Sissil on külm ja nälg

Relvastatud gruppide tegevus väljaspool ametlikke väeosi. Metsavendlus, sissisõda, mittekonventsionaalne sõda, gerilja, banditism ja mis iganes nimed sellele nähtusele antud on.
Vasta
Shiim
Moderaator
Kontakt:

Re: Sissil on külm ja nälg

Postitus Postitas Shiim »

sammal.habe kirjutas:kuidas see kuse värvuse järgi olukorra hindamine täpsemalt käibki? olen sest kunagi kuulnud, aga paraku unustanud...
Heigo kirjutas:T.... Seoses kuivmoona tarbimisega ja liikumisega oli veetarve suur, hindasin uriini värvuse järgi ja kui palju ma olin võimeline vett korraga ära tarbima...

Kui muutub tumedaks, on vedelikupuudus (jääkainete kontsentratsioon on suurem, sellest ka tumedam värvus).
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Leino
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Leino »

Kapten Trumm, miks sa topid siia Mao Zedongi sõjalisi lausumisi?
See ei toitnud, mehed olid haiged, väsinud, jalad olid läbi, ridasid rüüstasid erinevad haigused.
Mao kaotas väga suure osa oma väest ainuüksi tema idiootsele "taktikale".
Palun too välja, mis ajavahemikku sa mõtled.

Pluss lause: "ära võta õmblusnõelagi" kõlab väga irooniliselt mehe suust, kes võttis hiinlastelt kõik mis võimalik ja jättis nii palju, et hingepiiril püsisid.
Kasutaja avatar
soesilm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soesilm »

Ära Leino ole nii kategooriline ...
See mis on kirjutatud nö Mao poolt võib tunduda naiivne aga selle järgi käitutakse ja käituti.
Sa räägid et ta pani suure osa oma meestest magama. Kui suure? Mina arvan, et selle "taktika" või vähemalt selle retoorikaga jõudis ta 1945 aastaks 2 miljoni sissi ja 1 miljoni regulaarväelase ette. See et hiina kommunistid aastaga vahepeal kümneid tuhandeid "suurel rännakul" magama panid, pole mingi näitaja.
Just nimelt see, et sa ei võta vägisi nõelagi annab sulle võimalusi pika aja jooksul vastu pidada. PIKA aja - ma pean silmas hiina mõõte, N: 20a.
Leino
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Leino »

Jõudis nii suure väe ette ainult selletõttu, et aitas kaasa teiste punavägede liitmisele läbi valetamise.

Jah, ta jõudis suure armee etteotsa kuid läbi ränkade kaotuste.
Ma ei usu, et mehe, kelle käe all suri tollasel "sissiajal" tuhandeid mehi tänu tema taktikale, sõnu võiks järgida.
Surnud sissist pole kasu, right?

Wikipediast ja googlest pole sel juhul kasu. Õhtul arvutan välja natuke täpsema numbri, kui palju mehi tema võimuletõusu taktikas langes.
Mao ei hoolinud enda kaaslastest.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Küsimus pole ju praegu taktikas, vaid Mao väidetavate reeglite vettpidavuses.

Kui kohalikud kättemaksuks sissid üles annavad, siis on jalavaevad või nakkushaigused veel väike mure.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

By the end of the Second Sino-Japanese War, the balance of power in China's civil war had shifted in favor of the Communists. Their main force grew to 1.2 million troops, with a Militia of 2 million. Their "Liberated Zone" contained 19 base areas, including 1/4 of the country's territory and 1/3 of its population; this included many important towns and cities.
Knowing their disadvantages in manpower and equipment, the CPC executed a "passive defense" strategy. They avoided the strong points of the KMT army, and were prepared to abandon territory in order to preserve their forces. They also attempted to wear out the KMT forces as much as possible. This tactic seemed to be successful; after a year, the power balance became more favorable to the CPC.
http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_Civil_War

Mis oli Hiina territooriumi suurus ja mis oli rahvaarv, mis lubasid kommunistidel viljeleda passiivset strateegiat? Ma olen vist vähese fantaasiavõimega, et ette kujutada kuidas Eesti territooriumil nihutatakse passiivse strateegia järgi vastase jõudude eest ära paar brigaadi "Liberateds Zone", kust siis hiljem tagasi tulla. Kui suuri üksusi meil saaks sedasi liigutada? Kas on vahet hiina talumehe stressitalumisel metsas-maal ja meie urbaniseerunud inimesel? Meie metsavennadki olid juba teisest puust kui tänased mehed. Kui suured olid metsavendade üksused, kes suutsid end elus hoida arvesse võttes territooriumi suurust ja vastaste arvu/kohalolekut? Kui suured peaks olema üksused ning kui palju peab neid olema, et vastane maalt minema kihutada?
Kasutaja avatar
pagan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pagan »

Ma jään ikkagi oma tagasihoidliku (võibolla ka naiivse) arvamuse juurde, et sissid peaksid arendama ka diversioonivõimekust. Eesti metsad on väikesed võrreldes nendega mis Peipsi taga.
Nad ei suuda seal isegi oma kosmose objektidel valvet teostada (väidetavalt üks põhjus miks neil raketid kukuvad). Mis siis veel rääkida taristust laiemalt. Meie eesmärk peaks olema võime tekitada neile suurem kahju kui nemad meie anastamisest tulu saavad. Ja nii võimalikult pika aja vältel. Selleks peab ise ellu jääma ja neil artereid närima.
Kodumaal kuskil põõsas Ivannidega ragistada on küll üllas, aga suures plaanis-perspektiivis vaadatuna määratud vaiksele hääbumisele.
Mõni võib küll öelda, et ma räägin siin terrorismist. Aga terrorism on konkreetselt inimeste hirmutamine. Mina räägin hoopis taristu halvamisest - diversioonist. Usa laseb ka rakkettidega elektrijaamu õhku jne. Meie "rakett" suusatab lihtsalt ise kohale. Lõpuks pannakse sõjapidamine ikkagi rahasse raamatupidamislikku bilanssi kasutades. Ja meie korduvkasutatav "rakett" tekitab neil seal suuremat kahju kui siin eestis mõnda tanki õhku lastes.
Eestis näiteks nii suuri kõrgepingeliine ei ole, aga mujal maailmas neid tsipa suuremaid ei lastagi kunagi tummaks sest nende seismisest tekkiv kahju on palju suurem võrreldes nende parandamise kallidusega pinge all (helikopterid ja asjad). Elektriliinide seisma jätmisega peab tühjaks laskma igasugu sularaua-plastmassi-galvaniseerimis ja muud süsteemid. Et kui ära hangub siis on jama majas. Proovi sa nende avarustes kõike valvata! Põhjapoolsed soome-ugri vennad on meiega sama nägu.
Lisaks veel nafta, gaasi ja muude tulude halvamine. Kaubanduse halvamine. Maavarade tootmise, soojatootmise ja tööstuse halvamine. See tekitaks neil sisepingeid ja võimalikku separatismi. Suurriigi positsioon maailmas halveneks ja ebastabiilne eksport mõjutaks ka teisi kauplemis-ahela riike seisukohta kujundama. Juba uudis sellest mõjutaks neil investeerimiskliimat.
Suurriigi kodanikud ei saaks rahulikult oma argielu jätkata ja ei saaks ignoreerida mõtteid (massimeedia uinutaval kaasabil), et nendel kuskil mingi tapmine käimas on.
Siin Eestis Iskanderitega tõtt vaadata ja kohalike peale loota - Ei tea ... tood surma ka kohalikele kaela. Parem kohe ära öelda, et kohalikud meid ei aita ja meist midagi ei tea. Koha peale jäädes notid neid Ivanne kellest neil endalgi kahju ei ole. Külla minnes aga poed juba naha vahele.
Mõni võib siin küll öelda, et jutlustan banditsismi aga noh, ma räägin ikkagi teemasse. Kui sõda siis sõda kõigi osalejate territooriumil.
"Metsavendlus, sissisõda, mittekonventsionaalne sõda, gerilja, banditism ja mis iganes nimed sellele nähtusele antud on."
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Juhani Putkinen »

pagan kirjutas:Ma jään ikkagi oma tagasihoidliku (võibolla ka naiivse) arvamuse juurde, et sissid peaksid arendama ka diversioonivõimekust. Eesti metsad on väikesed võrreldes nendega mis Peipsi taga.
Nad ei suuda seal isegi oma kosmose objektidel valvet teostada (väidetavalt üks põhjus miks neil raketid kukuvad). Mis siis veel rääkida taristust laiemalt. Meie eesmärk peaks olema võime tekitada neile suurem kahju kui nemad meie anastamisest tulu saavad. Ja nii võimalikult pika aja vältel. Selleks peab ise ellu jääma ja neil artereid närima.
Kodumaal kuskil põõsas Ivannidega ragistada on küll üllas, aga suures plaanis-perspektiivis vaadatuna määratud vaiksele hääbumisele.
Mõni võib küll öelda, et ma räägin siin terrorismist. Aga terrorism on konkreetselt inimeste hirmutamine. Mina räägin hoopis taristu halvamisest - diversioonist. Usa laseb ka rakkettidega elektrijaamu õhku jne. Meie "rakett" suusatab lihtsalt ise kohale. Lõpuks pannakse sõjapidamine ikkagi rahasse raamatupidamislikku bilanssi kasutades. Ja meie korduvkasutatav "rakett" tekitab neil seal suuremat kahju kui siin eestis mõnda tanki õhku lastes.
Eestis näiteks nii suuri kõrgepingeliine ei ole, aga mujal maailmas neid tsipa suuremaid ei lastagi kunagi tummaks sest nende seismisest tekkiv kahju on palju suurem võrreldes nende parandamise kallidusega pinge all (helikopterid ja asjad). Elektriliinide seisma jätmisega peab tühjaks laskma igasugu sularaua-plastmassi-galvaniseerimis ja muud süsteemid. Et kui ära hangub siis on jama majas. Proovi sa nende avarustes kõike valvata! Põhjapoolsed soome-ugri vennad on meiega sama nägu.
Lisaks veel nafta, gaasi ja muude tulude halvamine. Kaubanduse halvamine. Maavarade tootmise, soojatootmise ja tööstuse halvamine. See tekitaks neil sisepingeid ja võimalikku separatismi. Suurriigi positsioon maailmas halveneks ja ebastabiilne eksport mõjutaks ka teisi kauplemis-ahela riike seisukohta kujundama. Juba uudis sellest mõjutaks neil investeerimiskliimat.
Suurriigi kodanikud ei saaks rahulikult oma argielu jätkata ja ei saaks ignoreerida mõtteid (massimeedia uinutaval kaasabil), et nendel kuskil mingi tapmine käimas on.
Siin Eestis Iskanderitega tõtt vaadata ja kohalike peale loota - Ei tea ... tood surma ka kohalikele kaela. Parem kohe ära öelda, et kohalikud meid ei aita ja meist midagi ei tea. Koha peale jäädes notid neid Ivanne kellest neil endalgi kahju ei ole. Külla minnes aga poed juba naha vahele.
Mõni võib siin küll öelda, et jutlustan banditsismi aga noh, ma räägin ikkagi teemasse. Kui sõda siis sõda kõigi osalejate territooriumil.
"Metsavendlus, sissisõda, mittekonventsionaalne sõda, gerilja, banditism ja mis iganes nimed sellele nähtusele antud on."
Pagan räägib õiget juttu.

Ka vaenlase territooriumil sõjapidamiseks peaks tegema ettevalmistusi (vähemalt luuret) juba rahuajal. Kõrgepingeliinid, alajaamad, naftatorustikud, pumpajaamad, gaasitrassid, ...
Kasutaja avatar
Actual
Liige

Postitus Postitas Actual »

pagan kirjutas:Lisaks veel nafta, gaasi ja muude tulude halvamine. Kaubanduse halvamine. Maavarade tootmise, soojatootmise ja tööstuse halvamine. See tekitaks neil sisepingeid ja võimalikku separatismi. Suurriigi positsioon maailmas halveneks ja ebastabiilne eksport mõjutaks ka teisi kauplemis-ahela riike seisukohta kujundama. Juba uudis sellest mõjutaks neil investeerimiskliimat.
Kui Venemaa energiatarned euroopasse saavad mässuliste poolt kahjustatud, on tõenäoline, et eesotsas Saksamaaga panevad euroopa riigid sõbralikult koos Venemaaga "terrorismi" väljajuurimisele õla alla. Terrorismiks kvalifitseerub see pelgalt asjaolust, et eesti sissi tegevus paneb sakslase külmetama ehk on suunatud euroopa tsiviilelanikonna vastu :)

Muidu ideel rõhuda loode venemaal infrastruktuuri kahjustamisele on jumet. Venemaa valitsuse jaoks muutuks väike võidukas sõda probleemiks, kui Peterburi-Moskva raudteeliiklus on häiritud, Peterburi elektri, vee, sidevarustus on maas jne. Tänane peterburglane ei tarvitse keskmisest eurooplasest kannatlikum olla, et sõja nimel külma, pimedust, toiduainetega alavarustamist kannatada.
metssiga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas metssiga »

Shiim kirjutas:
sammal.habe kirjutas:kuidas see kuse värvuse järgi olukorra hindamine täpsemalt käibki? olen sest kunagi kuulnud, aga paraku unustanud...
Heigo kirjutas:T.... Seoses kuivmoona tarbimisega ja liikumisega oli veetarve suur, hindasin uriini värvuse järgi ja kui palju ma olin võimeline vett korraga ära tarbima...

Kui muutub tumedaks, on vedelikupuudus (jääkainete kontsentratsioon on suurem, sellest ka tumedam värvus).
Need va jääkained haisevad, nii-et võib hinnata ka lõhna tugevuse järgi (pimedas). Teine situatsioon, kus see teadmine ära kulub, on pohmakas - mida tumedam ja haisvam kusi, seda kiiremini ja rohkem on vaja vedelikku (mineraalvett, spordijooke, viinamarjamahla, kraanivett koos glükoosi ja tsipakese soolaga). Kui juba päris tume on, nagu Shiim kirjutas, siis aitavad ainult valgetes kitlites inimesed ja tilguti alla panemine.
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
Kasutaja avatar
pagan
Liige
Kontakt:

Ja mitte ainult loode-Venemaal, vaid igal pool kus küüned taha saab.
Ma ei hakka siia nüüd diversandi manuaali kirjutama, aga seda taktikaliselt annab veel nende jaoks palju-palju-palju vastikumaks keerata.
Talvel peavad pumbad käima, et vesi torudes ei jäätuks. Samas mõningaid parandustöid ei saa üldse miinuskraadidega teha. Saab teha nii, et nad jäävadki seda lõputult parandama. Natuke teadmisi ainult. Või paned lihtsalt sildi juurde, et "МИНЫ". Mõnikord võib miini ka jätta, et usutavust hoida ja muid vastikuid üllatusi.
Initsiatiiv on diversandi käes, tema määrab aja ning koha ja jälitaja rolliks on vaid lõksudesse sisse jalutada.
Paljudes kohtades piisab tõsise kahju tekitamiseks paarist parajalt suurest "kullinokk"-mutrivõtmest, alumiiniumipulbri-roostepulbri segust, trossist-köiest ja jõu-lõike-tangidest selleks, et gravitatsioon ise oma töö ära teeks. Kõik rauapoe kraam. Laskemoona hoiaks enamjaolt enesekaitseks ja toidu ostaks rublade eest poest.
On veel palju igasugu kavalamaid "Mäk-gaiveri" fantaasiaid, aga neid siinkohal ei levitaks.
Nagu väikesed kääbikud läheks Mordorisse kõike-nägevat-silma kustutama. :)
Kuigi selle sissindusega tuleks igal juhul tegeleda nii siin (kaitseks) kui seal, on osava tegutsemisega seal võimalik säilitada lootus omariiklusele.
Ainult Eestis tegutsedes lükkaks edasi vältimatut ja asi kujuneks sisuliselt esimese fataalse eksimuse ootamiseks.
Nemad saadaks meie vastu igasugu retse-spetse ja jätkaks rahulikult oma argielu.
USP
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas USP »

Jeah, teoorias kõlab see kõik väga kaunilt. Samas tekib küsimus, miks näiteks Kaukaasia islamistid selle taktika nö maaletoomisega hakkama pole saanud? Võibolla sellepärast, et Venemaa nn maapiirkondades on igal matsil oma kaev ja oma ahi? Ning elektrit annab Jumal nagunii nagu heaks arvab? Ma pakun, et Peipsi taga võib diversant möllata terve aasta ilma, et kohalikud üldse arugi saaks, et midagi on teistmoodi :dont_know:
ants431
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ants431 »

USP kirjutas:Jeah, teoorias kõlab see kõik väga kaunilt. Samas tekib küsimus, miks näiteks Kaukaasia islamistid selle taktika nö maaletoomisega hakkama pole saanud? Võibolla sellepärast, et Venemaa nn maapiirkondades on igal matsil oma kaev ja oma ahi? Ning elektrit annab Jumal nagunii nagu heaks arvab? Ma pakun, et Peipsi taga võib diversant möllata terve aasta ilma, et kohalikud üldse arugi saaks, et midagi on teistmoodi :dont_know:
Vastavad organid aga hakkavad kahtlustama, leiavad üles ja lasevad maha.
Kasutaja avatar
pagan
Liige
Kontakt:

Küsin kõigi kaas-foorumlaste käest, et kas ma peaks sel teemal siin edasi jahuma (mõtteid nagu oleks) või võiksin parem vait olla?
Pelgan liigset targutamist, samas vaadates vaatamiste arvu siis kasvab see sadades - et nagu huvi justkui oleks?
Võite vastata privaatsõnumiga, et ma siis ammendava vastuse saades eemaldaks selle käesoleva postituse ka.
holt
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas holt »

Võid vast ikka. Eks naha- ja alalhoidlikke ärritab, tulipäid innustab ja seda foorumit oma kohapealsete agentide kaudu kahtlemata jälgivat vastast üheaegselt nii lõbustab kui natuke hirmutab, mis siis järelikult ka kasuks tuleb...sest need tulipead, kes innustusid, mine sa hulle tea, ehk lähevadki sõja korral midagi tegema sinna Järvetaguse kanti, mulle küll meeldiks mõte, et lähevad ja mulle meeldib kui vastane teab, et mulle meeldiks :twisted:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline