TUVASTADA tulirelv
Re: Aidake tuvastada
Selge, pühapäeval saan paremat pilti teha, aga ühtegi kirjet ega märki ma sealt pealt ei leidnud.
Tark raamat ütleb 19 sajandi keskpaiga selle relva kuldajaks. Sarnane Springfield M1863 tüüpi relvale, kuid see ta pole. Ilmselt miski väikepartiiline tootja lähiriikidest.
Uudishimu pole patt!
Jahipüss, toodetud tõenäoliselt Сестрорецкий relvatehases 1850'natel-1870'ndatel aastatel. Lukul peaks sellel juhul olema kiri CO3. Relv on ehitatud Vene M1845 musketi baasil.
Võib täiesti olla, võib ka olla värskema mudeli baasil (mis omakorda küll ka eelpool nimet. mudeli baasil loodud) tehtud (ümbertehtud) püss. Aga miks just "tõenäoliselt Sestroretski relvatehases", miks mitte mujal, näit. Iževskis?uusmario kirjutas:Jahipüss, toodetud tõenäoliselt Сестрорецкий relvatehases 1850'natel-1870'ndatel aastatel. Lukul peaks sellel juhul olema kiri CO3. Relv on ehitatud Vene M1845 musketi baasil.
Niih, värskeid pilte paar tükki vähe parema valgusega tehtud.
Läheduse pärast, Sestroretsk asub ca 360km kaugusel Tallinnast.Iževsk ja kolmas võimalik kandidaat Tuula asuvad tunduvalt kaugemal, seega on CO3 tõenäolisem. Kindla vastuse saab ainult markeeringu järgi.Võib täiesti olla, võib ka olla värskema mudeli baasil (mis omakorda küll ka eelpool nimet. mudeli baasil loodud) tehtud (ümbertehtud) püss. Aga miks just "tõenäoliselt Sestroretski relvatehases", miks mitte mujal, näit. Iževskis?
Kui relv on pärit Pärnumaalt võib olla isegi minu vanaisa käsitöö.Nimelt ta tegi Uulu kandis jahi ja hülge laskmis relvi.Ülge laskmis püsse tehti Võiste.Saare jaHiiumaa meesteni välja. Peale selle olevat relvad küllaltgi täpsed olnud. Onu jutu järgi olevat vanaisa 100-m.tikutopsi tabanud.Analoogne püss oli meil maal seinal veel 1979-al.aastal.Aga peale vanaisa surma korjas Nõukugutemiilits kõik relvad ära.Vanaisal oli isegi üks omavalmistatud kalmeraudne.Onu Jutujärgi olevat minu vanaisa olnud üks hinnatumaid sellekandi relva valmistajaid.
Mõistatus see mis on teha 40 kilti rannikust hülgepüssiga?
Ega ta siis ülge kaelas kinni pold. Asjad rändavad...
Ära usu hülge juttu 

-
- Uudistaja
- Kontakt:
Millega tegu?
Tuli pööningult selline leid välja. Tundub, nagu oleks "külaseppade" käsitöö?
Oli tükkideks võetud, osad jupid puudu. Panin ise kokku.
PS! Puitosa on minu enda aretatud.
Oli tükkideks võetud, osad jupid puudu. Panin ise kokku.
PS! Puitosa on minu enda aretatud.
- Manused
-
- pööning.jpg (41.35 KiB) Vaadatud 3887 korda
Re: Millega tegu?
Pistol? 

-
- Uudistaja
- Kontakt:
Pistol,pistol. Sellest saan isegi aru. Äkki mõni targem oskab kosta midagi valmistaja kohta. On ta mõne relvassepa töö??
Mõttetult määgida pole vaja....ootaks asjalikku kommentaari.
Mõttetult määgida pole vaja....ootaks asjalikku kommentaari.
Sellise ehituse ja näoga 2 - raudsed tongilukuga püstolikesed olid 19 sajandi keskel +... üsna levinud. Tootjaid palju, kui märke/kirju peal pole, siis ilmselt võimatu öelda, kelle tehtud. Ilmselt ikkagi mingi firma töö aga ega sellise asja tegemine üksikul meistrimehel ka üle jõu ja mõistuse ei käinud.
Tuvastamiseks lukukoda
Sai viimatisel Torma kandi reidil selline lukukoda välja konksitud, ehk saab aimu millele võis kuuluda?

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist