Snaiper vahendid: vintpüssid, optikad, padrunid, kaugusemõ..
Meie oludes on paraku koige targem kasutada kaitsejoududes enamlevinuid
kaliibreid so. 308win ja 12,7x99.venelaste poolt kasutatav 12,7 on hoopis teine padrun(12,7x108)
Samuti nagu Unto teema algul selgitas on voimalik snaiperrelv ka palju soodsamate vahenditega soetada,valmistada.Maximi raua paigutamisega mosin-nagant actionile ja kasutades hinna kvaliteedi poolest palju parimaid
mil-dot optilisi sihikuid(Naiteks Vector,ZOS jne.),relvakaba kas modifitseerides voi uldse ise tehes(Eestis on palju haid puuseppi,toorikmaterjaliks soovitan ristvineeri,kuna see mangib vahe temperatuuri ja niiskusega).7,62x54R oli sellel ajal kui ma snaiprilaksmisega tegelema hakkasin,koige parem valik ja ta on ballistiliste andmete poolest ka nati parem padrun kui 308win.Antud relvaga olen saavutanud vaga haid tulemusi ja saavutanud paremaid tulemusi kui 338LM voi 50BMG.
Seetottu on vaga tahtis oskus relva hasti ja optimaalselt kasutada.
Ja koige tahtsam on tahe snaiprilaskmisega tegeleda ja selle nimel vaeva naha.
Relv on parem/targem Politseiregistrisse paigutada ja Kaitseliidu ridades snaiprilaskmisega,tapsuslaskmisega,sportlaskmisega tegeleda.Samuti on Kaitseliidu liikmetel koige lihtsam erineivad lasketiire,laskepaike kasutada.
Ei ole motet heietada teemadel mis on koige parem,uuem kosmilisem kaliiber snaiperpussile,eelkoige peab antud relv olema praktiline,lihtne ja eelkoige tookindel erinevates ilmastikutingimustes.Ja levinud kaliibriga,nagu ma ennist mainisin.
Tervitades. Madis.
kaliibreid so. 308win ja 12,7x99.venelaste poolt kasutatav 12,7 on hoopis teine padrun(12,7x108)
Samuti nagu Unto teema algul selgitas on voimalik snaiperrelv ka palju soodsamate vahenditega soetada,valmistada.Maximi raua paigutamisega mosin-nagant actionile ja kasutades hinna kvaliteedi poolest palju parimaid
mil-dot optilisi sihikuid(Naiteks Vector,ZOS jne.),relvakaba kas modifitseerides voi uldse ise tehes(Eestis on palju haid puuseppi,toorikmaterjaliks soovitan ristvineeri,kuna see mangib vahe temperatuuri ja niiskusega).7,62x54R oli sellel ajal kui ma snaiprilaksmisega tegelema hakkasin,koige parem valik ja ta on ballistiliste andmete poolest ka nati parem padrun kui 308win.Antud relvaga olen saavutanud vaga haid tulemusi ja saavutanud paremaid tulemusi kui 338LM voi 50BMG.
Seetottu on vaga tahtis oskus relva hasti ja optimaalselt kasutada.
Ja koige tahtsam on tahe snaiprilaskmisega tegeleda ja selle nimel vaeva naha.
Relv on parem/targem Politseiregistrisse paigutada ja Kaitseliidu ridades snaiprilaskmisega,tapsuslaskmisega,sportlaskmisega tegeleda.Samuti on Kaitseliidu liikmetel koige lihtsam erineivad lasketiire,laskepaike kasutada.
Ei ole motet heietada teemadel mis on koige parem,uuem kosmilisem kaliiber snaiperpussile,eelkoige peab antud relv olema praktiline,lihtne ja eelkoige tookindel erinevates ilmastikutingimustes.Ja levinud kaliibriga,nagu ma ennist mainisin.
Tervitades. Madis.
EPL: KV "reserv" on savijalgadel
soesilm ütles:
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 60&t=25085
PS Trumm, need relvad on rahvusvahelises koostöös kasutusel. Seda enam võiks pingutada, et "püksid triigitud oleks".
http://www.postimees.ee/441120/eesti-la ... d-piraati/
TP teemal on ka asjas sees ning pagunitega vennad ohkinud juba väga mitu aastat järjest. Võetakse kuulda ning järjekordse "paranduse" tulemuseks on uued totaalsed veidrused. Viimane hitt on see, et osad täpsuspüssid hakkasid tulistama valangutega. "hummelid" lugege see teema algusest lõpuni läbi ja võtke kellegil tagumikust kinni.Muidugi tuleb püüelda paremuse poole, kuid asjast "vaid huvitatud" isikute stabiilne ohkimine ja pataloogiline enesehaletsus ei ole ka edasiviiv jõud. Kes nüüd end puudutatuna tundis, ärgu heitugu. Andke tuld! Eks "hummelid" loevad ja leiavad ka midagi kõlblikku kõrva taha.
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 60&t=25085
PS Trumm, need relvad on rahvusvahelises koostöös kasutusel. Seda enam võiks pingutada, et "püksid triigitud oleks".
http://www.postimees.ee/441120/eesti-la ... d-piraati/
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Re: EPL: KV "reserv" on savijalgadel
Teema kipub eitea kuhu ära minema.
Meeldetuletuseks siis paar asjakohast värsket pilti jälle

Meeldetuletuseks siis paar asjakohast värsket pilti jälle

Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Borja kirjutas:Teema kipub eitea kuhu ära minema.
Meeldetuletuseks siis paar asjakohast värsket pilti jälle![]()
Eestil siis rambodest kuulipildurid, et saavad pooliku harkjalaga puusalt laskmisega hakkama

- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Ksp-58 aka FN MAG ongi selline sitanikerdis. Alumiiniumist sisejupid, raskust mittekandvad jalad jne. Kujutan ette, et KP mehed kirusid, kellel MG-3 asemele see anti.
Olen kunagi isegi ühe ära lõhkunud, katki läheb väga lihtsasti. Selleks ei pea tihtilugu üldse midagi tegema peale tulistamise.
Olen kunagi isegi ühe ära lõhkunud, katki läheb väga lihtsasti. Selleks ei pea tihtilugu üldse midagi tegema peale tulistamise.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kapten Trumm kirjutas:Ksp-58 aka FN MAG ongi selline sitanikerdis. Alumiiniumist sisejupid, raskust mittekandvad jalad jne. Kujutan ette, et KP mehed kirusid, kellel MG-3 asemele see anti.
Ei jõua seda aega ära oodata, millal mõistetakse, et ka meitel suudetakse natukene plekki painutada või keevitada midagi asjalikumat. Vabandust, kaldus taas teemast.
Eps kirjutas:Kapten Trumm kirjutas:Ksp-58 aka FN MAG ongi selline sitanikerdis. Alumiiniumist sisejupid, raskust mittekandvad jalad jne. Kujutan ette, et KP mehed kirusid, kellel MG-3 asemele see anti.
Ei jõua seda aega ära oodata, millal mõistetakse, et ka meitel suudetakse natukene plekki painutada või keevitada midagi asjalikumat. Vabandust, kaldus taas teemast.
Kust kurat sa tead kaua enne pildistamist tal see harkjalg ära murdus? Ma usun et metsas, keset harjutust, puudub igal armeel võime põlve otsas uus harkjalg valmis treida.
TTA, "treige" täpsuslaskuritele korralikud püssid valmis. Aega on olnud treida vähemalt kolm aastat. See on üks väga vähestest relvamodifikatsioonidest, mis on tehtud Eesti oma jõududega. Seni ei ole välja tulnud. Kaua veel kätt proovime? Ilgume siin Vene otetšestvennõi vojennõi promõšlennosti üle, nagu meil endal see parem oleks. Borja, see ei ole teemast kõrvale kaldumine, vaid asjaga seotud meeste tõsine probleem.
no vot.kaur3 kirjutas:TTA, "treige" täpsuslaskuritele korralikud püssid valmis. Aega on olnud treida vähemalt kolm aastat. See on üks väga vähestest relvamodifikatsioonidest, mis on tehtud Eesti oma jõududega. Seni ei ole välja tulnud. Kaua veel kätt proovime? Ilgume siin Vene otetšestvennõi vojennõi promõšlennosti üle, nagu meil endal see parem oleks. Borja, see ei ole teemast kõrvale kaldumine, vaid asjaga seotud meeste tõsine probleem.
Ja siin ongi probleem
Selle foorumi probleem, mitte üldiselt
Ühes teemas kurdetakse, ei ole meil oma kaitsetööstust ei ole, küll oleks hea kui oleks. Saaks lihtsate asjadega ikka ise hakkama
Teises teemas kurdetakse, oh küll ikka isetehtud asjad on meil sitad, miks me küll lihtsalt paremaid asju väljast sisse ei osta
TTA, mida hakkavad sellise vilosuufiaga (tsiteerides soesilma) pihta no bullshit tellid, kes eeloleval nädalavahetusel lähevad laskma? Kel rahakott kannab, see on ostnud endale oma püssi, sihiku ning laeb oma moona; ja saatnud riigipoolse pakkumise kukele. Kellel pappi ei ole, need stressavad edasi. Üks soovitus relvuritele. Peale Brasiilia moona kasutusele võtmist korjake parem tellide relvade pealt maailma ühed paremad sihikud ära, sest avatud sihikutega tulistatakse sama hästi kui SB'ga. Säästke Saksa klaasi paremateks päevadeks.
Viimati muutis kaur3, 20 Sept, 2011 15:48, muudetud 1 kord kokku.
No bullshit tellide seisukohast - kodumaine tööstus on hädavajalik, aga mitte sellisel kujul, kus sitta välja lastakse ning parem oleks tõesti mujalt õige asi sisse tuua.
Praegu on mul vaid 2 varianti, mida teha - kodumaine süsteem ise ümber teha ning osta korralik sihikualus (peamine murepunkt relva efektiivsuse kohalt lisaks päästikule), või tõsta sihik poltlukule. Kui brasiilia moon on ainus, siis tuleb ka padrunid omal osta, ning samahästi võiks juba parema ja oma relvaga läbi ajada. Ehk siis variant 2.
Praegu on mul vaid 2 varianti, mida teha - kodumaine süsteem ise ümber teha ning osta korralik sihikualus (peamine murepunkt relva efektiivsuse kohalt lisaks päästikule), või tõsta sihik poltlukule. Kui brasiilia moon on ainus, siis tuleb ka padrunid omal osta, ning samahästi võiks juba parema ja oma relvaga läbi ajada. Ehk siis variant 2.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Teeme kaminale ettepaneku luua mingi EAS-i laadne süsteem, kus teatud tingimuste täitmisel saab reservist taotleda riigipoolset kaasfinantseeringut relva ostmisele. Kui omafin on mingi 20%, siis võin kihla vedada, et 5a pärast on meil TL+SN relvastus-varustus NATO parim. Mitte ainult missiüksustes, vaid ka reservil.
Tehniliselt on asi piiratud sellega, et moonalogistika langeks kokku olemasolevaga ehk siis 7,62x51 mm ja 12,7X99 mm.
Aga sissidel miks mitte ka 7,62x54 mm.

Aga ärme tee, sest vastus saab olema "Täname teid ettepaneku eest. Paraku peame tunnistama, et EKV on täpsusrelvadega varustatud piisavalt ning selline programm pole põhjendatud".
Tehniliselt on asi piiratud sellega, et moonalogistika langeks kokku olemasolevaga ehk siis 7,62x51 mm ja 12,7X99 mm.
Aga sissidel miks mitte ka 7,62x54 mm.

Aga ärme tee, sest vastus saab olema "Täname teid ettepaneku eest. Paraku peame tunnistama, et EKV on täpsusrelvadega varustatud piisavalt ning selline programm pole põhjendatud".
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
-
- Liige
- Kontakt:
Kogu KV erimoon, sealhulgas kõik täpsusmoon tuleb Nammost. "Brasiiliast" tuleb väljaõppe ja standard laskemoon. Jutumärke kasutan sellepärast, et CBC Euroopa tehased asuvad Saksamaal ja Tshehhis.
Kaitseväe parimatele poegadele ehk tuleb jah, KL peab läbi ajama lihtsamate asjadega, uueks tuuleks siis "brasiilia" moon, märgistusega kastil: match ammo 162 grain. Ning seda ei soetatud ainult KLi jaoks. See moon on ebaühtlase kuulikaaluga ning muidu viletsavõitu. Trenniks ehk läheb, aga võistlusteks ja täpseks laskmiseks mitte.
Või olen ma lihtsalt loll ja näen und? Reaalselt on käes olnud rootsi tavaline ja M80, ning vahetevahel nii 170g Lapua Lockbase (mida tsiviilis eriti ei kohta), M852 (kõige parem M14 jaoks, aga vähe leida) ning 155 ja 186 gr Lapua Scenar (tuleb ise osta). Ei mingit riigi antavat Nammot, hea kui tavalistki saab.
PS. pole varem näinud ega kuulnud ka mitte täpsuskuuli kaalust 162 graani, u 10,5 grammi. (enamlevinud on .308 jaoks 155, 168, 175 ja 186 graani)
Või olen ma lihtsalt loll ja näen und? Reaalselt on käes olnud rootsi tavaline ja M80, ning vahetevahel nii 170g Lapua Lockbase (mida tsiviilis eriti ei kohta), M852 (kõige parem M14 jaoks, aga vähe leida) ning 155 ja 186 gr Lapua Scenar (tuleb ise osta). Ei mingit riigi antavat Nammot, hea kui tavalistki saab.
PS. pole varem näinud ega kuulnud ka mitte täpsuskuuli kaalust 162 graani, u 10,5 grammi. (enamlevinud on .308 jaoks 155, 168, 175 ja 186 graani)
Viimati muutis Medusa, 21 Sept, 2011 8:40, muudetud 1 kord kokku.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Seda tuleks küsida vast KL peastaabist, miks õiget ei ole tellitud. Igal KL-lasel on moraalne õigus KK!-s sel teemal sõna võtta, kaevata vanematekogule, keskjuhatusele jne - ühesõnaga demokraatlikud võimalused on olemas täiesti. Logistikakeskus vastab ilmselt seepeale, et KL pole tellinud või nad on ka pakkunud, aga on mingil põhjusel keeldutud või pole saanud anda.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist