Tere!
Loodaksin saada abi ühe huvitava rahvusvärvides lipu loo selgitamisel.
Olgu juba ette öeldud, et teadaolevad inimesed, kes oleks suutnud teemasse valgust heita on kahjuks juba kõik manalas.
Nimelt lipp pärineb vanavanaisalt, kes sündis 1888 ja suri 1945. Tal oli ka 2 venda. Tema ainus poeg sündis 1933 ja suri 1994.
Lipp ise tuli välja 90-ndate algul.
Samuti ei ole palju teada vanavanaisa kohta enne 1930-ndat aastat.
Kuid lipp on üsna kulunud ja ühest servast rebenenud, samuti on lipul pruunikad pisikesed laigu, võimalik, et rooste,
kuid on arvatud ka, et võib-olla veri. Lipul on tagumisel serval kolm nöörijuppi kinnitamiseks.
Kõige huvitavam on lipu mõõdud: 125x60 cm. Samuti on lipp õmmeldud koralikult ja masinaga.
Ise arvan, et tegu võiks olla enne lipuseaduse kehtima hakkamist valmistatud riigilipuga
või Vabadussõja aegse lipuga, kuid sellisel juhul vist vabriku tööga.
Huvitav lipp tuvastada!
Re: Huvitav lipp tuvastada!
Nii kesiste andmete järgi vaevalt abi saab, vanavanaisal võiks vähemasti nimi olla ja sündmuste kant poleks ka palju kirja panna...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Eks ta on tavaline majalipp. Vaevalt EW algusaegadel neid mõõte nii väga jälgiti.
Vereplekkidele ma eriti ei panustaks:)
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Vanavanaisa nimeks on Mihkel Kurbek, pärit on ta Kasari-Seira kandist.Lemet kirjutas:Nii kesiste andmete järgi vaevalt abi saab, vanavanaisal võiks vähemasti nimi olla ja sündmuste kant poleks ka palju kirja panna...
Olen kuulnud ka, et ta vend Jaan olevat Vabadussõja ajal olnud Kaitseliiduga seotud.
Ise arvan ka, et võib olla on siiski tegu tavalise majalipuga, kuid sooviks vahemalt kinnitust sellele.OveT. kirjutas:Eks ta on tavaline majalipp. Vaevalt EW algusaegadel neid mõõte nii väga jälgiti.
Lipumuuseumist pole igatahes midagi osatud kosta.
Ja vereplekkidele ka ise ei panusta, võimalik, et mingi aeg on lippu hoitud kusagil sellise koha peal,
kus vastavad jäljed peale jäänud.
Viimati muutis PN3, 09 Aug, 2011 15:25, muudetud 1 kord kokku.
See Jaan on ta vend?
KURBEK, Jaan, Mihkel, s. 1895 Läänemaa Kirbla v., 3 kl, arr. 17.08.51 Lihula raj. Massu kn. Mõisaküla, trib. 15.11.51 §58-1a, 25+5; Irkutski obl. Ozjorlag. [ar 25789]
Just nii.gruppen kirjutas:See Jaan on ta vend?KURBEK, Jaan, Mihkel, s. 1895 Läänemaa Kirbla v., 3 kl, arr. 17.08.51 Lihula raj. Massu kn. Mõisaküla, trib. 15.11.51 §58-1a, 25+5; Irkutski obl. Ozjorlag. [ar 25789]
Minu teada sai Jaan isegi maasaamise õiguse 1930-ndatel Vabadussõjas osalemise eest, kuid loobus sellest.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot] ja 1 külaline