TUVASTADA tulirelv

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
EOD
Liige
Kontakt:

Re: Tuvastamiseks lukukoda

Postitus Postitas EOD »

Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

või siis oleks nagu mingi tundmatu ennesõjaaegse 16-kaliibrise jahipüssi jagu. pakun seepärast, et nisuke vidin koos koonduva rauaga on mul ka endal kuskil karup**ses vedelemas.
ppp
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ppp »

Need "tundmatud 16 kaliibri" sileraudsed jahikad ongi berdanite baasil tehtud. Koda on jah Berdani oma.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

ei eita aga kas neid mitte väiksemale kaliibrile ei tehtud kui 16 ja kes kurat neid koonduvaks puuris???

lisaks: minu eksemplatil on klassikaline jahpüssi sälksihik - lukukoja eesmisel äärel. ei midagi sarnast berdankaga.
ppp
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ppp »

Tehti nii, naa ja kolmati. Eks kaliibreid oli teisigi aga üldiselt vist ikkagi 16. Rauad pandi ka lausa uued, sihikud tehti ka sileraudsele kohased ja lihtsad. Sama teema kui Mosinite baasil 32 -ste tegemine. Berdanite aeg armees sai ümber ja nii hakati neinde baasil sileraudseid tegema, tegis suuremad ja väiksemad tegijad.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

ppp kirjutas:Tehti nii, naa ja kolmati. Eks kaliibreid oli teisigi aga üldiselt vist ikkagi 16. Rauad pandi ka lausa uued
võimalik.
ppp kirjutas:sihikud tehti ka sileraudsele kohased ja lihtsad.
jaa...seda muidugi aga minul oleva variandi sihikut ei saa niisama teha. selleks tuleks lukukojale jurakas terast juurde kasvatada. see sihik pole sinna lisatud vaid ühest tükist välja lõigatud.
ppp
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ppp »

Satakas kirjutas:
jaa...seda muidugi aga minul oleva variandi sihikut ei saa niisama teha. selleks tuleks lukukojale jurakas terast juurde kasvatada. see sihik pole sinna lisatud vaid ühest tükist välja lõigatud.
Jah, olen näiteks näinud varianti, kus lukukojale tehtud sihikusälgu servad olid tinaga kõrgemaks kasvatatud.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

ppp kirjutas:
Satakas kirjutas:
Jah, olen näiteks näinud varianti, kus lukukojale tehtud sihikusälgu servad olid tinaga kõrgemaks kasvatatud.
taas nõus. aga kas sa oled ka näinud tina roostest ilusasti punaselt rebasekarva minemas?
ppp
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ppp »

Satakas kirjutas:
taas nõus. aga kas sa oled ka näinud tina roostest ilusasti punaselt rebasekarva minemas?
Ei ole! :shock: Aga Sa näita! :wink:
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

mingis ammuses teemas mainisin juba sama asja kohta, et ma ei tea, kus see on. :? muidu oleks ammu mõnele huvilisele maha ärinud.

see loomulikult ei tähenda, et seda olemas pole. ära palun arva, et ma luuletan.

PS! meenus muide, et minu riistapuu toru otsas oli leidmise ajal ka tüüpiline jahipüssi kirp - selline pisike mumm, mitte vintpüssile iseloomulik kapitaalsema ehitusega kirp. see võis muidugi olla hiljem juurde konstrueeritud aga ma ei tapa, miks oleks pidanud algse eemaldama, et siis uus ja kehvem asemele keevitada?
Viimati muutis Satakas, 17 Dets, 2011 13:33, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
rains
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas rains »

Tänud vastajatele! Peaks minema hiilima enne suuri lumehangesid, kas toru ka kuskil sealkandis vedeles, on teine küljest ära murdunud.Nii pimedaks läks, et enam ei näinud sobrada :( .
marks
Liige
Kontakt:

Tundmatu lukk?

Postitus Postitas marks »

selline jubin siis tuvastada.
Manused
21122011106.JPG
21122011105.JPG
21122011104.JPG
EOD
Liige
Kontakt:

Re: Tundmatu lukk?

Postitus Postitas EOD »

Otsetõmmatav lukk ja vasakul paiknev kaitseriiv viitaksid nagu Rossile, kuid...
On olnud kokkupuude 32 kaliibrilise ühelasulise sileraudsega, millel oli samuti otsetõmmatav lukk. Huvitav, et sel oli osadel ühetäheline markeering, mis vastas osa eestikeelsele nimetusele. Näiteks kaitseriivil "K". Mis markeeringuid sel lukul leida võib?
marks
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marks »

Leidsin telefonist veel paar pilti, nädala pärast lähen vaatan uuesti ja pildistan markeeringuid ka täpsemalt, aga enamjaolt olid üksikud numbrid ja kui õigesti mäletan siis oli lihtsalt "H" täht ühe detaili peal.
Manused
21122011108.JPG
21122011107.JPG
assam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas assam »

Postmilitarist
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline