Nukirauad.

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
BOMBARDIER
Liige
Kontakt:

Nukirauad.

Postitus Postitas BOMBARDIER »

Tere!

On kellegil andmeid, kas I. ms. ajal kuulusid sõduri varustusse nukirauad.
Küsin seetõttu, et leidsin ühe eksemplari kohast, kus oli I ms. ajal aktiivne tegevus. :?:

Ette tänades!
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Re: Nukirauad.

Postitus Postitas Kilo Tango »

Küsimus oli I MS kohta. Sinu viidatud link räägib IIMS ajal kasutusel olnud nukkidest.
ppp
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ppp »

BOMBARDIER kirjutas:Tere!

On kellegil andmeid, kas I. ms. ajal kuulusid sõduri varustusse nukirauad.
Küsin seetõttu, et leidsin ühe eksemplari kohast, kus oli I ms. ajal aktiivne tegevus. :?:

Ette tänades!
Kindlasti kuulusid! Selle tõestuseks on Sinu poolt leitud esemeline leid, mille põhjal saab seda kindlalt tõestada.
Nimelt oli I MS ajal näiteks Tsaari - Venemaa armees suur puudus tulenuiadest ja auguraudadest. Telliti neid lausa Ameerikast ja Jaapanist, aga ikka tuli puudu, mitte ei jagunud kõigile soldatitele, kes kõik kangesti tapelda ihkasid. :cry:
Alguses prooviti nii, et anti üks püss kamba peale, näiteks otdeleniele, et las siis korda mööda paugutavad kuni kõik otsa saavad, aga see ei olnud ka lahendus.
Siis moodustatigi nukiraua polgud, igas 3 nukiraua löögipataljoni ja üks teritusrood ... :roll: Vist oli kuidagi sedasi...Kuidas oli Vene - Jaapani ja II MS ajal, seda ma ei tea, pole piisavalt leiumaterjali, kuigi viidatud teemast natuke nagu lootust oleks militaar - ajaloo saladustelt loori kergitada.
Milliseid raudu veel oled leidnud aktiivsetest tegevuspiirkondadest?
avo-59
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas avo-59 »

Minu vanaonu teenis saksa mereväes ja temal olid ka nukid kirjaga POXER .Olin 70 -te. algul loll poisike võtsin kooli kaasa .Pärast oli miilitsaga paksu jama.
ppp
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ppp »

avo-59 kirjutas:Minu vanaonu teenis saksa mereväes ja temal olid ka nukid kirjaga POXER .Olin 70 -te. algul loll poisike võtsin kooli kaasa .Pärast oli miilitsaga paksu jama.
No näete! Muidugi mereväes ka asendamatu tööriist, tulevad ütleme mereröövlid laeva rümdama või sadamasse kõrtsi vaja minna...Poxer abiks ikka. Tea, kas mereväes olid vasksed (messingist) nukirauad ?
sookull
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sookull »

Endal ka boxer patendi oma leitud, mis oli kasutuses 1ms, 2ms.
Pilt
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist