Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Käsmu kaubandustöötajate päevale toodi neljapäeval-reedel alatihti selline anumatäis. Mis siis pühapäeva pealelõunaks peale paari päeva päikesepaistet ja suvesooja oli tükkis mehisema meki juurde võtnud...Nii mõnigi tervis sai joojate sõnul selle abil asisemaks kohendatud.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Mina olen küll kuulnud, et gaseeritud vee automaate nimetati tripperiautomaatideks.Jaanus2 kirjutas:Eurobürokraadid sureksid maha, kui oleksid näinud, kuidas neid topse loputati. Aga nõukogude inimene ei surnud, isegi haigeks ei jäänud keegi, seda teemat ei olnud isegi kuulujuttudes. Gaseeritud vee automaatidega sama lugu.

Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Küll on meie foorumil räägitud relvadest ja käekelladest ja vormidest ja millest veel, aga mitte ühest olulisest asjast - lihakonservidest. Neid ei söö ju keegi, aga põllupeal või metsas tuleb seda teha. Jagaks oma kogemusi, mis kõlbavad ja mis mitte? Minu kogemus on see, et Eestis toodetud lihakonservid inimesele süüa ei kõlba. Nt firma "Frankpott" toodang - pärast avamist ja maitsemist olin nii loll, et andsin kassile - ma nägin tema silmadest nii solvumist kui põlgust. Aga veel, Taani singikonservist tuli välja ilus liha, mis oli aga räigelt ülesoolatud. Nõukaaegsed sõjaväe"tushonkad" olid täitsa head, kas tõesti või lihtsalt näljast? Nõukaaja lõpul oli saada Ungari vorstikonserve, kuigi need vist päris LIHAkonservid ei olnud, aga NAs võsa vahel ära söömiseks delikatess. Tänapäeval müüakse Maxima poodides Läti firma Kurland Food/Kurshu Zeme täitsa söödavaid lihakonserve. Ise eelistan metsas olles ikka kuivatatud loomaliha, aga ega konservidest päris ilma olla ei saa mõnes situatsioonis. Mis on söödavad??
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Kassi maitset ei maksa tõsiselt võtta. Mõni kass ei söö isegi hiirt mitte.metssiga kirjutas:Küll on meie foorumil räägitud relvadest ja käekelladest ja vormidest ja millest veel, aga mitte ühest olulisest asjast - lihakonservidest. Neid ei söö ju keegi, aga põllupeal või metsas tuleb seda teha. Jagaks oma kogemusi, mis kõlbavad ja mis mitte? Minu kogemus on see, et Eestis toodetud lihakonservid inimesele süüa ei kõlba. Nt firma "Frankpott" toodang - pärast avamist ja maitsemist olin nii loll, et andsin kassile - ma nägin tema silmadest nii solvumist kui põlgust. ...........................
Pead ikka ühe konservi ise vägisi ära sööma ja kui ära sured siis tule kaebama.
Pealegi on maitsev toit kahjulik, võib ennast paksuks süüa.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Ma ei tea miks aga mulle meeldivad põdralihakonservid... Muidugi kallid raiped. Alternatiiviks Rannarootsi veiselihakonserv (kah mitte odavaim). Siis on veel miskid klaaspurgis läti konservid, proovinud vaid kanaliha oma aga hea.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
enamus lihakonserve on söödavad, kõrvetiste vältimiseks tasuks siiski paljast rasva sealt mitte süüa, las jääb millegi praadimiseks või supile-pudrule lisamiseks. palju seal ww2 ajal venelastel muud eriti süüa oli peale leiva ja ameerika loomalihakonservide, aga näed, kõbusad siiamaani.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Olen seda söönud ja on täitsa inimtoit. See sama lätlaste Kurlandi toodeSome kirjutas:Ma ei tea miks aga mulle meeldivad põdralihakonservid... Muidugi kallid raiped. Alternatiiviks Rannarootsi veiselihakonserv (kah mitte odavaim). Siis on veel miskid klaaspurgis läti konservid, proovinud vaid kanaliha oma aga hea.
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
[quote="OnuEnn"]enamus lihakonserve on söödavad, kõrvetiste vältimiseks tasuks siiski paljast rasva sealt mitte süüa, las jääb millegi praadimiseks või supile-pudrule lisamiseks.
Ei-ei, kui asi läheb ikka lõpuni, siis lakuks ka purgi või sööks inimest. Kõrvetised pole probleem. Olen sa kunagi tõeliselt näljas olnu?
Ei-ei, kui asi läheb ikka lõpuni, siis lakuks ka purgi või sööks inimest. Kõrvetised pole probleem. Olen sa kunagi tõeliselt näljas olnu?
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Jep, Metsseaga täitsa nõus. Nälg on parim kokk. Mäletan kui sai õppustel päev otsa mööda metsa joostud, ning siis korraks maha istuda ja pussnoaga sellesama Frank Poti lihakonservi lahti kiskuda. Küll oli hea. Kui siis proovisin sama asja hiljem tsiviilis, peale arvuti taga kohvilürpimist, ei jõudnud ära imestada, kes sellist sodi sööb. 

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Teadagi kes - ajateenijad + kaitseliitlased + reservistid. Ega situatsioonis ilma lihakonservi õgimata pääse, aga mis see parem on (firma või konserv ise või ??)Heiks kirjutas: kes sellist sodi sööb.
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Proovisin Maag Lihatööstuse hakkpraadi (320g), vähemalt oli korralikult maitsestatud. Sakusmendiks kõlbas küll. Matkal sai ka söödud.
Osalenud Eesti piirivalve ülesehitamisel. Raadioside. NLiidu sõjaväes 40. tankidiviisi 75.motolaskurpolgus Gussevis 1970-1972. Lasketiiru elektrik. 50a. metsas ja soodes jooksnud.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Eriti kõvadele ranger gurmaanidele soovitan karulihakonservi, kõigest 12.40 eurot 200g panka.
-
- Liige
- Postitusi: 1068
- Liitunud: 15 Veebr, 2006 17:04
- Asukoht: Tallinn/Tartu/Võrumaa
- Kontakt:
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Olen sõjaväes ka koka ametit pidanud ja võin tõesti öelda, et nälg on parim kokk
Kui asi on mõeldud söömiseks, siis seda vajadusel ka süüakse.
Kunagi ühel KL õppusel saime kamba peale mingi viineripaki. Üks mees ütles, et ta pole juba aastaid kodus viinereid söönud, vaid ikka parimat liha tarvitanud, kuid tol hetkel maitses see talle väga.
Tõelist nälga ma õnneks tundud ei ole, aga teatud olukordades on kuivikleib ja turistieine tundunud täiusliku toiduna.
Eks maitsed ole erinevad ja mõni firma toodab kindlasti kehvemat kraami kui mõni teine, seega kõige targem oleks poes üks ringkäik teha ja kõiki konserve osta. Küll siis pärast jõuab kodus otsustada milliseid osta enda kriisitagavaradesse 100 tükki ja milliseid 10 (aga jälgige ka säilitamistingimusi ja aega). Vaheldus on ka oluline.

Kunagi ühel KL õppusel saime kamba peale mingi viineripaki. Üks mees ütles, et ta pole juba aastaid kodus viinereid söönud, vaid ikka parimat liha tarvitanud, kuid tol hetkel maitses see talle väga.
Tõelist nälga ma õnneks tundud ei ole, aga teatud olukordades on kuivikleib ja turistieine tundunud täiusliku toiduna.
Eks maitsed ole erinevad ja mõni firma toodab kindlasti kehvemat kraami kui mõni teine, seega kõige targem oleks poes üks ringkäik teha ja kõiki konserve osta. Küll siis pärast jõuab kodus otsustada milliseid osta enda kriisitagavaradesse 100 tükki ja milliseid 10 (aga jälgige ka säilitamistingimusi ja aega). Vaheldus on ka oluline.
Riigi kaitse on liiga tähtis asi, et seda teistele usaldada.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline