Ära nüüd ärritu niivaga sellest jefreitori värgist
Meil oli kolme sorti jefreitoreid.
Ühed, kes hea teenistuse või muu toreduse eest reamehest jefreitoriks ülendati.
Siis teised, kellel mõne käki eest paelu vähemaks katkuti.
Ja kolmas oli üks üleajateenijast noor naisterahvas kusagil osobisti või krt teab kelle juures, kellel kaks punast seerutriipu üheks jefreitoritriibuks mingi hetk muudeti. Kurjad keeled teadsid rääkida, et sellele kaasa aitas üks eestlasest ajateenija, kes teda stabiilselt salaja "suksutamas" käis. Ja kui see välja tuli, oli paksu pahandust kõigil. Otse allikas kinnitas küll keskmisest "soojemate suhete" olemasolu kuid ei kinnitanud kurjade keelte juttu auastme alandamisest allika süül. Kuna teema oli väeosas enam kui delikaatne, siis sellest lihtsalt ei räägitud ja küsimusi ei esitatud.
Need, keda ülendati, paela kanda ei tahtnud ja ei kandnudki üldiselt. Mõnel võeti ka selle eest uuesti see pael karistuseks maha.
Ja siis mäletan veel ühte vanakesest endist vanem seersanti, kellel kaks paela maha võeti.
Spetsiaalselt käis selliste pagunitega, kus kahe endise triibu asemel olid mõlemal pagunil kollased niidid püsti ja hoolitses, et need niidiread sealt kaotsi ei läheks
Minu teada sai ta oma vanemseeru pagunid demblisse minnes lõpuks ka tagasi.
Eestlastest mäletan ainult ühte, kes jefreitoriks ülendati, kuna ta sai oma üüber natšalnikuga hästi läbi.
Oma osa mängis ka pidev Vana Tallinnaga hea varustatus. Üübernatšalnik juba sellepärast saatis meest muudkui puhkama, et see jälle vanakaga tagasi tuleks
Talle siis nii kui koju puhkusele jälle läks, muudkui üks triip juurde anti.
Kolm korda käis ja oligi vanemseeru.
Kui ma mingi pool aastat teeninud olin, siis ühel varajasel sügisööl läksid Хоза (Хозрота) vanakesed ühe Zil-130 ga oma sõnul "litsidesse" hüppesse (tegelikult mingi meditsiinikooli naiste ühikasse, kus nad pidevalt ka muul ajal tuuritamas käisid). Dezurnõi po tšasti oli oma jorss (aasta varem Хозрота demblist üleajateenija - praporšik) ja meestele kribati mingid fiktiivsed sõidulehed objektidele, kus kolm vahetust oli ja mida ka öösel teenendati. No neid minejaid ikka oli oma 10-12 jorssi kes Zil-i kastis kohad sisse võtsid ja väravast välja siis veeresid. Aga siis tuli mingi kõvem nina midagi uurima öösel ja avastas, et masinad mis peaksid sõidus olema on kõik ilusasti pargis, välja arvatud üks, millel vennad minema kimasid. Algatati kiire uurimine mille käigus mehi muidugi kusagilt ei leitud. Ja siis vastu hommikut, kui nad sealt "litsidest" tulid, siis pargi KPP-s ootas neid lillede ja orkestriga esinduslik vastuvõtukomisjon kuhu kuulusid Dežurnõi po tšasti, dežurnõi po parku, ZamKomRotõ ja Natšalnik karaula i gauptvahtõ. Eriti vihane oli komisjon just seetõttu, et neid oli kamandatud kõrgemalt poolt sinna KPP-sse trahviks valvesse seniks, kuni vennad välja ilmuvad ja nad ikka olid seal terve öö juba magamata istunud.
Aga vennad ei võtnud õppust ja otsustasid kuukene hiljem, et kui Muhamed ei lähe mäe juurde, tuleb mägi Muhamedi juurde tuua, ning ühel ööl toodi väeossa kolm näitsikut salaja sisse. Näitsikud majutati Хозрота sušilkasse ja kõikidel noortel keelati sinna sisse minna

Samuti pissitati näitsikuid roodu peldikus ja seks puhuks kamandati kõik kõrvalised isikud kasarmu magamisalale, ning uksed pandi kinni.
Ma ei tea millal ja kuidas kaks neist tibidest sealt minema said, aga üks elas kindlalt vähemalt kolm päeva meil roodu sušilkas, sest olin üks õnnelikest, kellele usaldati ülima saladuskatte all kolmandal päeval näitsiku toitlustamine paraašaga otse sööklast. Neljandal päeval tibinat enam polnud ja jutt liikus, et too olevat siiski roodu staršina poolt (vanemprappor) avastatud ja kahjutuks tehtud kui kahjurlik spioon
Selle äkšõni tulemusel kadusidki roodu kaptjori pagunitelt kaks kollast triipu ja järele jäi üks.