärk 5 miljonit dollarit, siis uus jõuseade tuleb juba 2 miljoni alla ja ma arvan, et need 2A6'd rohkem ka ei maksa seal. Seega pole erilist iva tassida siia 2A4'sid, mida igaühte tuleb kahe korraliku 2A6 hinna eest remontida (tanki puhul=uute/tehases renoveeritud agregaatide ostmine)+võimalik moderniseerimine.
2A6 on kindlasti palju parem kui 2A4, lisaks paremale relvastusele ja soomusele on need masinad ka palju uuemad ja vähem trööbatud. Kui meil on nende kasutusiga mingi 20 aastat, siis ega vahepeal idanaaber ka paigal seisa ja kole kurb on, kui seal tuleb mingi lisasoomus, mida L44 kahuriga enam ei läbista (uraanimürske meile vaevalt et antakse).
Loodetavasti jätkub raha ka maakaitsele ja nendele, kes peavad kaitsma soomusbrigaadi seljatagust. Nad oleks väärt palju rohkem kui 50ndate TT kahurid, kustid ja 70ndate TT raketid (ok, neid uuendatakse).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.