virtsu
virtsu
tervist. olen kuulnud sõbra isa käest et mõnikümmend aastat tagasi olid nad leidnud sealtkandist (sillukse karjääri ümbrus, kiviaiad, nüüdne tuulikute piirkond) pidevalt erinevaid relvi mis mudugi ka miilitsa poolt ära võeti. lisaks olla nad mänginud ka hulgaliselt muu sõjavarustusega. nüüd tahaklsin teada mis seal toimunud on et nii lademetes neid relvi võis leida? olen ka ise enamus oma lapsepõlvest virtsus veetnud ning ringi kolanud kuid ei keegi pole midagi rääkinud ega ka leidnud. teada on mulle hetkel ainukesed selle piirkonnaga sõjaga seotud objektid sadam, rannakaitsepatareid, salajane sõjalaevade baas puhtus. palun jagage oma teadmisi.
Re: virtsu
Mis seal ikka toimunud on, seal oli sadam, paljud, kes lahkusid peitsid oma relvi kiviaedadesse. Näiteks minu vanaonu jõudis ka läbi metsade rindelt Virtsu sadamasse, aga hiljaks jäi. Siis pani ka tema oma MP ühe kiviaia lähedal asuvasse võpsikussse ja vahetas mundri erariiete vastu. Ning sai jalgratta ja hakkas sellega tagasi sisemaa poole väntama. Taskusse jäi vaid püstol. Sadamaga ongi see relvade värk seotud, arvan mina. Suuri lahinguid seal ei toimunud.jrgen20 kirjutas:tervist. olen kuulnud sõbra isa käest et mõnikümmend aastat tagasi olid nad leidnud sealtkandist (sillukse karjääri ümbrus, kiviaiad, nüüdne tuulikute piirkond) pidevalt erinevaid relvi mis mudugi ka miilitsa poolt ära võeti. lisaks olla nad mänginud ka hulgaliselt muu sõjavarustusega. nüüd tahaklsin teada mis seal toimunud on et nii lademetes neid relvi võis leida? olen ka ise enamus oma lapsepõlvest virtsus veetnud ning ringi kolanud kuid ei keegi pole midagi rääkinud ega ka leidnud. teada on mulle hetkel ainukesed selle piirkonnaga sõjaga seotud objektid sadam, rannakaitsepatareid, salajane sõjalaevade baas puhtus. palun jagage oma teadmisi.
Kesk-Eestis olevat 1944a. iga kuuri ja aida all Saksa vorme vedelenud. Mu vanaema näiteks leidis üks hommiku oma aia kõrvalt neli SS-i frentsi, kiivrit ja rihmad leidnud. Üks pannal vedels veel aastaid maal. Ülejäänu oli kusagile ära kadunud.vahetas mundri erariiete vastu
Relvad, mis meie maakohast tol ajal leiti olevat enamuseses mülkasse lennanud, kuna NKVD otsis juba hoolega endisi sõdureid ja metsavendi ei olnud kasulik sellist kraami kodus hoida.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
sadamast neid relvi enam leitud pole küll aga tuli sealt välja suur kogus torpedosi, miine ja mürske Virtsu sadama rekonstueerimisel. küll aga olevat selle ümbruses olnud. endagi vanaonu põgenes 44 aasta sinimägedest jalgrattaga ning peitis end sõja lõpuni virtsus heinaküünis elades:D eks lasen see nädalavahetus otsijaga sealsed metsad üle veel.
- VANA LÖUKOER
- Liige
- Kontakt:
peale head otsimist leidsin ma selle lehekülje,mis natukenegi viitab sinna,ehk aitab :
http://www.muuseum.haapsalu.ee/index.php?lk=10964
http://www.muuseum.haapsalu.ee/index.php?lk=10964
VAREMEIST TÖUSEB KÄTTEMAKS !!!!
MAHA VALGED JUUDID !!!!!!!!
- VANA LÖUKOER
- Liige
- Kontakt:
to wiking : suuri lahinguid seal ei toimunud ?
kui sa oleksid kursis sellega,mis toimus lihulas,tuudil,kasaril,siis ma usun,et oleksid veidi teist meelt.terved külad pöetati omakaitse ja hävituspataljonide kokkupörgetes maha.......ja see ei ole suur väikese läänemaa jaoks ?
kui sa oleksid kursis sellega,mis toimus lihulas,tuudil,kasaril,siis ma usun,et oleksid veidi teist meelt.terved külad pöetati omakaitse ja hävituspataljonide kokkupörgetes maha.......ja see ei ole suur väikese läänemaa jaoks ?
Pisut Virtsust : http://www.virtsu.ee/ajalugu/2ms.html
-
- Liige
- Kontakt:
virtsus.... täpset asukohta maamärkide järgi ütelda ei oska.... lendas minu teadmiste järgi saksa moonaladu õhku... selle tagajärjel võib sealt siiani palju huvitavat leida... või siis õhku lennata... sõber teab juhust kus traktor metsa vedades õhku lendas... muideks ise ta elab virtsus ja teab kanti paremini....
Tervitades: Patrioot
NB! Igaks juhuks palun oma juttu mitte puhta kullana võtta....vaid ikka edasi uurida ja asi ikka kindlaks teha....
Tervitades: Patrioot
NB! Igaks juhuks palun oma juttu mitte puhta kullana võtta....vaid ikka edasi uurida ja asi ikka kindlaks teha....

Sõjas ja armastuses on kõik lubatud....( muidugi seda kõikke genfi konvensiooni piires)
mnja see et seal lõhkeaineid leidub ja ohtralt ei vaidle vastu. sadama uusehitamisel tuli välja hulgaliselt ohtlikku materjali. mitmel korral kutsuti ka demineerijad välja kuid kuna leiti ohtralt lõhkeaineid otsustasid nad lõpuks sinna ka jääda. virtsu poolsaarel või siis selle lähiümbruses olevat olnud ka miinivälju. esivanem olevat põldu künnates, peale sõda, tähele pannud kahtlaseid mättaid. lähemal uurimisel olnud need miini. kelle omad seda ei tea aga ise ta need sealt välja võttis ja ära lõhkas.
- VANA LÖUKOER
- Liige
- Kontakt:
hellou,kas neile,kes väidavad,et virtsus ei toimunud midagi ütleb selline asi nagu väikese väina ja suure väina forsseerimine....? ja muuseas,wiking,kui sa selle mu pakutud lehe läbi lugesid,siis seal oli selgelt kirjas,et omakaitse ja saksa eelvägede kaitsepositsioon kulges virtsuni....püüame täpsemad neis asjades olla.....
Suure ja Väikse väina forseerimine, on ikka üldjoontes seotud nö Punavägede püüetega jõuda Muhu saarele, kuhu ka jõuti. Sellegipoolest ei olnud Virtsus suuremaid lahinguid, minu mäletamist mööda said Laskurkorpuse mehed seal ainult veidike tuld merelt peamiselt Saksa laevastikult, millele vastati suurtüki tulega.Virtsust toetas Eesti Laskurkorpust ka dessandi ajal kahurvägi. Kui hoolikalt lugeda, siis keegi ei maini, et Virtsus mitte midagi ei toimunud, oleme täpsed. Vana löukoer kui me hakkame neid kõiki suurteks lahinguteks pidama, siis on terve Eestimaa pea igas külas toimunud suured lahingud. Väiksemad kokkupõrked aga toimusid, see on sõja paratamatu osa.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: ugandiklubi ja 1 külaline