polegi nagu sõnu...
No ma ei tea noh...
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Re: No ma ei tea noh...
Eterniidi ja telliste lõhkumine eri kehaosadega (sh peaga) on nagu rohkem selle "polosataja pehhota" teema 
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Eks Scoutspataljoni mehed võivad nüüd lõhkuda. Kuulu järgi mees sinna üle viidud ju.
Uudishimu pole patt!
Järgmisena antakse kohtu alla mõni ülem-instruktor, kes meestelt metsajooksu nõuab, kuna keegi väänab jala välja.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Nii see käibki tänapäeval - ja harjumus ebameeldivaist asjust vabanemiseks sea moodi jõurata ja kõikjale kaevata harjutatakse tänapäeval juba lasteaiast sisse.
Lapsel piisab vaid vanematele kitumisest, kui vanem tõmbab 10 liitrit õhku sisse ja siis suust/klahvidest tuleb kui MG-3 valang. Järgnevad telefonikõned, e-mailid lasteaia juhatajale, lubatakse võtta "meetmed tarvitusele" jne jne. Seal rühmas, kus minu kõige väiksem laps käis, söödi sedasi kasvataja välja, et lapse hüperaktiivne issike sattus lõuna ajal järgi tulema ja oh õnnetust, keegi ei avanud ust (sest kõik olid majast väljas).
Ja sedasi ta läheb. Nimetatakse seda "õiguste tagamine". Lõppeks ei julge/ei taha enam keegi midagi teha, järsku keegi kaebab, järsku midagi juhtub. Rootsis pidid käima lapsevanemad piketeerimas baasi aia taga, et lapsi vihmaga välja ei aetaks. 10 aasta pärast on meil samamoodi.
Lapsel piisab vaid vanematele kitumisest, kui vanem tõmbab 10 liitrit õhku sisse ja siis suust/klahvidest tuleb kui MG-3 valang. Järgnevad telefonikõned, e-mailid lasteaia juhatajale, lubatakse võtta "meetmed tarvitusele" jne jne. Seal rühmas, kus minu kõige väiksem laps käis, söödi sedasi kasvataja välja, et lapse hüperaktiivne issike sattus lõuna ajal järgi tulema ja oh õnnetust, keegi ei avanud ust (sest kõik olid majast väljas).
Ja sedasi ta läheb. Nimetatakse seda "õiguste tagamine". Lõppeks ei julge/ei taha enam keegi midagi teha, järsku keegi kaebab, järsku midagi juhtub. Rootsis pidid käima lapsevanemad piketeerimas baasi aia taga, et lapsi vihmaga välja ei aetaks. 10 aasta pärast on meil samamoodi.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Millises lahinguliigis või lahinguelemendis on võitlejal vajalik purutada paljakäsi 3 kihiline eterniitplaat? Vastus: sellist vajadust ei ole. Tore kui instruktorid pakuvad õpetatavatele ka programmivälist tegevust, et väljaõpe mitmekülgsem ja huvitavam oleks aga sundida ajateenijat tegema midagi, millega kaasneb reaalne vigastus või väga suur vigastuse oht ja see ei ole väljaõppeprogrammi seisukohalt hädavajalik, on minu arvates lubamatu tegevus. Minu jaoks taandub selles loos asi sunnile. Kas instruktor pakkus vabatahtlikele võimalust saada teada kuidas paljakäsi eterniiti purustada ja seda ka reaalselt proovida või ta sundis kõiki seda sõltumata nende soovist tegema. Kui ta sundis kõiki seda tegema siis minu arvates on see lubamatu tegevus, eriti kui sellega kaasnesid ka (kerged) vigastused. Kui vigastatud oleks vabatahtlikud siis ma ei ütleks poolt sõnagi selle kohta. Ise tegi, ise on süüdi ja nüüd ärgu vingugu. Kui rambod tahavad peaga telliseid peksta, siis otsigu endasugused üles ja elagu end välja, mitte ärgu kottigu ajateenijaid selliste asjadega.Bokser kirjutas:Järgmisena antakse kohtu alla mõni ülem-instruktor, kes meestelt metsajooksu nõuab, kuna keegi väänab jala välja.
On sõjavägesid, kus treenitakse eraldi ka valutaluvust. Ju kardetakse siis, et seda võib sõjas isegi vaja minna...
Natuke valu ei teeks ajateenijale paha. Ega ei pea neid piinama aga väike valupisar - miks mitte?
Inimvõimed on ennearvamatud, tähtis on neid arendada. Vati sees korralikku sõdurit ei kasvatata. Olen seda enne öelnud ja ütlen ka nüüd - arvestades eestlaste vähesust, peaks iga meie kaitseväelane olema eliitsõdur. Peaks/võiks olla. Selleks on vaja pädevat treeningut, tahet ja muud ei midagi. Ei pea olema mingi Rambo vms. Eestlane on selleks nii vaimselt kui ka füüsiliselt piisavalt võimekas. Kahjuks meil alahinnatakse kutsealuseid ja ajateenistus on ajast-ja-arust. Kaasaegne sõda on väga mitmekülgne. Meil pole vaja mängida suurriiki ja imiteerida nende sõjalist võimekust. Niikuinii me ei vea välja ja keda me peatame?
[PS! Ei ma ei ole sadist jne.]
Natuke valu ei teeks ajateenijale paha. Ega ei pea neid piinama aga väike valupisar - miks mitte?
[PS! Ei ma ei ole sadist jne.]
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Ega pole ka VDV-l vajadust peaga telliseid lõhkuda. Sellised asjad on läbi aegade olnud vaimu karastamise mõttes kasutusel.Millises lahinguliigis või lahinguelemendis on võitlejal vajalik purutada paljakäsi 3 kihiline eterniitplaat? Vastus: sellist vajadust ei ole.
Ega haavatu tassimiseks pole vaja teda ka 10 km joostes seljas tarida, iga mees saab 100 meetriga asja selgeks. Küsimus on lihtsalt selles, kas 100 meetriga harjunu omab piisavalt vaimu, et 10 km vastu pidada või mitte. Minuarust ei oma. Järgmine etapp saab meie arengus olema kohtuasjad, kus instruktor alandas sõduri väärikust sellega et lasi käed taskus käimise eest püksitaskud kinni õmmelda. Esimesed pretsendendid on juba loodud. Finaal on sõduriemade piketid väeosade väravas nagu Rootsis - kui sõdureid tahetakse vihmaga rännakule saata. Sinnapoole meie kaebamise ja õiguste tagajamise kultuur peagi välja jõudmas on. 5 km lõpurännakud ja muu selline.
Selle põhjuseks on pigem lääneliku nn pehme väljaõppemetoodika võidukäik.Kahjuks meil alahinnatakse kutsealuseid ja ajateenistus on ajast-ja-arust
´alban kirjutas: Millises lahinguliigis või lahinguelemendis on võitlejal vajalik purutada paljakäsi 3 kihiline eterniitplaat? Vastus: sellist vajadust ei ole.
No me võiks selle üle pikalt diskuteerida, mida milleks vaja on. Õnneks on teised foorumlased juba siin üht-teist öelnud. Kolme kihi mädanenud eterniidi puruks löömine pole iseenesest mingi ülim pingutus, küsimus on pigem usus enesesse. Tavaliselt pole ajateenijal mingeid vastuväiteid sellise "vahva" tegevuse suhtes seni, kuni ta oskamatusest ennast ära ei löö. Siis, jutuajamises emmedega tuleb asi välja ja need tõmbavad ennast käima.
Ma ei tea, kuidas ja millistel eesmärkidel seda eterniidipurustamist tehti. Kui tegu oli lihtsalt julguseprooviga, siis ütleks lihtsalt, et "shit happens", kui tegu oli nn karate treeninguga, siis ei olnud treener tasemel, kui ei suutnud eelnevalt selgeks teha, kuidas ja mis käe osaga tuleb lüüa nii, et viga ei saaks. Pealegi on inimeste kondid erineva taluvusega. Mäletan kooli ajast, et meil oli kohustuslik uisutamine ning üks klassivend suutis iga kord, kui jääle sai, oma käeluu murda. Samas ei mäleta, et kehalise kasvatuse õpetajat selle eest vangi oleks pandud. Ja ma väidan kindlalt, et mu klassivennal ei läinud uisutamisoskust kunagi hiljem elus vaja.
-
toomas tyrk
- Site Admin
- Kontakt:
Kõik rambod ja muud teoreetikud - minge otsige üks eterniitplaat ning kukkuge seda peksma.
Telliseid ise küll tagunud pole, mingite puidudetailide peale olen küll noores põlves energiat välja elanud. Eterniiti ei hakkaks ilmselt ka KÄSU korras peksma.
Isik, kes annab sellise KÄSU alluvatele tuleks minu meelest KV-teenistusest vabastada ning uuesti mitte kunagi sinna tagasi võtta.
Telliseid ise küll tagunud pole, mingite puidudetailide peale olen küll noores põlves energiat välja elanud. Eterniiti ei hakkaks ilmselt ka KÄSU korras peksma.
Isik, kes annab sellise KÄSU alluvatele tuleks minu meelest KV-teenistusest vabastada ning uuesti mitte kunagi sinna tagasi võtta.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Ma poleks nii kindel, et see KÄSK seal üldse eksisteeris, vähemalt õiguslik lahend antud juhtumil viitab väga nõrgale süüdistusele (mis põhines ilmselt omavahel kokku leppinud ajateenijate ütlustel).Isik, kes annab sellise KÄSU alluvatele tuleks minu meelest KV-teenistusest vabastada ning uuesti mitte kunagi sinna tagasi võtta.
Maakeeli: prokurör sai ise aru, et sedasi kokku klopsitud süüdistuse peksab esimene kohtunik kohtueelsele uurimisele tagasi...(loe puudusid vettpidavad tõendid).Viru ringkonnaprokuratuur lõpetas kriminaalmenetluse õhutõrjepataljoni üleminstruktori suhtes, kes sundis ajateenijaid purustama käsitsi kolme kihti laotud eterniidiplaate.
Ehk: ajateenijad leppisid omavahel kokku (kasutades sobivat juhust), et panna instruktorile kärna. Kuna kohtus oleks jäänud sõna sõna vastu, siis otsustas prokurör, et jätame sinnapaika.
-
toomas tyrk
- Site Admin
- Kontakt:
Hm, valime seda, mida loeme. Ning mida ei loe mitte.
Tsitaat samast artiklist
Tsitaat samast artiklist
Võimuliialduse toime pannud staabikaitserühma üleminstruktor andis talle alluvale üksusele ebaseadusliku käsu 23. mail vanas sõjaväelinnakus toimunud õppusel.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Ja tõendatud on see võimuliialdus millega? Ajateenijate Petrovi ja Sidorovi (kes juhtumisi on näiteks väeosa medpunkti püsikliendid) ütlustega?
Väeosa kommenteeris ise, et tegemist tubli mehega.
Kohtus jäävad vastamisi Ivanov-Sidorov ja staazikas instruktor positiivse soovitusega väeosast.
Suudle sõdurit kuhu tahad, ikka on perse.
Väeosa kommenteeris ise, et tegemist tubli mehega.
Kohtus jäävad vastamisi Ivanov-Sidorov ja staazikas instruktor positiivse soovitusega väeosast.
Ilmselt oleks tiba rumal iga ajateenija vingumist südamesse võtta.Väeosa juhtkond iseloomustas teda õiglase, kuigi nõudliku ohvitserina, kellele on varem teenistuses tänu avaldatud.
Suudle sõdurit kuhu tahad, ikka on perse.
Viimati muutis Kapten Trumm, 27 Dets, 2011 16:31, muudetud 1 kord kokku.
Asi oli ettevalmistamata ja sitasti läbi viidud. Mädanenud või mittemädanenud eterniit aga 1/3 rühmast oli rivist väljas. Kupis tehti ka 1998a. julguse proovi - sõidupealt kastist välja. Tulemuseks 9 käe- ja 1 kaelaluu. Muidugi on veel sitemaid näiteid.
Mõlema puhul võib leida midagi head ja otstarbekat, kuid antud juhul oli tulemus SITT.
Leitnandil vedas, et tema osas nii läks. Ehk on edaspidi targem.
Ja siin torkaks Trummile - Kas eksisteeris käsk ... "Kes purustab eterniidi saab nädal varem koju!" Selline see "käsk" oligi. Samas polnud sellel vennal mingit õigust otsustada, see otsus oli juba tehtud.
Tegelikult polu ju küsimus KÄSUS. Küsimus on selles, milleks leitnandile 30 meest aastaks antud on. Mida ta nendest tegema peab?
Mõlema puhul võib leida midagi head ja otstarbekat, kuid antud juhul oli tulemus SITT.
Leitnandil vedas, et tema osas nii läks. Ehk on edaspidi targem.
Ja siin torkaks Trummile - Kas eksisteeris käsk ... "Kes purustab eterniidi saab nädal varem koju!" Selline see "käsk" oligi. Samas polnud sellel vennal mingit õigust otsustada, see otsus oli juba tehtud.
Tegelikult polu ju küsimus KÄSUS. Küsimus on selles, milleks leitnandile 30 meest aastaks antud on. Mida ta nendest tegema peab?
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
soesilm, ma ei õigustanud mitte instruktorit, vaid kommenteerisin asja õiguslikku käiku.
Õiguslik käik näitab, et tegemist oli väga lahja kaasusega.
Õiguslik käik näitab, et tegemist oli väga lahja kaasusega.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline