Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
OnuEnn
Liige
Kontakt:

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitus Postitas OnuEnn »

rootsi katelok on suht standard, kompassist saab suurusjärku paarisaja krooni eest vanas rahas. eurorublades hinda peab kohapeal uurima. tsiviil-trangiat müüb matkasport. vajadusel saab ka ise teha, ma olen sellist koos joogipudeli plekkkruusiga tihti eelistanud metsas. iseehitamise viiteid annab kuugel - alguseks kasvõi http://en.wikipedia.org/wiki/Beverage-can_stove

gaasipliit on mul ka olemas, kuid see õigustab pigem suurema kambaga. nii hardkore matkaja ma pole, et bensiiniga põleti oleks hankinud.
OnuEnn
Liige
Kontakt:

"olen ise näinud kuidas kaktise ja sisiseva ballooniga ringi jookstakse, teadmata mida sellega teha ja kuhu seda panna"

ma ostsin selverist campingaz põleti ja gaasi, selle ventiilisüsteem on küll kindel (sama kasutavad ka teised brändid). odavamate puhul võib muidugi kõike juhtuda.
OnuEnn
Liige
Kontakt:

"Vanasti olid kuivpiiritusetabletid head, kas neid veel liiigub?"

ikka liigub. ma pole küll viimasel ajal ostnud ja kasutanud, aga ikka kasutatakse.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Georges kirjutas:Avamist ma tean. :D Aga kas piiritusepliit? Vanasti olid kuivpiiritusetabletid head, kas neid veel liiigub? Tahaks võimalikult vähe koli kaasa vedada.
Väga hea on selline asi
http://www.primus.eu/Templates/Pages/3_ ... ionId=5888
müüb Sportland
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Georges kirjutas:Üks selline küsimus oleks. Puudub militaarne taust ja metsaelu jääb paarikümne aasta taha ja viimased söögid said tehtud kuivpiiritusega ning pihutäie pilbastega, et kuidas praegu "moes" on näiteks konservi soendada? Võimalikult vähese suitsuga, eeldatavasti.
Otsing ei andnud midagi.
Siin Austraalia troopikaosas käib see väga lihtsalt: konserv tuleb jätta tunnikeseks päikese käes seisva auto armatuurlauale 8). Läheb nii soojaks, et pärast vaat' et ei saa hästi pihkugi võtta. See eeldab muidugi nii ca. +35...+40 kraadise õhutemperatuuri olemasolu. Teine variant, kui nii sooja ilma käepärast pole, on konserv kuuma mootori, või, veel parem, väljalaskekollektori peale panna. Samuti soojeneb väga edukalt. Ja kui jahutussüsteemis kasutada tosooli asemel puhast vett, võiks radiaatori korgi vahelt mõned teekotikesed kah sisse pista, saaks otse mootori jahutussärgist sooja teed kruusi lasta :D (ja kes on näinud filmi "Operatsioon kooperatsioon", need teavad, et sisepõlemismootorist eralduvat soojust annab muudegi jookide valmistamise juures ära kasutada :lol:).
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Georges
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Georges »

Kui liigun, siis kas jalgsi või jalgrattaga. Nii et kollektor suht jahe :D . Eks ma võtan siis püksirihma ja peksan konservi soojaks... Kõige lihtsam.
Kasutaja avatar
Heiks
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Heiks »

Testisin just huvi pärast Rannarootsi kalkunikonservi. Oli täitsa hea ka tava-tsiviilelus. Küllap peale metsalaagrit maitseks jumalikult. :)
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Georges kirjutas:Kui liigun, siis kas jalgsi või jalgrattaga. Nii et kollektor suht jahe :D . Eks ma võtan siis püksirihma ja peksan konservi soojaks... Kõige lihtsam.
Kas siis nüüdisaegsed konservid on juba nii keemiat täis, et reageerivad löögile soojuse eritamisega? Igaks juhuks väga materdada ei soovita, viimaks teevad veel pauku kah. Aga omal ajal, kui mul veel autot polnud ja ise jalgrattaga kalal ja kus iganes käisin, said konservid lihtsalt lõkkesse visatud ja soojaks aetud. Sellisel juhul on muidugi soovitatav väike auguke eelnevalt karbi kaane sisse teha. Tolleaegsed konservid reageerisid löökidele kõigest mõlkiminekuga, kuumuses aga kippusid deaktivatsiooniaugukeseta seellegipoolest detoneeruma :lol:.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Georges
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Georges »

Ei keemia soodusta soojenemist. Eks me kõik mäleta kuidas papa pepu soojaks tegi :D
Üks küsimus veel. Milline on tänapäeval kõige soosituim konserviavaja? Midagi tuleb soetada...
Kasutaja avatar
bombard
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas bombard »

Konservi ava pussiga :D
Suvel, kui vahel on võetud ette mõnepäevane kalaretk kuhugi kaugema jõe äärde, siis olen kaasa võtnud neid Rakvere turisti eineid ja kohaliku jahimehe tehtud metssea konserve. Kui natuke leiba ka kaasa on võetud, kõlbab täitsa süüa. Soojendamiseks on vana seitsmekümnendatest bensiiniga põleti, kokku pakituna u. 20x 10x 7 cm, + mingi vana sääsetõrje pudeli täis bensiini.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Mina olen seda tähele pannud, et külmalt sünnib peaaegu igasugune konserv süüa. Alles soojendades hakkavad toimuma protsessid ja nii mõnigi kord on tulnud köögiaknad lahti rebida...
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Viies hetkel läbi inimkatseid, tuleb tunnist, et vähemast selle va hundijalavee manu sobib see rannaruotslaste suupiste(tuntsuga avatu ja külmalt põske pistetu), millele veiseihu silt külge löödu, peris kenaste... :P
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
vk1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vk1 »

ka mina läksin reklaami ohvriks ja just lõpetasin rannarootsi konserveeritud veise maiste jäänuste degusteerimise. pole paha
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Aga mehed, miks te ainult lihakonservidest räägite? Konserveeritud kalalaibad on üldjuhul märksa kindlama kvaliteediga kui karpi topitud surnud siga või veis, mille puhul, nagu siitki teemast välja tuleb, ei tea kunagi kindel olla, kui palju on karbis selle loomakese maiseid jäänuseid ja palju lihtlabast rasva ja igasuguseid sub- ja laguprodukte. Kui ikka kilu on postuumselt sproti austava nimetuse saanud, siis on ta üsna söödav, vahet pole, milline vabrik millises riigis tema maist keha tootmisprotsessi käigus rüvetanud on...
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Viimasel ajal taas müüki ilmunud meenutus lapsepõlvest...Kaug-Ida sairakonserv. Tiba üle eurorubla. Pehme sai, või, sairatükid kahvliga laiali ja ohtralt soola peale...mmmmmm... A maitseasi muidugi, mõni ei kannata selle mehe lehma lellepoega kah, kes kala sööb.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist