Huvitav kas need jutud olid ka kuidagi põhjendatud? Või "tänati" nii hõimuvendi ja veeretati süü mugavalt väikevnna kraesse

Diskussiooni alustada sildistamisega, ma ei pea seda isegi komentaari vääriliseks. Iseasi kui tuled ja ütled seda mulle kuskil koosviibimisel silmast-silma. Eesti Vabariigil on hea Põhiseadus, soovitan soojalt lugeda. Edaspidi ei raiskaks sinusuguse klaviatuurisõjamehega aega vaateliste küsimuste peale, proovi ennast ka vähe kontrollida.corvus kirjutas:Vaata wiking, erinevalt sinu üsna selgest saksa lembusest, eksisteeris siiski Eestis tollal terve kontingent inimesi, kes kasvasid Võnnu võidu olulisuse valguses.
Minu näited tulevad elust ja inimestelt:corvus kirjutas:Paluks mõni (allika)viide, mis kinnitaks Mannerheimi või mõne tema kaasaegse soomlase säärast küsimuse püstitust.
Jah, ja kõik nad olid kommunistid, vihkasid kodanlust ja sinimustvalget! Sul on ikka vinge loogika!Henn kirjutas:Need korpusemehed, kes pitkapoisteks olid valmis hakkama olid selleks ajaks juba ammu üle tulnud. Eesti vallutamise ajal oli Korpus puhtalt Punaarmee üksus.
Laskurkorpus ja Eesti iseseisvus on küll paras anekdoot. Roamlessi kodumälestused pole muidugi valed, eks inimesi oli mitmesuguseid ja arvamusi ka, aga vaat tegid nad kõik seda, mida vuntsiline generalissimus käskis. Rääkimata sellest, et 1960-70. aastatel oli eesti ühiskonnas selline termin nagu "korpusemehed". Kõlas päris s..asti. Need olid need oma arust võidumehed. Selge see, et mõned neist olid ka korralikud inimesed, aga üldmassilt oli ikka vastik soveetlik inimkari. 1980. aastatel kadusid juba ära koos surnuaedadesse kolimisega. Kui nüüd suurelt üldistada (mille juures alati võib ju leida erandeid!), siis need korpusepoisid (ehk need, kes tulid 1945 tagasi võitjatena) on meie ajaloos kõige suurem kollaborantluse ehk ühe minu kunagise tuttava talutaadi ütluse järgi "vanka perse lakkumise" näide.Roamless kirjutas:No foorumiliige Henn on siin ennegi esinenud marurahvusliku jutuga (mölaga) ja vist oli ta ka tegev mingi nn uusvapsluse promomises (selles võin ka eksida). Oma lolli plämaga võis ta 90-ndatel ilma teha, mitte tänapäeval. Minu lähedane lähisugulane oli Korpuses ja deserteerus Eestisse jõudes, sest ei soovinud enne sõja lõppu Kuramaal surma saada. Korpuses olid enamuses normaalsed sundkorras mobiliseeritud Eesti mehed, kellele jagati katteta lubadusi isegi omariiklusest (nagu ka Waffen-SS võidelnud suguvendadele). Seega mingiks kambaks lojaalseteks kommunistideks neid kutsuda on idiootsus (kuigi nende hulgas oli ka lojaalseid kommareid, kelledest mõned nn mittemõistlikumad kippusid surma saama igat sorti veidrates "õnnetustes"). Teine lähisugulane deserteerus Waffen-SS -st Kloogal, sest ei soovinud minna Saksamaale kaitsma tema suurt juhti viimse veretilgani. Seega Hennu loogika kohaselt oli ka tema kodumaa reetur. Mitmed metsavennad olid muideks deserteerunud Korpuse poisid, minu lähisugulane nende hulgas.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline