"Tankid EKV-le"
- deemoowoor
- Liige
- Kontakt:
Re: Tankid EKV-le?
OK, mitte võib olla keerulisem, aga omad nippid ikka on, nimelt liikuva osa ehituses, mis mehhaniliselt on keerulisem kui kaatril. Või ei ole?
Täpselt nagu laevaehituses. Või üldisemalt masinaehituses. Mida Eestis üsnagi laialdaselt viljeletakse, igasugu eitajate kiuste. Pole need eesti insenerid ja tehnoloogid nii saamatud ühtegi kui meil arvama kiputakse. Saavad üpriski huvitavate asjadega hakkama. Kui ainult keegi huvi ilmutaks. Sellestsamast artiklist üks mõtlemapanev lauseOK, mitte võib olla keerulisem, aga omad nippid ikka on
No ei käi see asi nii, nagu siingi mitmed valgusallikad välja on pakkunud, et tehke midagi valmis ja siis kamin vaatab, kas sobib või ei. Ma peaks tootjana pähe raskelt haavata saanud olema, kui niipidi toimetama hakkaksin. Märksa edukamalt võiksin erasektorisse tootearendust viljeleda, selmet sellise ehku peale midagi projekteerima hakata.Hoo andis Baltic Workboatsi arengule omal ajal sisse aga hoopis koostöö Eesti Lootsiga. Ka Eesti piirivalvele on kuus laeva tehtud. Esimestest lootsilaevadest alates hakkas vaikselt portfelli tooteid kogunema.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Tervist!deemoowoor kirjutas:http://www.cast.ru/eng/?id=328 -- siin kirjutatakse, et üksainus põhjus, miks ei tegelenud Vene Õhuvägi aktiivsemalt Tshinvali kaitses (eriti tankide vastu) oli Grusiinide käes olnud Buk ja Osa õhutõrjesüsteemid. Muidu ilmselt oleks Grusiinide tankide jaoks elu isegi kehvem. Minu arust ei tohiks Eesti tanke ostma enne, kui meil on olemas vähemalt samalaadne õhutõrjevõimekus.
Kirjutan siin esimest korda, ja kuna eestikeel ei ole minu emakeel, ärge pange pahaks, kui mõni kirjavea leiate.
See mis puudutab antud artiklit, siis see on ammu vananenud (kirjutatud 11.08) ja autoril ei olnudki tol hetkel kõiki asju ja fakte teada. VF ründelennuvägi tegutses Tshinvali linna ümbruses nii 8, 9 kui ka hiljem. Vaatamata kaotustele, lahingupausi, nagu sellist ei tekkinud. Minu andmetel, SU-25 paari (368 Ründelennuväe polgust) õhurünnak 42 pataljoni kolonni pihta (see sama, mis oli reservis tamme metsas linna ääres ja ootas käsku pealetungi jätkamiseks), mis toimis 08 keskpäeval, võib isegi lugeda otsustavaks. Just selle pärast, et (jällegi ma võin eksida) seal hukkus pati ülem ja veel u.20 võitlejat. Lõpptulemusena terve kompanii sisuliselt jooksis lajali ja sellega 4 JvBr ülema plaan läkski sinna, kus päike ei paista. Sama ründepolgu ülem (nimega Kobõlaš, vist) hiljem seda kirjeldas (kuusjuures tema jutust võib arusaada, et grusiinide jalaväelased ei teadnudki suht midagi passiivsest õhutõrjest jne -kahjuks täpselt nagu meie jalaväelane praeguseni). Osa vene SU-25 kaotustest olid põhjustatud suht kindlapeale, just oma ja, eriti, L-Osseetia Igla-meeste tegevusega. See sama SU-25, mille põlevad jäänused taevast kukkusid ja mida TV-mehed in-live filmisid (kes tahab, leab ise YouTub-is) oli allatulistatud seal, kus grusiine enam ei tohtinud olla ja samad filmimehed hiljem tunnistasid, et lasti oma ÕT poolt.
See, mis puudutab TT-tegevust VF Õhuvägede poolt, siis tuleb arvestada sellega, et FROGFOOT ei ole siiski päris TT-lennuk (vähemalt vanemad bariandid). Sellega reglina tegelevad Mi-24-d. Aga neid seal polnudki ja just esimesel kahel päeval. Mõningatel andmetel selle pärast, et esiteks kardeti õhutõrjet, teiseks ei olnud veel Java lähistel valminud FARP, mida nad suutsid varustada ainult konflikti lõpuks.
Sisuliselt võiks kirjutada veelgi, kui kellegil huvi on.
Ja üks asi veel. Ma julgen väita, et Eesti ÕT ei ole sugugi halvem, kui tolleagene grusiinide oma. Kui mitte relvastuse suhtes küll, aga kindlasti meeste kvaliteet (isegi meie MISTRALI meeskonnad, mis koosnevad ajateenijatest, KEVADTORMI lõpuks on juba päris tasemel- koos nendega julgeks küll sõtta minna). Kui meil oleksid samad vidinad (siin kindlasti ei tohi unustada, et grusiinidel olid ka probleemid enda ÕT-relvadega, eriti OSA-dega ja paberi peal olevad uhked numbrid ja nimetused ei tähenda alati hästi toimivat õhutõrje SÜSTEEMI), siis, ma arvan, et meie tulemused antud olukorras samuti oleksid head.
- deemoowoor
- Liige
- Kontakt:
Lemet, ma ei räägi küll sellest et keegi on saamatu! Minu meelest on pigem just know-how puudumises. Masina ehitus on üks asi, on hoopis teine asi selle arendamine. Võib olla valesti ka jutust aru sain, ehk pannakse ette nt Eesti PASIde ehitus meile kolida äkki? See oleks küll võimalik, ma aga kuidagi kujutasin ette täitsa uue soomusmasina arendamist...
albatros, huvitav lugu! Aga ega tankide kaitseks ei pea õhutõrje olema oma tankidega vahetus läheduses? Ehk meie tavalise kastika peale raketi paigaldamine selleks ilmselt nii hästi ei sobigi (sest et iga kuulipilduja kahe kilomeetri kaugusel seda kiiresti vaikima paneb).
albatros, huvitav lugu! Aga ega tankide kaitseks ei pea õhutõrje olema oma tankidega vahetus läheduses? Ehk meie tavalise kastika peale raketi paigaldamine selleks ilmselt nii hästi ei sobigi (sest et iga kuulipilduja kahe kilomeetri kaugusel seda kiiresti vaikima paneb).
Viimati muutis deemoowoor, 04 Jaan, 2012 21:53, muudetud 1 kord kokku.
Selle kohta on siin eespool hulgaliselt piike murtud. Aga fakt on see, et lihtsamate kuuli ja killukindlate soomusmasinate valmistamine oleks Eestis igati reaalne ettevõtmine. Ka PASI ei ole sisuliselt ju midagi muud kui metalliga ümbritsetud veoauto. Šassiisid saaks rootsude käest, seda poleks vaja ise ehitadagi, samas jäänuks kogu see raha, mida Paside peale kulutati, Eestisse, mitte poleks riigist välja läinud. Et KV pole suutnud siiani kasvõi soomukite tornide ümberehitusega hakkama saada ja et maksimaalne tehniline võimekus on suurtükkidele suunatulesid külge kruvida, ei kõnele mitte Eesti metallitöötlejate, vaid ikka hoopis ja eeskätt KV saamatusest, ei muud. On ülimalt kahtlane, kas BWB oleks saanud jalad alla ilma riigisiseste tellimusteta. Ei kujuta hästi ette seisu, et Nasval oleks tehtud paat valmis ja mindud lootsiteenistussse pakkumisega, et vaadake, me siin tegime ja järsku te tahate...huvitav, kust küll oleks tulnud rahad sedasorti toimetamiseks? Milline pank või fond oleks olnud sedavõrd usaldav, et sellist projekti toetada.
Ma ei ole küll masinaehitamises suur spets, aga mul kohe tekkib paar küsimust. Esiteks, millist masinat me vajame. Teiseks, millist masinat me suudame siin ise teha. Mingisugust politsei-tüüpi soomukit veoki baasil, võime teha küll (saime MAN-ide ja UNIMOG-ide soomustamisega hakkama, miks mitte). Kas mei on seda vaja? Sest, ja see on minu isiklik arvamus, PASI-tüüpi soomustransportööri ehitamisega, rääkimata roomikutega soomukitest, vist enam hakkama ei saa. Küll me saame teha, mingit prototüüpi, aga et ta oleks ka reaalselt toimiv nii töökindluse mõttes kui ka TTA-de suhtes, ei tea.deemoowoor kirjutas:Lemet, ma ei räägi küll sellest et keegi on saamatu! Minu meelest on pigem just know-how puudumises. Masina ehitus on üks asi, on hoopis teine asi selle arendamine. Võib olla valesti ka jutust aru sain, ehk pannakse ette nt Eesti PASIde ehitus meile kolida äkki? See oleks küll võimalik, ma aga kuidagi kujutasin ette täitsa uue soomusmasina arendamist...
albatros kirjutas:Tervist!deemoowoor kirjutas:http://www.cast.ru/eng/?id=328 -- siin kirjutatakse, et üksainus põhjus, miks ei tegelenud Vene Õhuvägi aktiivsemalt Tshinvali kaitses (eriti tankide vastu) oli Grusiinide käes olnud Buk ja Osa õhutõrjesüsteemid. Muidu ilmselt oleks Grusiinide tankide jaoks elu isegi kehvem. Minu arust ei tohiks Eesti tanke ostma enne, kui meil on olemas vähemalt samalaadne õhutõrjevõimekus.
Kirjutan siin esimest korda, ja kuna eestikeel ei ole minu emakeel, ärge pange pahaks, kui mõni kirjavea leiate.
See mis puudutab antud artiklit, siis see on ammu vananenud (kirjutatud 11.08) ja autoril ei olnudki tol hetkel kõiki asju ja fakte teada. VF ründelennuvägi tegutses Tshinvali linna ümbruses nii 8, 9 kui ka hiljem. Vaatamata kaotustele, lahingupausi, nagu sellist ei tekkinud. Minu andmetel, SU-25 paari (368 Ründelennuväe polgust) õhurünnak 42 pataljoni kolonni pihta (see sama, mis oli reservis tamme metsas linna ääres ja ootas käsku pealetungi jätkamiseks), mis toimis 08 keskpäeval, võib isegi lugeda otsustavaks. Just selle pärast, et (jällegi ma võin eksida) seal hukkus pati ülem ja veel u.20 võitlejat. Lõpptulemusena terve kompanii sisuliselt jooksis lajali ja sellega 4 JvBr ülema plaan läkski sinna, kus päike ei paista. Sama ründepolgu ülem (nimega Kobõlaš, vist) hiljem seda kirjeldas (kuusjuures tema jutust võib arusaada, et grusiinide jalaväelased ei teadnudki suht midagi passiivsest õhutõrjest jne -kahjuks täpselt nagu meie jalaväelane praeguseni). Osa vene SU-25 kaotustest olid põhjustatud suht kindlapeale, just oma ja, eriti, L-Osseetia Igla-meeste tegevusega. See sama SU-25, mille põlevad jäänused taevast kukkusid ja mida TV-mehed in-live filmisid (kes tahab, leab ise YouTub-is) oli allatulistatud seal, kus grusiine enam ei tohtinud olla ja samad filmimehed hiljem tunnistasid, et lasti oma ÕT poolt.
See, mis puudutab TT-tegevust VF Õhuvägede poolt, siis tuleb arvestada sellega, et FROGFOOT ei ole siiski päris TT-lennuk (vähemalt vanemad bariandid). Sellega reglina tegelevad Mi-24-d. Aga neid seal polnudki ja just esimesel kahel päeval. Mõningatel andmetel selle pärast, et esiteks kardeti õhutõrjet, teiseks ei olnud veel Java lähistel valminud FARP, mida nad suutsid varustada ainult konflikti lõpuks.
Sisuliselt võiks kirjutada veelgi, kui kellegil huvi on.
aitäh! võiksid küll kirjutada, sulg sul jookseb ja info on asjalik
Veelkord, lugupeetavad- käige see(ja veel mõned teemad läbi- otsing abiks) sellest on siin juba piisavalt räägitud, pole mõtet seda kõike uuesti läbi ketrama hakata Või järsku on...
Igal juhul on teie mõlema eesti keel piisavalt hea, et suudate eelnevalt läbiarutatu läbi käia. Näiteks see, millist masinat vajatakse- see on ju puhtal kujul tellijate poolne ülesande püstitus. Mitte tootjate teema.
[/quote]
aitäh! võiksid küll kirjutada, sulg sul jookseb ja info on asjalik[/quote]
Tänan kiidusõnade eest. Kuid teema on vägagi mahukas, ja pigem vastaks konkreetsematele küsimustele. Võin öelda, et uurisin antud teemat päris põhjalikult.
aitäh! võiksid küll kirjutada, sulg sul jookseb ja info on asjalik[/quote]
Tänan kiidusõnade eest. Kuid teema on vägagi mahukas, ja pigem vastaks konkreetsematele küsimustele. Võin öelda, et uurisin antud teemat päris põhjalikult.
Viimati muutis albatros, 04 Jaan, 2012 21:56, muudetud 1 kord kokku.
Selles ongi küsimus, millist masinat kaitsevägi vajabki. Kardan, et tahetakse midagi CV-90 või MARDER-i tüüpi moodi asja. Kas Eesti tööstus suudab seda pakkuda? Ma arvan, et vaevalt.Lemet kirjutas:Veelkord, lugupeetavad- käige see(ja veel mõned teemad läbi- otsing abiks) sellest on siin juba piisavalt räägitud, pole mõtet seda kõike uuesti läbi ketrama hakata Või järsku on...Igal juhul on teie mõlema eesti keel piisavalt hea, et suudate eelnevalt läbiarutatu läbi käia. Näiteks see, millist masinat vajatakse- see on ju puhtal kujul tellijate poolne ülesande püstitus. Mitte tootjate teema.
P.S. Sorry, kuid tõesti vist ei suudaks üle 240 lehekülge isegi otsingu abil läbivaadata, ja kui sellest on juba räägitud, siis enam kommenteerima ei hakka.
CV-90 ja Marder peaksid ju olema mõlemad jalaväe lahingumasinad, erinevalt Pasist, mis on soomustransportöör.
Usu mind, ma tean seda isegi. Küsimus oli, mida vajab kaitsevägi. Minu arust, PASI-st suurt tolku konventsionaalsel lahinguväljal pole, peale soomustaksot. Põhitankide ostmine oleks muidugi igati äge ja hea, aga isegi Ants, vana tankist, sai aru, et nende ülapidamine on meil üle jõu. Seega, vähemalt minu loogika järgi, võiks olla midagi IFV moodi, ja sellise soomusega, et saaks vähemalt 30mm vastu esiprojektsioonis +TT-võimekus +hea kaliiber vastase kergemate soomukite ja jalaväe vastu. Minu tagasihoidliku nägemuse järgi CV-90 olekski suht ideaalne variant, või kõvema toruga MARDER (seda 20mm on selgelt vähe). MARDER oleks kindalsti odavam. Aga lõppkokkuvõtteks kogu see teema on väga kauge tulevik, sest kaitseväes pappi pole ja soomusüksused enam ei ole kõige poppimadLemet kirjutas:CV-90 ja Marder peaksid ju olema mõlemad jalaväe lahingumasinad, erinevalt Pasist, mis on soomustransportöör.
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... lit=kombat
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... at#p217172
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... at#p216827
Lugege ja nautige...
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... at#p217172
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... at#p216827
Lugege ja nautige...
- kangelaspioneer
- Liige
- Kontakt:
Juba lihtne soomustransportöör on algatuseks hea küll, ikka kõvem kui veoauto. Siis ehk võime mõelda ka viivituslahingute pidamisele, mis praegusel hetkel on suures osas utoopia.
Relvastus on muidugi omaette teema; relvi, mis suudaks mõjutada vastast kaugemalt, kui 300-400m, on igas pataljonis näputäis. Juba lihtne 12,7 oleks kõvasti abiks.
Pöördudes tagasi Gruusia juurde- mis järeldust saab selle põhjal teha soomusüksuste kasutamise kohta, kui neid kasutati valesti? Mis järelduse saame teha nt laptopi kohta, kui sellega pekstakse naelu seina? Et kui katki läks, siis on kehv laptop? Ainus järeldus oleks, et nael tundub olevat päris hea (venelased kasutasid enda soomust paindlikult ja efektiivselt). Samuti saab öelda, et suurtükiväe tegutsemine (kuni moona jagus) oli grusiinidel päris heal tasemel. Enne meeskondade laialijooksmist ei suutnud venelased neile midagi teha.
Relvastus on muidugi omaette teema; relvi, mis suudaks mõjutada vastast kaugemalt, kui 300-400m, on igas pataljonis näputäis. Juba lihtne 12,7 oleks kõvasti abiks.
Pöördudes tagasi Gruusia juurde- mis järeldust saab selle põhjal teha soomusüksuste kasutamise kohta, kui neid kasutati valesti? Mis järelduse saame teha nt laptopi kohta, kui sellega pekstakse naelu seina? Et kui katki läks, siis on kehv laptop? Ainus järeldus oleks, et nael tundub olevat päris hea (venelased kasutasid enda soomust paindlikult ja efektiivselt). Samuti saab öelda, et suurtükiväe tegutsemine (kuni moona jagus) oli grusiinidel päris heal tasemel. Enne meeskondade laialijooksmist ei suutnud venelased neile midagi teha.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist