Suur maalritöö

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
Immelmann
Liige
Kontakt:

Suur maalritöö

Postitus Postitas Immelmann »

Sain näh sihukse tükiga hakkama:http://pilt.ee/view/618729/

Kui vrakke piisavalt metsas ei vedele, tuleb ise juurde teha!
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Tubli töö. Hästi värvitud. :D :D
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Mind huvitab et mis mõõtkavas see tükk ka on? Muidu igati realistlik välja kukkunud!
Immelmann
Liige
Kontakt:

Mõõtkava on 1:10. Materjaliks tavaline joonestuspaber, PVA-ga kokku pandud, needipead kah paksema liimiga peale tilgutatud. Humbroli värvid, lahmakas ise värvitud aerograafiga. Pildid on pintsli- ja tikuotsatöö.
Tegelt sai asi lihtsalt prooviks ette võetud, et kui ehtsalt paberiga annab alumiiniumkonstruktsioone järgi teha. Plaan on mingi lennuk tervenisti valmis pätsida. Kui aega saab. Kui taevas kaela ei kuku. Mõni väiksem lennuk. Kui tervet ei jõua, teen poole.
Aga nüüd riputan ta seina peale.
fossiil
Liige
Kontakt:

Jaa, siis on küll pirakas tükk, tõepoolest paras seinale riputada.. Kas paberi pärast kokkuliimimist millegagi läbi ka immutasid? Muidu ei pidavat eriti pika püsivusega olema ja võib õhuniiskuse toimel mängima hakata, värv ja lakk pidavat viimast siiski läbi laskma.
Mäletan et ühes M-Hobby-s oli suht pikk artikkel paberist mudelite tegemisest, kirjutas tüüp kes teeb 1:32 (vist) lennukeid. Pärast kokkuliimimist immutatakse mudel seestpoolt nitroga vedelaks tehtud EPO liimiga(ЭДП, ЭКФ), solgutatakse seest üleni ära ja valatakse ülejääk välja. Pärast kuivamist pidavat mudel igavesti tugev ja püsiv jääma.
Tookord pani see kirjatükk endalgi mõtted niisuguses suunas liikuma, tekkis himu proovi mõttes 1:35 SU-2 ette võtta, "euroopa hirmuks" mõeldud masin ikkagi :wink: , isegi kirjandus ja joonised sai valmis vaadatud. Kuid seni on mõte alles marineerimisel....
Immelmann
Liige
Kontakt:

See immutamise asi on mulle uudiseks. Igatahes tänud, panen igaks juhuks kõrva taha. Enda töö sai lihtsalt mitme värvikihi alla: Kõige alla alumiinium, siis paar kihti põhitooni. Plaan on veel lakikiht peale lasta. Ise arvan, et tubasteks tingimusteks peaks sellest piisama. Igatahes on paar Modelarzi pappmudelit mul juba aastaid mingi tülita seisnud, neil pole aga peale ühe külje trükivärvi üldse mingit kaitset.
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Üks märkus: minu arust ei tohiks selline rusu olla nii ilus, puhas ja steriilne. Ikka kõvasti kriimustatud, mõlkis ja ribide-neetide vahe mulda ja sodi täis.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Paar kuuliauku võiksid ka lisada, kui viitsimist on. :wink:
fossiil
Liige
Kontakt:

No mõned kuuliaugud ja kriimud läheks minu arvates kah asja ette, kuid sodi ja muld/pori - kahtlen, kas ise riputaksin sihukese porikäraka koju seinale? Ikka peseks vist enne puhtaks?
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Nojah, see on mölaklikult suure mõõtkavaga, kui sellistest tükkidest teha lennuki kukkumiskoha makett, läheks asi suureks vist...
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Immelmann
Liige
Kontakt:

Legend asja juurde on, et oleks teine nagu terve lennuki küljest plekikääridega ära nüsitud, sellepärast nii korralik ongi. Kuuliaugud olid algul plaanis kah, siis jäid nõuks just sellepärast, et seinapeal siledam ja viisakam oleks. Teisest küljest... ma mõtlen veel...
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Mina teeks nii, et riputaks praegu seinale ja siis kui oled sellega juba harjunud, siis teeks kuuliaugud ka sisse. See nagu ''värskendaks'' seda. :wink:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline